آموزش تصویری پیدا کردن IP کامپیوتر، لپتاپ و گوشی

آموزش تصویری پیدا کردن IP کامپیوتر، لپتاپ و گوشی

پیدا کردن IP یکی از دغدغه های اصلی کاربران کامپیوتر، گوشی و لپ تاپ های مختلف است.

آی پی که به آن IP address نیز گفته می شود، مخفف عبارت Internet Protocol address است که به صورت یک سری اعداد به هر دستگاهی (به طور مثال سرورها، کامپیوترهای شخصی، دستگاه های تلفن همراه و …) که به شبکه (Network) متصل است، تعلق می گیرد.

برای دسترسی به آخرین اطلاعات و آموزش های متنوع در حوزه فناوری و دیجیتال، به مجله راندنو، بخش تکنولوژی وارد شوید. ما در این مقاله نحوه پیدا کردن آی پی را به صورت گام به گام و تصویری به شما توضیح می دهیم.

آنچه در ادامه خواهیم خواند:

آدرس آی پی IP چیست؟

IP یا Internet Protocol در واقع یک عدد شناسایی منحصر به فرد برای برقراری ارتباط تحت شبکه است که به وسیله آن، دستگاه های مختلف از یکدیگر شناسایی می شوند. در آی پی، یک سری اعداد بوسیله نقطه از یکدیگر جدا شده اند. این اعداد براساس قاعده و قانون خاص کنار هم قرار می گیرند.

این اعداد 32 بیتی هستند و بوسیله چهار دسته عدد بین 0 تا 255 کنار هم قرار می گیرند. البته امروزه IPv6 نیز معرفی شده که به جای 32 بیت، از 128 بیت و 16 دسته رقم تشکیل شده است. آدرس های IPv4 کوتاه تر هستند و قابلیت خوانایی بهتری دارند، اما رو به اتمام هستند و از این جهت از IPv6 استفاده می شود.

آدرس های آی پی از سمت سرویس دهنده اینترنت یا ISP به هر دستگاه تخصیص میابد. به عبارتی هر دستگاه در هر شبکه، باید یک IP اختصاصی داشته باشد که این شبکه می تواند محلی (مانند کامپیوترهای حاضر در شبکه یک شرکت) یا عمومی (مانند دستگاه های متصل به اینترنت) باشد.

بدون داشتن آدرس IP، دستگاه شما فاقد آدرس برای ارسال و دریافت بسته های اینترنتی است. معمولاً آدرس آی پی از سمت سرویس دهنده اینترنت به روتر شما تخصیص میابد و کامپیوترهای متصل به شبکه نیز IP خود را معمولاً از روتر دریافت می کنند. روتر با استفاده از پروتکل DHCP، آدرس های آی پی خصوصی را به دستگاه های شبکه تخصیص می دهد.

این آدرس ها معمولاً موقت هستند و پس از هربار درخواست مجدد یک سیستم برای آدرس آی پی، روتر آدرس جدیدی را به آن اختصاص می دهد.

زمانی که شما به وسیله یک مودم بی سیم به سرویس اینترنت متصل می شوید، مودم شما آدرس آی پی منحصر به فرد دارد. حال اگر هر دستگاهی به اینترنت متصل شود، از مودم آدرس آی پی دریافت می کند.


بیشتر بخوانید: اینترنت فیبر نوری چیست و انواع مودم فیبر نوری کدامند؟


نحوه پیدا کردن آدرس آی پی (IP) در سیستم عامل ویندوز

IP کامپیوتر کجاست و چگونه IP خود را بفهمیم؟ برای پیدا کردن اي پي در کامپیوترها چندین راه وجود دارد که در ادامه به جزئیات برخی از آنها می پردازیم:

استفاده از تنظیمات اتصال اینترنت

بر روی نوار ابزار، در قسمت سمت راست، روی آیکون اتصال اینترنت کلیک کنید.

کلیک روی آیکون اتصال اینترنت
کلیک روی آیکون اتصال اینترنت

بعد از باز شدن این بخش، اتصال اینترنت خود را انتخاب کنید. روی Properties کلیک کنید.

کلیک روی گزینه Properties
کلیک روی گزینه Properties

در صفحه ای که ظاهر می شود، عددی که مقابل عبارت IPv4 address نوشته شده است، آی پی دستگاه شما است.

نحوه پیدا کردن آدرس آی پی (IP) در سیستم عامل ویندوز با استفاده از تنظیمات اتصال اینترنت
نحوه پیدا کردن آدرس آی پی (IP) در سیستم عامل ویندوز با استفاده از تنظیمات اتصال اینترنت

اگر آیکون اتصال به اینترنت وجود ندارد، می توانید به Control Panel و بخش Network and Connections مراجعه کنید و بر روی گزینه Area Connections دوبار کلیک کنید. در این بخش باید روی گزینه Support کلیک کنید. اکنون IP دستگاه شما در بخش Connections Status دیده می شود.

روش ipconfig

در منوی start عبارت cmd را تایپ کنید. گزینه Command Prompt یا اپلیکیشن خط فرمان ظاهر می شود، بر روی آن کلیک کند.

کلیک روی گزینه Command Prompt
کلیک روی گزینه Command Prompt

عبارت ipconfig را در صفحه باز شده تایپ کنید، کلید Enter را بزنید.

تایپ کردن عبارت ipconfig
تایپ کردن عبارت ipconfig

در فهرستی که ظاهر می شود، عبارت IPv4 address را پیدا کنید. عدد مقابل آن، IP دستگاه شما است.

پیدا کردن IP کامپیوتر در سیستم عامل مکینتاش

برای پیداکردن IP در کامپیوتر و ای پی لپ تاپ های مکینتاش باید روی لوگوی اپل در گوشه سمت چپ و بالای صفحه کلیک کنید و سپس گزینه Preferences را کلیک نمایید. گزینه Network برای شما ظاهر می شود که باید در این بخش روی Internet and Network کلیک کنید. حال باید اتصال شبکه مورد نظر را انتخاب کنید و روی گزینه TCP/IP کلیک کنید. در این قسمت آی پی آدرس نمایان می شود.

نحوه پیدا کردن ip کامپیوتر از طریق نرم افزار

یکی از راه های پیدا کردن IP استفاده از نرم افزارهایی است که می توانید بر روی دستگاه خود نصب کنید. یکی از این نرم افزارها IPNetInfo است که حجم بسیار کمی دارد و به راحتی می توانید آن را از سایت های مختلف دانلود کنید. به کمک این برنامه می توانید اطلاعاتی از قبیل آدرس، نام کشور، مشخصات تماس، محدوده آدرس و … را پیدا کنید. در نتیجه تشخیص موقعیت از روی IP به کمک این نرم افزار امکان پذیر است.

سریع ترین راه پیدا کردن IP

یکی از راه های سریع برای پیدا کردن آی پی اینترنت سرچ جمله What Is My IP در گوگل است.  اما با مراجعه به سایت https://whatismyipaddress.com/ و در وسط صفحه نیز می توانید آی پی و محدوده مکانی خود را مشاهده کنید.

پیدا کردن آی پی پرینتر

برای پیداکردن آی پی پرینتر می توانید در ویندوز کامپیوتر وارد قسمت Control Panel شوید و روی گزینه Devices and Printers راست کلیک کنید. در این بخش باید روی گزینه Peroperties کلیک کنید تا پنجره جدید برای شما باز شود. حال در تب جدید General فیلد Location را مشاهده خواهید کرد. در این بخش می توانید آدرس آی پی خود را پیدا کنید. در لپ تاپ و کامپیوتر مک نیز پیدا کردن آی پی پرینتر به همین شکل صورت می گیرد.

نحوه پیدا کردن IP در گوشی های اندروید

قبل از اینکه به جزئیات پیدا کردن آدرس IP تلفن همراه بپردازیم، باید یک نکته مهم را مطرح کنیم. در گوشی های هوشمند دو نوع آی پی وجود دارد: IP خصوصی و آی پی عمومی.

آی پی آدرس عمومی

آی پی عمومی یا جهانی همان آدرسی است که به وسیله آن، یک دستگاه از بقیه دستگاه ها در اینترنت متمایز می‌ شود. در زمان اتصال به اینترنت با هر نوع دستگاه، آدرس اینترنتی عمومی یکسانی خواهید داشت. یعنی اینترنت، همه گجت‌های متصل به شبکه داخلی‌ تان را با یک آدرس شناسایی می کند.

به عبارتی تمام دستگاه های متصل به اینترنت در داخل یک شبکه، یک آدرس آی پی جهانی یکسانی خواهند داشت.

آی پی آدرس خصوصی

آی پی خصوصی یا محلی برای تشخیص یک دستگاه از دستگاه های دیگر در داخل یک شبکه کاربرد دارد. با اینکه آی پی تمامی دستگاه های متصل به یک مودم وایرلس با یک IP یکسان مشخص می شود، ولی هرکدام از دستگاه ها آی پی محلی جداگانه خود را دارند.

در اینترنت، هرگز آدرس عمومی یکسانی برای چند دستگاه یافت نخواهد شد. اما احتمال یکسان بودن آدرس آی پی خصوصی در شبکه های داخلی وجود دارد. این مسئله مشکلی ایجاد نخواهد کرد، چرا که آن آدرس آی پی روی گوشی یا لپ تاپ، فقط در همان شبکه داخلی موجودیت دارد.

پیدا کردن آدرس IP  عمومی در گوشی های اندروید

پیدا کردن IP عمومی بسیار ساده است. برای فهمیدن ip گوشی فقط کافی است در زمان اتصال به اینترنت، مرورگر خود را باز کنید و عبارت ?what is my ip را در موتور جستجوگر گوگل سرچ کنید.

گوگل فوراً آی پی شما را نشان می دهد. همچنین وب سایت های مثل whatismyip.com نیز وجود دارند که نه تنها آی پی شما را نشان می دهند، بلکه اطلاعاتی همچون موقعیت جغرافیایی سرور و نام ISP شما را نیز در اختیارتان قرار می دهند.

آدرس IP خصوصی در اندروید (Android)

برای پیدا کردن IP اندروید مراحل زیر را دنبال کنید:

به بخش Setting دستگاه وارد شوید. سپس روی گزینه connction یا network & internet کلیک کنید و به Wi-Fi بروید.

ورود به بخش Setting
ورود به بخش Setting

از اتصال دستگاه خود به اینترنت اطمینان حاصل کنید. بر روی نام وای فای که به آن متصل هستید، لمس طولانی داشته باشید و وارد بخش تنظیمات بیشتر یا Advanced شوید. در اینجا آپی خصوصی خود و سایر اطلاعات شبکه را پیدا می کنید.

ورود به بخش تنظیمات بیشتر یا Advanced
ورود به بخش تنظیمات بیشتر یا Advanced

البته ممکن است با توجه به نسخه اندروید، این مراحل کمی با یکدیگر تفاوت داشته باشد اما کلیت مراحل به همین ترتیب است.

همچنین در مسیر زیر نیز می توانید IP  خصوصی خود را پیدا کنید:

setting>about>status>IP address

پیدا کردن IP خصوصی در آیفون (iPhone)

وارد بخش Settings شوید، سپس به قسمت وای فای بروید.

ورود به بخش Settings
ورود به بخش Settings

حتماً به اینترنت متصل باشید.

بر روی اسم شبکه ضربه بزنید. در فهرست ظاهرشده، عدد مقابل IP Address که در زیر بخش IPv4 ADDRESS آمده، آدرس IP شما را نشان می دهد. IPv6 Address نیز آی پی جایگزین شما را نشان می دهد.

پیدا کردن IP خصوصی در آیفون (iPhone)
پیدا کردن IP خصوصی در آیفون (iPhone)

آدرس IP پویا (دینامیک) و ثابت (استاتیک)

آدرس های IP که پیش از این توضیح دادیم، پویا و متغیر هستند و ممکن است بر اثر راه اندازی مجدد شبکه، دستگاه یا تلفن تغییر کنند. اما در مقابل، آدرس های آی پی ثابت یا استاتیک با گذشت زمان تغییر نمی کنند.

دریافت آی پی استاتیک از سرویس دهنده اینترنت هزینه اضافی دارد و معمولاً برای کارهای معمولی و خانگی کاربردی ندارد.


بیشتر بخوانید: روش های افزایش سرعت مودم و تقویت وای فای و اینترنت


چگونه آدرس IP خود را پنهان کنیم؟

اگر در دنیای شبکه و اینترنت، نگران حریم خصوصی خود هستید، برای پنهان کردن آدرس آی پی خود، می توانید از شبکه خصوصی مجازی یا VPN استفاده کنید.

استفاده از VPN موجب می شود که دیگران تصور کنند ترافیک از مکان دیگری آمده و بدین ترتیب، آدرس IP شما پنهان می ماند. در این مقاله به روش هایی جهت پیداکردن آی پی سیستم اشاره کردیم. شناسایی ip دستگاه های خود و سایر دستگاه ها سبب می شود بتوانید اطلاعات مفیدی از سیستم خود بدست آورید.


بیشتر بخوانید: آیا هک وای فای امکان پذیر است؟ روش های جلوگیری از آن کدام است؟


فیسبوک توییتر گوگل + لینکداین تلگرام واتس اپ کلوب

امتیاز شما به مطلب

دوست داشتم: 34
دوست نداشتم: 25
میانگین امتیازات: 1.36

۶ دیدگاه در “آموزش تصویری پیدا کردن IP کامپیوتر، لپتاپ و گوشی

سلام روز به خیر خسته نباشید ببخشید چطور می تونم IP گوشی موبایل رو تغییر بدم؟ با فیلتر شکن آی پی تغییر می کنه درسته؟

سلام روز شما به خیر
بله آدرس آی پی به واسطه استفاده از فیلترشکن تغییر می کنه

سلام یه سوال داشتم اگه چند تا دستگاه لپتاپ و‌ کامپیوتر به یک مودم وصل بشن، آی پی همه یکسان میشه؟ باتشکر

سلام روز خوش
من آی پی لپ تاپم انگلستان رو نشون میده. به همین خاطر خیلی از سایتا اجازه دسترسی بهم نمیدن و هشدار میدن که فیلترشکن رو خاموش کنید اما من از هیچ فیلترشکنی استفاده نمی کنم…چکاری باید انجام بدم این مشکل حل شه؟ ممنونم از شما

سلام روز به خیر
برای حل این مشکل باید لپ تاپ خودتون رو ریست کنید و اگر مشکل برطرف نشد، مودم رو ریست کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *