مشکل نخواندن هارد اکسترنال

مشکل نخواندن هارد اکسترنال و عدم شناسایی آن در ویندوز و مک

نخواندن هارد اکسترنال یکی از مشکلاتی است که امکان دارد برای بسیاری از کاربران پیش بیاید. از انواع هارد اکسترنال جهت نگهداری و پشتیبان گیری فایل های مهم استفاده می شود. استفاده از هارد اکسترنال کار عجیبی نیست. همه ما حداقل یک بار از انواع هارد استفاده کرده ایم اما بالا نیامدن هارد اکسترنال یک مشکل جدی محسوب می شود که می تواند افراد را تا حد زیادی درگیر خود نماید. اما برای حل این مشکل، راه های بسیار زیادی وجود دارد.

هریک از این روش ها از مزایا و معایب خاصی برخوردار است. از این رو بسته به شرایط کلی خود، باید یک راه اصلی را انتخاب نمایید. امروز ما قصد داریم تا به حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه می خوانیم:

هارد اکسترنال چیست؟

در ابتدای مقاله نخواندن هارد اکسترنال لازم است تا به تعریف مختصری از هارد اکسترنال بپردازیم. به لحاظ تکنیکیT به درایوهای اکسترنالی، هارد اکسترنال گفته می شود. داخل قاب این درایوهای اکسترنال، از یک هارد دیسک استفاده شده است. کارکرد این وسیله به گونه ای است که تنها کافی است آن را به کامپیوتر یا سیستم خود وصل نمایید. سپس بر روی آیکون نمایش داده شده کلیک کنید و فایل مورد نظر را جابه جا نمایید.

مشکل اصلی استفاده از هارد اکسترنال زمانی به وجود می آید که سیستم عامل نتواند هارد اکسترنال را شناسایی کند. در ادامه این مقاله، شما را با حل مشکل نخواندن هارد اکسترنال در ویندوز و مک آشنا خواهیم کرد.

هارد اکسترنال چیست؟
هارد اکسترنال چیست؟

بیشتر بخوانید: حافظه SSD و HDD چیست؟ تفاوت هارد HDD و SSD


عدم شناسایی هارد اکسترنال در ویندوز

استفاده از هارد اکسترنال در سیستم عامل ویندوز بسیار آسان است و این فعالیت به صورت خودکار انجام می شود. سیستم عامل های مختلف از ساختارهای متنوعی برخوردار هستند. مشکل نشناختن هارد اکسترنال در ویندوز 10 و 7، یکی از دغدغه هایی است که برای کاربران ایجاد شده است. از این رو شما باید مطابق با سیستم عامل خود، عیب یابی را جویا شوید.

مشکل نخواندن هارد اکسترنال در مک با مشکلاتی که در ویندوز برای هاردهای اکسترنال به وجود می آید، یکسان نیست. در نتیجه شما باید شرایط خود را مدنظر قرار دهید و سپس نسبت به استفاده از یک راه حل مناسب اقدام نمایید. در ادامه ما مشکلات ایجادشده در ویندوز را مورد بررسی قرار می دهیم.

به روزرسانی درایورها

از دیگر عواملی که موجب عدم شناسایی هارد اکسترنال می شود، به روز نبودن درایور است. اولین راه حلی که با استفاده از آن شما می توانید مشکلات نخواندن هارد اکسترنال را برطرف کنید، به روزرسانی درایورها است. هنگامی که شما درایور سیستم اصلی خود را به روز می کنید، مشکلاتی که از این جهت برای شما به وجود آمده است، حل می شود و هارد شما به درستی کار می کند.

برای بررسی و حل این مشکل، شما باید وارد منوی استارت شوید و عبارت Device Manager را سرچ نمایید. سپس بر روی گزینه Disk Drivers کلیک کنید و دستگاه های متصل شده را مورد بررسی قرار دهید. در این قسمت مطمئن شوید که هارد شما شناسایی شده است.

همچنین اگر یک علامت زردرنگ جلوی علامت هارد شما قرار گرفت، ویندوز با درایور هارد شما مشکل دارد. از این رو به آسانی می توانید علت مشکل را بررسی نمایید. با کلیک بر روی گزینه Update Driver، می توانید درایور هاردهای اکسترنال خود را آپدیت نمایید.

اطمینان از درستی اتصال هارد اکسترنال به کامپیوتر

در برخی از مواقع هارد شما به طور کامل به سیستم متصل نشده است و به همین علت، شما با مشکل نخواندن هارد اکسترنال مواجه می شوید. برای حل این مشکل، در ابتدا باید ورودی برق به هارد را مورد بررسی قرار دهید. برخی از انواع هارد اکسترنال موجود هستند که برق مورد نیاز خود را از طریق یک کابل و آداپتور، دریافت می نمایند. از این رو پیش از انجام هرگونه اقدامی، از نحوه اتصال هارد اکسترنال به سیستم خود اطمینان حاصل نمایید.

شما باید اطمینان حاصل نمایید که کابل مورد نظر شما سالم است و مشکل خاصی ندارد. سپس باید پورت هارد را چک کنید. گاهی اوقات بر اثر ضربه پورت هاردهای اکسترنال آسیب می بینند و خراب می شوند. در چنین شرایطی شما باید پورت های هارد را چک کنید و مطمئن شوید که پورت شما سالم است. شما می توانید پورت یو اس بی کامپیوتر را نیز بررسی کنید و آن را عوض نمایید. در بیشتر موارد، این مسئله مشکل شما را حل می نماید.

اتصال هارد اکسترنال به یک پورت یا یک کامپیوتر دیگر

از دیگر مواردی که مشکل نخواندن هارد اکسترنال را برطرف می نماید، اتصال هارد به یک درگاه دیگر است. در این شرایط اگر هارد اکسترنال شما توسط سیستم مورد نظر شناسایی نشد، لازم است که از یک درگاه USB دیگر استفاده نمایید. لازم به ذکر است که اگر در این وضعیت درگاه USB 3.0 مشکل را برطرف نکرد، از درگاه USB 2.0 استفاده نمایید. همچنین اگر هارد اکسترنال شما توسط هاب به کامپیوتر متصل شده است، آن را به صورت مستقیم به سیستم خود وصل نمایید.

از دیگر روش های اطمینان از سلامت هارد اکسترنال، می توانید آن را با سیستم عامل دیگری آزمایش نمایید. به طور مثال، اگر با مشکل نشناختن هارد اکسترنال در ویندوز مواجه شدید، هارد اکسترنال را به یک سیستم عامل مک متصل نمایید و وضعیت شناسایی آن را مورد بررسی قرار دهید.

اتصال هارد اکسترنال به یک پورت یا یک کامپیوتر دیگر
اتصال هارد اکسترنال به یک پورت یا یک کامپیوتر دیگر

فعال سازی و فرمت کردن هارد در بخش Disk Management

اگر شما هارد خود را تازه خریده اید و پارتیشنی بر روی آن تنظیم نکرده اید، باید آن را فرمت کنید. فرمت هارد مشکل نخواندن هارد اکسترنال را حل خواهد کرد. این کار هم به آسانی انجام می گیرد و وقت زیادی از شما نمی گیرد.

  • منوی Start را باز کنید و عبارت Disk Management را جستجو نمایید. در این مرحله بر روی گزینه Create and format hard disk partition کلیک کنید.
  • در این بخش یک لیست برای شما باز می شود که از آن لیست باید هارد خود را انتخاب نمایید. اطمینان حاصل نمایید که دستگاه شما در وضعیت Online و Formatted قرار گرفته باشد.
  • اگر هارد خود را پیدا نمی کنید، باید مطمئن شوید که هارد مورد نظر متصل شده و از نظر سخت افزاری سالم است.
  • اگر هارد شما در وضعیت Offline قرار دارد، با کلیک راست بر روی نام هارد می توانید وضعیت آن را تغییر دهید.
  • لازم به ذکر است که اگر هارد شما به طور صحیح فرمت نشده است، تنها کافی است بر روی هارد کلیک راست کنید و گزینه New Simple Volume را انتخاب نمایید. لازم به ذکر است که با فرمت هارد اکسترنال، تمام اطلاعات ذخیره شده بر روی آن حذف خواهد شد.

پاک کردن اطلاعات درایو

در برخی از موارد امکان دارد که پس از چک کردن مراحل گفته شده، همچنان هارد اکسترنال شما در لیست Disk Management نمایش داده نشود و کار نکند. این مشکل معمولاً در زمان اتصال SD card فرمت شده ایجاد می شود. از این رو جهت دسترسی به اطلاعات و داده های خود می توانید با استفاده از دستور Clean در فضای Command Prompt، وضعیت هارد اکسترنال را به حالت اولیه تغییر دهید. لازم به ذکر است که با انجام این فعالیت، اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد از بین خواهند رفت.

برای شروع این فرآیند ابتدا منوی Start را باز کنید و عبارت Diskpart را جستجو نمایید. پس از این مرحله، وارد قسمت List disk شوید و گزینه اینتر (Enter) را فشار دهید تا لیست درایورها برای شما به نمایش گذاشته شوند. پس از پیدا کردن نام هارد اکسترنال خود در لیست، بر روی آن کلیک نمایید. در ادامه انجام این کار، می توانید دستور دهید تا اطلاعات درون دیسک به طور کامل حذف شوند.

خارج کردن هارد از محفظه

از دیگر روش های برطرف نمودن مشکل نخواندن هارد اکسترنال خارج کردن هارد از محفظه است. هر چند که ما این روش را به شما پیشنهاد نمی کنیم اما اگر هیچ یک از روش های ذکرشده برای شما کاربردی نبودند و مشکل شما حل نشد، می توانید از این روش استفاده نمایید.

در این روش باید هارد را از محفظه خارج کنید و به صورت مستقیم به کامپیوتر خود متصل نمایید. در برخی از موارد در تبدیل SATA به USB مشکل ایجاد می شود و مانع شناخته شدن دستگاه توسط سیستم عامل می شود.

در نتیجه اگر در حال استفاده از یک کامپیوتر هستید، با وصل نمودن مستقیم هارد به مادربرد، می توانید عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهید. همچنین اگر مشکل به وجود آمده با انجام این کار حل شد، جهت استفاده های بعدی می توانید از مبدل SATA به USB استفاده نمایید و محفظه هارد قبلی را به طور کامل عوض نمایید. لازم به ذکر است که باز کردن باکس هارد موجب باطل شدن گارانتی آن می شود.

خارج کردن هارد از محفظه
خارج کردن هارد از محفظه

بیشتر بخوانید: ساخت اکانت ویندوز ۱۰


عدم نمایش هارد اکسترنال در مک

تمامی مشکلات نخواندن هارد اکسترنال نه تنها به ویندوز بلکه به مک نیز مرتبط هستند. برای حل این مشکل در سیستم عامل مک، اپل راه حل های زیادی را در نظر گرفته است. در ادامه این بخش از مقاله، این راه حل ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

اتصال صحیح درایو اکسترنال

همچون دستگاه های ویندوزی، شما باید مطمئن شوید که هارد مورد نظرتان به خوبی متصل شده است. شما خیلی راحت می توانید پورت هارد، پورت کامپیوتر یا لپ تاپ و سیم را بررسی نمایید و مطمئن شوید که مشکلی ندارند.

بررسی فرمت هارد

گاهی اوقات بر اثر فرمت نامناسب، هارد شما دچار مشکل شده و در مک اجرا نمی شود. همچنین برخی از هاردهای اکسترنال فقط برای ویندوز طراحی شده اند. اگر شما تلاش کنید آنها را به مک متصل کنید، با مشکل نخواندن هارد اکسترنال مواجه خواهید شد.

برای اینکه ببینید فرمت به درستی شکل گرفته است یا خیر، خیلی راحت می توانید به About  this mac و گزینه Storage وارد شوید. در این بخش می توانید متوجه شوید که هارد شناسایی شده است. اگر شناسایی نشده بود، بهتر است که هارد را بر روی یک سیستم ویندوزی نیز تست نمایید.

بررسی فرمت هارد
بررسی فرمت هارد

معیوب بودن کابل

از دیگر مشکلاتی که می تواند در اتصال هارد اکسترنال به وجود بیاید، سلامت کابل است. اگر کابل مورد نظر را به طور صحیح متصل کردید و هارد دیسک بالا نیامد، احتمال دارد که کابل شما خراب شده باشد. توصیه ما به شما این است که از یک کابل دیگر استفاده نمایید تا از صحت این موضوع مطلع شوید.

معیوب بودن پورت USB

از دیگر موانعی که از اتصال هارد اکسترنال جلوگیری می کند، خراب شدن پورت USB است. در این شرایط درایو را به یک پورت دیگر متصل نمایید تا مطمئن شوید مشکل از چیست؟ همچنین می توانید یک هارد اکسترنال دیگر را به مک خود متصل نمایید تا اطمینان حاصل کنید که سیستم مک شما به خوبی کار می کند.

ری استارت کردن مک

گاهی اوقات دلیل عدم شناسایی هارد اکسترنال، به سیستم عامل macOS مربوط می شود. از این رو یکی دیگر از دلایلی که می تواند مشکل نخواندن هارد اکسترنال را برطرف کند، ری استارت کردن مک است. شما می توانید با نگه داشتن دکمه پاور و کلیک بر روی گزینه Restart مک خود را ری استارت نمایید.

لازم به ذکر است که با انجام این فعالیت، حافظه موقت macOS پاک می شود و امکان دارد که مشکل بالا نیامدن هارد اکسترنال رفع شود.

فرمت نامناسب هارد اکسترنال

در برخی از مواقع شما قصد دارید هارد اکسترنالی را که تنها با ویندوز سازگاری دارد، به مک خود متصل نمایید. همانطور که می دانید، هر درایو اکسترنال با مک سازگاری ندارد. از این رو جهت اطمینان از سلامت هارد دیسک خود، می توانید آن را به یک سیستم ویندوزی متصل نمایید. در نتیجه اگر سیستم ویندوز شما آن را خواند، می توان گفت که مشکل از سازگاری هارد و مک است.

تنظیمات مک

در برخی از موارد امکان دارد که مک، هارد اکسترنال را  شناسایی کرده باشد اما آن را در صفحه دسکتاپ نمایش ندهد. در صورت درست بودن این قضیه، با مراجعه به ستون سمت چپ منوی Finder و بخش Devices می توانید درایور اکسترنال را مشاهده نمایید.

ریست کردن NVRAM

از دیگر مشکلات نخواندن هارد اکسترنال توسط مک، حافظه NVRAM است. از این رو برای رفع این مشکل باید این حافظه را ریست نمایید. ریست حافظه NVRAM به گونه ای است که ابتدا باید مک خود را خاموش یا ری استارت کنید و بلافاصله آن را روشن نمایید.

سپس چهار دکمه P ،Command ،Option و R را به صورت همزمان نگه دارید. در نتیجه مک شما از ابتدا راه اندازی می شود و پس از این که سیستم بالا آمد، دکمه ها را رها نمایید.

ریست کردن NVRAM
ریست کردن NVRAM

برررسی Disk Utility اپل

در ابتدا باید از نمایش درایو اکسترنال در قسمت Disk Utility اطمینان حاصل نمایید. با مراجعه به بخش System Preferences و از طریق Spotlight می توانید به آسانی آن را پیدا کنید. اگر هارد اکسترنال شما شناسایی شده است، با کلیک بر روی گزینه Option و Mount، هارد دیسک در صفحه دسکتاپ نمایش داده می شود.

حذف اپلیکیشن های مشکل ساز

در برخی از شرایط امکان دارد که به تازگی پس از نصب اپلیکیشن جدید در مک خود، مشکل نخواندن هارد اکسترنال به وجود آمده باشد. در این صورت می توان گفت که مشکل اصلی عدم خوانایی هارد اکسترنال، از اپلیکیشن نصب شده است. در ابتدا با حذف اپلیکیشن های مشکوک، می توانید بررسی کنید که علت چیست؟

همچنین با استفاده از Launchpad یا کشیدن آیکون برنامه مورد نظر داخل سطل زباله، این کار را انجام دهید. لازم به ذکر است که با این روش پاک کردن، احتمال دارد که مشکلاتی از این برنامه بر روی سیستم باقی مانده باشد. از این رو ما به شما پیشنهاد می کنیم که از یک ابزار کارآمد همچون CleanMyMac X استفاده نمایید و فایل های مرتبط با آن را به طور کامل از سیستم حذف نمایید.

استفاده از Repair Disk Permissions

هر فایل و پوشه ای از Permission های خاصی برخوردار است. گاهی ممکن است که این مجوزها ناسازگار شوند و با مشکل مواجه شوند. همچنین با استفاده از CleanMyMac X می توانید مجوزها را به صورت بهینه بازگردانی نمایید.

بررسی فایل فرمت هارد اکسترنال

یکی از دلایلی که سیستم مک شما هارد اکسترنال را شناسایی نمی کند، فایل فرمت ناسازگار است. سیستم عامل مک از فایل فرمت HFS+ استفاده می کند و علاوه بر این، اپل فایل فرمت اختصاصی APFS را در سیستم عامل های جدیدتر ارائه می نماید. از این رو جهت شناسایی هارد اکسترنال در ویندوزو مک، بایداز فایل فرمت ex FAT استفاده نمایید.

ایتدا باید هارد اکسترنال خود را به کامپیوتری که آن را شناسایی می کند، متصل نمایید. سپس باید فایل فرمت هارد دیسک را تغییر دهید تا سسیستم مک به خوبی آن را شناسایی نماید.

مشکل نخواندن هارد اکسترنال در تلویزیون

تلویزیون هایی که طبق تکنولوژی روز جهان تولید شده اند، از هاردهای اکسترنال پشتیبانی می کنند. اما گاهی اوقات امکان دارد شما با مشکل نخواندن هارد اکسترنال در تلویزیون نیز مواجه شوید. از آنجایی که سیستم عامل تلویزیون یک سیستم عامل بسته محسوب می شود، گزینه های زیادی برای رفع این مشکل وجود ندارد.

از این رو برای دیده شدن اطلاعات هارد اکسترنال در تلویزیون، سیستم فایل هارد اکسترنال باید FAt32 باشد. لازم به ذکر است که تلویزیون های خانگی به صورت پیش فرض از این سیستم فایل بهره مند هستند. اگر فرمت هارد شما با سیستم عامل تلویزیون همخوانی نداشته باشد، شما با مشکل مواجه می شوید. از این رو علت بالا نیامدن هارد اکسترنال در تلویزیون می تواند عدم پشتیبانی از این فایل باشد.

امکان دارد که پس از اتصال هارد به تلویزیون، یک پیغام فرمت به شما نشان داده شود. این پیغام به منظور تغییر سیستم فایل شما است که پس از دیدن این پیغام، هرچه سریع تر باید هارد خود را از تلویزیون جدا نمایید تا فرمت نشود.

مشکل نخواندن هارد اکسترنال در تلویزیون
مشکل نخواندن هارد اکسترنال در تلویزیون

نحوه اتصال هارد اکسترنال به لپ تاپ یا کامپیوتر

جهت اتصال هارد اکسترنال به سیستم مورد نظر، ابتدا باید بدنه کیس یا لپ تاپ خود را مورد بررسی قرار دهید. در سیستم های جدید حداقل یک پورت USB 3.0 یا USB-C وجود دارد. یک سر کابل USB هارد اکسترنال را به پورت USB هارد متصل نمایید. سزی دیگر آن را به پورت USB کیس کامپیوتر یا لپ تاپ خود وصل نمایید. بهتر است که هارد اکسترنال را به پورت USB اصلی متصل کنید و از هاب موجود بر روی کیبورد استفاده نکنید.

لازم به ذکر است که اگر کابل اتصال هارد اکسترنال از نوع Type-C باشد، از هر دو حالت می توانید آن را به پورت USB سیستم مورد نظر متصل نمایید. پس از اینکه کابل را به درستی متصل کردید، می توانید کابل برق هارد اکسترنال را به سوکت موجود بر روی بدنه هارد نصب نمایید.

همچنین امکان دارد که هارد اکسترنال شما از نوع پرتابل باشد که به آداپتور برق نیازی ندارد. این نوع هارد دیسک ها از دو کابل دیتا و برق برخوردار هستند. از این رو هر دو کابل را باید به پورت های USB لپ تاپ یا کیس خود متصل نمایید تا روشن شود.

نخواندن هارد اکسترنال
نخواندن هارد اکسترنال

چطور از درایوهای EXT2/EXT3 در مک استفاده کنیم؟

درایورهای اکسترنالی که به صورت EXt2 یا EXt3 فرمت شده باشند، در سیستم مک قابل شناسایی نیستند. از این رو دو روش جهت دسترسی به این درایوها در سیسنم عامل MAC جود دارد. آسان ترین روش این است که بر روی یکی دیگر از هاردهای داخلی مک بوک، سیستم عامل لینوکس نصب نمایید.

پس از نصب لینوکس می توانید از فایل فرمت FAT32 جهت جابه جایی فایل ها استفاده نمایید. لازم به ذکر است که اگر سیستم مک شما، از یک هارد اضافی جهت نصب لینوکس برخوردار نبود، می توانید از ماشین مجازی نیز استفاده نمایید.

روش دیگر دسترسی به درایو هارد اکسترنال EXt2 و EXt3، استفاده از FUSE است. FUSE به عنوان یک رابط اضافی است و با نصب چند ماژول اختصاصی، می توان به این فایل ها دسترسی پیدا کرد.

چطور از درایوهای EXT2/EXT3 در مک استفاده کنیم؟
چطور از درایوهای EXT2/EXT3 در مک استفاده کنیم؟

امیدواریم که مقاله خواندن هارد اکسترنال برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم که به بررسی مشکل نشناختن هارد اکسترنال در دو سیستم عامل ویندوز و مک بپردازیم. هیچ فرقی نمی کند که هارد اکسترنال شما از نوع HDD یا SSD باشد. مشکل در درایو، ایراد کابل اتصال یا پورت USB و فایل فرمت از رایج ترین دلایل عدم شناسایی هارد اکسترنال هستند.


بیشتر بخوانید: عدم شناسایی فلش مموری در کامپیوتر و گوشی