ریست فکتوری آیفون ممکن است بنا به هر دلیلی توسط کاربران انجام شود تا دستگاه خود را به حالت پیش فرض کارخانه بازگردانند. روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که به آسانی می توان با انجام آنها دستگاه اپل خود را ریست فکتوری نمود. اگر تمایل دارید تا ریست فکتوری آیفون خود را انجام دهید پس با ما در این مقاله از مجله راندنو همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- تهیه نسخه پشتیبان پیش از ریست فکتوری آیفون
- ریست فکتوری از طریق منوی تنظیمات (Settings)
- راه اندازی اولیه آیفون پس از ریست فکتوری
- ریست فکتوری از طریق برنامه آیتیونز (iTunes)
- ریست فکتوری از طریق کلیدهای سخت افزاری
تهیه نسخه پشتیبان پیش از ریست فکتوری آیفون
هنگامی که دستگاه خود را ریست فکتوری می کنید، تمامی اطلاعات دستگاه شما از بین می رود. بنابراین اگر تمایل دارید که اطلاعات گوشی خود را از دست ندهید باید پیش از ریست فکتوری، یک نسخه پشتیبان از اطلاعات فعلی گوشی خود تهیه کنید.
در ادامه به روش های مختلف ریست فکتوری آیفون می پردازیم.
ریست فکتوری از طریق منوی تنظیمات
در این روش می توانید از منوی تنظیمات گوشی خود استفاده کنید. با پیروی از مراحل زیر می توانید ریست فکتوری گوشی خود را انجام دهید:
- آیکون چرخ دنده از منوی آیفون خود را لمس کنید تا وارد Settings (تنظیمات) شوید.
- گزینه General را انتخاب کنید.
- حال گزینه Reset را انتخاب کنید.
- سپس باید گزینه Erase All Content and Settings را انتخاب نمایید.
- پنجره ای برای شما نماش داده می شود که باید گزینه قرمز رنگ مربوط به Erase All را انتخاب کنید تا ریست فکتوری آیفون (Factory Reset) و حذف تمام اطلاعات آن انجام شود. پس از تمام شدن فرایند ریست فکتوری، گوشی شما به صورت خودکار روشن خواهد شد، اما به هوم اسکرین گوشی خود هدایت نمی شوید، بلکه با مراحل راه اندازی اولیه آیفون مواجه خواهید شد. با انجام مراحل راه اندازی اولیه آن می توانید مجدداً از گوشی خود استفاده کنید.
در ادامه به راه اندازی اولیه آیفون پس از ریست فکتوری می پردازیم.
بیشتر بخوانید: تغییر زبان واتساپ در آیفون
راه اندازی اولیه آیفون پس از ریست فکتوری
بهتر است بدانید که به هر روشی که ریست فکتوری آیفون را انجام دهید در نهایت باید برای راه اندازی اولیه آن بعد از ریست فکتوری، مراحل زیر را انجام دهید:
Hellow
در مرحله اول باید دکمه پاور (Power) دستگاه خود را فشار دهید و آن را نگه دارید تا دستگاه روشن شود. سپس لوگوی اپل را بر روی نمایشگر دستگاه خود مشاهده خواهید کرد. حال دکمه پاور را رها کنید. بر روی نمایشگر دستگاه خود عبارت Hello را مشاهده خواهید کرد و در بخش انتهای آن Slide to set up را مشاهده می کنید. باید بر روی نمایشگر دستگاه خود انگشت خود را از سمت چپ به سمت راست بکشید تا مرحله بعدی آغاز شود.
انتخاب محل زندگی و کشور
در این مرحله باید محل زندگی و کشور خود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که انتخاب درست و دقیق محل زندگی خود بر روی زمان، تاریخ (شمسی و میلادی)، زبان صفحه کلید و… تأثیر دارد. اگر تمایل دارید تا دستگاه شما تاریخ میلادی را نمایش دهد، پیشنهاد ما این است که محل زندگی خود را بر روی ایالات متحده (United States) قرار دهید و در قسمت More Countries and Regions نام کشور ثانویه مورد نظر خود را وارد نمایید.
انتخاب شبکه اینترنت
در این مرحله دستگاه شما شبکه های ارتباطی در دسترس را شناسایی می کند. از لیستی که دستگاه شما ارائه می کند نام شبکه ارتباطی مورد نظر خود را انتخاب کنید تا دستگاه شما به آن شبکه وصل شود. حال دستگاه شما با سرورهای اپل ارتباط برقرار می کند تا فعالسازی دستگاه شما انجام شود.
سرویس مکان یاب
باید تنظیمات مکان یاب دستگاه خود را بررسی کنید. می توانید سرویس مکان یاب دستگاه خود را فعال یا غیرفعال کنید. بهتر است که این سرویس را فعال کنید زیرا بسیاری از اپلیکیشن های دستگاه با این سرویس در ارتباط هستند و با غیرفعالسازی آن کارایی این اپلیکیشن ها کاهش می یابد.
بازیابی نسخه پشتیبان
باید اطلاعاتی را که قبلاً از آنها بک آپ گرفتید را بازیابی کنید. اگر آیفون یا آیپد جدیدی خریداری کرده اید باید گزینه Set Up as a new iPad/iPhone را انتخاب کنید. گزینه هایی مانند Restore from iCloud Backup یا Restore from iTunes Backup را انتخاب کنید و نسخه پشتیبانی را از طریق آیکلود یا آیتیونز ریستور کنید. لازم به ذکر است که در این مرحله، بازیابی نسخه پشتیبان گرفته شده از یک آیفون تنها برای یک آیفون دیگر امکان پذیر است و همین موضوع برای آیپدهای اپل نیز وجود دارد. یعنی شما نمی توانید نسخه پشتیبان یک آیفون را برای آیپد جدید خود و یا بلعکس بازیابی کنید.
حساب کاربری اپل (Apple ID)
توجه داشته باشید که داشتن اپل آی دی برای استفاده از قابلیت های دستگاه های اپل همیشه لازم و ضروری است و برای ریست فکتوری آیفون نیز بهتر است آن را داشته باشید. باید حساب کاربری اپل (Apple ID) خود را تعیین کنید. اگر اپل آی دی دارید، می توانید گزینه Sign In with Your Apple ID را انتخاب کنید سپس اطلاعات حساب خود را وارد نمایید. اگر اپل آی دی ندارید می توانید با استفاده از گزینه Create a Free Apple ID یک اپل آی دی بسازید. اگر نتوانستید وارد حساب کاربری اپل خود شوید و یا حساب کاربری بسازید، باید گزینه آبی رنگ Skip This Step را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اگر اپل آی دی وارد نکنید، نمی توانید به بسیاری از قابلیت های آیفون یا آیپد خود دسترسی داشته باشید.
شرایط و ضوابط (Terms and Conditions)
باید با شرایط و ضوابط اپل موافقت کنید. در بخش انتهای این صفحه عبارت Device Ready را مشاهده خواهید کرد. حال می توانید سیم کارت دستگاه را وارد آن کنید. اگر دستگاه شما توسط شرکت خاصی لاک شده باشد نمی توانید از سیم کارت هیچ شرکت ارتباطی و اپراتور دیگری استفاده کنید. پس باید با پرداخت مبلغی به اپراتور اصلی دستگاه، آن را آنلاک کنید.
iCloud
با انتخاب گزینه Use iCloud می توانید تنظیمات سرویس iCloud دستگاه خود را وارد کنید. اگر گزینه Don’t Use iCloud را انتخاب کنید، این سرویس در دستگاه شما فعال نمی شود. iCloud یکی از بهترین قابلیت های اپل است که در اختیار شما قرار می گیرد بنابراین بهتر است تا حتماً آن را فعال کنید.
iMessage
فرض می کنیم که شما سرویس iCloud را در دستگاه خود فعال کرده اید. حال در صفحه بعدی درباره تنظیمات iMessage و FaceTime از شما سوالاتی پرسیده می شود. اپلیکیشن iMessage درواقع اپلیکیشن پیام رسان اختصاصی اپل است که با استفاده از آن می توانید پیام های متنی، عکس و … را برای سایر کاربران اپل ارسال کنید. شما می توانید قابلیت دریافت پیام از طرف سایر کاربران در سرویس iMessage را غیرفعال کنید.
iCloud Drive
سرویس iCloud Drive اسناد و مدارک شما را ذخیره می کند.
رمز عبور
حال باید برای دستگاه خود یک رمز عبور تعیین کنید. توجه داشته باشید که رمز عبور باید چهار حرفی باشد. در شرایطی که دستگاه شما گم یا دزدیده شود، این رمز عبور از سوء استفاده افراد از دستگاه شما جلوگیری می کند. این رمز عبور را باید دو بار وارد کنید تا توسط دستگاه ذخیره شود. بخاطر داشته باشید که نسخه جدید اپل در این قسمت از شما می خواهد تا رمز عبور شش رقمی وارد کنید.
سیری (Siri)
در این مرحله باید قابلیت سیری (Siri) دستگاه خود را فعال یا غیرفعال کنید. این سرویس یک دستیار صوتی هوشمند برای سیستم عامل آی او اس است. برای فعال کردن آن کافی است تا گزینه Use Siri را انتخاب کنید و با انتخاب گزینه Don’t Use Siri می توانید آن را غیرفعال کنید.
ارور و مشکلات اپل
اپل این قابلیت را دارد تا کاربران بتوانند ارورهای دستگاه خود را برای آن گزارش دهند و ارسال کنند. اگر این قابلیت را فعال کنید، هر ارور و مشکلی که در عملکرد دستگاه شما رخ دهد برای اپل گزارش می شود و اگر آن را غیرفعال کنید این گزارش انجام نمی شود. بعد از انجام این مرحله، باید گزینه Get Started را انتخاب کنید تا از دستگاه خود استفاده کنید.
ریست فکتوری از طریق برنامه آیتیونز (iTunes)
برای استفاده از این روش باید به روزترین نسخه برنامه آیتیونز را بر روی دستگاه خود نصب کنید سپس مراحل زیر را انجام دهید تا ریست فکتوری آیفون شما انجام شود:
- دستگاه خود را با کابل رابط مناسب به دستگاه دیگری وصل کنید که آیتیونز بر روی آن نصب شده است.
- اگر برنامه آیتیونز به صورت خودکار اجرا نشود باید آن را اجرا کنید.
- گزینه Restore iPhone را انتخاب نمایید.
- در صفحه جدیدی که مشاهده می کنید گزینه Agree را انتخاب کنید.
حال ریست فکتوری آیفون شما انجام می شود. سپس دستگاه شما ری استارت می شود و صفحه راه اندازی اولیه آن را مشاهده خواهید کرد. مانند روش قبل باید مراحل راه اندازی اولیه آن را اجرا کنید تا مجدداً از گوشی خود استفاده کنید.
ریست فکتوری از طریق کلیدهای سخت افزاری
برای انجام این روش دستگاه خود را ری استارت یا ریبوت می کنید. می توانید با انجام مراحل زیر ریست فکتوری را با استفاده از دکمه انجام دهید:
- انگشتان خود را بر روی دکمه power قرار دهید و آن را برای چند ثانیه نگه دارید تا دستگاه شما خاموش شود.
- برای روشن کردن مجدد دستگاه خود باید بطور همزمان دکمه power را به همراه دکمه home را به مدت 15 ثانیه فشار دهید تا لوگوی اپل مشاهده شود.
- حال انگشتان خود را از روی دکمه ها بردارید و اجازه دهید تا دستگاه شما روشن شود. در نهایت به سادگی ریست فکتوری دستگاه شما به سادگی انجام می شود.
در این روش نیز مانند دو روش قبلی باید پس از ریست فکتوری، مراحل راه اندازی اولیه را که در همین مقاله آموزش داده ایم را اجرا کنید تا بتوانید از دستگاه خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: هات اسپات آیفون | iPhone Hotspot
در مقاله ریست فکتوری آیفون به طور کامل به آموزش ریست فکتوری دستگاه های اپل پرداختیم. ریست فکتوری آیفون 4، ریست فکتوری آیفون X، ریست فکتوری آیفون 7، ریست فکتوری آیفون 13 و ریست فکتوری سایر آیفون ها با استفاده از روش هایی که در این مقاله ذکر شد، امکان پذیر است.