ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی یکی از چالش هایی است که بسیاری از افراد با آن درگیر هستند. گاهی افراد بر اثر یک اشتباه عکس های خود را پاک می کنند. این اشتباه ساده می تواند موجب ناراحتی افراد شود. ریکاوری عکس های پاک شده در آیفون و اندروید ممکن است کمی با هم تفاوت داشته باشد. اگر گوشی شما از سرویس ابری پشتیبانی نمی کند و یا کارت حافظه جانبی ندارد، ریکاوری صد در صد عکس ها کار دشواری خواهد بود و در برخی مواقع غیرممکن است.
امروز ما برای شما یک راه حل سریع برای بازیابی عکس های پاک شده از گوشی آورده ایم. با استفاده از راه حل های معرفی شده در مقاله امروز مجله راندنو با خیال راحت می توانید فعالیت های مربوط به ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی را انجام دهید. پس، در ادامه با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- دلایل پاک شدن عکس از روی گوشی موبایل
- استفاده از برنامه مخصوص ریکاوری
- استفاده از Google Photos
- بازیابی عکس از گوشی آیفون
- نکات مهم در ریکاوری عکس
- برنامه های بکاپ گوشی
دلایل پاک شدن عکس از روی گوشی موبایل
قبل از معرفی راه های موجود برای ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی بیایید نگاهی به دلایل حذف شدن عکس از تلفن همراه بیندازیم. مسلماً هیچکس عکس ها و اطلاعات باارزش خود را عمداً حذف نمی کند. افراد باید دلایل مختلفی را برای این مسئله داشته باشند:
- گاهی اوقات شما گوشی خود را در اختیار یک کودک قرار می دهید. کودک بدون اجازه وارد گالری شما می شود و عکس ها را به طور کامل پاک می کند.
- فرض کنیم شما در حال پاک کردن 200 عکس مختلف هستید و به صورت اشتباهی، عکس مورد نظر را نیز انتخاب می نمایید.
- ویروس ها و بدافزارها دلیل دیگر برای حذف عکس از روی گوشی هستند. برخی از ویروس ها باعث می شوند تا یک سری اطلاعات مهم از روی هارد گوشی شما به طور کامل پاک شود.
- گاهی اوقات حافظه گوشی شما پر می شود. در این صورت گوشی به صورت خودکار پیامی به شما نمایش می دهد و شما بدون توجه به محتوای پیام، آن را قبول می کنید. ممکن است محتوای پیام، پاک کردن عکس ها و ویدئوهای قدیمی باشد.
- گاهی اوقات قصد دارید گوشی خود را فرمت کنید یا به حالت کارخانه (بازنشانی) برگردانید. در این حالت تمام اطلاعات شما اعم از عکس و فیلم پاک می شود.
راه های بسیار زیادی جهت بازگردانی عکس های پاک شده از گوشی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
بیشتر بخوانید: آموزش دانلود از یوتیوب
استفاده از برنامه مخصوص ریکاوری
در حال حاضر برنامه های زیادی برای ریکاوری عکس ها طراحی شده است. هرکدام از این برنامه ها به یک صورت خاص عمل می کند. شما باید به این مسئله مهم توجه داشته باشید که پس از حذف شدن عکس ها، تغییرات حافظه باید به حداقل ممکن برسد. چرا که تغییر در حافظه و اضافه یا حذف شدن فایل ها، باعث می شود تا شانس ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی کمتر شود.
در ادامه به معرفی برنامه هایی می پردازیم که به کمک آن ها می توان عکس های حذف شده را بازیابی کرد.
بیشتر بخوانید: روش اسکرین شات گرفتن در کامپیوتر
EaseUS
اولین برنامه ای که ما قصد معرفی آن را داریم، برنامه EaseUS Wizard Recovery است. این نرم افزار قوی تنها برروی ویندوز یا مک نصب می شود اما می تواند برای بازیابی اطلاعات و ریکاوری عکس های قدیمی پاک شده گوشی مناسب باشد. برای استفاده از این برنامه، در ابتدا باید آن را روی کامپیوتر خود نصب و سپس اجرا کنید.
کارت حافظه گوشی را جدا کنید و آن را از طریق کارت خوان یا شکاف کارت SD به کامپیوتر متصل نمایید. سپس درایو مورد نظر را انتخاب و اسکن کنید. این درایوها فایل های عکسی را نمایش می دهند که قبلاً روی هارد دیسک و کارت حافظه وجود داشته اند.
برنامه در نسخه رایگان 2 گیگابایت از عکس های پاک شده شما را به طور کامل ریکاوری می کند. تقریباً 20 الی 30 دقیقه طول می کشد تا 2 گیگابایت از این عکس ها بازیابی شوند. البته یک امکان در این برنامه وجود دارد که به واسطه آن می توانید تنها عکس های مورد نیاز خود را انتخاب و ریکاوری کنید.
DiskDigger
برنامه DiskDigger Photo برنامه محبوبی است که شما با خیال راحت می توانید از آن استفاده کنید. این نرم افزار بر روی گوشی های اندرویدی نصب می شود و قدرت بالایی دارد. این نرم افزار برای ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی رایگان عمل می کند. اما جدا از عکس و فیلم اگر شما قصد ریکاوری هر فایل دیگری را داشته باشید، باید هزینه آن را به طور کامل پرداخت کنید. برای دانلود این اپ می توانید به پلی استور مراجعه کنید.
کار با این نرم افزار ساده است. برای کار با این نرم افزار آن را بر روی گوشی خود نصب کنید و گزینه Full Scan را انتخاب نمایید. سپس باید حافظه داخلی دستگاه را پیدا کنید و پرونده مورد نظر خود را جستجو کنید. با اسکن این فایل ها، برنامه تمامی عکس ها را به شما نمایش می دهد. می توانید از فیلترهای موجود در صفحه استفاده کنید تا برنامه تنها عکس هایی مطابق با حجم و تاریخ مورد نظر شما را نمایش دهد.
Android Photo Recovery
نرم افزار Android Photo Recovery یکی از بهترین و قوی ترین نرم افزارهای موجود برای ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی به حساب می آید. این نرم افزار به گونه ای طراحی شده است که به درستی همه قسمت های گوشی را اسکن می کند و هر اطلاعاتی که قابلیت بازیابی داشته باشد را بازیابی می کند. این نرم افزار نیز به کامپیوتر نیاز دارد و بدون کامپیوتر شما نمی توانید از آن استفاده کنید.
نکته قابل توجه این است که علاوه بر برنامه های بالا، برنامه های دیگری جهت بازیابی عکس و ویدئو وجود دارد که تمامی آن ها را می توانید از پلی استور گوشی خود دانلود کنید.
بیشتر بخوانید: فهرست تمامی کدهای دستوری همراه اول که احتمالا نمی دانید
استفاده از Google Photos
یکی دیگر از راه هایی که با استفاده از آن شما می توانید نسبت به ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی اقدام کنید، استفاده از سرویس Google Photos است. این سرویس جدا از داشتن یک گالری قدرتمند، می تواند برای ریکاوری عکس نیز به شدت مفید باشد.
Google Photo یک فضای خالی در اختیار شما می گذارد که برای ورود به آن باید آدرس جیمیل داشته باشید. اگر آدرس جیمیل ندارید، خواندن مقاله آموزش گام به گام ساخت جیمیل یا گوگل اکانت را از دست ندهید.
برای بازیابی عکس های پاک شده با استفاده از سرویس گوگل فوتو، می توانید مراحل زیر را به طور کامل دنبال کنید:
- این نرم افزار را باز کنید و بر روی سه خط بالا کلیک کنید تا تنظیمات برای شما نمایش داده شود.
- یک لیست برای شما باز می شود، از آن گزینه Bin را انتخاب کنید.
- اگر شما عکسی را که حذف کرده اید درون گوگل فوتو قرار داده باشید، در این قسمت مشخص است.
- خیلی راحت عکس ها را انتخاب کنید و بر روی Restore کلیک کنید. با اتمام این مرحله، ریکاوری به پایان می رسد.
از این روش می توانید برای بازیابی عکس ها در آیفون نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: اسکن تصاویر با گوشی
بازیابی عکس از گوشی آیفون
اگر شما از دستگاه های اندروید استفاده نمی کنید و قصد دارید تا با استفاده از گوشی آیفون خود فعالیت های مربوط به ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی را دنبال کنید، کارتان کمی سخت تر است. چرا که شما فقط اجازه استفاده از برنامه های موجود در اپ استور را دارید.
با کمی جستجو در اپ استور، شما می توانید یک برنامه خوب و مناسب پیدا کنید. البته، آیفون های جدیدتر در قسمت آلبوم خود گزینه ای با نام Recently deleted دارند. با استفاده از این گزینه نیز شما می توانید ریکاوری را انجام دهید. البته راه بهتر دیگری نیز وجود دارد که در ادامه آن را بررسی می کنیم.
بیشتر بخوانید: بازیابی رمز اینستاگرام
بکاپ iTunes
آیتونز یکی از ویژگی های گوشی های آیفون است. پیشنهاد می کنیم از روز اول بکاپ آیتونز را روی گوشی خود فعال کنید تا در صورت اتفاق، تمامی عکس های شما ذخیره شوند. برای فعال کردن iTunes باید گوشی خود را به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کنید و سپس اپ را اجرا نمایید.
پس از اجرا باید برروی گزینه Summary و سپس From Backup کلیک کنید. البته توجه کنید که تنها نصب و اجرای این برنامه کافی نیست و باید هر چند وقت یکبار با این برنامه از عکس ها و ویدئوهای خود بک آب بگیرید.
Photo Stream و iCloud
یک راه دیگر برای گرفتن بک آپ و بازیابی عکس در آیفون مراجعه به بخش Setting و iCloud است. در این صفحه باید گزینه Photos را انتخاب کنید و سپس آیکون مربوط به My Photo Streams را روشن کنید. پس از آن دیگر می توانید با خیال راحت هر زمان که به ریکاوری نیاز داشتید، عکس ها را در قسمت My Photo Streams پیدا کنید.
نکات مهم در ریکاوری عکس
- پس از این که اطلاعات شما از دستگاه مورد نظرتان حذف شد، هیچ اطلاعات دیگری را پیش از ریکاوری بر روی دستگاه ذخیره نکنید. این کار به منزله ثبت داده های جدید روی داده های حذف شده است. در نتیجه عمل ریکاوری غیرممکن می شود.
- پس از حذف تصاویر بلافاصله داده ها و وای فای خود را خاموش کنید. در صورت روشن بودن ممکن است آپدیت هایی روی دستگاه صورت گیرد و یا برنامه هایی به صورت اتوماتیک دانلود شوند.
- از روش های اصولی و نرم افزارهای مشهور برای بازیابی عکس استفاده کنید.
- حتماً پیش از اقدام به ریکاوری عکس های حذف شده از گوشی سطل زباله دستگاه را بررسی کنید. اغلب گوشی های جدید دارای این قابلیت هستند که عکس ها پیش از حذف نهایی به این فولدر راه پیدا کنند.
- اگر باتری گوشی کم است، نسبت به بازیابی عکس های پاک شده اقدام نکنید.
برنامه های بکاپ گوشی
- سرویس Google Photos
- استفاده از Google Drive
- استفاده از Dropbox
- سرویس iCloud
- سرویس Microsoft OneDrive
- برنامه Smart Switch
- برنامه truBackup
- نرم افزار SynciOS
- نرم افزار PhoneCopy
بیشتر بخوانید: ریست گوشی اندروید بدون پاک شدن اطلاعات