هزینه اینترنت استارلینک چقدر است و اینترنت استارلینک چیست؟ باتوجه به طرح صیانت از حقوق کاربران در ایران، کاربران اینترنتی از محدود شدن اینترنت جهانی نگران شده اند از این رو اینترنت ماهواره ای استارلینک به سرعت در ایران مورد توجه قرار گرفته است.
اینترنت ماهواره ای استارلینک منظومه ماهواره ای است که توسط شرکت اسپیس ایکس ارائه شده است. این اینترنت ماهواره ای شامل هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین است. این شرکت با قرار دادن ایستگاه مک مردو در قطب جنوب توانسته است تا پهنای باند اینترنت استارلینک را به سراسر هفت قاره برساند. بر اساس گفته های ایلان ماسک قاره های قطب جنوب، آسیا و آفریقا به این نوع سرویس متصل شده اند. درحال حاضر بیش از 3000 ماهواره استارلینک در مدار قرار دارد و قرار است با مجوز کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده حداقل هزار ماهواره دیگر نیز در مدار قرار گیرد.
اگر تمایل دارید تا از هزینه اینترنت استارلینک و نحوه کار اینترنت استارلینک مطلع شوید پس با ما در این مقاله از مجله راندنو همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- اینترنت ماهواره ای چیست؟
- نحوه کار اینترنت ماهواره ای
- تجهیزات اینترنت ماهواره ای
- هزینه خرید اینترنت استارلینک و قیمت دیش
- پوشش ایران توسط اینترنت ماهواره ای استارلینک
- ساخت سخت افزارهای اینترنت ماهواره ای در ایران
- سرعت اینترنت استارلینک
- تأثیر ازدحام کاربران بر روی سرعت استارلینک
- شرکت های ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای در ایران
- مزایای اینترنت ماهواره ای
- معایب اینترنت ماهواره ای
اینترنت ماهواره ای چیست؟
اینترنت ماهواره ای (Satellite Internet) یکی از راه های نوین برای دسترسی به ماهواره است. استفاده از اینترنت ماهواره ای در مناطقی که دسترسی معمولی به اینترنت وجود نداشت کاربرد داشت اما درحال حاضر استفاده از آن در هر منطقه ای کاربرد دارد.
نحوه کار اینترنت ماهواره ای
پیش از اینکه از هزینه اینترنت استارلینک مطلع شوید بهتر است با نحوه کار اینترنت ماهواره ای آسنا شوید. اینترنت ماهواره ای درواقع یک اتصال داده بدون سیم است که حاوی سه دیش ماهواره است. اولین دیش آن در مرکز ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISPها)، دومین دیش در فضا در مدار کره زمین قرار دارد و سومین دیش بعنوان آنتنی کوچک در محل کار، منزل و هر نقطه ای که از آنجا تمایل دارید به اینترنت وصل شوید متصل می شود یعنی مانند دیش های ماهواره ای به مودم شما وصل می شوند. درواقع دانلود، ارسال اطلاعات و … به ماهواره در فضا ارسال می شود و سپس به مرکز ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) ارسال می شود، این مرکز سیگنال اینترنت را به ماهواره ای که در فضا قرار گرفته است ارسال می کند و سپس از طریق فضا این اطلاعات برای شما ارسال می شوند.
ماهواره های در حال گردش اطلاعات را از مرکز عملیات شبکه (NOC) دریافت و ارسال می کنند. NOC درواقع به یک شبکه خصوصی یا اینترنت وصل است. تمامی ارتباطات ایجاد شده از دیش به شبکه جهانی از طریق NOC صورت می گیرد؛ یعنی NOC شبکه ای است که به اینترنت متصل است و اطلاعات را به ماهواره ارسال می کند. کاربر با وصل کردن دیش خود به ماهواره می تواند به اینترنت وصل شود.
تجهیزات اینترنت ماهواره ای
تجهیزات اینترنت ماهواره ای از سه بخش اصلی تشکیل شده اند که به شرح زیر است:
- ماهواره فضایی با سرعت چرخش زمین (Geostationary Satellite) یا ماهواره زمین ثابت
- دیش ماهواره مستقر در منزل یا هر مکان دیگری
- روتر
هزینه خرید اینترنت استارلینک و قیمت دیش
هزینه اینترنت استارلینک در گذشته به این صورت بوده است که قیمت خرید دیش استارلینک حدود 499 دلار و هزینه سرویس اینترنت آن ماهانه 99 دلار بوده است، اما در حال حاضر این قیمت ها افزایش یافته است. بهتر است بدانید که هزینه خرید اینترنت استارلینک شامل هزینه اولیه برای خرید تجهیزات همچنین شامل هزینه برای سرویس ماهانه آن می شود. در حال حاضر قیمت دیش یا کیت استارلینک 599 دلار است و هزینه ماهانه سرویس استارلینک 110 دلار است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که هزینه این اینترنت ماهواره ای بسیار زیاد است و در ایران برای استفاده از این نوع اینترنت با احتساب هزینه هایی مانند هزینه های جانبی و دیش استارلینک باید تقریباً 20 میلیون هزینه کرد و همچنین برای هزینه ماهانه استفاده از این سرویس باید حدوداً 3 میلیون پرداخت کنید.
پوشش ایران توسط اینترنت ماهواره ای استارلینک
در حال حاضر پوشش اینترنت ماهواره ای استارلینک در اروپا وسیع شده است و قسمت هایی از ترکیه نیز تحت پوشش آن قرار گرفته است. همچنین این اینترنت ماهواره ای در کشورهای همسایه ایران نظیر پاکستان، عراق، ارمنستان، ترکمنستان، آذربایجان و کشورهای عربی اطراف خلیج فارس نیز به زودی ارائه خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تعرفه اینترنت تانوما (فیبر نوری) مخابرات
مناطق محروم از استفاده سرویس اینترنت استارلینک
بدلیل تحریم های آمریکا علاوه بر ایران، روسیه، چین، سوریه و افغانستان نیز در فهرست پوشش خدمات اینترنتی استارلینک قرار ندارند اما به زودی اینترنت استارلینک در ایران ارائه می شود. البته نقشه های ماهواره ای نشان می دهند که در حال حاضر ماهواره های استارلینک در حال گردش بر روی مدارهای عبوری از روی ایران هستند.
نام ایران در صفحه اول سایت استارلینک
نام مناطقی از ایران در صفحه اول سایت استارلینک وجود دارد. بعنوان مثال با جست و جوی منطقه ای مانند تهران، دو گزینه تهران دشت و آزاد راه تهران کرج به کاربر پیشنهاد می شود. اما با سرچ مکان های دیگری از ایران با پیغام استارلینک هنوز در محدوده شما دردسترس نیست (Starlink is not yet available in your area) روبرو می شوید.
ساخت سخت افزارهای اینترنت ماهواره ای در ایران
ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال پیش آید که آیا ممکن است سخت افزارهای اینترنت ماهواره ای در ایران ساخته شود؟ در حال حاضر امکان ساخت این سخت افزارها در ایران وجود ندارد مگر اینکه قطعات آن به ایران ارسال شود و سپس مونتاژ شود.
حال که از هزینه اینترنت استارلینک مطلع شدین به سرعت این اینترنت ماهواره ای می پردازیم.
سرعت اینترنت استارلینک
سرعت دانلود اینترنت استارلینک در حال حاضر بین 50 تا 200 مگابیت بر ثانیه است، همچنین سرعت آپلود آن تقریباً 30 مگابیت بر ثانیه است و تاًخیر 20 میلی ثانیه ای دارد. البته باید گفت که قرار است تا سرعت دانلود این اینترنت ماهواره ای به 300 مگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کند اما در حال حاضر اغلب کاربران با ازدحام مشترکین روبرو هستند. با قرار دادن ماهواره های بیشتر به مدار زمین قرار است سرعت این اینترنت افزایش پیدا کند. به گفته اسپیس ایکس این ماهواره ها به هزاران عدد خواهند رسید که سرعت اینترنت استارلینک را به 1 گیگابیت بر ثانیه حتی 10 گیگابیت بر ثانیه می رسانند. کاربرانی که از این اینترنت استفاده می کنند درحال حاضر می گویند که سرعت ها متفاوت است و قطعی های نامنظمی نیز وجود دارد.
تأثیر ازدحام کاربران بر روی سرعت استارلینک
هزینه اینترنت استارلینک نتنها زیاد است بلکه با افزایش تعداد کاربرانی که از این اینترنت ماهواره ای استفاده می کنند، سرعت استارلینک کاهش می یابد. شرکت اسپیس ایکس بیان کرده است که کاربران با مشکلات شلوغی و ازدحام مواجه می شوند. حتی برخی از کاربران آن اعلام کرده اند که سرعت دانلود کمتر از 10 مگابیت بر ثانیه است. این شرکت قصد دارد تا با ارسال ماهواره های بیشتر به مدار، این مشکل شلوغی و ازدحام را کاهش دهد.
شرکت های ارائه دهنده اینترنت ماهواره ای در ایران
کارخانه های صنعتی، نیروگاه ها، شرکت های عمرانی و … که به اینترنت زمینی دسترسی ندارند و نیاز به اینترنت پر سرعت و با کیفیت دارند جذب استفاده از اینترنت ماهواره ای شده اند. شرکت هایی که این نوع اینترنت را ارائه می دهند شامل ایکاست، پارس آنلاین، وانوب و شرکت اسپیس ایکس (که خدمات اینترنت ماهواره ای استارلینک را به زودی در ایران ارئه می کند.) می شوند.
بیشتر بخوانید: قطع شدن اینترنت گوشی چه علت هایی دارد و روش های برطرف کردن آن کدام است؟
مزایای اینترنت ماهواره ای
- اینترنت ماهواره ای بسیار سریعتر از اینترنت خانگی است.
- اینترنت ماهواره ای از پهنای باند بالا استفاده می کند، درنتیجه سرعت و کیفیت اینترنت تحت تأثیر تعداد کاربران قرار نمی گیرد.
- نیازی به خط تلفن برای استفاده از اینترنت ماهواره ای نیست.
معایب اینترنت ماهواره ای
تنها مشکل استفاده از اینترنت ماهواره ای هزینه های بالای آن است.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین روش های تست سرعت اینترنت
در مقاله هزینه اینترنت استارلینک به اینترنت ماهواره ای و هزینه های آن پرداختیم. در حال حاضر اینترنت ماهواره ای استارلینک در ایران قابل استفاده نیست و بنابر گفته ایلان ماسک تا مدتی دیگر کاربران زیادی می توانند از این اینترنت در ایران استفاده کنند.