ثبت فروشگاه

چسب

چسب ماده ای شیمیایی است که برای ایجاد اتصال میان دو یا چند قطعه استفاده می شود. به فرآیند ایجاد اتصال میان جسم مورد نظر و چسب و اثرگذاری این ماده، چسبندگی گفته می شود. این ماده در انواع مختلفی تولید می شود و قابلیت اتصال به سطوح مختلف را دارد. استفاده از این تجهیزات در صنایع مختلف کاربرد دارد. لازم به ذکر است برخی افراد کلمات خمیر، سریش و لعاب را چایگزین چسب کرده اند. قیمت انواع چسب به عواملی مانند نوع محصول و برند تولیدکننده آن بستگی دارد. جهت خرید چسب با مراجعه به سایت راندنو می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این تجهیزات در ارتباط باشید.

چسب چیست

در ابتدا به آشنایی با این تجهیزات پرداخته شد. چسب ها نسبت به سایر روش های اتصال مانند دوخت، اتصالات مکانیکی و مواردی از این قبیل، کاربردهای گسترده تری دارند. چسب به انگلیسی Adhesive یا Glue نام دارد. در ادامه به بررسی اسم انواع چسب با عکس آنها پرداخته شده است. با استفاده از این ماده، اتصال به طور کامل بر روی سطح مورد نظر توزیع می شود و احتمال شکستگی اتصالات نیز کاهش می یابد. نتیجه این اتصال، ایجاد سطحی زیبا و هموار است که در مدت زمان کوتاهی انجام شده است.

چسب ها براساس مواد اولیه تولیدشان، در دو نوع مختلف چسب طبیعی و چسب مصنوعی در بازار موجود هستند. نمونه های طبیعی با استفاده از مواد آلی مانند نشاسته گیاهی، اجزای حیوانی و رزین های طبیعی ساخته می شوند. از این رو به انواع طبیعی این ماده، چسب زیستی نیز گفته می شود. در مقابل چسب های مصنوعی نیز از مواد مصنوعی و پلیمرها ساخته می شوند. در ساختار نمونه های مصنوعی این ماده از متریال های امولسیونی، ترموپلاستیک و ترموست استفاده می شود.

تاریخچه چسب

استفاده از این ماده در گذشته ها نیز رایج بوده است. در قرن های گذشته دستور و روش های مختلفی برای تولید چسب ها وجود داشت و تاکنون نیز ادامه دارد. ماده اولیه این محصول در گذشته، کلاژن استخراج شده از حیوانات بود. به طوریکه مواد آزاد شده از بافت بدن حیوانات مانند ماهیچه، استخوان، تار و پود را می جوشاندند و بر روی  سطح مورد نظر قرار می دادند. پس از خشک شدن نیز به یک ماده نا محلول در آب تبدیل و سفت می شد. لازم  به ذکر است که تا اوایل قرن  19 نمونه های طبیعی این محصول، با افزایش خلوص بهبود می یافتند و مورد استفاده قرار می گرفتند.

چسب از چه چیزی ساخته می شود؟

اسب ها مناسب ترین حیوانات در زمینه تولید چسب ها بودند. زیرا بافت بدن آنها سرشار از کلاژن است. امروزه حیواناتی مانند گاو و خوک، منبع کلاژن هستند و برای تولید چسب از کلاژن های این حیوانات استفاده می شود. همچنین دیگر مواد ارگانیکی که در تولید این ماده استفاده می شود، آلبومین خون، کازئین، نشاسته سبزیجات و پیشاب ماهی ها است. در ساخت انواع چسب صنعتی نیز از ترکیب موادی همچون پلی وینیل استات، اتانول، استون، آب و مواد دیگر استفاده می شود.

لازم به ذکر است آب برای بافت چسب و تغییر چسبندگی مورد استفاده قرار می گیرد. البته مواد دیگری در تولید این ماده استفاده می شود که میزان سرعت خشک شدن چسب را  کنترل می کند. در ادامه لیست انواع چسب به همراه بررسی کاربرد آنها آورده شده است.

انواع چسب براساس دسته بندی

این محصول در دو نوع کلی طبیعی و مصنوعی و با انواع متنوع در بازار موجود است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

چسب گیاهی

این چسب ها با استفاده از مواد طبیعی تولید می شوند که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نشاسته
  • دکسترین
  • صمغ
  • سقز
  • سریش
  • لاتکس یا  لاستیک طبیعی
  • رزین کاج
  • سلولز متیل
  • موگلیاژ

چسب حیوانی

این محصول از مواد طبیعی تولید می شود و استفاده از آنها در گذشته رایج تر بوده است. البته امروزه نیز در بخش های مختلف صحافی ها و نجاری ها از این ماده استفاده می شود. از مهم ترین نمونه های حیوانی این محصول می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • استخوان
  •  سم گوسفند
  • آلبومین
  • کازئین
  • چسب ماهی
  • لاک (نوعی حشره به نام قرمزدانه است)

چسب حلال

این محصول با سطح اتصال واکنش شیمایی می دهد و سطوح را در یکدیگر حل می کند یا موجب اتصال آنها به یکدیگر می شود. این محصول در دو نوع رایج بوتانون و دیکلورمتان تولید می شود.

چسب پلیمر مصنوعی

این محصولات همانطور که از نامشان مشخص است حاوی پلیمر هستند. پلیمر موجود در این ماده به صورت روان تولید می شود که با حلال مناسب، حل می شود. در برخی شرایط نیز به صورت رشته هایی از مواد یکسان به  واسطه پیوند کوالانسی، در کنار یکدیگر شکل می گیرند. سپس با افزودن تثبیت کننده و واکنش دهنده های مناسب، به بازار ارائه می شوند که لیست رایج ترین آنها در ادامه آورده شده است:

  • بتونه اپوکسی
  • رزین اپوکسی
  • رزین فنل فرمالدئید
  • اتیلن وینیل استات
  • پلی آمید
  • پلی استر
  • پلی پروپیلن
  • پلی سولفید
  • پلی اورتان
  • پلی وینیل استات (PVA)
  • پلی وینیل کلراید (PVC)
  • پلی وینیل پیرولیدون
  • سیلیکون
  • کوپلیمر استایرن اکریلیک
  • پلیمر اصلاح شده سیلیسی

چسب مونومر مصنوعی

مونومرها از اجزای تشکیل دهنده پلیمرها هستند که عمل پلیمریزاسیون بر روی آنها انجام نشده است. از انواع چسب های مونومری می توان از موارد زیر نام برد:

  • اکریل نیتریل
  • آکریلیک
  • رزور سینول
  • سیانوآکریلات

انواع چسب براساس کاربرد

این تجهیزات براساس میزان چسبندگی و نوع قطعه کار، در مدل های مختلفی تولید می شوند. در ادامه به بررسی انواع چسب ها و کاربرد آنها می پردازیم.

چسب گرانول

هات ملت یا گرانول یکی از رایج ترین انواع این ماده است که در حالت مذاب استفاده می شود. این مدل درون تفگ مخصوص قرار می گیرد و با فشار به ماشه تفنگ، میزان چسب مورد نظر از آن خارج می شود. اگر به دنبال قویترین چسب همه کاره هستید، پیشنهاد ما به شما انتخاب نمونه های گرانول این محصول است. از این ماده در صحافی ها، مونتاژ قطعات، صنعت خودروسازی، کارتن سازی و انجام فعالیت های هنری استفاده می شود.

این ماده چسبنده از مزایای قابل توجهی برخوردار است و به عنوان چسب فعال به فروش می رسد. زمان انعقاد این محصول براساس کاربرد مورد نظر، تنظیم می شود. این محصول بی خطر است و حمل و جابه جایی آنها نیز آسان تر است.

چسب صنعتی

نمونه های صنعتی  این محصول به عنوان عایق الکتریکی و گرمایی مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از این چسب قوی در صنایع مختلف کاربرد دارد. این چسب ها نسبت به مدل های دیگر از  قدرت بیشتری برخوردار هستند. برخی از انواع این تجهیزات به واسطه اتصال فیزیکی واکنش می دهند و برخی دیگر به واسطه واکنش های شیمیایی اتصال را فراهم می کنند. لازم به ذکر است در منازل نیز برای روکش نئوپان ها می توانید از این محصول استفاده کنید.

چسب پلی اورتان

این محصول از انواع چسب های صنعتی به شمار می آید. این ماده پیوند مستحکمی را میان متریال های مختلف فلزی، سنگی، فایبرگلاس و لاستیک به وجود می آورد. وجود این محصول در کارگاه ها، کارخانه ها و حتی منازل ضروری است.

چسب حرارتی

این ماده رسانای حرارتی است و برای اتصال قطعات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در مدل های خمیری یا نوار دو طرفه موجود است. به طور کلی این ماده برای مدیریت حرارت در اجزای مولد گرما به کار می رود. لازم به ذکر است این ماده از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است. از انواع این محصول می توان از نمونه های سیلیکونی، پلی اورتان و چسب اپوکسی نام برد.

چسب قطره ای

این محصول از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است و در کوتاه ترین زمان ممکن خشک می شود. لازم به ذکر  است استفاده از این ماده برای تمامی قطعات مناسب نیست و استفاده از آن بر روی مواد خاص، ممکن است موجب آسیب به قطعه کار بشود.

چسب نواری

این محصول از یک لایه چسبنده تشکیل شده است و برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. این لایه می تواند از جنس کاغذ، پارچه، فوم و پلاستیک باشد. انواع چسب نواری در مدل های مختلفی تولید می شوند و نیازی به حرارت ندارند. استفاده از این محصول ساده است و برای ایجاد اتصال، نیازی به غلطک و اسپری ندارند.

چسب سیلیکونی یا آکواریوم

چسب مزدا یا چسب آکواریوم در برابر مواد شیمیایی، هوا و رطوبت مقاومت بالایی دارد. این اتصالات از  مقاومت بالایی برخوردار هستند و به عنوان درزگیر مورد استفاده قرار می گیرند. اما میزان استحکام اتصال این ماده بسیار پایین است و نمی توان آنها را رنگ نمود. به طور کلی این ماده کشش سطحی پایینی دارد و برای اتصال قطعات فلزی مناسب است. همچنین برای اتصال میان شیشه، سرامیک، بتن و پلاستیک نیز می توان از این ماده استفاده کرد.

چسب کاغذی

این محصول یکی از پرکاربردترین انواع چسب ها است که وزن سبکی دارد. این تجهیزات از ترکیب یک لایه کاغذ و چسب ساخته می شود. لازم یه ذکر است این ماده قدرت زیادی در چسبندگی ندارد.

چسب هل

این محصول چند کاره است و در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این ماده در صنایع مختلف از کاربردهای گسترده ای برخوردار است. از این محصول برای اتصال انواع قطعات، مجسمه های شیشه ای، صندلی، رادیاتور و دیگر مواد استفاده می شود.

چسب سنگ

این محصول مقاومت بالایی دارد و برای استفاده در محیط هایی که قطعات در معرض اسید، گاز و حلال های نفتی قرار دارند، مناسب است. این ماده در بازه دمایی زیر 0 تا 60+ بدون هیچگونه تغییر باقی می ماند. اتصال انواع سنگ های مصنوعی و طبیعی به یکدیگر، اتصال سنگ به سطوح سیمانی، پر کردن منافذ مرطوب ساختمان مانند سرویس بهداشتی از رایج ترین کاربردهای این محصول به شمار می آید. همچنین این محصول  را به عنوان بهترین ماده برای چسباندن چوب به سنگ نیز می شناسند.

چسب بتن

نوع دیگری از انواع این محصولات در بازار موجود است که در زمینه ساخت و ساز مورد استفاده  قرار می گیرد. این محصول همانمطور که از نامش مشخص است، برای بتن ریزی، ترمیم سازه های بتنی و به عنوان افزودنی برای ساخت مصنوعات بتنی کاربرد دارد.

چسب برق

لنت برق همانطور که از نامش مشخص است، نوعی عایق برق است که که نسبت به فشار حساسیت دارد. از این محصول برای عایق کردن سیم های الکتریکی و دیگر مواد هدایت کننده برق استفاده می شود.

چسب دوقلو

این محصول بر پایه  اپوکسی است و از قدرت بالایی برخوردار است. استفاده از این ماده در زمینه انجام فعالیت های هنری و مصارف خانگی کاربردهای زیادی دارد. اتصال قطعات مختلف شیشه ای، چرمی و چسباندن دو قطعه پلاستیکی به یکدیگر، از رایج ترین کاربردهای این محصول به شمار می آیند.

چسب پی وی سی PVC

از این محصول به منظور اتصال قطعات پلاستیکی که به فشار قوی نیاز دارند، استفاده می شود. این محصول نیز در دو نوع معمولی و تارگت تولید می شود که نمونه های تارگت از قدرت و سرعت چسبندگی بالاتری برخوردار هستند. این چسب با قرار گیری در هوای آزاد سفت می شود و کیفیت آن از بین می رود. به همین دلیل از قرار دادن آن در معرض هوای آزاد خودداری کنید. اتصال انواع لوله های پلاستیکی به یکدیگر، از عمده کاربردهای این محصول به شمار می آید.

چسب آهن

این محصول همانطور که  از نامش مشخص است، برای اتصال قطعات و سازه های فلزی استفاده می شود. در برخی موارد نیز برای اتصال پلاستیک و موکت نیز استفاده می شود. لازم به ذکر است برای استفاده از این ماده باید از قلمو استفاده کنید. اگر قصد تهیه بهترین چسب برای اهن را دارید، پیشنهاد ما به شما انتخاب این تجهیزات است.

چسب 123

نام اصلی این محصول چسب سیانواکریلات است که در ایران به نام 123 شناخته شده است. سیانواکریلات نوعی مونومر اکریلیک است که پس از سفت شدن به شکل پلاستیک در می آید. لازم به ذکر است کریزی گلو و سوپر گلو نیز از دیگر اسم های این محصول هستند. این تجهیزات از قابلیت اتصال سریع و قدرتمندی برخوردار هستند و برای ایجاد اتصال مواد فلزی، پلاستیکی و در برخی مواقع پوست انسان ها استفاده می شوند. این ماده بر خلاف نمونه های سنتی، بر پایه آب ساخته می شود. همچنین از یک رزین اکریلیک تولید می شود که ماده اصلی آن سیانواکریلات است.

نحوه عملکرد این ماده با نمونه های سنتی تفاوت دارد. این محصول بر خلاف نمونه دیگر، بر روی سطوح خشک نمی چسبد و هیچگونه اتصالی ایجاد نمی کند. گیرایی این ماده زمانی اتفاق می افتد که سطح اتصال مرطوب باشد. زیرا مولکول های آن با سطح  مرطوب واکنش نشان می دهند و موجب ایجاد زنجیره محکم میان دو جسم می شود. از این محصول به منظور اتصال مواد چوبی، چرمی، پلاستیکی و روکش های  ورقه ای استفاده می شود.

چسب چوب

انواع چسب چوب بر پایه هموپلیمرپلی تولید می شوند. این ماده بوی خاصی ندارد و از قابلیت حل شوندگی در آب و پلاستیک برخوردار است. این ماده ظاهری شبیه به شیر دارد اما از آن غلیظ تر است و سفید رنگ تولید می شود. موارد استفاده چسب چوب در کارگاه های نجاری بسیار متعدد است.

رزین

رزین نوعی چسب با فرمولاسیون مبتنی بر پلیمر است. این محصول به صورت مایع و در حجم بسیار زیاد، تهیه می شود. استفاده از این محصول در زمینه انجام فعالیت های هنری کاربرد دارد. ساخت ماکت و مجسمه های تزئینی از عمده کاربردهای این محصول به شمار می آید. لازم به ذکر است برای قالب گیری قطعات نیز می توانید از این ماده استفاده نمایید. لازم به ذکر این محصول جزو قویترین چسب مایع در بازار به شمار می آید.

چسب ماتیکی

این محصول نسبت به دیگر انواع چسب ها قدرتت چسبندگی کمتری دارد. از این ماده برای اتصال کاغذها به یکدیگر استفاده می شود و در زمینه ساخت کاردستی کاربرد دارد.

چسب موش

این محصول از انواع تله موش ها است که جنبه استفاده صنعتی و اتصال متریال های مختلف به یکدیگر را ندارد. ایسن ماده شیمیایی برای مقابله با جوندگان ساخته شده است. استفاده از این چسب در هوای آزاد و محیط هایی که رطوبت و گرد و غبار دارند، مناسب نیست. این محصول یک قطعه مقوایی است که به چسب آغشته شده و به عنوان تله عمل می کند.

چسب زخم

با این این محصول تمامی افراد آشناییت دارند. این محصول در زمینه تجهیزات پزشکی و بهداشتی قرار می گیرد. این محصول نوعی پانسمان کوچک است که برای زخم ها و اسیب دیدگی های جزئی مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع چسب براساس نوع واکنش

این چسب ها با توجه به نوع واکنش در زمینه خشک شدن، در دو نوع واکنشی و غیر واکنشی در بازار موجود هستند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

چسب های واکنشی (Reactive)

این محصولات همانطور که از نامشان مشخص است، با انجام واکنش های شیمیایی خشک می شوند. از انواع نمونه های واکنشی این مواد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چسب های تک جزئی: این مدل برای خشک  شدن به یک منبع انرژی مانند تشعشعات یا رطوبت نیاز دارد.
  • چسب های دو جزئی: این مدل از نمونه های اپوکسی هستند که برای واکنش به دو ماده شیمیایی نیاز دارند.

چسب های غیر واکنشی (Nonreactive)

نوع دیگری از این  تجهیزات در بازار موجود هستند که بدون نیاز به واکنش های شیمیایی خشک می شوند:

  1. چسب هایی که به واسطه تبخیر حلال موجود در ساختارشان خشک می شوند.
  2. برخی از آنها با اعمال فشار و نیرو خشک می شوند.
  3. نمونه های دیگر با کاهش دمای محیط خشک می شوند.

کاربرد چسب چیست

همانطور که با انواع این تجهیزات آشنا شدید، در نمونه های مختلف با کاربردهای خاص تولید می شوند. وجود این تجهیزات در صنایع و منازل از کاربردهای به سزایی برخوردار است. این مواد بر اساس نوع قطعه کار نیز در انواع مختلفی تولید می شود و برای اتصال متریال های مختلف به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. در لیست زیر به تعدادی از متریال های مختلف که با استفاده از این مواد به یکدیگر متصل می شوند، پرداخته شده است:

  • اتصال چوب
  • شیشه و چینی
  • کاشی و سرامیک
  • کاغذ و مقوا
  • پارچه و چرم
  • فلز و آهن
  • موکت، فوم و اسفنج
  • لاستیک
  • انواع پلاستیک
  • مصالح ساختمانی و مواردی از این قبیل

نحوه عملکرد چسب

عملکرد کلی این مواد براساس نیروی چسبندگی و  پیوستگی است. قدرت چسبندگی هر یک از انواع این محصول، با توجه به نوع سطح، نوع جاذبه و دیگر جزئیات با یکدیگر تفاوت هایی دارد. همچنین میزان فشار و درجه حرارت سطح و محیط، در خشک شدن این مواد تأثیرگذار هستند.

چسب سفید همان چسب چوب است؟

این عنوان سؤال افراد زیادی است که در پاسخ باید بگوییم چسب سفید نوعی چسب چوب است که بر پایه PVA ساخته شده است. از این محصول برای اتصال چوب، کاغذ و دیگر موارد استفاده می شود. چسب پی وی ای نیز با نام چسب چوب در بازار شناخته شده است و رنگ آن زرد است. به طور کلی از این ماده برای اتصال قطعات چوبی به یکدیگر استفاده می شود.

چسب پلیمر صنعتی چگونه ساخته می شود؟

این ماده توسط ترکیبات شیمیایی و واکنش های شیمیایی تولید می شود. مواد بیس و پایه این محصول، وینیل استات است که طی یک واکنش شیمیایی، استیک اسید ایجاد می کند. نتیجه این فرآیند، افزایش وزن مولکولی و تولید پلیمر است. لازم به ذکر است در صورت خشک شدن چسب های PVA، باید مواد نگهدارنده در ساختار آن وجود داشته باش تا استحکام خود را حفظ نماید.

چسب ارگانیک مدرن چگونه ساخته می شود؟

نمونه های ارگانیک و طبیعی این مواد با شستن استخوان ها، پوست خام و دیگر بافت های حیوانی تولید می شوند. به طوریکه پس از شست و شوی بافت های حیوانی، آنها را در آب قرار می دهند تا مقداری  نرم شوند و فرآیند آزادسازی کلاژن در آنها انجام شود. پس از خیساندن آنها، از اسید و لیمو برای شکنندگی بافت و آزاد کردن کلاژن استفاده می شود. در مرحله بعد با خارج کردن اسید، پخت آب و کلاژن با یکدیگر انجام می گیرد. طی این فرآیند، یک ماده شبیه به ژلاتین که غلظت دارد، به وجود می آید که با تصفیه آن، چسب مورد نظر ساخته می شود.

بهترین برند چسب

شرکت های بسیاری به تولید انواع این تجهیزات پرداخته اند که در ادامه به معرفی محبوب ترین آنها می پردازیم.

چسب رازی

رازی یکی از اولین تولیدکننده های چسب خانگی در ایران است. این برند در سال 1359 توسط برادران گنجی بنیانگذاری شد. اولین کارخانه این شرکت در شهر صنعتی البرز تأسیس شد و امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چسب در خاورمیانه است. لازم است بدانید نام این شرکت در لیست 4 برند اول و معتبر چسب در آسیا قرار دارد. محصولات این برند در سال 1380 به سایر کشورهای جهان صادر گردید. محصولات این برند از کیفیت بالایی برخوردار هستند و در انواع مختلفی تولید می شوند.

چسب سوما فیکس

سومافیکس برند معتبر دیگری است که به تولید انواع چسب های مختلف پرداخته است. این کارخانه از مواد مرغوب در تولید مواد شیمیایی استفاده می کند و محصولات خود را به سراسر جهان صادر می کند. همچنین تمامی مهندسان شیمی و شیمی دان های حرفه ای در این صنعت مشغول به کار هستند.

چسب 123 ترک فیکس

ترک فیکس برند نام آشنای دیگری است که در کشور ترکیه فعالیت می کند. این شرکت با تولید و ارائه چسب های یک دو سه شهرت جهانی پیدا کرد. محصولات ترک فیکس نیز از کیفیت بالایی برخوردار هستند و طرفداران زیادی در زمینه تولید محصولات صنعتی دارد.

چسب جلاسنج

جلاسنج یک برند ایرانی است که در سال 1358 تأسیس شد. این شرکت در ابتدای فعالیت خود، پولیش های براق کننده فلزات را در یک کارگاه کوچک آغاز نمود که مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفت. سرانجام این برند به تولید انواع چسب های خانگی و صنعتی پرداخت و جایگاه ویژه ای در بازارهای داخلی و خارجی به دست آورد.

قیمت چسب

قیمت این محصول به نوع، کاربرد محصول و حجم آن بستگی دارد. همچنین شرکت تولیدکننده این محصول، بر قیمت آن نیز تأثیر دارد. جهت اطلاع از قیمت چسب چوب کوچک و قیمت انواع چسب سیلیکون با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر را مشاهده نمایید.

خرید چسب

برای خرید انواع چسب می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کرده و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت انواع چسب چوب، 123، برق، سیلیکونی و نمونه های دیگر و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

دسته بندی

برند


نوع