ترانس استابیلایزر : به این ترانس ها استابیلایزر یا رله پله ای نیز گفته می شود که با دقت 10 ولت، ولتاژ را تنظیم می کنند. این ترانس برای مکان هایی با نوسانات ولتاژ لحظه ای بسیار مناسب است. ترانس های استابیلایزر وظیفه نوسان گیری و و رودی برق یکنواخت را به دستگاه ها دارد. ترانس های استابیلایزر با توجه به توان کارکرد دارای انواع متفاوتی می باشند.
ترانس کاهنده و افزاینده : از این نوع ترانس بیشتر در تابلوهای صنعتی استفاده می شود. در مداراتی که نوسان گیری به وسیلخ ترانس انجام می شود، از این کالا استفاده می شود.
همچنین محافظ ها بر اساس بیسیم(سیار) و سیم دار به دو نوع متفاوت تقسیم می شوند. طول کابل های حافظ ها در انواع متفاوت، مختلف می باشد.محافظ برق برای انواع وسایل برقی مانند تلویزیون، یخچال،کامپیوتر، کولرهای گازی،و...متفاوت است وتفاوت بین آنها در مقدار ولتاژقطع شده، میزان جذب انرژی وزمان پاسخ گویی درهنگام نوسانات جریان برق ومدت زمان لازم برای وصل مجدد دستگاه است
قیمت ترانس های و محافظ های برق متنوع می باشد. معمولا قیمت در محافظ های دیجیتال ها نسبت به آنالوگ بیشتر می باشد. همچنین متراژ کابل در قیمت گذاری موثر می باشد. البته در ترانسهای محافظ مقدار توان ترانس موجب افزایش قیمت می شود. برای مشاهده قیمت انواع محافظ و ترانس محافظ با مراجعه به سایت راندنو، می توانید با نمایندگی اصلی و عاملیت فروش برندهاب مختلف در ارتباط باشید.
نکاتی که هنگام خرید ترانس باید به آن توجه کرد شامل کارایی ترانس، تعداد پریزهای خروجی ترانس،تک فاز و یا سه فاز بودن رله، ابعاد و وزن استابیلایزر،توان و میزان تحمل نوسانات ترانس، زمان تاخیر در وصل برق،دمای محدوده کاری، جنس سیم پیچی های داخلی ترانس و میزان تحمل جریان می باشد. هنگام خرید به یک محافظ ولتاژنیز باید به نکاتی مانند میزان ولتاژمجازعبوری وجنس آن توجه کرد جنس آن بهتر است از جنس ABS باشد باشد زیرا این جنس ضد آتش سوزی بوده و دارای امنیت بسیار بالایی می باشد. برترین برندهای تولید کننده محافظ ولتاژ و ترانس می توان به ترانس سارا، فاراتل، پیشرانه، میکرو، پارت، گرین، شیوا امواج، تاپوارد، فانوس سیستم و هیوکی تیراژه و ... اشاره کرد.
ترانس ها به سیستم های میکروپروسسوری مجهز شده اند که این سیستم، ولتاژ های ورودی را اندازه گیری می کند و در صورت وجود نوسانات که شامل کاهش و یا افزایش ولتاژ می شود، آن را تشخیص داده و به ولتاژ مورد نیاز دستگاه تبدیل می کند. همچنین تفاوت محافظ برق با ترانس در این است که در مواقع موردنیاز ولتاژوجریان بیش ازحد استاندارد را شناسایی کند وارتباط آن را با دستگاه الکتریکی قطع کرده وپس از این که ولتاژ به حالت استاندارد برگشت ارتباط را مجددا وصل نماید این کار باعث حفظ سلامت دستگاه می شود محافظ ولتاژ با استفاده از سیم اتصال به زمین این کار را انجام می دهد همه محافظ های ولتاژدارای پین اتصال به زمین می باشند وبه یک پریز دارای اتصال به زمین متصل میشوند تا وظیفه اتصال به زمین به خوبی انجام دهند. کلیه ترانس ها بر اساس ولتاژ ورودی به دونوع تک فاز و سه فاز و بر اساس نحوه عملکردی به دونوع دیجیتال و آنالوگ دسته بندی می شود.
محافظ ها نمی توانند از قطع شدن کامل ولتاژ برق جلوگیری کنند و یک تاخیر چند لحظه ای در مقابل وصل شدن برق ایجاد می کنند اما ترانس ها به دلیل ساختار و نوع عملکردشان، از قطع کامل برق جلوگیری کرده و در صورت بروز نوسانات به صورت لحظه ای، برق را در خود نگه داشته و یا آن را کنترل کرده و مانع خاموش شدن دستگاه های الکتریکی می شوند. یو پی اس به یک نوع باتری مجهز شده است که در صورت قطعی ولتاژ حتی در مدت های طولانی تر، برق را قطع نمی کند. چند راهی یا رابط برق نیز فقط جریان برق را تقسیم می کند ونقشی در محافظت ندارد وصرفا ولتاژ خروجی به چند پورت تقسیم می کند.