ثبت فروشگاه

محافظ، رابط و ترانس

محافظ، رابط و ترانس تجهیزاتی هستند که وجود آن ها در هر مجموعه ای که تجهیزات الکتریکی به برق متصل می شوند، الزامی است. امروزه هزینه های مربوط به تعمیر و تعویض تجهیزات الکتریکی افزایش پیدا کرده به همین دلیل از محافظ، رابط و ترانس استفاده می شود. به کمک این تجهیزات می توان دوام و ایمنی تجهیزات الکتریکی را افزایش داد. رابط برق می تواند پریزهای بیشتری را در اختیار شما بگذارد و محافظ و ترانس تا حدودی از دستگاه در مقابل نوسانات ولتاژ محافظت می کنند.

از آنجاییکه تجهیزات الکتریکی همچون یخچال، تلویزیون و ... همواره به جریان برق متصل هستند، اگر جریان برق نوسان داشته باشد، این تجهیزات دچار سوختگی می شوند و عمر آن ها کاهش پیدا می کند. همچنین در برخی از مواقع در مجموعه تنها یک پریز نصب شده است و ما برای راه اندازی تجهیزات به چندین پریز نیاز خواهیم داشت. در این مواقع محافط، رابط و ترانس به تکنسین ها جهت نصب تجهیزات کمک خواهد کرد.

محافظ

محافظ ولتاژ یا محافظ برق، وسیله ای است که با استفاده از آن می توان از ورود صدمه های احتمالی به دستگاه به دلیل وجود شوک و یا نوسانات الکتریکی برق شهری جلوگیری کرد. وظیفه اصلی محافظ ولتاژ این است که میزان ولتاژهای ورودی را بررسی کند و تاخیر در زمان وصل جریان دستگاه های برقی را به عهده دارد. در صورتیکه برق از میزان ولتاژ استاندارد به هر دلیلی خارج شود، محافظ ورودی برق را قطع می کند و پس از مدت زمانی آن را مجدداً وصل می کند. در واقع محافظ اتصال را به تاخیر می اندازد تا نوسانات از بین برود و دستگاه آسیب نبیند.

محافظ برق یک برد الکترونیکی دارد که هنگام نوسان ولتاژ وارد عمل می شود و یک مدار تاخیر نیز دارد که پس از ثابت شدن ولتاژ و گذشت مدت زمان کوتاهی، جریان برق را وصل می کند. محافظ ولتاژ خروجی را تنظیم نمی کند و تنها ولتاژ خارج از محدوده استاندارد را قطع می کند.

انواع محافظ برق

  • محافظ برق آنالوگ
  • محافظ برق دیجیتال

همچنین محافظ ها بر اساس بیسیم (سیار) و سیم دار بودن، دسته بندی می شوند. طول کابل محافظ ها مختلف است. محافظ برق برای انواع وسایل برقی مانند تلویزیون، یخچال، کامپیوتر، کولرهای گازی و...متفاوت است. تفاوت بین محافظ ها در مقدار ولتاژ قطع، میزان جذب انرژی و زمان پاسخ گویی در هنگام نوسانات جریان برق و مدت زمان لازم برای وصل مجدد دستگاه است. محافظ های زیر از پرکاربردترین محافظ های برق هستند:

  • محافظ برق یخچال و فریزر : یخچال و فریزر دائماً به جریان برق متصل هستند واحتمال آسیب دیدگی بالایی در برابر نوسانات برقی دارند. در این مورد استفاده از محافظ ولتاژی ضرورت دارد.
  • محافظ برق صوتی و تصویری: وسایل صوتی و تصویری برق کمتری نسبت به لوازم آشپزخانه مصرف می کنند اما باید از اختلالات ولتاژی محافظت شوند.
  • محافظ برق کولر گازی: کولر گازی مصرف انرژی زیادی دارد و نسبت به نوسانات برقی بسیار حساس است. از این رو برای کولر گازی از محافظ های ولتاژ و ترانس های قوی استفاده می شود.

محافظ

ترانس

 ترانس محافظ نیز وظیفه محفوظ نگه داشتن دستگاه از نوسانات ولتاژ برق را برعهده دارد. ولتاژ ورودی اغلب دستگاه های برقی 220 ولت است. افزایش و کاهش این ولتاژ باعث قطع شدن فیوزها، گرم شدن سیم و کابل ها و در نتیجه آسیب به آن ها می شود. ترانس ها اغلب به عنوان نوسان گیر کاربرد دارند. این دستگاه همواره بر روی ولتاژ ورودی نظارت داشته و وجود هرگونه افت ولتاژ، قطعی و نوسانات آن را تشخیص می دهد و به صورت اتوماتیک آن را رفع یا تثبیت می کنند، در نتیجه طول عمر و کارایی دستگاه برقی را افزایش می دهند. محافظ ولتاژ و ترانس هر دو از ورود صدمات احتمالی با مکانیزم های متفاوت جلوگیری می کنند.

ترانس ها در دو نوع خانگی و صنعتی عرضه می شوند. رنج تنظیم ولتاژ ترانس ها اغلب 20 ولت است. یعنی اگر ولتاژ برق شهری که معادل 220 ولت است، به 200 یا 240 ولت برسد، ترانس به صورت اتوماتیک این ولتاژ را تنظیم می کند. ترانس یک برد میکروپروسسوری دارد که جریان ورودی را همیشه کنترل می کند.

انواع ترانس

  • ترانس استابیلایزر: به این ترانس ها استابیلایزر یا رله پله ای نیز گفته می شود که با دقت 10 ولت، ولتاژ را تنظیم می کنند. این ترانس برای مکان هایی با نوسانات ولتاژ لحظه ای بسیار مناسب است. ترانس های استابیلایزر وظیفه نوسان گیری و یکنواخت کردن برق ورودی را برعهده دارند. ترانس های استابیلایزر با توجه به توان کارکرد انواع متفاوتی دارند.
  • ترانس کاهنده و افزاینده: از این نوع ترانس بیشتر در تابلوهای برق صنعتی استفاده می شود. در مداراتی که نوسان گیری باید توسط شی مجزایی صورت بگیرد، این ترانس ها استفاده می شوند.

ترانس

رابط

دستگاهی که جریان برق را به صورت مساوی بین چند پریز تقسیم می کند، رابط برق نام دارد. رابط انواع مختلفی از جمله دوراهی، سه راهی، چهار راهی و رابط برق صنعتی دارد. سیم رابط در انواع ارت دار و بدون ارت نیز موجود است که مدل ارت دار بار اضافی توسط یک سیم رسانا را به زمین منتقل می کند و عمر مفید بیشتری دارد. رابط در مکان هایی که به تعداد پریز بیشتری نیاز است استفاده می شود. رابط ها یک پریز را اشغال می کنند اما تعداد پریز بیشتری ارائه می دهند. برخی از ترانس ها و محافظ ها به عنوان رابط مورد استفاده قرار می گیرند. رابط های برق در انواع کابلی و بدون کابل عرضه می شوند.

رابط

کاربرد محافظ، رابط و ترانس

  1. محافظت از انواع دستگاه های صنعتی مانند موتور برق، کمپرسور هوا، دستگاه های جوش و برش
  2. محافظت از دستگاه های حساس به ولتاژ مانند سینمای خانگی، یخچال و کولرهای گازی
  3. محافظت از انواع دستگاه های پزشکی و آزمایشگاهی
  4. افزایش طول عمر و حفاظت از دستگاه های برقی
  5. بهبود عملکرد و کارایی تجهیزات الکتریکی
  6. ارائه پریز و خروجی های مجزا
  7. تثبیت منبع تغذیه محصولات
  8. نظم دهی در سیم و کابل ها

عملکرد ترانس و محافظ برق

ترانس ها به سیستم های میکروپروسسوری مجهز شده اند که این سیستم، ولتاژهای ورودی را اندازه گیری می کنند و در صورت وجود نوسانات که شامل کاهش و یا افزایش ولتاژ می شود، آن را تشخیص می دهند و به ولتاژ مورد نیاز دستگاه تبدیل می کنند. همچنین تفاوت محافظ برق با ترانس در این است که محافظ ولتاژ و جریان بیش از حد استاندارد را شناسایی کند و ارتباط آن را با دستگاه الکتریکی قطع می کند و پس از این که ولتاژ به حالت استاندارد برگشت ارتباط را مجدداً وصل نماید. این کار باعث حفظ سلامت دستگاه می شود محافظ ولتاژ با استفاده از سیم اتصال به زمین این کار را انجام می دهد. همه محافظ های ولتاژ دارای پین اتصال به زمین هستند و به یک پریز مجهز به اتصال به زمین متصل می شوند تا وظیفه اتصال به زمین را به خوبی انجام دهند. کلیه ترانس ها بر اساس ولتاژ ورودی به دو نوع تک فاز و سه فاز و براساس نحوه عملکردی به دو نوع دیجیتال و آنالوگ دسته بندی می شود.

عملکرد ترانس و محافظ برق

تفاوت ترانس، محافظ، یو پی اس و رابط

محافظ ها نمی توانند از قطع شدن کامل ولتاژ برق جلوگیری کنند و یک تاخیر چند لحظه ای در مقابل وصل شدن برق ایجاد می کنند اما ترانس ها به دلیل ساختار و نوع عملکردشان، از قطع کامل برق جلوگیری کرده و در صورت بروز نوسانات به صورت لحظه ای، برق را در خود نگه داشته و یا آن را کنترل می کنند و مانع خاموش شدن دستگاه های الکتریکی می شوند. یو پی اس به یک نوع باتری مجهز شده است که در صورت قطعی ولتاژ حتی در مدت های طولانی تر، برق را قطع نمی کند. چند راهی یا رابط برق نیز فقط جریان برق را تقسیم می کند و نقشی در محافظت ندارد وصرفا ولتاژ خروجی را بین چند پورت تقسیم می کند.

بهترین برندهای محافظ، رابط و ترانس

امروزه شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این تجهیزات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

محافظ برق فاراتل

ترانس فاراتل و محافظ برق آن یکی از پرفروش ترین محصولات موجود بازار هستند. فاراتل در سال 1352 فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت از بهترین تجهیزات و حرفه ای ترین پرسنل در ساخت محصولات خود استفاده می کند. این شرکت محصولات متنوعی تولید می کند و توانسته عنوان پیشرو در صنایع الکترونیک ایران از آن خود کند. این شرکت در حال حاضر بیش از 80 نمانیدگی فروش در سراسر کشور دارد.

رابط برق پارت الکتریک

پارت الکتریک یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید رابط برق، نری و مادگی، کلید و پریز و ... است. این شرکت در سال 1364 تاسیس شده است. پارت الکتریک در ساخت محصولات خود از بهترین تجهیزات، مجرب ترین پرسنل و حرفه ای ترین آزمایشگاه ها استفاده کرده است. محصولات این شرکت پیش از ورود به بازار در آزمایشگاه تست و بررسی می شوند. این شرکت موفق به دریافت گواهى كيفيت اروپا (CE) شده است.

ترانس برق سارا

گروه صنعتی سارا یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید استابلایزر و ترانس محافظ برق است. این شرکت به تولید اینورتر، شارژر، مبدل و ... می پردازد. محصولات این شرکت در توان ها و ظرفیت های مختلفی عرضه شده است و تمامی دستگاه ها از یک تا ده سال گارانتی می شوند.

  • از دیگر برندهای برتر تولیدکننده محافظ ولتاژ و ترانس می توان به پیشرانه، میکرو، پارت، گرین، شیوا امواج، تاپوارد، فانوس سیستم و هیوکی تیراژه و ... اشاره کرد.

قیمت محافظ، رابط و ترانس

قیمت این تجهیزات به عوامل مختلفی همچون ولتاژ ورودی، زمان تاخیر در وصل، آنالوگ یا دیجیتال بودن، تعداد پریزها و ... بستگی دارد. قیمت ترانس اغلب از محافظ و رابط بیشتر است و دلیل آن هم کارایی و عملکرد ترانس است. همچنین قیمت محافظ های دیجیتال نسبت به آنالوگ بیشتر است. متراژ کابل موضوع مهمی در قیمت گذاری اسن تجهیزات است. هرچه متراژ کابل بیشتر باشد، قیمت محافظ، رابط و ترانس نیز بیشتر می شود. برای مشاهده قیمت انواع محافظ و ترانس می توانید به راندنو مراجعه کنید و با نمایندگی اصلی و عاملیت فروش برندهای مختلف در ارتباط باشید.

خرید محافظ، رابط و ترانس

نکاتی که هنگام خرید ترانس باید به آن توجه کرد شامل کارایی، تعداد پریزهای خروجی، تک فاز و یا سه فاز بودن رله، ابعاد و وزن، جنس بدنه، زمان تاخیر در وصل، توان و میزان تحمل نوسانات، دمای محدوده کاری، جنس سیم پیچی های داخلی و میزان تحمل جریان می شود. بهتر است جنس محافظ ها، رابط ها و ترانس ها از ABS باشد زیرا این جنس ضد آتش سوزی است و امنیت بسیار بالایی دارد.

برای خرید محافظ، رابط و ترانس می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت محافظ، رابط و ترانس و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند