نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / راهنمای خرید / آشنایی با انواع لباس کار و کاربردهای آن

آشنایی با انواع لباس کار و کاربردهای آن

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

آشنایی با انواع لباس کار و کاربردهای آن، لباس کار ارزان و باکیفیت

انواع لباس کار براساس نوع کاربرد، ویژگی‌های ایمنی، طراحی ظاهری، جنس پارچه و نوع دوخت از یکدیگر متمایز می‌شوند. در واقع نوع و جنس لباس‌های کار، با توجه به فعالیت شغلی کارکنان و دلیل استفاده از آن، با یکدیگر تفاوت دارند. لباس‌های کار علاوه بر حفظ جان افراد، از آسیب‌های احتمالی در هنگام کار نیز جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل، هر یک از کارکنان محیط‌های شغلی گوناگون باید از لباس مناسب استفاده کنند.

لباس انواع شغل ها با توجه به سختی کار آن‌ها و همچنین نوع فعالیتی که دارد، در مدل‌های مختلف تولید می‌شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع لباس های شغلی و اجتماعی بپردازیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانیم:

انواع براساس نوع دوخت

دوخت لباس‌های کار و طراحی آن‌ها با توجه به فعالیت افراد می‌تواند متنوع باشد. به طور کلی نوع  طراحی و تولید این تجهیزات به شرح زیر است:

لباس کار دو تکه

همان‌طور که از نام این لباس مشخص است، به صورت دو تکه دوخته می‌شود. این لباس شامل یک کت و یک شلوار یا به صورت کاپشن و شلوار است. در واقع قسمت بالایی و پایینی لباس کار دو تیکه به صورت جدا از یکدیگر هستند. این محصول با استفاده از پارچه‌های مختلف دوخته شده و به بازار ارائه می‌شود.

لباس یکسره یا یک تکه

ظاهر این لباس به صورت یکسره یا سرهمی بوده و بالا تنه و پایین تنه آن نیز به یکدیگر متصل شده است. این نوع این لباس به طور کامل بدن افراد را پوشش می‌دهد. استفاده از لباس کار یکسره برای افرادی که تحرک زیادی دارند، گزینه مناسبی است. لباس‌های خلبانی، جوشکاری و موارد دیگر در این دسته قرار می‌گیرند.

لباس کار دو بندی

لباس کار دو بنده یا بیلرسوت به یک شلوار متصل می‌شود و آستین ندارد. این پوشش، حفاظت کمی برای افراد ایجاد می‌کند. لباس‌های دو بنده با استفاده از پارچه‌های مختلف و با رنگ‌های متنوع دوخته می‌شوند. این لباس فرم به آسانی پوشیده می‌شود و به جیب‌هایی مجهز است که می‌توانید ابزارآلات مورد نیاز را در آن قرار دهید. این لباس برای کارگران، مهندسان، استادکاران و صنعتگران حرفه‌ای مناسب است. همچنین در مشاغلی همچون نجاری و تعویض روغنی نیز کاربرد دارد.

انواع لباس کار
انواع لباس کار

انواع براساس کاربرد

کارکنان تمامی مشاغل خصوصاً کارهای صنعتی، کارخانه‌ای و کارگاهی مستلزم استفاده از لباس مخصوص کار هستند. لباس‌های ایمنی براساس نوع کاربرد و شغل افراد به چند دسته تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع لباس کار برای کارکنان مشاغل مختلف پرداخته شده است:

  1. لباس یکبار مصرف
  2. لباس جوشکاری
  3. لباس کار ضد رادیو اکتیو و ضد اسید
  4. لباس مهندسی
  5. لباس کار خلبانی
  6. لباس کار آتش نشانی
  7. لباس کار کارگری یا خدماتی
  8. روپوش کار و پیشبند مناسب برای صنایع غذایی
  9. لباس کار مهندسی برق
  10. لباس کار مکانیکی
  11. لباس کار نجاری
  12. لباس کار پزشکی و …
لباس کار براساس کاربرد
لباس کار براساس کاربرد

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لباس کار | بررسی نکات پیش از خرید


انواع بر اساس نوع پارچه‌

همان‌طور که پیش از این گفته شد، پارچه استفاده شده برای این تجهیزات گوناگون بوده و برحسب شرایط محیطی و موقعیت شغلی می‌تواند متفاوت باشد. توجه نمایید برای لباس‌های نسوز و ضد حرارت از پارچه‌های مخصوص استفاده می‌شود. در ادامه از رایج‌ترین پارچه‌های قابل استفاده در تولید لباس‌های کار نام برده شده است:

  • پارچه فلامنت: لباس کارهایی با پارچه‌های فلامنت، ۱۰۰ درصد از پلی‌استر تشکیل شده‌اند.
  • پارچه ۷۰۳۰: پارچه ۷۰۳۰ از ۷۰ درصد پنبه و ۳۰ درصد پلی‌استر تشکیل می‌شود.
  • پارچه ویسکوز: پارچه‌های ویسکوز معمولاً از ۲۰ درصد پنبه و ۸۰ درصد پلی‌استر تشکیل می‌شوند.
  • پارچه کتان: پارچه‌های کتان از ۱۰۰ درصد پنبه تشکیل می‌شوند.

همچنین درصد پنبه و کتان در انواع لباس کار می‌تواند به صورت ۳۵ درصد، ۶۵ درصد، ۷۰ درصد و یا حتی ۱۰۰ درصد نیز متغیر باشد.

لباس کار بر اساس نوع پارچه‌
لباس کار بر اساس نوع پارچه‌

بیشتر بخوانید: نکات نگهداری از لباس کار | افزایش طول عمر لباس کار


انواع بر اساس ویژگی‌های ایمنی

هر یک از لباس‌های کار از ویژگی‌های ایمنی خاصی برخوردارند و سطح حفاظتی متفاوتی ایجاد می‌کنند. این لباس‌ها شامل ویژگی‌های خاصی هستند که ایمنی و سلامت فرد را تضمین می‌کنند. در ادامه به بررسی انواع لباس‌های کار و سطح حفاظتی آن‌ها پرداخته شده است:

  • لباس‌های ضد حریق: این نوع لباس‌ها از موادی تولید می‌شوند که در برابر شعله و حرارت مقاوم باشند. این محصولات برای کارکنان صنایع نفت، گاز و آتش‌نشانی مناسب است و مانع سوختگی و آسیب‌های ناشی از حرارت نیز می‌شود.
  • لباس‌های ضد آب: این لباس‌ها از پارچه‌های مقاوم در برابر آب و رطوبت ساخته شده‌اند و برای کار در شرایط جوی نامساعد همچون برف و باران مناسب هستند. این نوع لباس‌ها برای کارگران ساختمانی و کشاورزان مناسب هستند.
  • لباس‌های مقاوم در برابر مواد شیمیایی: این محصولات از موادی ساخته می‌شوند که در برابر مواد شیمیایی و اسیدها مقاوت داشته باشند. این لباس‌ها برای کارگران در صنایع شیمیایی و آزمایشگاه‌ها ضروری هستند و از تماس مستقیم با مواد خطرناک نیز جلوگیری کنند.
  • لباس‌های قابل مشاهده: این تجهیزات ایمنی با رنگ‌های روشن و نوارهای شبرنگ در بازار موجود هستند تا کارگران در محیط‌های پرخطر به راحتی قابل شناسایی باشند. این لباس‌ها برای افرادی که در کارهای جاده‌ای و حمل و نقل مشغول هستند کاربردی است.
  • لباس‌های محافظ در برابر ضربه: این لباس‌ها دارای پدهای محافظ در نواحی حساس مانند زانوها و آرنج‌ها هستند و برای کارگران در صنایع ساختمانی و تولیدی طراحی شده‌اند. این ویژگی‌ها به کارگران کمک می‌کند تا در محیط‌های خطرناک با اطمینان بیشتری کار کنند و از آسیب‌های جدی جلوگیری کنند.

جمع بندی

امیدواریم که مقاله انواع لباس کار برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به بررسی لباس‌های مختلف و شرایط استفاده از آن‌ها پرداخته شد. همچنین با ویژگی‌های ایمنی هر یک از این تجهیزات آشنا شدید و به طور حتم می‌دانید که کدام لباس برای محیط کارتان مناسب است. همچنین خوشحال می‌شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آمداه پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در  زمینه ابزار و تجهیزات ایمنی است.

اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
5 1 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها