نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / آموزش / جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم

جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم

جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین کابل آلومینیوم را برای خود خریداری کنید. کابل آلومینیوم نوعی کابل برق پرکاربرد است که امروزه در بسیاری از صنایع از آن استفاده می شود. در واقع با افزایش قیمت مس خرید کابل های آلومینیومی بسیار رواج پیدا کرده است و دلیل آن هم قیمت پایین تر این کابل ها است.

این کابل ها رسانایی کمتری نسبت به کابل مسی دارند اما اگر با محاسبات علمی و به درستی انتخاب شوند، می توانند عملکردی همچون کابل های مسی یا حتی بهتر از آن داشته باشند.

یکی از بهترین راه ها که به شما در انتخاب کابل آلومینیومی مناسب کمک می کند، استفاده از جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم است. داخل جدول انتخاب کابل آلومینیوم یا همان جدول جریان کابل آلومینیوم مجاز ارقامی قرار گرفته است. این ارقام براساس محاسبات و اطلاعات فنی به دست آمده است. جدول جریان یک راه ساده و سریع برای پیدا کردن ظرفیت آمپری مناسب برای کابل های آلومینیومی و انتخاب درست سایز آن ها است.

اگر قصد خرید کابل آلومینیوم دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به بررسی جریان های مجاز این کابل می پردازیم.

آنچه در ادامه این مقاله می خوانیم:

ضرورت استفاده از جدول جریان

به میزان جریانی که از سیم و کابل عبور می کتد و آسیب به دستگاه و سیم و کابل وارد نمی شود، جریان مجاز گفته می شود. منظور از افت ولتاژ نیز جریانی است که به خوبی به انتهای کابل نرسیده و باعث سوختن یا خاموش شدن تجهیزات الکتریکی می شود.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود تکنسین ها از جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم استفاده کنند. یکی از مهم ترین دلایلی که سبب می شود جدول محاسبه کابل آلومینیومی اهمیت پیدا کند، خطرهای احتمالی پس از کابل کشی است. به عنوان مثال ازدیاد دمای هادی کابل سبب آسیب دیدن عایق می شود و پس از مدت آتش سوزی و برق گرفتگی را  همراه دارد. به همین دلیل جنس هادی و عایق کابل برای تعیین جریان مجاز بسیار مهم هستند. لازم به ذکر است که هر چه میانگین دمای محیط بیشتر باشد، ظرفیت انتقال حرارت کابل به بیرون کاهش پیدا می کند و برای جلوگیری از مخاطرات، باید جریان عبوری محدود شود.

به کمک جدول امپر کابل آلومینیومی می توان بهترین کابل را در مسافت مورد نظر خریداری کرد. با این کار هزینه های مربوط به تعمیرات و نگهداری کابل در آینده کاهش پیدا می کند.

جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم
جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل آلومینیوم


نکات مهم در جریان مجاز

پیش از استفاده از جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم باید نکات زیادی را در نظر بگیرید. از مهم ترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. جنس عایق کابل
  2. توان یا آمپر مورد نیاز
  3. فاصله کابل ها از یکدیگر
  4. استاندارد و مرغوبیت کابل
  5. توجه به جریان اتصال کوتاه
  6. محل نصب کابل و میانگین دما
  7. توجه به افت ولتاژ در مسیر و مسافت
  8. مقاومت حرارتی خاک و عمق دفن (در نصب زمینی)

همچنین توجه کنید که سطح مقطع هادی کابل آلومینیومی نسبت‎ به هادی مسی ۶ برابر بزرگ است. اما به ازای مقاومت، طول و افت ولتاژ یکسان است. به طور کلی آلومینیوم فلزی سبک‌ تر از مس است. یعنی چگالی آلومینیوم تقریباً ۳۰ درصد فلز مس است. وزن سبک آلومینیوم باعث سهولت در انجام کار و حمل و نقل راحت آن می شود.


بیشتر بخوانید: کابل آلومینیومی چیست؟


جدول میزان جریان مجاز کابل آلومینیوم

مهندسان و متخصصان برق برای این که افراد بتوانند بهترین کابل را برای مجموعه خود خریداری کنند، جدولی تهیه کرده اند که به واسطه آن می توانید کابل مناسب را خریداری کنید.

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار ضعیف

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار ضعیف
جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار ضعیف

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (جدول کابل آلومینیوم تک فاز)

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (تک رشته)
جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (تک رشته)

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (جدول کابل آلومینیوم سه فاز)

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (سه رشته)
جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط (سه رشته)

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی فشار متوسط براساس مسافت

جدول جریان مجاز کابل آلومینیوم براساس مسافت نیز ارائه شده است که کاربردهای زیادی دارد. در واقع مقاومت الکتریکی رسانایی کابل ها با طول آن ها رابطه مستقیم دارد. به این معنا که در مسافت طولانی، مقاومت الکتریکی کابل بیشتر است. مقاومت بیشتر، سبب  افزایش افت ولتاژ می شود. حدول جریان مجاز براساس مسافت به این دلیل ارائه شده است که افت ولتاژ از مقدار معینی بیشتر نشود.

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی ۳ یا ۴ رشته با عایق PVC در سیستم سه فاز ۴۰۰ ولت و نصب زیر زمینی

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی 3 یا 4 رشته با عایق PVC در سیستم سه فاز 400 ولت و نصب زیر زمینی
جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی ۳ یا ۴ رشته با عایق PVC در سیستم سه فاز ۴۰۰ ولت و نصب زیر زمینی

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی دو رشته در سیستم تک فاز ۲۳۰ یا ۲۲۰ ولت

جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی دو رشته در سیستم تک فاز 230 یا 220 ولت
جدول جریان مجاز کابل آلومینیومی دو رشته در سیستم تک فاز ۲۳۰ یا ۲۲۰ ولت

اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
0 0 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
1 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها
ارش
ارش
10 ماه پیش

سلام،یه سوال داشتم ،برای متراژ ۱۵۰ متر از ترانس تا کلید مینیاتوری،با نصب زیر زمینی، افت ولتاژ کابل الومینیومی ۲در۱۶ دو رشته ای ،زیاده؟ یعنی میشه محاسبه کرد که مثلا ۲۲۰ ولت بعد از این مسافت در انتهای کابل حدودا چند ولت میشه؟ و اینکه آیا به دستگاه های برقی آسیب میزنه؟ و استفاده از کابل مسی در این شرایط بهتره یا فرقی نداره ؟ با توجه به اینکه قیمت کابل آلومینیومی کمتره و استقبال بیشتر، ممنون