طریقه نصب چراغ مگنتی به صورت گام به گام. آموزش نصب چراغ مگنتی توکار و روکار به شما کمک می کند بتوانید ریل و اتصالات چراغ مگنتی را به راحتی نصب کنید.
چراغ مگنتی یک نوع چراغ سقفی و دیواری است که به صورت آهن ربایی به ریل های مخصوص متصل می شود. چراغ های مگنتی ظاهری شبیه به چراغ ریلی دارند و این امکان را برای کاربران فراهم می کنند تا بتوانند در هر زمان چیدمان چراغ ها را تغییر دهند و با توجه به فضا و نوع کاربری آن ها را منظم کنند. همچنین افراد می توانند به تعداد این چراغ ها اضافه کنند و یا از تعداد آن ها کم کنند.
اگر قصد خرید چراغ ریلی دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله طریقه نصب چراغ مگنتی را بررسی خواهیم کرد.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- سیستم روشنایی مولتی ترک
- اجزای سیستم مولتی ترک
- انواع چراغ مگنتی
- آموزش نصب چراغ مگنتی
- مزایای استفاده از سیستم مولتی ترک
- کاربرد چراغ مگنتی
سیستم روشنایی مولتی ترک
پیش از پرداختن به طریقه نصب چراغ مگنتی ابتدا به سؤال چراغ مگنتی چیست پاسخ خواهیم داد. سیستم مولتی نوعی سیستم روشنایی بسیار انعطاف پذیر است که امروزه مورد توجه نورپردازن قرار گرفته است. این سیستم ترکیبی از انواع چراغ مگنتی و چراغ ریلی است. این چراغ ها با توجه به نوع کاربری به صورت توکار، روکار و آویز مورد استفاده قرار می گیرند.
چراغ های مگنتی را می توان به راحتی بر روی سقف و دیوار نصب کرد. منابع نوری که در این سیستم ها استفاده شده است، شامل چراغ مگنتی خطی، چراغ با نور متمرکز یا نقطه ای، چراغ دکوراتیو و چراغ با توان بالا برای تأمین نور اصلی فضا است. تمامی المان های سیستم مولتی ترک قابل جابه جایی هستند و به راحتی می توان چیدمان آن ها را تغییر داد.
اجزای سیستم مولتی ترک
در این بخش از موضوع طریقه نصب چراغ مگنتی به بررسی اجزای یک سیستم مولتی ترک می پردازیم:
- درایور (منبع تغذیه): برای تبدیل برق 220 ولت به ولتاژ ایمن یعنی 48 ولت در این سیستم ها حتماً به یک درایو مخصوص نیاز است.
- انواع ریل: برای نصب این چراغ ها به نوعی ریل مخصوص نیاز است که اغلب از جنس آهن، آلومینیوم اکسترودی و دیگر موارد ساخته شده است. این ریل ها در انواع ریل های مگنتی توکار، روکار و آویز عرضه می شوند.
- فیدرهای ورودی برق: برای دریافت جریان برق و انتقال آن در ریل ها و رساندن آن به منابع روشنایی به تجهیزات خاصی نیاز است.
- منابع روشنایی: اصلی ترین بخش این چراغ ها منابع روشنایی همچون چراغ های ریلی و مگنتی هستند که بر روی این ریل ها نصب می شوند.
- سیم و کابل برق مناسب: برای اتصال این چراغ ها به سیستم برق مجموعه به سیم و کابل مخصوص نیاز است که در جعبه چراغ های مگنتی قرار داده شده است.
انواع چراغ مگنتی
یکی از موضوعاتی که پیش از پرداختن به طریقه نصب چراغ مگنتی به آن می پردازیم، انواع چراغ مگنتی است. این چراغ ها براساس نحوه نصب و عملکرد به چند دسته تقسیم می شوند:
- چراغ مگنتی آویز
- چراغ مگنتی خطی
- چراغ زاویه پذیر مگنتی
- چراغ مگنتی اسپات لایت
- چراغ مگنتی دکوراتیو
آموزش نصب چراغ مگنتی
طریقه نصب چراغ مگنتی ساده است و طی چند مرحله به راحتی انجام می شود:
- ابتدا باید ریل مناسب با چراغ مگنتی را خریداری کنید. در اغلب موارد به همراه چراغ مگنتی ریل مخصوص نیز ارائه می شود.
- سپس باید با توجه به ابعاد چراغ و اندازه سقف، جایگاه قرارگیری ریل را تعبیه کنید. برخی از ریل ها باید به صورت توکار نصب شوند. برای این کار باید ابعاد سازه های کناف سقف را نیز در نظر بگیرید. برای ریل های روکار و آویز نیز باید محل مناسبی برای نصب پیدا کنید. به عنوان مثال، ریل های مربعی برای تمامی اتاق ها مناسب هستند. ریل های U مناسب اتاق پذیرایی، ریل های L مناسب راهروها و نشیمن و ریل I مناسب برای آشپزخانه و اتاق نشیمن است.
- بر روی تمامی ریل ها یک نوع درپوش وجود دارد که با جدا کردن آن می توانید میزان فشردگی یا گشودگی ریل برای نصب چراغ را تنظیم کنید.
- حال باید ریل را به دیوار یا سقف به وسیله رولپلاک محکم کنید.
- سپس باید درایو چراغ را که وظیفه تبدیل برق 220 ولت به ولتاژ ایمن 48 ولت را برعهده دارد، نصب کنید. در نهایت فیدر را به درایو متصل کنید.
- در این مرحله نصب ریل به پایان رسیده است و شما می توانید چراغ مگنتی و دیگر منابع نوری خود را هر طور که مایلید روی ریل نصب کنید.
مزایای استفاده از سیستم مولتی ترک
حال که با طریقه نصب چراغ مگنتی آشنا شدیم، به بررسی مزایای این چراغ ها می پردازیم:
- انعطاف پذیری بالا
- آزادی در انتخاب منابع نوری
- امکان جابجایی و تعویض منابع نوری
- بی خطر و امن در برابر برق گرفتگی
- امکان اجرای سیستم با ریل های توکار، روکار و آویز
- تنوع در طول و رنگ
- امکان هوشمند سازی سیستم و کنترل منابع نوری به صورت تکی و گروهی از راه دور
- امکان استفاده در انواع فضاهای داخلی با کاربردهای گوناگون
- طراحی برپایه صرفه جویی در مصرف انرژی
- نصب راحت و آسان
کاربرد چراغ مگنتی
در بخش انتهایی مقاله طریقه نصب چراغ مگنتی به بررسی کاربردهای این چراغ ها می پردازیم:
- تأمین نور اصلی
- نورپردازی دکوراتیو
- هایلایت کردن تابلوها و المان های تزئینی
- استفاده در رستوران ها و سالن های سرو غذا
- استفاده در اتاق خواب به عنوان چراغ اصلی و چراغ خواب
- استفاده در گالری ها و فروشگاه ها