تجهیزات چاه ارت مجموعه ای از وسایل الکتریکی هستند که برای حفر چاه ارت و اجرای سیستم ارتینگ به کار گرفته می شوند. از این تجهیزات برای حفاظت از ساختمان و افزایش ایمنی مجموعه استفاده می شود. در حال حاضر چاه ارت در اغلب ساختمان ها حفاری می شود. برای محافظت در برابر شوک الکتریکی، آتش سوزی، رعد و برق و دیگر مواردی که سبب ایجاد ولتاژ اضافه می شوند، از این تجهیزات استفاده می شود. امروزه با توجه به نوسانات، جریان های خطا و قطعی وصلی های مکرر برق وجود یک سیستم ارتینگ اهمیت پیدا کرده است.
چاه ارت یک گودال و چاله است که به صورت عمودی در زمین حفر می شود. عمق این چاه تا جایی است که خاک به رطوبت برسد. داخل چاه نیز یک صفحه مسی که سیم مسی به آن جوش خورده قرار می گیرد. چاه های ارت نقش مهمی را صنعت برق ایفا می کنند. هنگامی که دستگاه ها و وسایل برقی به چاه ارت متصل هستند اگر به صورت اتفاقی با بدنه دستگاه های دیگر تماس ایجاد کنند و برق دار شوند، افراد از خطرات برق گرفتگی و مرگ و میر در امان هستند.
تجهیزات چاه ارت از چند بخش تشکیل شده است. در ادامه به معرفی تجهیزات چاه ارت می پردازیم.
از یک صفحه مسی به شکل عمودی در قسمت پایینی چاه که به سیم مسی متصل است استفاده می شود.
از نوعی سیم مسی با رسانایی بالا در چاه ارت استفاده می شود تا انتقال به درستی و سریع صورت بگیرد.
در مکان هایی که حفاری مشکل است، از میله های مسی استفاده می شود که ضربه زدن به زمین را آسان تر می کند.
بنتونیت از نمک و زغال سنگ تشکیل شده است. از این ماده به عنوان پرکننده چاه ارت، حفره ها و اطراف میله استفاده می شود.
برای اتصال چاه ارت جهت عبور جریان از قیمت های مختلف پنل از شینه ارت استفاده می شود.
کابلشو یک وسیله برای اتصال کابل به سایر بخش های چاه ارت است.
به واسطه فرایند جوشکاری می توان سیم مسی را به صفحه متصل کرد.
این وسیله نوعی نگهدارنده است که نمره های مختلفی دارد.
این ماده داخل چاه ارت ریخته می شود و رسانایی بالایی دارد. این مواد مقاومت زمین را کاهش می دهد و راندمان سیستم ارت بیشتر می شود.
لوله جداره یکی از مهمترین تجهیزات چاه ارت است. البته این لوله ها در انواع پلیمری و فولادی عرضه می شوند.
محل چاه باید به گونه ای انتخاب شود که رطوبت درون چاه وجود داشته باشد. از بهترین مکان ها برای نصب چاه ارت باغچه ها، فضای سبز، چمن ها و پارک ها هستند. عمق چاه ارت معمولاً بین 4 تا نهایتاً 8 متر است. همچنین دهانه چاه نیز باید تقریباً 30 سانتی متر باشد. البته عمق چاه به ه نوع محل و شدت ولتاژ عبوری نیز بستگی دارد. در هنگام نصب چاه باید تمامی شرایط جغرافیایی منطقه مورد بررسی قرار بگیرد.
امروزه استفاده از چاه ارت در مجموعه های مختلف ضرورت پیدا کرده است. شرکت های مختلفی به تولید و ساخت تجهیزات مخصوص ارت می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به دنیای مس، مسبار کاوه، باهنر کرمان، ایمن صاعقه آسیا و دیگر موارد اشاره کرد.
در نصب و راه اندازی سیستم ارتینگ باید از لوازم و اجزای باکیفیت استفاده شود. در صورتی که مواد مرغوب به کار گرفته شود، سیستم ارتینگ بهترین عملکرد را از خود نشان می دهد. قیمت سیستم ارتینگ نیز به کیفیت وسایل و ابزارهای آن بستگی دارد. همچنین قیمت مس، طول سیم ها، عمق چاه و دیگر عوامل نیز برروی قیمت سیستم ارتینگ اثرگذار هستند.
برای خرید تجهیزات چاه ارت می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت تجهیزات چاه ارت و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.