ثبت فروشگاه

لامپ گازی

لامپ گازی یا لامپ HID (لامپ تخلیه الکتریکی)، یکی از انواع لامپ است که در انگلیسی به آن HID یا High Pressure Intenity Discharge گفته می شود. با ورود این لامپ ها به بازار، لامپ های فلورسنت و رشته ای جای خود را به این لامپ ها دادند. لامپ های تخلیه الکتریکی براثر گذشتن الکترون های پرانرژی از داخل گاز، نور تولید می کنند. حجم نوری که لامپ گازی خیابانی تولید می کند بین 50 تا 100 لومن بر وات است. همچنین مقدار شار نوری لامپ های تخلیه الکتریکی از لامپ های رشته ای بیشتر است. لامپ های HID در توان های 70، 125، 160، 250، 400، 500 و 1000 وات تولید و به بازار عرضه می شوند.

این لامپ ها جهت روشنایی انواع مراکز و ساختمان های تجاری، جاده ها و خیابان ها کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این لامپ ها از طول عمر بالایی برخوردار هستند و نوع چراغ آن ها باید به گونه ای باشد تا گرمای تولید شده، آن را دچار آسیب نکند. میزان مصرف لامپ گازی از لامپ فلورسنت فشرده بیشتر اما از لامپ رشته ای کمتر است.

لامپ گازی

کاربرد لامپ HID

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، این لامپ ها جایگاه وسیعی را در روشنایی انواع مراکز و صنایع گوناگون به خود اختصاص داده اند. در ادامه به کاربرد این لامپ ها در محیط های گوناگون می پردازیم.

  • مراکز تجاری
  • سالن های سینما
  • فضاهای صنعتی
  • پارکینگ ها و انبارها
  • باشگاه ها و استادیوم های ورزشی
  • گلخانه ها و روشنایی های عمومی
  • لامپ گازی موتور سیکلت و خودرو
  • ایجاد منبع نوری جهت فیلمبرداری زیر آب
  • لامپ گازی تیر برق و جاده ها و مسیرهای عبوری

کاربرد لامپ HID

مزایای استفاده از لامپ HID

لامپ های تخلیه الکتریکی مانند دیگر محصولات مشابه خود از مزایای مختلفی برخوردار هستند. در ادامه به مزایا و معایب این لامپ ها خواهیم پرداخت.

  1. زمان راه اندازی این لامپ ها کوتاه است.
  2. سرپیچ لامپ گازی با اغلب چراغ ها سازگار است.
  3. نصب این گونه لامپ ها ساده بوده و نیاز به دانش خاصی ندارد.
  4. این لامپ ها بازده نوری خوبی دارند و محیط گسترده ای را روشن می کنند.
  5. رنگ نوری که لامپ های تخلیه گاز تولید می کنند، به رنگ نور طبیعی نزدیک است.
  6. حباب استفاده شده در این لامپ ها از کیفیت خوبی برخوردار است و تنوع ظاهری بالایی دارد.
  7. طراحی لامپ خیاری گازی به گونه ای است که دوام و طول عمر بسیار بالایی داشته باشند. لامپ های استوانه ای حدود 24000 ساعت طول عمر دارند.
  8. محدوده کاربرد این لامپ ها بسیار وسیع بوده و از آن ها می توان در روشنایی پارک ها، معابر و خیابان ها، میادین، فروشگاه ها و فضاهای وسیع مانند ورزشگاه ها استفاده کرد.

مزایای استفاده از لامپ HID

معایب لامپ HID

لامپ های تخلیه گاز معایبی دارند و در ادامه به معایب این محصول نیز اشاره خواهیم کرد.

  • به دلیل وجود گازهای سمی در ساختار این لامپ ها، شکستن این محصولات خطرناک است و قابل بازیافت نیستند.
  • با هربار روشن و خاموش شدن این لامپ ها، فرآیند سوختن گاز متوقف و مجدداً اجرا می شود. این روند در کاهش طول عمر لامپ های HID تأثیرگذار است.
  • یکی از عیب های این محصول تولید گرمای زیاد است که احتمال ترکیدن این لامپ ها را افزایش می دهد. با ترکیدن این لامپ ها گازهای شیمیایی در فضا پخش شده وممکن است سلامت افراد را تهدید می کند.
  • با گذشت زمان برخی از این لامپ ها خود به خود خاموش و روشن می شوند. علت خاموش و روشن شدن لامپ گازی نیز احتمالاً نوع گاز، فشار و ولتاژ آن است.
  • تعمیر لامپ گازی سخت است و در بسیاری از مواقع لامپ سوخته کنار گذاشته می شود.

ساختار لامپ گازی

لامپ گازی قدیمی و جدید از یک شیشه تشکیل شده است که دو الکترود از جنس فلز درون آن قرار گرفته و فاصله میان این الکترودها با یک نوع گاز پر شده است. این گاز می تواند از نوع زنون، آرگون، جیوه، نئون، سدیم و یا متال هالید باشد. این لامپ ها مانند لامپ های فلورسنت، برای تنظیم میزان توانی که به لامپ وارد می شود، از یک بالاست و یا ترانس استفاده می کنند. این بالاست می تواند از نوع مغناطیسی و یا الکترونیکی باشد.

این لامپ با تولید گاز فعالیت کرده و نور تولید می کنند. عملکرد لامپ گازی شباهت زیادی به لامپ های فلورسنت دارد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، کارکرد این لامپ ها به گونه ای است که توسط گذر الکترون ها از درون گاز یونیزه، نور تولید می کنند. این الکترون ها به اتم های درون گاز برخورد کرده و موجب تحریک آنها می شود. در نتیجه گاز برانگیخته شده و توسط این فرآیند، روشنایی تولید می شود.

ساختار لامپ گازی

انواع لامپ HID براساس کاربرد

لامپ های HID براساس کاربرد به چند دسته تقسیم می شوند:

لامپ گازی بخار جیوه

در ساخت این نوع از لامپ ها، از گاز جیوه استفاده شده است. نوری که این لامپ ارائه می دهد، سفید رنگ است. این لامپ ها جهت روشنایی های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد لامپ بخار جیوه به گونه ای است که با عبور جریان برق از جیوه داخل حباب، نور تولید می کند. لامپ بخار جیوه خود در دو نوع لامپ گازی مستقیم و لامپ بخار جیوه و گازی ساده تقسیم می شود. این لامپ ها از بهره نوری بالایی برخوردار هستند و به صورت حبابی تولید و به بازار عرضه می شوند. گفتنی است که این لامپ ها در توان های 125 تا 500 وات به بازار عرضه می شوند. لامپ های گازی بخار جیوه جهت روشنایی اتوبان ها، بانک ها، سالن های ورزشی، کارخانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

لامپ گازی بخار سدیم

این نوع از لامپ ها جزو لامپ های اقتصادی بوده و جهت روشنایی اتوبان ها و جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند. در ساختار این لامپ، از بخار سدیم به کارگیری شده است. لامپ بخارسدیم نیز در دو نوع کم فشار و پرفشار تولید و به بازار عرضه می شوند. لامپ بخارسدیم گازی به لامپ گازی زرد مشهور است و نوع پرفشار آن از محبوبیت بیشتری برخوردار است. لازم به ذکر است که این لامپ ها در محدوده توانی 35 تا 1000 وات تولید و به بازار عرضه می شوند.

لامپ گازی متال هالید

لامپ های گازی متال هالید ب لامپ خیاری نیز شهرت دارند. این دسته از لامپ های گازی، عملکردی مانند لامپ بخار جیوه گازی دارند، با این تفاوت که در ساختار آن ها در کنار گاز، مقداری نمک هالوژنی نیز قرار گرفته است. نمک های هالوژنی موجب افزایش بهره نوری و ایجاد نوری خوش رنگ تر می شوند. رنگ نوری این لامپ ها سفید بوده و از پرکاربردترین نوع لامپ های گازی به شمار می آیند. این لامپ ها  در محدوده توان 20 تا 2000 وات تولید می شود. این لامپ متال هالید در مکان هایی همچون کارخانه ها، سالن های اجتماعات، استادیوم های ورزشی، انبارها و سالن ها، معابر شهری و ...، بیشترین کاربرد را دارد. رنگ نور لامپ های متال هالید زرد بئده و با گذشت زمان و پس از تبخیر متال هالید، به زمینه سفید رنگ تغییر می کند.

انواع لامپ HID براساس کاربرد

انواع لامپ HID براساس فشار گاز

ابن لامپ ها براساس فشار گاز به دو دسته کم فشار و پر فشار تقسیم می شوند.

  • لامپ گازی کم فشار: این لامپ ها از بهره نوری بالایی برخوردار است و جهت استفاده در روشنایی منازل گزینه مناسبی هستند.
  • لامپ گازی پر فشار: لامپ های تخلیه گاز فشار قوی حاوی گازهایی مانند آرگون، زنون، نئون، کریپتون، جیوه، سدیم و ... هستند که تخت فشار داخل لامپ پرشده اند.

ترانس لامپ گازی

ترانس لامپ های تخلیه گاز به دو دسته تقسیم می شود. در ادامه به بررسی انواع ترانس لامپ ها و توضیح مختصری از هریک می پردازیم.

  • ترانس مغناطیسی: از قدیمی ترین نوع ترانس های این لامپ ها، ترانس های مغناطیسی هستند. این ترانس ها شامل دو سیم پیچ اولیه و ثانویه هستند. جنس این سیم پیچ ها از جنس سیم لاکی بوده و به دور هسته فلزی پیچیده شده اند. ترانس مغناطیسی در دو نوع قاب فلزی بیرونی و یا بدون محافظ بیرونی به بازار عرضه می شود. از مزایای ترانس مغناطیسی می توان به قیمت مقرون به صرفه، سادگی ساخت، عدم وجود فاصله لامپ و ترانسفورماتور و ... اشاره کرد.
  • ترانس الکترونیکی: در این نوع از ترانس ها به جای بهره گیری از سیم پیچ و هسته مغناطیسی، از مدارها و ادوات الکترونیک، جهت کاهش سطح ولتاژ استفاده می شود. این قطعه قیمت نسبتاً بالایی دارد و از تکنولوژی پیچیده تری برخوردار است.

تشخیص لامپ گازی با ترانس و بدون ترانس

همان طور که پیش تر گفته شد، انواع لامپ گازی با ترانس و بدون ترانس به بازار عرضه می شود. برای تشخیص این لامپ ها باید به ساختار آن ها و مشخصات لامپ گازی بدون ترانس و با ترانس توجه کرد. مسلماً قیمت لامپ گازی با ترانس بیشتر از لامپ های بدون ترانس است. در واقع تفاوت لامپ گازی با ترانس و بدون ترانس در وجود یا عدم وجود ترانس است. همچنین این محصولات از نظر عملکرد، کاربرد و میزان نور نیز با هم تفاوت دارند.

بهترین برند لامپ گازی

شرکت های معتبری در حوزه روشتایی فعالیت می کنند و به تولید این محصول می پردازند. در ادامه به معرفی برندهای محبوب این محصول می پردازیم.

لامپ گازی اسرام

شرکت اسرام با 40 سال فعالیت در زمینه تولید تجهیزات روشنایی توانسته است سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. این شرکت با بهره گیری از فناوری روز دنیا و به کارگیری نیروی کارآمد، محصولات باکیفیتی تولید و به بازار عرضه می کند. برند اسرام به تولید انواع لامپ های HID در توان ها، سرپیچ و شکل های گوناگون می پردازد. لامپ گازی 250 وات اسرام با سرپیچ E40، لامپ 400 وات اسرام مدل MBF-U، لامپ بخار جیوه 250 وات اسرام و ... از محبوب ترین لامپ های برند اسرام محسوب می شوند. قیمت لامپ گازی اسرام نیز به صرفه است.

لامپ گازی پارس شهاب

این شرکت در سال 1348 در رشت تأسیس شد و یکی از بزرگترین و معتبرترین تولیدکنندگان انواع لامپ ها در ایران به شمار می آید. این برند در تلاش جهت تولید تجهیزات هوشمند و بی سیم با قابلیت کنترل از راه دور است. شرکت پارس شهاب با تولید محصولات استاندارد توانسته است نظر مشتریان زیادی را به خود جلب کند. این برند به تولید انواع لامپ های تخلیه گاز با توان و شکل های مختلف پرداخته است. لامپ 400 وات پارس شهاب گازی مدل MH400BT، لامپ 250 وات بخار جیوه پارس شهاب، لامپ گازی 500 وات بدون ترانس و ... از محبوب ترین لامپ های این برند محسوب می شود.

  • از بهترین تولیدکنندگان این لامپ ها در ایران می توان به برندهایی نظیر لامپ نور، اسرام ایران، نور صرام پویا، پارس و ... اشاره کرد.

قیمت لامپ گازی

این لامپ ها براساس ویژگی هایی که دارند، از قیمت های متنوعی در بازار برخوردار هستند. توان لامپ، نوع سرپیچ، رنگ نور، بهره نوری و ... در قیمت لامپ گازی تأثیرگذار هستند. برند لامپ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. مثلاً قیمت لامپ گازی 1000 وات کمتر از لامپ با توان 800 است.

خرید لامپ گازی

برای خرید لامپ گازی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ گازی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند