لامپ ال ای دی یا همان led لامپ تکنولوژی جدید تولید لامپ است و محصولی نوین در حوزه روشنایی محسوب می شود. این لامپ نسبت به لامپ رشته ای دارای طول عمر و کارکرد طولانی تری است. در بسیاری از مقاله های روز دنیا، از این لامپ ها به عنوان دوستدار محیط زیست یاد شده است. این نوع لامپ برای مطالعه نیز کاربرد دارد.
در تمامی مجموعه ها همچون منازل مسکونی، اداره ها، مراکز آموزشی، هتل ها و ... لامپ LED مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از این لامپ رواج بسیار زیادی پیدا کرده است و بکارگیری آن مزایای بسیار زیادی به همراه دارد. لامپ سقفی، لامپ ال ای دی نواری، لامپ ال ای دی گرد، استوانه ای، لامپ ال ای دی بزرگ و کوچک به بازار عرضه می شود و مصرف کنندگان می توانند مطابق با نیازشان هر یک از آنها را انتخاب کنند. مهم ترین عاملی که سبب محبوبیت این نوع لامپ شده است، مصرف بسیار کم و طول عمر طولانی آن است.
LED مخفف عبارت Light Emitting Diode به معنای دیود ساطع کنده نور است. به این معنا که در این نوع لامپ، از تکنولوژی جریان دهی از دیودها استفاده می شود. در حقیقت، ال ای دی ها از تکنولوژی نوردهی نیمه هادی ها توسط جریان الکتریکی ورودی پیروی می کنند. دلیل نامگذاری این لامپ ها نیز همین است. مجموعه دیودها به کمک کیت لامپ ال ای دی سبب تولید نوری یکنواخت در محیط می شود.
لامپ های ال ای دی بر اساس پارامتر های مختلفی تقسیم بندی می شوند. لامپ های ال ای دی می توانند بر اساس نوع سرپیچ، تکنولوژی نور دهی، نوع حباب و نوع کارکرد به انواع مختلفی دسته بندی شوند. لامپ ال ای دی سرپیچ بزرگ اغلب کاربرد صنعتی دارد و برای روشنایی مغازه ها از آن استفاده می شود.
لامپ های ال ای دی در ظواهر گوناگون به بازار عرضه می شوند که می توانید مطابق سلیقه خود هر یک از آنها را انتخاب کنید.
لامپ های LED گرد یا حبابی امروزه جایگزین لامپ کم مصرف نسل قدیمی شده اند. شکل آن ها به صورت حباب گلابی شکل است. این لامپ ها معمولاً دارای سرپیچ E27 هستند و برای لوسترهای خانگی و اداری و در ابعاد بزرگ تر، برای مصارف فروشگاهی و صنعتی کاربرد دارند.
این لامپ ها کارکردی شبیه به لامپ های گرد دارند و تنها از لحاظ ظاهری با آن ها متفاوت هستند. از این لامپ ها اغلب برای روشنایی در محیط های صنعتی استفاده می شود.
لامپ LED رنگی معمولاً در رنگ های زرد، آفتابی و یا یخی است. گاهی اوقات با رنگ کردن حباب لامپ ها، می توان آن ها را به رنگ های دیگر نیز تبدیل می کرد. در ریسه های اس ام دی و پروژکتورهای COB، لامپ ها خود دارای رنگ هستند. لامپ ال ای دی چند رنگ نیز به بازار عرضه شده است.
این لامپ ها ظاهر لوکس تری دارند و اغلب در چراغ های زینتی، لوستر، آباژور و در دکوراسیون های داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. این لامپ ها می توانند از نوع لامپ شمعی یا اشکی باشند.
یکی از انواع لامپ ها که نور بسیار زیادی از خود ساطع می کند، لامپ سفینه ای یا بشقابی است. این لامپ ها نیز اغلب در سوله ها، انبارها، محیط های وسیع و دیگر مکان ها مورد استفاده قرار می گیرند و مصارف خانگی ندارند.
امروزه لامپ های ال ای دی در منازل، صنعت، نورپردازی های محیطی و ... کاربرد بسیار زیادی دارند. این لامپ ها براساس نوع سرپیچ، به چند دسته تقسیم می شوند تا کاربران بتوانند در هنگام خرید، امکان انتخاب انواع لامپ ها را داشته باشند.
سرپیچ این لامپ ها معمولی یا e27 بوده و به راحتی می توان از آن ها در انواع چراغ ها یا روشنایی هی دیگر استفاده کرد. این لامپ ها دارای طول عمر نسبتا مناسبی هستند.
این لامپ ها دارای سرپیچ e14 هستند. این سرپیچ ها کوچ هستند و معمولا برای لامپ با توان های کم طراحی می شوند. لامپ ال ای دی شمعی دارای 2 نوع مات و شفاف هست. همچنین این لامپ ها می توانند دارای نوع شمعی ساده و یا شمعی اشکی باشند.
این نوع led لامپ معمولا برای توان های بالا ساخته می شود. سرپیچ e40 در اغلب موارد برای چراغ های کارگاهی و یا چراغ های بزرگ صنعتی بکار می رود.
تاریخچه لامپ های ال ای دی به سال ها پیش بازمی گردد. در سال 1907 تحقیقات یک مهندس رادیویی به نام جوزف، سرآغازی برای کشف تکنولوژی ال ای دی بود. پس از آن در سال 1927 اولین دیودها توسط فردی به نام لوزف ساخته شدند. ال ای دی های مادون قرمز چند دهه بعد و در سال 1961 توسط دو مهندس به بازار عرضه شدند. اولین ال ای دی ها با نور مرئی توسط فردی به نام هولونیاک (Nick Holonyak) اختراع شد. لامپ هایی که این فرد اختراع کرد، از اولین لامپ های LED به شمار می آیند. به همین دلیل هولونیاک را پدر لامپ LED می شناسند.
ال ای دی های پرنور و پربازده تر در سال 1972 توسط جورج کرافورد اختراع شدند. به همین دلیل شرکتی که کرافورد در آن مشغول بود، به عنوان اولین شرکت تولیدکننده لامپ LED در مقیاس های بزرگ شناخته می شود. لامپ LED رنگی (لامپ ال ای دی بنفش، قرمز، نارنجی، زرد و سبز) در سال 1976 و توسط فردی به نام پیرسال اختراع شد.
در سال 1979، ال ای دی های متنوع تر توسط فردی به نام شوجی به بازار عرضه شدند. در نهایت در سال 2001، لامپ های LED قابل حمل و باکیفیت به بازار عرضه شد و چند سال بعد، سایر تکنولوژی های لامپ LED همچون لامپ COB نیز به بازار عرضه شد.
امروزه به علت نور زیبا و مصرف کم، از این نوع لامپ ها در منازل و لوسترهای خانگی، استفاده بسیار زیادی می شود. این موضوع به دلیل عدم استفاده از جیوه و گازهای سمی و تولید به مراتب کمتر گاز CO2 است. عموماً طیف رنگی این لامپ ها بسیار بیشتر از لامپ های رشته ای و کم مصرف است. زمانی که لامپ های LED را توسط کلید روشن می کنید، مشاهده خواهید کرد که بدون نیاز به گرم شدن، به پیک نوردهی خود می رسند. در نتیجه، این نوع لامپ ها از خود گرما تولید نکرده و انرژی را تلف نمی کنند.
از این لامپ ها می توان در مکان های زیر استفاده کرد:
معمولاً طول عمر این لامپ ها براساس تعداد دفعات روشن و خاموش شدن و ساعت کارکرد آن ها تعریف می شود. در نسل های جدید ال ای دی، لامپ ها دارای قابلیت تعویض رنگ به وسیله یک کنترل هستند و همین ویژگی، جذابیت های زیادی را برای نورپردازان فراهم کرده است. لامپ های ال ای دی فوق کم مصرف هستند و استفاده از آن ها موجب کاهش هزینه های مربوط به برق می شود. لامپ LED نواری و لامپ ال ای دی خودرویی نیز در بین مخاطبان بسیار پرطرفدار شده اند.
امروزه لامپ های LED در بسیاری از دستگاه های اندازه گیری، لوازم خانگی و چراغ های راهنمایی و رانندگی کاربردهای زیادی دارند. این لامپ ها انواع مختلفی دارند و بر روی چراغ های سقفی توکار و روکار، چراغ های خطی و مهتابی ها، وال واشرها و دکوراتیوها، چراغ های دفنی و استخری، چراغ های پارکی، خیابانی و ... استفاده می شوند.
در هنگام خرید می بایست نوع سرپیچ و شکل حباب لامپ به درستی انتخاب شود. امروزه لامپ های LED در لامپ های سیگنال و تجهیزات صوتی و تصویری نیز بکار می روند. در صنعت نورپردازی و زیباسازی شهری، در خیابان ها و پارک ها از این نوع لامپ استفاده زیادی می شود.
از سال های اخیر، استفاده از لامپ های LED در ایران رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی درصدد تولید این لامپ ها برآمده اند. در ادامه به برخی از برترین شرکت های تولیدکننده لامپ LED اشاره خواهیم کرد.
امروزه لامپ بروکس از تنوع زیادی برخوردار است و در داخل کشور نیز نمایندگی های زیادی دارد. لامپ LED بروکس 25 وات و بروکس 15 وات از پرکاربردترین این محصولات در ایران به شمار می آیند. برای خرید لامپ LED بروکس می توانید همین حالا اقدام کنید.
این شرکت به تولید انواع لامپ ال ای دی ایرانی می پردازد. این شرکت از سال 1377 فعالیت خود را آغاز کرده است و تاکنون محصولات باکیفیتی را به بازار عرضه کرده است. این برند به تولید انواع پنل و چراغ سقفی نیز می پردازد.
این شرکت از شهرت بسیار زیادی برخوردار است و محصولات آن از کیفیت و تنوع بالایی برخوردار هستند. انواع لامپ اس ام دی، سی او بی و LED توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه می شود. پارس شهاب قدمت طولانی در زمینه تولید انواع لامپ دارد و محصولات آن از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
شرکت اسرام یکی از زیرمجموعه های شرکت زیمنس است. این شرکت به تولید لامپ های LED باکیفیت می پردازد. این شرکت انواع لامپ بخار جیوه، متال هالید، کم مصرف و ... را نیز تولید می کند.
این شرکت یکی از شرکت های قدیمی در حوزه تولید انواع تجهیزات برقی و لامپ است. لامپ های ال ای دی این شرکت بسیار متنوع هستند و در توان های گوناگون به بازار عرضه می شوند.
از دیگر شرکت های تولیدکننده لامپ LED می توان به آوا، پارس، ZFR، کیهان، خزرشید، نور صرام پویا، افق، پارس شعاع توس، پارس اروند، آفتاب، گلدن نور و ... اشاره کرد.
لامپ ال ای دی چه مارکی خوبه؟ از برترین برندهای این محصول می توان به لامپ بروکس، افراتاب، پارس شهاب، آاگ، ایران و پارس اشاره کرد.
این لامپ ها براساس ویژگی هایی که دارند، از قیمت های متنوعی در بازار برخوردار هستند. توان لامپ، نوع سرپیچ، نوع تکنولوژی، شار نوری، رنگ نور، بهره نوری و ... در قیمت لامپ LED تأثیرگذار هستند. برند لامپ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. بروکس، افراتاب، پارس شهاب و لامپ نور از برندهای معتبر تولیدکننده این لامپ به شمار می آیند. شما می توانید در سایت راندنو قیمت انواع لامپ ال ای دی مانند قیمت لامپ ال ای دی سقفی، لامپ ال ای دی 200 وات و 40 وات از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده و مقایسه کنید تا بهترین لامپ ال ای دی را انتخاب نمایید.
برای پیدا کردن بهترین قیمت انواع لامپ ال ای دی به برند لامپ و ضمانت آن توجه لازم را داشته باشید.
برای خرید لامپ led می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ LED و برقراری ارتباطی بدون واسطه با مراکز فروش لامپ ال ای دی را برای شما فراهم می سازد.