ثبت فروشگاه

فیوز مینیاتوری

فیوز مینیاتوری یا کلید مینیاتوری با نماد MCB (miniature circuit breaker) به معنای قطع کننده جریان برق شناخته می شود. این وسیله در سیستم سیم و کابل برق ساختمان، تابلو برق، مدارهای الکتریکی و دیگر موارد مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه آن قطع و وصل کردن جریان برق است. فیوزها به صورت سری در مدار قرار می گیرند و در مواردی که شدت جریان برق بالاتر از حد مجاز شود، این فیوزها برای جلوگیری از آسیب رساندن به دستگاه وارد عمل می شوند. به همین دلیل خرید فیوز مینیاتوری موضوعی ضروری است. قدرت قطع کیلدهای مینیاتوری بسیار مهم است که معمولاً از 6 کیلوآمپر تا 15 کیلوآمپر متغیر است. کلید مینیاتوری به دو مدل فیوز کندکار و فیوز تندکار تقسیم بندی می شود. لازم به ذکر است که نحوه عملکرد برروی قیمت فیوز مینیاتوری اثرگذار است.

فیوز MCB از نظر کاربرد شامل تیپ B، تیپ C، تیپ D، تیپ K و تیپ Z است. کلید مینیاتوری تک فاز (تک پل)، دو پل و فیوز مینیاتوری سه فاز (سه پل) دارای جریان مجاز و جریان قطع های متفاوتی هستند. رنج فیوز مینیاتوری تک فاز، 2 آمپر، 6 آمپر، 10 آمپر، 16 آمپر، 20 آمپر، 25 آمپر، 32 آمپر، 40 آمپر و فیوزهای مینیاتوری سه فاز، 25 آمپر، 32 آمپر، 40 آمپر، 50 آمپر و 63 آمپر است. تیپ و رنج جریان و قدرت قطع فیوزهای مینیاتوری بر روی بدنه آنها نوشته شده است. در این میان فیوز مینیاتوری 25 آمپر و فیوز مینیاتوری 32 آمپر بیشترین کاربرد را دارند.

فیوز مینیاتوری چیست

همان طور که گفته شد، برای قطع بار، ایزولاسیون یک بخش از مدار و حفاظت از تجهیزاتی همچون موتورها، وسایل روشنایی، مدارهای کنترل و دیگر موارد از انواع فیوز و کلید استفاده می شود. این کلید فیوزها در مدارهای فشار ضعیف و فشار متوسط به کار گرفته می شوند.

مدارشکن یا قطع کننده مدار مینیاتوری نسبت به تحمل جریان اولیه و اضافه بار سریعاً عکس العمل نشان می دهند و برق را قطع می کنند. به همین دلیل از مدار الکتریکی در برابر جریان بیش از جریان اسمی محافظت می کنند. امروزه در سیستم های مختلف به شرایط ایمنی توجه می شود به همین دلیل فیوز از اصلی ترین تجهیزات برای تامین ایمنی مجموعه ها است. این تجهیزات در جعبه فیوز مینیاتوری توکار یا روکار فلزی یا پلاستیکی نصب می شود.

این محصول یک قطعه الکترومکانیکی است. در صورت افزایش و رسیدن جریان به یک جریان از پیش تعیین شده وارد عمل شده و مدار را قطع می کند. پس از این که MCB مدار را قطع کرد، می توان وضعیت آن را به صورت دستی در حالت اولیه قرار داد.

فرق کلید مینیاتوری با فیوز مینیاتوری

فیوز و کلید مینیاتوری هر دو یک عملکرد و یک ویژگی دارند. تنها نام آن ها با هم تفاوت دارد.

فیوز مینیاتوری

تعداد پل کلید MCB

  • مینیاتوری تک پل: امکان کلید زنی و حفاظت برای یک فاز
  • مینیاتوری تک پل به همراه نول: امکان کلید زنی و حفاظت برای یک فاز و امکان کلید زنی برای نول
  • مینیاتوری دو پل: امکان کلید زنی و حفاظت برای دو فاز
  • مینیاتوری سه پل: امکان کلید زنی و حفاظت برای سه فاز
  • مینیاتوری سه پل به همراه نول: امکان کلید زنی و حفاظت برای سه فاز و امکان کلید زنی برای نول
  • مینیاتوری چهار پل: امکان کلید زنی و حفاظت برای سه فاز و نول

جریان کلید مینیاتوری

در کلید MCB دو نوع جریان داریم:

  • جریان لحظه ای: به مقدار جریانی که فیوز در یک لحظه، تحمل آن را داشته باشد، جریان لحظه ای می گویند.
  • جریان نامی: به حداکثر جریانی که فیوز تحمل آن را دارد و چنانچه جریانی بیشتر از این مقدار از فیوز عبور کند، فیوز مدار را قطع می کند، جریان اسمی یا نامی می گویند.

جریان کلید مینیاتوری

مقدار kA یا ظرفیت قطع

قدرت قطع یا همان ظرفیت MCB که برحسب کیلوآمپر بیان می شود، می تواند در شرایط اتصال کوتاه تریپ شود یا در مدار وقفه ایجاد کند. ظرفیت قطع به طور استاندارد نباید کمتر از جریان اتصال کوتاه مؤثر باشد. جریان اتصال کوتاه حداکثر جریانی است که در شرایط اتصال کوتاه از مدار عبور می کند. در تأسیسات خانگی، اغلب از یک کلید مینیاتوری 6kA استفاده می شود. در حالی که کلیدی با اندازه 10kA یا بیشتر از آن، در کاربردهای تجاری و روشنایی صنعتی مناسب تر هستند.

انواع کلید مینیاتوری براساس سرعت عملکرد

این کلیدها براساس سرعت عملکرد به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

  • کندکار: این کلیدها در برابر عبور جریان بیش از حد واکنش های آرام تری از خود نشان می دهد و برق را دیرتر قطع می کند. با این حال واکنش این کلیدها نیز لحظه ای محسوب می شود.
  • تندکار: این کلیدها زمان قطع کمتری نسبت به فیوزهای کندکار دارند و اغلب در سیستم های روشنایی از آن ها استفاده می شود.

انواع کلید مینیاتوری براساس سرعت عملکرد

اجزای اصلی تشکیل دهنده کلید مینیاتوری

فیوز از مجموعه قطعاتی تشکیل شده است که درون یک محفظه عایق و مستحکم قرار گرفته است. سیستم کلیدزنی یا سوئیچینگ در فیوز از دو کنتاکت ثابت و متحرک (کنتاکت کمکی فیوز مینیاتوری) ساخته شده که با سیم های ورودی و خروجی ارتباط الکتریکی دارند. در ادامه سایر اجزای یک کلید MCB بررسی شده است:

  • اهرم قطع و وصل جریان: به کمک این اهرم فیوز خاموش روشن می شود.
  • بدنه کلید مینیاتوری: بدنه تمامی اجزای فیوز را در برمی گیرد و از آن ها در برابر عوامل محیطی جلوگیری می کند.
  • مگنت: مگنت جریانی بیشتر از جریان نامی را می تواند تحمل کند و باعث قطع جریان برق می شود. در فیوزهای استاندارد برای هر جریان نامی یک مگنت وجود دارد.
  • فلز بیمتال: بیمتال با سنجش جریان های طولانی و تغییر حالت براساس حرارت، سبب قطع و وصل جریان می شود. 
  • جرقه گیر: این وسیله برای از بین بردن جرقه در صورت به وجود آمدن تعبیه شده است.

اجزای اصلی تشکیل دهنده کلید مینیاتوری

انواع فیوز مینیاتوری بر اساس تیپ

تیپ و مدل کلید مینیاتوری نشان دهنده عملکرد فیوزها است در ادامه به تیپ های کلید منیاتوری اشاره خواهیم کرد.

 فیوز مینیاتوری تیپ B

کلید مینیاتوری تیپ B یا روشنایی معمولاً در مصارف خانگی و روشنایی مورد استفاده قرار می گیرد که در جریان اضافه بار بین 3 تا 5 برابر جریان اسمی در زمان مشخص، جریان مدار را قطع می کند. این فیوزها تندکار هستند.

فیوز مینیاتوری تیپ C

کلید مینیاتوری تیپ C در صنعت کاربرد بیشتری دارد. این کلید در جریان اضافی بین 5 تا 10 برابر جریان اسمی در زمان مشخص، مدار را قطع می کند. زمان قطع این تجهیزات از تیپ B بیشتر است و از نوع کندکار هستند.

فیوز مینیاتوری تیپ D

کلید مینیاتوری تیپ D برای حفاظت در مدار قدرت، ترانسفورماتور و موتورها مورد استفاده قرار می گیرد. این کلید در جریان اضافی بین 10 تا 20 برابر جریان اسمی در زمان معین، مدار را قطع می کند. زمان قطع این فیوزها از تمامی تیپ ها بیشتر است. به این فیوزها ترانسفورماتوری نیز گفته می شود.

فیوز مینیاتوری تیپ K

کلید مینیاتوری تیپ K برای محافظت از ترانسفورماتور، موتور و مدار قدرت مورد استفاده قرار می گیرد که نسبت به سایر فیوز های MCB، در هنگام اضافه بار، مدار را سریع تر قطع می کند. به این محصولات فیوز مینیاتوری قدرت نیز گفته می شود.

فیوز مینیاتوری تیپ Z

حساسیت کلید مینیاتوری تیپ Z، هم در اضافه بار و هم در اتصال کوتاه، از مابقی تیپ ها بیشتر است و در صورت بروز خطا، مدار را در کمترین و سریع ترین زمان قطع می کند.

عملکرد فیوز مینیاتوری

در شرایط عادی کلید مینیاتوری همانند یک کلید عمل می کند و مدار را قطع و وصل می کند. اگر شرایط اتصال کوتاه یا اضافه بار رخ دهد، فیوز وارد عمل می شود. هنگامی که فیوز وارد عمل می شود، جریان بار با وقفه روبه رو می شود و دکمه کلید به صورت خودکار قطع می شود. این عملکرد خودکار از دو طریق مغناطیسی و گرمایی به دست می آید.

در شرایط اضافه بار جریانی که از بی متال می گذرد سبب بالارفتن دما می شود و این موضوع انبساط حرارتی فلزها را پدید می آورد. انحراف سبب آزاد شدن زبانه های قطع می شود و کنتاکت ها از هم جدا می شوند.

عملکرد فیوز مینیاتوری

نکات مهم در خرید کلید مینیاتوری

انتخاب کلید MCB باید مطابق با الزامات مدار باشد. به عنوان مثال اگر جریان نامی MCB کمتر از مقدار جریان نامی بار باشد، در رسیدن جریان به بار متصل تاخیر پیش می آید. در صورتی هم که مقدار نامی MCB بیشتر از جریان نامی بار باشد، بار متصل به کلید به خوبی حفاظت نمی شود. در این صورت، کلید مینیاتوری هنگامی که بار جریان اضافه بار بکشد، عمل نمی کند. به طور کلی باید پیش از خرید MCB به موارد زیر دقت کرد:

  • مقدار نامی کلید (بررسی جدول آمپر فیوز مینیاتوری)
  • مقدار kA یا ظرفیت قطع
  • نوع MCB
  • کلاس فیوز مینیاتوری
  • کاربرد فیوز مینیاتوری

استاندارد MCB

کارخانه های تولید کننده انواع فیوز این محصولات را در دو استاندارد IEC/EN 60898 و IEC/EN 60947-2 عرضه می کنند. کشور ایران نیز محصولات خود را مطابق با استاندارد ملی 2611 تولید می کند. استاندارد 2611 از استاندارد جهانی IEC/EN 60898 پیروی می کند. در استانداردهای ذکر شده مقرراتی تعیین شده است که به نحوه عملکرد و ساختمان فیوزها مربوط می شود.

فرق فیوز مینیاتوری و فشنگی

در ساختار فیوز فشنگی نوعی المان حرارتی قرار گرفته که در صورت عبور جریان غیر مجاز در دوره زمانی مشخی ذوب می شود. در نتیجه مدار قطع می شود. بین فیوز فشنگی یا مینیاتوری معمولاً مینیاتوری انتخاب می شود. در مدل های فشنگی سیم حرارتی سطح جریان مدار را کنترل می کند. پس از اضافه بار و اتصال کوتاه، فیوز دیگر قابل استفاده نیست و باید تعویض شود. در حالی که نوع مینیاتوری پس از قطع قابل استفاده است. نوع مینیاتوری فیوز نسبت به فیوز فشنگی دقت عملکرد و حساسیت بالاتری دارد. همچنین از نظر الکتریکی امن تر است و در شبکه های ولتاژ پایین به کار گرفته می شود.

بهترین مارک فیوز مینیاتوری

امروزه استفاده از کلید مینیاتوری به موضوعی الزامی در مجموعه ها و محیط های صنعتی همچون کارخانه ها و ... تبدیل شده است. این محصول در برابر جریان اضافه حساس است و سریعاً مدار را قطع می کند. به همین دلیل سبب افزایش امنیت می شود. شرکت های زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند که از بهترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فیوز مینیاتوری هیوندای

هیوندای یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید تجهیزات برقی همچون کلید مینیاتوری در ایران است. محصولات این شرکت بر اساس استاندارد IEC تولید می شوند و ظاهری منسجم و نصب آسانی دارند. این محصولات در تیپ های جدید و قدیم تولید می شوند.از انواع فیوز مینیاتوری تک فاز و چند فاز هیوندای در مجموعه ها استفاده می شود. به عنوان مثال فیوز هیوندای از بهترین فیوز مینیاتوری برای کولر گازی است.

فیوز مینیاتوری اشنایدر

اشنایدر الکتریک شرکتی در فرانسه است که اکنون محصولات آن به ده ها کشور جهان صادر می شود. این شرکت از سال 1836 فعالیت خود را آغاز کرده است و انواع تجهیزات برقی، تجهیزات شبکه، انواع کلید MCB سه فاز و ... به بازار عرضه می کند. فیوزهای اشنایدر در آمپرهای متنوع و قدرت های قطع گوناگون ارائه می شوند. لازم به ذکر است که قیمت فیوز مینیاتوری اشنایدر به صرفه است. شما می توانید از جعبه فیوز مینیاتوری اشنایدر استفاده کنید.

فیوز مینیاتوری پارس فانال

شرکت سیستم های صنعت فانال در کشور آلمان و در سال 1970 تاسیس شده است. صنایع الکتریکی پارس نیز در سال 1363 تاسیس شد و در سال 1373 تحت لیسانس فانال آلمان فعالیت خود را ادامه داد. به همین دلیل نام شرکت به پارس فانال تغییر پیدا کرد. این شرکت محصولات باکیفیتی به بازار عرضه می کند و یکی از پیشگامان در صنعت برق ایران محسوب می شود. قیمت انواع فیوز مینیاتوری پارس فانال را می توانید از سایت راندنو دریافت کنید.

  • از دیگر شرکت های تولیدکننده این محصول می توان به فیوز مینیاتوری دنا، کانل، آاگ، آی اس بی اس، ال اس، ایتون، الکترو کاوه، پارس فانال و لگراند اشاره کرد.

قیمت فیوز مینیاتوری

قیمت کلید مینیاتوری به عواملی همچون جنس بدنه، تیپ فیوز مینیاتوری، کندکار یا تندکار بودن، قدرت قطع کلید مینیاتوری، آمپر و جریان مجاز، برند و شرکت سازنده بستگی دارد.

خرید فیوز مینیاتوری

برای خرید فیوز مینیاتوری 60 آمپر و دیگر جریان ها می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت فیوز مینیاتوری و برقراری ارتباطی بدون واسطه با مراکز فروش کلید مینیاتوری را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


تعداد فاز


قدرت قطع کلید


نول