ثبت فروشگاه

فیوز

فیوز (Fuse) قطعه ای حفاظتی است که در مدارهای الکترونیکی و الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد تا از آنها در مقابل افزایش غیرمجاز جریان محافظت کند. فیوز متشکل از یک رشته فلزی از جنس مس، آلومینیوم یا روی است که در درون یک محفظه قرار گرفته است و همواره به صورت سری با مداری که از آن حفاظت می کند متصل می شود. از ویژگی های دیگر فیوز می توان به مدارشکن بودن یا پایدارساز بودن آن برای محافظت از دستگاه ها اشاره کرد. جهت استعلام قیمت فیوز با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش فیوز هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید انواع فیوز فیوز مانند فیوز ماشین، فیوز شیشه بالابر، فیوز پمپ بنزین و سایر فیوزها اقدام نمایید.

فیوز

اساس کار فیوز

فیوز براساس افزایش دما با افزایش بار یا افزایش جریان کار می کند به اینصورت که هنگامی که دما از تحمل نوار فلزی بیشتر شود، نوار فلزی  ذوب می شود و اتصال مدار قطع می شود.

درحالت کلی فیوزها به صورت کلی به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

فیوز DC

اندازه این نوع فیوز بزرگ است. خاموش کردن مدار کار آسانی نیست زیرا منبع تغذیه آن مقدار ثابت بالاتر از صفر ولت دارد. برای جلوگیری از جرقه الکتریکی بین سیم های ذوب شده، الکترودها را باید در فاصله های بیشتری قرار دارد از این رو اندازه این نوع فیوز بزرگ است.

فیوز AC

این نوع فیوز اندازه کوچکتری دارد. نوسان آن در هر ثانیه 60 تا 50 بار است که فرصتی برای جرقه الکتریکی بین سیم های ذوب شده وجود ندارد بنابراین نیازی به قرار دادن الکترودها در فواصل بیشتر نیست پس اندازه آن کوچک است. فیوزهای AC به دو دسته ولتاژ پایین و ولتاژ بالا تقسیم می شوند:

فیوزهای ولتاژ پایین (LV)

فیوزهای ولتاژ پایین به شرح زیر هستند:

فیوزهای کارتریج یا فشنگی 

این نوع فیوز در درون یک محفظه بسته قرار دارد و کنتاکت های آن در دو سمت قرار گرفته اند. این فیوز متشکل از فشنگ، پایه فیوز، درپوش و حلقه آداپتور است.

این نوع فیوزها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  • فیوز فشنگی نوع D: این نوع فیوز متشکل از کارتریج، پایه فیوز، درپوش و حلقه آداپتور است. مدار به اینصورت درست می شود که پایه فیوز حاوی درپوش فیوز باشد و به همراه فیوز و کارتریج به کمک حلقه آداپتور قرار گیرند. لازم به ذکر است که نوک کارتریج باید با هادی ارتباط داشته باشد.
  • فیوزهای Link Type یا HRC: در این نوع فیوز، جریان از طریق فیوز داده می شود و برای کنترل جرقه الکتریکی که فیوز تولید می کند، از فیوزی که از جنس چینی، نقره و سرامیک است استفاده می شود. این نوع فیوز خود به دو دسته فیوز تیغه ای و فیوز پیچی تقسیم می شوند. بدنه فیوز تیغه ای از پلاستیک ساخته شده است و در مدار بدون بار قابل تعویض است. فیوز پیچی پایه ای رسانا دارد و صفحه های رسانا به پایه فیوز ثابت می شوند.

فیوزهای قابل بازنشانی (Resettable Fuses)

فیوزهای قابل بازنشانی درواقع فیوز خودبازنشان محسوب می شوند که در آنها از یک ترمیستور نوع هدایتی ترموپلاستیک استفاده شده است. جریان و دما با بروز خطا، افزایش می یابند و مقاومت به دلیل افزایش دما افزایش می یابد. از این نوع فیوزها در صنعت نظامی و هوافضا استفاده می شود.

فیوزهای ولتاژ پایین (LV)

فیوزهای ولتاژ بالا (HV)

فیوزهای ولتاژ بالا از جنس نقره، مس و قلع و در محدوده ولتاژ کاری 1.5 تا 138 کیلوولت هستند. این فیوزها از ترانسفورماتورهای دقیق و ترانسفورماتورهای کوچک محافظت می کنند. این فیوزها سه نوع اصلی دارند:‌

فیوزهای HRC نوع فشنگی

فیوزهای HRC مانند فیوزهای فشار ضعیف هستند اما از نظر ویژگی تفاوت هایی دارند.

فیوزهای HRC نوع مایع

این نوع فیوزها در مدارهایی که جریان آنها تا 100 آمپر و 132 کیلووات هستند کاربرد دارند. این نوع فیوزها، شیشه ای از تتراکلرید کربن دارند که انتهای یک طرف آن بسته شده است و انتهای طرف دیگر آن با سیم برنز فسفر ثابت شده است. هنگامی که فیوز کار کند، مایع درون فیوز آرک را خاموش می کند.

فیوزهای HRC اکسپلوژن

این نوع فیوزها برای محافظت از منبع تغذیه و ترانسفورماتورها استفاده می شوند و ارزان قیمت هستند. این نوع فیوزها حاوی محفظه ای از اسید بوریک هستند و مناسب برای ولتاژ 11 کیلووات هستند.

فیوزهای ولتاژ بالا (HV)

انواع فیوز براساس سرعت عملکرد

فیوزها از نظر سرعت عملکرد به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

فیوزهای کندکار

فیوزهای کندکار واکنش کمتری در برابر عبور جریان بیش از حد از خود نشان می دهند و برق را نیز دیرتر قطع می کنند. همچنین واکنش لحظه ای در برابر جریان اتصال کوتاه دارند. این فیوزها مناسب زمانی هستند که اضافه بار کوتاه مدت مدار را قطع نکند.

فیوزهای تندکار

این نوع فیوزها زمان قطع کمتری نسبت به فیوزهای کندکار دارند و در مصارف روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند. فیوزهای تندکار هنگامی که جریان بیش از حد مشخص شده باشد، ذوب می شوند و سبب قطع مدار می شود. فیوز فشنگی و فیوز شیشه ای نمونه هایی از فیوزهای تند سوز هستند.

انواع فیوز براساس مقدار ولتاژ و نوع عملکرد

یکی دیگر از دسته بندی فیوزها مربوط به مقدار ولتاژ و نوع عملکرد است که به شرح زیر هستند:

فیوز حرارتی ذوب شونده یا فیوز فشنگی

فیوز فشنگی متشکل از سه قسمت پایه فیوز، فشنگ و کلاهک شیشه دار است. نوار فلزی ذوب شونده در داخل فشنگ قرار دارد. اطراف این نوار با کوارتز فشرده پر شده است تا سبب خنک شدن سیم ذوب شونده و مانع از ایجاد جرقه در داخل فیوز شود بنابراین در هنگام عبور جریان، سیم بیش از اندازه گرم نمی شود.

فیوز آلفا (اتوماتیک)

این نوع فیوز نوعی فیور خودکار محسوب می شود و زمانی که جریان عبوری بیش از حد تعیین شده باشد، مدار را قطع می کند که می توان با فشردن شستی آن به داخل، مجدداً ارتباط را برقرار کرد. برخی از فیوزهای اتومات می توانند جریان زیاد و بار زیاد را در مدارها کنترل کند.

فیوز مینیاتوری

فیوز مینیاتوری نوعی فیوز اتوماتیک محسوب می شود زیرا از نظر ساختمان داخلی شباهت زیادی به فیوز اتوماتیک دارد و متشکل از سه بخش رله مغناطیسی، رله حرارتی یا رله بی متال و کلید است. این نوع فیوز به صورت تکی، دوتایی و سه تایی و از رنج 2 تا 63 آمپر به بازار عرضه می شوند. برای نصب این نوع فیوز به ریل های مینیاتوری نیاز است.

فیوز کاردی یا چاقویی

این نوع فیوز از فیوزهای فشار قوی محسوب می شوند که برای محافظت از ترانسفورماتورهای توزیع کاربرد دارد. همچنین از این نوع فیوز در تابلوهای برق و در شبکه های توان بالا استفاده می شود. فیوزهای کاردی از سرعت عملکرد بالایی برخوردار هستند، سرعت تعویض آنها بالا است، قیمت مناسبی دارند و تلفات سیستم های الکتریکی را کاهش می دهند.

فیوز شیشه ای

این نوع فیوزها در مسیر برق ورودی سیستم ها و برای محفاظت از مدارها در برابر مشکلات احتمالی مورد استفاده قرار می گیرند. ظرفیت قطع فیوزهای شیشه ای پایین است. بنابراین انتخاب ها در وسایل و تجهیزاتی که مقدار جریان زیاد است مناسب نیستند.

فیوز سیلندری

این نوع فیوز نوعی فیوز الکتریکی محسوب می شود که شکل ظاهری آن به صورت استوانه است و شبیه به سیلندر است. فیوز سیلندری در برابر اتصال کوتاه از مدار محافظت می کند. این نوع فیوزها یکبار مصرف هستند و بعد از استفاده باید تعویض شوند.

فیوز محافظ جان

محافظ جان برای محافظت از کاربر و دستگاه ها در برابر جریان نشتی یا برق گرفتگی استفاده می شود. محافظ جان قادر است تا با تشخیص نشتی جریان، ورودی جریان را قطع کند.

انواع فیوز براساس مقدار ولتاژ و نوع عملکرد

کاربرد فیوزها

  • تابلو برق های مسکونی، دستگاه ها و لوازم الکترونیکی
  • لپ تاپ ها، تلفن های همراه، اسکنرها و سایر وسایل الکتریکی قابل حمل 
  • کنسول های بازی و خودروها
  • سیستم توزیع برق، فیوزها در خازن ها، ترانسفورماتورها، استارتر موتورها
  • مانیتور LCD، پک های باتری و ...

کاربرد فیوزها

نکات مهم درهنگام خرید فیوز

  1. نوع فیوز
  2. ولتاژ نامی فیوز
  3. جریان نامی فیوز
  4. جریان اسمی
  5. پایه فیوز
  6. فرکانس نامی
  7. سطح عایقی
  8. مشخصه زمان جریان
  9. قابلیت محدودکنندگی جریان اتصال کوتاه

برترین برندهای فیوز

امروزه شرکت های مختلفی به تولید انواع فیوزها می پردازند که در ادامه به معرفی برترین آنها پرداخته می شود.

فیوز مینیاتوری اشنایدر

اشنایدر الکتریک از سال 1836 فعالیت خود را آغاز کرده است و انواع تجهیزات برقی، تجهیزات شبکه و ... را به بازار عرضه می کند. محصولات این برند از کیفیت خوبی برخوردار هستند. یکی از محصولات این شرکت، فیوز است که فیوزهای اشنایدر در آمپرهای متنوع و قدرت های قطع گوناگون ارائه می شوند و قیمت آنها به صرفه است.

از دیگر برند های برتر فیوز می توان به فیوز لگراند، فیوز هیوندای، فیوز پارس فانال، فیوز ال اس و ... اشاره کرد.

قیمت فیوز

فیوز براساس عواملی مانند نوع فیوز، ولتاژ نامی فیوز، جریان نامی فیوز، جریان اسمی، پایه فیوز، فرکانس نامی، برند و شرکت تولیدکننده و ... قیمت گذاری می شود. شما می توانید در سایت راندنو قیمت فیوز خودرو، قیمت فیوز کولر، قیمت فیوز بوق، قیمت کلید فیوز و قیمت سایر فیوزها از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده و مقایسه کنید تا بهترین فیوز را انتخاب نمایید.

خرید فیوز

برای خرید فیوز می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت فیوز و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند