روکش حرارتی که با نام های شیرینگ حرارتی، وارنیش حرارتی و شیلد حرارتی شناخته می شود، نوعی تیوب پلاستیکی و جمع شونده است که برای عایق بندی و جلوگیری از ورود آسیب به سیم و کابل از آن استفاده می شود. این روکش ها با حرارت جمع می شوند و قطرشان در اثر تابش حرارت با سشوار صنعتی و دیگر تجهیزات به اندازه قطر شی می شود. این کار سبب می شود لایه ای ایمن اطراف شی را احاطه کند. از این محصول در صنایع مختلف برقی به خصوص روکش کردن اجسام گوناگونی استفاده می شود. به همین دلیل تکنسین های برق به خرید روکش حرارتی اقدام می کنند. لازم به ذکر است که روکش حرارتی با روکش حرارتی زیپی تفاوت دارد.
انواع روکش حرارتی سیم برق و کابل برق براساس ساختار و نوع کاربرد به چند دسته تقسیم بندی می شود. این محصولات براساس ابعاد نیز طبقه بندی می شوند. قیمت روکش حرارتی بزرگ از کوچک بیشتر است.
این روکش ها از پلی الفین ساخته شده اند. روکش های تک لایه انعطاف پذیری بالا، استحکام و مقاومت در برابر مواد شیمیایی دارند. برای نصب این روکش ها به تجهیزات خاصی نیاز نیست و به کمک سشوار صنعتی یا سرپیک می توان قطعه مورد نظر را روکش کرد. شیرینگ های حرارتی هالوژن فری هستند و در صورت اشتعال آلودگی زیستی ایجاد نمی کنند. روکش های تک لایه به منظور تشخیص بهتر از رنگ های مختلف قرمز، سیاه، آبی، سفید، سبز، زرد و بی رنگ ساخته شده اند. روکش حرارتی شفاف و بی رنگ نیز امروزه کاربرد زیادی دارد. از این محصولات می توان در دمای منفی 45 تا مثبت 125 درجه سانتی گراد استفاده کرد.
یکی دیگر از انواع پرکاربرد این روکش ها، روکش تک لایه ضد اصطکاک است. بدنه روکش ضد اصطکاک فرورفتگی و برجستگی هایی دارد که موجب شده در روکش کردن ابزاری مثل لوازم ورزشی (دسته بدمینتون، دسته تنیس و دیگر موارد، میله های بارفیکس، چوب ماهیگیری و ... از آن استفاده زیادی شود. برجستگی ها سبب کاربری راحت و آسان و لیز نخوردن تجهیزات می شود. این محصول در رنگ های آبی، سبز، زرد، قرمز و مشکی عرضه می شود.
این محصولات ساختاری شبیه به روکش های حرارتی تک لایه دارند. با این تفاوت که با یک لایه چسب حرارتی صد آب و روغن عایق شده اند. دلیل استفاده از چسب نیز از بین رفتن فاصله میان روکش و جسم مورد نظر است. این کار باعث می شود تا هوا و رطوبت به داخل روکش نفوذ نکند. از این محصول در صنایع نظامی، لوازم الکترونیکی و تجهیزات مهم استفاده می شود.
این محصولات کاملاً مشابه روکش های D3TF هستند و تنها ضریب جمع شوندگی آن ها متفاوت است. این عدد برای شیرینک های دو لایه D4TF عدد 4:1 و برای D3FT عدد 2:1 است.
روکش حرارتی چسب دار نوعی شیرینگ دو لایه معمولی هستند با این تفاوت که ضخامت و قطر بیشتری دارند. به همین دلیل در عایق کاری سیم و کابل های حساس تر مناسب هستند.
این محصولات خاصیت عایقی بسیار زیادی دارند و از آن ها برای عایق بندی باس بار و شینه های مسی مستقیم یا خم شده که شکل مربعی، مستطیل و دایره دارند، استفاده می شوند. ولتاژ عبوری از تجهیزات ذکر شده بیشتر از 1 کیلو ولت است به همین دلیل باید از روکش های مستحکم استفاده کرد. شیرینگ های حرارتی باس بار در سه مدل مختلف BB10 برای ولتاژهای تا 10 کیلوولت، BB20 ولتاژ 20 کیلوولت و BB36 تا ولتاژ 36 کیلو ولت تولید می شوند. این محصولات از نظر ضخامت، مواد اولیه و افزودنی ها با هم تفاوت دارند.
امروزه از این روکش ها در صنایع مختلف استفاده می شود. به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ریکم یک شرکت مشهور در زمینه تولید اتصالات سیم و کابل به خصوص سرکابل، مفصل، روکش حرارتی و دیگر موارد است. تمامی محصولات شرکت ریکم مطابق با استانداردهای روز دنیا به بازار عرضه می شود. روکش های این شرکت نیز از کیفیت نسبتاً بالایی برخوردار هستند.
قیمت روکش حرارتی سیم به عوامل مختلفی همچون نوع روکش، ابعاد، جنس بدنه، تحمل دمایی، شرکت سازنده و دیگر موارد بستگی دارد. البته روکش حرارتی متری نیز در بازار به فروش می رسد. پیش از خرید روکش باید حداکثر قطر، محدوده دما، طول و نسبت انقباض وارنیش حرارتی را بررسی کنید.
اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که روکش حرارتی را از کجا تهیه کنیم باید بگوییم که برای خرید روکش حرارتی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات آن را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت روکش حرارتی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با نمایندگی فروش روکش حرارتی را برای شما فراهم می سازد.