مخزن گاز محفظه ای است که به منظور ذخیره سازی و فشرده سازی انواع گاز طبیعی و گاز مایع مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این محصول می توان حجم فشرده ای از انواع گاز را ذخیره و در صورت لزوم از آن استفاده نمود. از مخازن گاز برای ویلا و باغ، جهت سوخت رسانی استفاده می شود. همچنین انواع مخازن در صنایع گوناگون، کاربردهای زیادی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.
جهت اطلاع از قیمت مخزن گاز مایع برای ویلا دست دوم و خرید مخزن گاز با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این محصول را مشاهده نمایید. راندنو امکان مشاهده محصولاتی مانند مخزن 1000 لیتری و دیگر ظرفیت های این محصول را برای شما فراهم نموده است.
مخزن گاز ال پی جی و مخزن گاز CNG از رایج ترین انواع این محصول به شمار می آیند. در ساختار این مخازن از متریال های فولادی، چدنی و آلومینیومی استفاده می شود. لازم به ذکر است که این مخازن گاز از فشار بیش از PSI 15 برخوردار هستند. همچنین در طراحی مخازن از استاندارد ASME Section استفاده می شود. مخازنی که با استفاده از این استاندارد طراحی می شوند، هر 4 سال یک بار توسط انجمن مهندسان مکانیک مورد بازنگری قرار می گیرند.
مخازن در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی، دارویی و ... کاربردهای ویژه ای دارند. به عبارتی، در تمامی پالایشگاه ها و صنایعی که عملکردی وابسته به گاز دارند، از مخازن گاز استفاده می شود.
مخزن ذخیره سوخت وسیله ای است که برای نگهداری انواع سیالات مورد استفاده قرار می گیرد. این محفظه نگهدارنده مناسبی برای انواع گاز و سوخت های قابل اشتعال است. این مخازن براساس شکل ظاهری و متریال به کار رفته در ساختارشان، به چند دسته تقسیم می شوند. همچنین با ظرفیت های مختلف از حجم بسیار پایین که برای مصارف خانگی مناسب است تا بیشترین ظرفیت های گالنی که برای استفاده در محیط های صنعتی به کار می رود، تولید می شوند.
جایگاه گاز ال پی جی در کشور به صورت سوخت گیری رسمی وجود ندارد. میزان احتراق این گاز نسبت به بنزین و گاز بیشتر است و به صورت مایع عرضه می شود. این گاز به طور معمول دیر خشک می شود و و در صورت کوچکترین سهل انگاری موجب به وجود آمدن اتفاقات غیر قابل جبران می شود. البته لازم به ذکر است استفاده از کپسول گاز ال پی جی می تواند خطرات احتمالی را تاحد زیادی کاهش دهد.
با مراجعه به سایت راندنو می توانید قیمت هر لیتر گاز ال پی جی LPG را از فروشندگان دریافت نمایید. همچنین اگر فروشنده و تأمین کننده سوخت مخازن هستید، در صورت فروش گاز lpg می توانید با ثبت نام در راندنو فروش خود را افزایش دهید. برای اطلاع از بهترین مارک گاز ال پی جی می توانید با فروشندگان این محصول در راندنو ارتباط برقرار نمایید.
چنانچه برای باغ خود در کرج، اصفهان و دیگر شهرهای سراسر ایران به دنبال مخزن هستید، باید به این نکته توجه داشته باشید که انواع متنوعی از مخازن استاندارد با ظرفیت های مختلف برای باغ وجود دارد که توسط برندهای متنوعی به بازار عرضه شده است. شما می توانید پیش از خرید، مدل های آن را بررسی کنید و با توجه به میزان بودجه خود، نسبت به خرید اقدام نمایید.
منبع گاز مایع که برای مصارف خانگی و مسکونی بکار برده می شود، غالباً در سیستم های گرمایشی منازل کاربرد دارد و با توجه به ظرفیت، نوع مواد بکاررفته، برند سازنده و جنس آن از قیمت های متنوعی برخوردار است که شما براساس نوع نیاز خود می توانید بهترین منبع گاز استاندارد را برای منزل خود خریداری نمایید.
مخازن براساس کاربردی که دارند، به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی انواع پرکاربرد مخازن گاز می پردازیم:
شاید برای شما هم این سؤال پیش بیاید که گاز LPG چیست؟ گاز ال پی جی از ترکیب دو گاز هیدروکربنی بوتان و پروپان به وجود می آید. این دو گاز در حالت مایع نگهداری می شوند. منبع گاز ال پی جی محصولی کاربردی برای ذخیره سازی و تأمین گاز مایع، جهت مصارف خانگی و صنعتی کوچک است. در ادامه به بررسی مخزن گاز مایع و تجهیزات آن پرداخته شده است.
این مخزن برای مصارف خانگی و جهت تأمین انرژی شوفاژ، چراغ گازی، بخاری و مواردی از این قبیل، مورد استفاده قرار می گیرد. به این نکته توجه داشته باشید که برای استفاده از این محصول باید از گاز مرغوبی استفاده کنید. به طور معمول استفاده از این گاز برای خودرو غیر ایمن و ممنوع است. سه عامل فشار مخزن، محدودیت انفجار و دوگانه سوزی ایمن در استانداردهای گازسوز بودن خودرو حائز اهمیت است.
اگر شما هم قصد تهیه مخزن برای ویلا را دارید، می توانید مخازن ال پی جی را انتخاب نمایید. قیمت مخزن LPG براساس پارامترهایی مانند ظرفیت، جنس، برند تولیدکننده و ابعاد مخزن گاز ال پی جی متغیر است. همچنین گاز مایع از فشار 8 تا 10 بار برخوردار است و به همین دلیل امکان انفجار را افزایش می دهد. مخازن گاز مایع توسط ماشین های حمل گاز به صورت مستقیم از پالایشگاه پر می شوند.
گاز ال ان جی همان گاز طبیعی مایع است که از متان تشکیل شده است. مخازن ال ان جی به طور موقت برای ذخیره سازی گاز مایع مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در پاسخ به مخفف lng چیست باید بگوییم کوتاه شده عبارت Liquefied Natural Gas است. امروزه استفاده از این گاز در بسیاری از کشورها به عنوان انرژی حیاطی آنها شناخته شده است. لازم است بدانید که در حال حاضر آمریکا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این گاز در جهان است.
به طور کلی استفاده از این گاز در مناطقی که لوله کشی مستقیم وجود ندارد، بسیار رایج است. این گاز با تانکرهای مخصوص منتقل می شود و توسط شبکه های توزیع در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. انواع مخازن گاز نیز در چند مدل رایج تولید می شوند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
ساختار مخازن نوع اول به گونه ای است که یک منبع در منبع دیگر قرار می گیرد. مخزنی که در بخش داخلی قرار دارد با استفاده از ترکیب فولاد و نیکل تولید می شود. این بخش وظیفه نگهداری مایع در دمای بسیار پایین را برعهده دارد. مخزن خارجی نیز به عنوان عایق عمل می کند و معمولاً با استفاده از متریال کربن استیل ساخته می شود.
لازم به ذکر است در این نوع مخازن، عملیات تخلیه ال ان جی از طریق سقف مخزن انجام می شود. زیرا ورود یا تخلیه گاز به این روش از نشتی احتمالی جلوگیری می کند ایمنی محیط مورد نظر حفظ می شود.
نوع دیگری از این مخازن در بازار موجود است که با نام مخزن نوع دو شناخته شده است. مخازن نوع دو شباهت زیادی به نمونه های قبلی دارند با این تفاوت که در مدل های Double Tank هر دو مخزن مانند یکدیگر هستند. در صورت نشتی در این نوع مخازن، مخزن خارجی از گاز مایع نگهداری می کند و مانع از هدر رفتن آن می شود.
آخرین نوع مخازن LNG نمونه کامل تر مدل های قبلی است. مخزن خارجی این تجهیزات، از بروز نشتی و خروج گاز طبیعی مایع جلوگیری می کند. لازم به ذکر است حمل و نقل گاز ال ان جی با استفاده از این نوع مخزن، کاملاً ایمن انجام می شود.
تانکر گازوئیل از دیگر انواع مخازن سوخت است که از جنس فولاد یا ورق سیاه ساخته می شود. این محصول در ظرفیت های 1000 تا 1000000 لیتر تولید و عرضه می شود. مخزن گازوئیل 2000 لیتری از پرکاربردترین انواع این محصول به شمار می آید. این مخازن در شکل های مختلف عمودی، کروی، بیضی، مستطیل و مکعب نیز تولید می شوند. لازم به ذکر است که ابعاد مخزن گازوئیل با توجه به ظرفیت آن تعیین می شود.
منبع گاز CNG جهت نگهداری گاز طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد. مخزن گاز خودرو یکی از اجزای اصلی خودروهایی است که از سیستم سوخت رسانی گاز برخوردار هستند. شکل ظاهری این مخزن به شکل کروی و استوانه ای است و هر دو سری مخزن به شکل نیم کره عدسی ساخته می شود. هنگام ساخت مخزن سی ان جی از فرآیندهای جوشکاری استفاده نمی شود. لازم به ذکر است که گاز سی ان جی نیز از فشار 200 بار برخوردار است.
با مراجعه به سایت راندنو می توانید استعلام قیمت گاز ال پی جی برای ماشین با مراجعه به سایت راندنو می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان محصول مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. انواع مخزن گاز cng به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
مخازن CNG نوع اول یا تمام فلزی، با استفاده از سه روش استفاده از لوله، ورق صفحه ای و شمشال و به صورت یکپارچه و بدون ایجاد هرگونه درز و جوش ساخته می شوند. از فولاد کروم، مولیبدن، فولاد کربن و یا منگنز در تولید این مخازن استفاده می شود. این مخازن وزن سنگین تر و قیمت پایین تری نسبت به مخازن دیگر دارند. همچنین در ساختار آنها از روش های خاص شکل دهی استفاده می شود. مخازن نوع اول به ازای هر لیتر آب، با وزن های 3.1 تا 90.0 کیلوگرم تولید می شوند.
مخازن نوع دوم یا نیمه کامپوزیت که با نام کمرپیچ نیز شناخته می شوند، از یک لایه آستری از جنس فولاد یا آلومینیوم بدون درز تشکیل می شوند. قسمت استوانه ای شکل این آستری توسط الیاف شیشه، کربن، آرامید یا مخلوطی از آنها که آغشته به رزین است، به صورت محیطی پوشانده شده است. استفاده از این مواد موجب کاهش ضخامت قسمت استوانه ای می شود و در نتیجه وزن مخزن نسبت به نوع اول کاهش می یابد. این مخازن به ازای هر لیتر ظرفیت آب، با وزن 60 الی 85 کیلوگرم ساخته می شوند.
این مخازن از یک لایه آستری از جنس آلومینیوم بدون درز برخوردار هستند. همچنین در تمام لایه های داخلی آن از مواد کامپوزیتی استفاده شده است. این ساختار کامپوزیتی که در داخل مخزن بکار می رود، موجب کاهش ضخامت فلزی می شود و در نتیجه مخزن سبک تری نسبت به مخازن نوع اول و دوم به دست می آید. همچنین قابلیت تحمل فشار نیز در این مخازن افزایش می یابد. این مخازن به ازای هر لیتر ظرفیت آب، از وزن 3 الی 4 کیلوگرم برخوردار هستند.
مخازن تمام کامپوزیت تقریباً شبیه به مخازن نوع سوم هستند و تنها نوع و جنس آسترهای آنها با یکدیگر تفاوت هایی دارد. آستر این نوع مخزن خودرو از جنس پلیمر بدون درز است و تمامی سطح آن از مواد کامپوزیتی تقویت شده تشکیل شده است. محل نصب شیر و پورت های خارجی این محصول از جنس آلومینیوم است که با روش خاصی به لایه داخلی متصل می شود.
لازم به ذکر است که به دلیل اختلاف ضریب انبساطی گرمایی آلومینیوم و مواد پلیمری، بر اثر تغییرات دمایی و همچنین فشار داخل مخزن، امکان دارد که این دو ماده از یکدیگر جدا شوند و مخزن دچار نشتی شود. ایمن سازی این مخازن در برابر بروز این مشکل، یکی از دلایل پیچیدگی ساخت آن به شمار می آید. این مخازن به ازای هر لیتر آب از وزن 3 الی 5 کیلوگرم برخوردار هستند. همچنین تولیدکنندگان این محصول در جهان بسیار محدود هستند.
تمامی مخازن، اعم از مخزن گاز خودرو، مخازن خانگی و صنعتی برای استفاده و افزایش ایمنی افراد، مستلزم به کارگیری از تجهیزات جانبی هستند. در این بخش به آشنایی با تجهیزات جانبی و وسایل مخازن گاز پرداخته شده است:
شیرآلات مخزن گاز یکی از اصلی ترین تجهیزات این وسایل است. این قطعه در قسمت خروجی گاز قرار می گیرد و بسته شدن مسیر عبور گاز را فراهم می کند. به طور کلی این محصول از فشار بیش از حد سیال داخل مخزن جلوگیری می کند.
سوپاپ اطمینان از دیگر تجهیزات جانبی مخازن است که ایمنی افراد را در مجموعه مورد نظر فراهم می کند. وظیفه اصلی این محصول، جلوگیری از فشار غیر مجاز درون محفظه است. این وسیله با تخلیه حجم قابل ملاحظه ای از گاز درون مخزن، فشار آن را ثابت می کند. این تجهیزات براساس نوع ساختار و کاربرد، در انواع مختلفی تولید می شود. کارکرد سوپاپ اطمینان به طور اتوماتیک است و بدون نیاز به نیروی خارجی، سیال را از محفظه تخلیه می کند. در لیست زیر از رایج ترین و کاربردی ترین انواع سوپاپ اطمینان نام برده شده است:
رگلاتور فشار درون مخزن را تنظیم می کند. این وسیله برای ایجاد تعادل در جریان گاز و ثابت نمودن آن، استفاده می شود. در صورت وجود هرگونه افزایش فشار گاز، با وجود این تجهیزات میزان فشار به حداقل خواهد رسید.
لوله رابط به منظور انتقال و استفاده از گازهایی با فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها بدون درز تولید می شوند و گاز را به طرف رگلاتور انتقال می دهند. لازم به ذکر است این لوله ها تحت شرایطی با میزان فشار بالاتر از 400 بار آزمایش می شوند. نتیجه این آزمایشات و بررسی ها، مقاومت این تجهیزات در برابر خوردگی و اکسید شدن است.
شلنگ رابط نیز برای انتقال گازهای فشرده از بخشی به بخش دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. شیلنگ های رابط در انواع فشار قوی و فشار ضعیف تولید می شوند. شلنگ های رابط فشار ضعیف برای انتقال گازهایی مانند استیلن، اکسیژن، گازهای طبیعی و مخلوطی از بوتان و پروپان و گازهای خنثی استفاده می شود. شیلنگ های فشار قوی نیز برای انتقال گازهایی با فشار بیش از 140 بار مناسب هستند. شلنگ های رابط در سایزهای مختلف و با استفاده از متریال های گوناگون تولید می شوند.
از دیگر تجهیزات مخازن می توان از چک لاک، سطح سنج و پرکن مخزن نام برد.
همانطور که در ابتدا به این موضوع پرداخته شد، علاوه بر کاربردی که مخازن گاز برای باغ و ویلا دارند، در صنایع متنوعی نیز از انواع این محصول استفاده می شود. از کاربردهای مخازن در بخش های خصوصی و صنعتی می توان به نمونه های زیر اشاره نمود:
مخازن گاز ال پی جی به دلیل تولید نامحدود، کاملاً در دسترس هستند و کشورهای زیادی به تولید و عرضه آن پرداخته اند. همانطور که قبلاً گفته شد، این مخازن در صورت نشتی از شیر قطع جریان برخوردار هستند. همچنین این مخازن مانع ورود مواد آلاینده همچون اسید سولفوریک یا ذرات کربن به درون روغن می شوند. مخازن گاز مایع همانطور که از نامشان مشخص است، با سوخت گاز مایع کار می کنند و هزینه تعمیرات و نگهداری کمتری را به دنبال دارند.
پس از تولید و ساخت مخزن، مهندسین و کارشناسانی با استفاده از آزمون های تأیید ایمنی، تأییدیه محصول نهایی را صادر می کنند. در ادامه به اصلی ترین آزمون های سنجش ایمنی مخازن می پردازیم:
این سؤال تا حدودی کلی است اما در مدت زمان تعیین شده باید مورد بررسی قرار بگیرد. به طور استاندارد تست بازرسی مخازن خودرو هر 15 سال یک بار است. توجه نمایید که این مخازن پس از هر 5 سال یک بار، باید مورد بازنگری قرار بگیرند.
تمامی مخازن LPG نیز هر 5 یا 6 سال یکبار مورد بررسی قرار می گیرند. لازم به ذکر است که هر کشور، برای تست هیدرواستاتیک مخازن نیز مدت زمان مشخصی را تعیین می کند.
هنگام خرید مخزن CNG ،LPG، بوتان، پروپان و ... باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. این نکات عبارتند از:
مخازن گاز از انواع گوناگونی برخوردار هستند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو در ابتدا باید با توجه به نوع کاربرد مورد نظر خود، میزان مصرفی گاز مورد نظر و نوع ماده مصرفی، مناسب ترین نوع مخزن را انتخاب نمایید.
مخازن از ظرفیت های متنوعی برخوردار هستند. مخزن ال پی جی 60 لیتری، مخزن ال پی جی 80 لیتری، مخزن 100 لیتری و مخزن 500 گالن از انواع پرفروش مخازن در بازار به شمار می آیند. البته لازم به ذکر است که ظرفیت مخزن بر روی وزن مخزن ال پی جی نیز تأثیرگذار است.
توجه به جنس مخزن گاز از دیگر پارامترهای مهم در هنگام انتخاب این محصول است. همانطور که پیش از این گفته شد، انواع مخازن در جنس های گوناگون فولاد، آهن، چدن و آلومینیوم تولید و به بازار عرضه می شوند. نوع فولادی از انواع مستحکم و پرکاربرد این محصول به شمار می آید.
در ساختار برخی از مخازن، از مواد کامپوزیتی نیز استفاده شده است. در این نوع مخزن رشته های کامپوزیتی به وسیله الیاف کربن و نوعی پلیمر مهار می شوند. این نوع مخزن به دلیل برخورداری از مقاومت کششی بالای الیاف کربن، از وزن سبک تری برخوردار است.
از نکات دیگری که هنگام خرید مخزن باید به آن توجه داشته باشید، ضخامت جداره آن است. مخازن گاز در دو نوع جداره نازک و ضخیم در بازار موجود هستند. درنتیجه با توجه به نوع ماده ای که قصد ذخیره سازی آن را دارید، می توانید مخزن مناسب را انتخاب نمایید.
از دیگر نکاتی که هنگام خرید مخازن گاز باید به آن توجه داشته باشید، شکل ظاهری مخزن است. انواع مخازن از لحاظ شکل ظاهری در مدل های استوانه ای، کروی و مخروطی طراحی و تولید می شوند. لازم به ذکر است که مدل استوانه ای معمول ترین نوع مخازن محسوب می شود. البته مخزن گرد ال پی جی نیز در بازار موجود است. شما می توایند با توجه به سلیقه خود، مخزن مورد نظر را انتخاب نمایید.
محیطی که قرار است مخزن در آنجا نصب شود، از دیگر پارامترهای حائز اهمیت در هنگام انتخاب و خرید این محصول به شمار می آید. در نتیجه شما باید با توجه به فضایی که برای قرار دادن این محصول در اختیار دارید، مناسب ترین نوع مخزن را انتخاب نمایید.
برند و شرکت تولیدکننده مخزن نیز از دیگر عوامل مؤثر در خرید مخازن محسوب می شود. هنگام تهیه مخزن توجه داشته باشید که برند سازنده آن از اعتبار مناسبی برخوردار باشد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که محصول انتخابی شما از استانداردهای لازم نیز برخوردار باشد.
شرکت ها و برندهای متعددی به تولید و عرضه انواع مخازن گاز پرداخته اند. در ادامه به معرفی برترین و شناخته شده ترین تولیدکنندگان این محصول می پردازیم:
ویرا مخزن خزر از تولیدکنندگان برتر و مطرح در زمینه تولید انواع مخازن است. این شرکت در زمینه تولید انواع مخازن گاز هیدروژن، کرایوژنیک و آمونیاک فعالیت می کند. مخازن ویرا مخزن خزر از کیفیت بالا و استانداردهای بین المللی برخوردار هستند.
شرکت توسعه اندیشان اطلس یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین تولیدکنندگان مخازن گاز در تهران به شمار می آید. مخازن تولیدشده توسط شرکت اطلس توانا از نشان استاندارد ملی ایران برخوردار هستند. این برند به تولید انواع مخازن در ظرفیت های 500، 1000، 2000 گالن و ظرفیت های بالاتر می پردازد.
زاگرا صنعت یکی دیگر از تولیدکنندگان محبوب مخازن گاز است. محصولات زاگرا صنعت با بهره گیری از استانداردهای ملی تولید و عرضه می شوند. این برند به تولید مخازن با ظرفیت های گوناگون و کاربردهای متنوع پرداخته است.
مخازن گاز مایع ماشین سای اراک از شناخته شده ترین و معتبرترین مخازن در ایران هستند که در ساخت محصولات خود از نیروهای متخصص و ماشین آلات پیشرفته استفاده می کنند. محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای روز دنیا به بازار عرضه می شوند.
قیمت مخزن گاز با توجه به عواملی همچون ظرفیت مخزن، نوع مخزن، متریال های استفاده شده در تولید مخزن و برند سازنده متغیر است. لازم به ذکر است قیمت کپسول ال پی جی نیز براساس پارامترهایی همچون ظرفیت، جنس کپسول و نوع گاز مصرفی تعیین می شود.
برای خرید مخزن گاز ال پی جی و CNG می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت مخزن گاز و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.