رطوبت سنج، نم سنج یا هیگرومتر دستگاهی است که میزان بخار آب یا رطوبت موجود در یک شی را اندازه گیری می کند و جزء ابزار دقیق محسوب می شود. میزان آب موجود در فرآیندهای صنعتی و تولیدی اهمیت زیای دارد. زیرا رطوبت سبب خوردگی و از بین رفتن اجسام مختلف می شود. همچنین برروی سیستم های تهویه نیز اثرگذار است. در مقابل رطوبت کم نیز سبب خشک شدن بیش از حد می شود و سبب می شود در اجسام مختلف برق استاتیک ایجاد شود. به همین دلیل امروزه در تمامی محیط های صنعتی از رطوبت سنج صنعتی استفاده می شود.
جهت استعلام قیمت رطوبت سنج با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش رطوبت سنج ارزان هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید بهترین دماسنج و رطوبت سنج اقدام نمایید.
رطوبت سنج میزان بخار آب موجود یا رطوبت یک شی را کم و زیاد نمی کند بلکه تنها میزان آن را اندازه گیری می کند و روی یک صفحه نمایش آن را نشان می دهد. همچنین برخی از رطوبت سنج ها حافظه دارند و می توانند اعداد ثبت شده را ذخیره کنند.
از سال ها پیش نم سنج ها به شیوه های مختلف مورد استفاده قرار می گرفتند. چینی ها برای سنجش میزان بخار آب موجود در چوب از نوعی رطوبت سنج چوب استفاده می کردند. اولین بار داوینچی دانشمند ایتالیایی نم سنج را در سده پانزدهم میلادی ابداع کرد.
همان طور که پیشتر گفته شد، از انواع نم سنج در صنایع مختلف استفاده می شود. بیشترین کاربرد این محصول در صنایعی است که با چوب سر و کار دارند. در ساختمان سازی، مبل سازی، نصب و ساخت کف پوش های چوبی، ساخت درب و پنجره چوبی و ... این محصول بسیار کاربرد دارد.
میزان رطوبت می تواند اثر منفی روی چوب بگذارد و از دوام آن کم کند. رطوبت سنج خاک یا رطوبت سنج گلدان نیز از دیگر انواع نم سنج است که در صنایع کشاورزی، گلخانه ها و باغ های مختلف از آن استفاده می شود. به طور کلی نم سنج ها از نظر عملکرد به چند دسته تقسیم می شوند:
این محصولات میزان رطوبت موجود در وسایل را به طور غیرمستقیم و از طریق خواص الکتریکی اندازه گیری می کنند. این محصولات در دو نوع سوزنی و بدون سوزن عرضه می شوند.
یکی از بهترین نم سنج های موجود در بازار، نم سنج های اتوماتیک هستند. این محصولات در کمترین زمان میزان رطوبت موجود را اندازه گیری می کنند. این محصوات در صورتی که رطوبت به بیشتر از حد مجازی که برای آن تامین شده برسد، هشدار می دهند.
این محصولات با نام های رطوبت سنج نفوذی یا تخریبی نیز شناخته می شوند. این محصولات دو سوزن فلزی دارند که برای اندازه گیری به سطح جسم نفوذ می کند. در این محصولات از فناوری مقاومت الکتریکی استفاده شده است. هنگامی که سوزن ها به جسم وارد می شوند، جریان الکتریکی بین آن ها برقرار می شود و مقدار مقاومت هنگام حرکت جریان بین پین ها میزان رطوبت جسم را نشان می دهد. زیرا آب رسانای الکتریکی است و هرچه بیشتر باشد، مقاومت نیز کمتر است.
از این محصولات اغلب در محیط های صنعتی استفاده می شود. این تجهیزات به یک پد حسگر مجهز شده اند که پس از تماس با جسم میزان رطوبت آن را اندازه می گیرد. این محصولات می توانند میزان ضخامت تا عمق 0.5 میلی متر تا 2 سانتی متر را اندازه گیری کنند. نوع دیگری از این رطوبت سنج ها به دیوار یا مکان های دیگر نصب می شوند و به کمک حسگرهایی که دارند میزان رطوبت را اندازه گیری می کنند. به این محصولات رطوبت سنج سنسوردار نیز گفته می شود.
این تجهیزات اغلب برای اندازه گیری میزان رطوبت در صنایع ساختمانی کاربرد دارد. این محصول از فناوری اولتراسوند استفاده می کند. این فناوری غیرمخرب است و نیاز به تماس برای اندازه گیری رطوبت ندارد. این دستگاه دقت مناسبی دارد و امروزه کاربردهای زیادی را به خود اختصاص داده است.
هر رطوبت سنجی عملکرد خاص خودش را دارد. به عنوان مثال نم سنج های جیوه ای نمی توانند در دمای منفی 35 درجه فعالیت کنند. زیرا جیوه در این دما شروع به یخ زدن می کند. به همین دلیل برای اندازه گیری رطوبت در دماهای بسیار پایین از ترمومترهای الکلی استفاده می شود. زیرا الکل تا دمای منفی 120 درجه یخ نمی زند. به همین دلیل در نظر گرفتن بیشترین و کمترین دما پیش از استفاده از انواع نم سنج اهمیت دارد. برخی نم سنج ها به صورت مرکب هم از جیوه و هم از الکل تشکیل شده اند. به همین دلیل در دماهای بسیار پایین و بسیار بالا می توان از آن ها استفاده کرد.
دما سنج و رطوبت سنج اغلب در یک بازه زمانی میانگین رطوبت موجود را اندازه گیری می کنند. البته برخی از آن ها نیز تنها برای اندازه گیری میزان رطوبت لحظه ای طراحی شده اند.
از نم سنج در بیشتر صنایع به خصوص صنایع تولیدی استفاده می شود. شرکت های بسیار زیادی به تولید نم سنج می پردازند. از بهترین این شرکت می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
رطوبت سنج یونیتی قادر به اندازه گیری رطوبت محیطی و پردازش آن است. این رطوبت سنج نتیجه اندازه گیری را بر روی صفحه نمایشگر دیجیتال خود نمایش می دهد. منبع تغذیه این محصول باتری است و دارای صفحه نمایشگر LCD است. رطوبت سنج یونیتی مدل UT333BT و رطوبت سنج UT-A10T از پرطرفدارترین مدل های رطوبت سنج این برند محسوب می شوند.
یکی دیگر از برندها در زمینه تولید انواع رطوبت سنج ها، شیوا امواج است. این شرکت به تولید رطوبت سنج خانگی و صنعتی می پردازد. شیوا امواج علاوه بر نم سنج به تولید هشدار دهنده های آب و ... نیز می پردازد. این محصولات در مناطق سیل خیز کاربرد زیادی دارند. نم سنج های شیوا امواج کیفیت بالایی دارند و طول عمر آن ها زیاد است.
از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به رطوبت سنج ساموان، رطوبت سنج TFA و ... اشاره کرد.
قیمت نم سنج به جنس، نوع عملکرد، سیستم دستگاه، ابعاد، روش استفاده و ... بستگی دارد. برای مشاهده قیمت این محصولات می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید. شما می توانید در سایت راندنو قیمت رطوبت سنج دیجیتال و سایر رطوبت سنج ها از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده و مقایسه کنید تا بهترین ابزار دقیق را انتخاب نمایید.
برای خرید رطوبت سنج می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت رطوبت سنج و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.