سیم مسی یکی از انواع سیم است که با هادی مس تولید و به بازار عرضه می شود. امروزه از انواع سیم در برق کشی یک مجموعه استفاده می شود. هر سیم کاربردهای متعددی دارد. به عنوان مثال، از سیم برق مسی در انتقال نیرو، مدارهای الکترونیکی، تولید و توزیع برق، ایجاد ارتباط از راه دور، سیستم های ارتینگ و ... استفاده می شود. در میان انواع سیم، سیم هایی با هادی مس از بیشترین کاربرد برخوردار هستند. همچنین قیمت سیم مسی از سیم آلومینیومی بیشتر است.
مس فلزی است که می تواند به آسانی جریان الکتریکی را هدایت کند. به همین دلیل از آن به عنوان هادی استفاده می شود. سیم روکش دار مسی در دو نوع مفتول و افشان تولید می شود و رنگ بندی های متنوعی دارند. این سیم ها عملکرد بسیار خوبی از خود ارائه می دهند. به همین دلیل اغلب متخصصین برق به خرید سیم مسی اقدام می کنند.
سیم معمولاً در کلاف های 100 متری تولید خواهد شد. برخی از آن ها کلاف های 500 متری نیز دارند. سیم برق با هادی مس در سایزهای مختلفی تولید می شوند. این سیم ها را می توانید در سایزهای 0/5، 0/75، 1، 1/5، 2، 4، 6، 10، 16، 25، 35، 50، 70، 95، 120 و گاهاً بالاتر در بازار پیدا کنید. سیم مسی 1.5 و 2.5 از پرکاربردترین این سیم ها هستند و در صنعت سیم کشی ساختمان کاربرد فراوانی دارند.
سیم های برق مسی بر اساس نوع هادی به انواع زیر دسته بندی می شوند. همچنین سیم های روکشدار مسی معمولاً عایقی از جنس pvc دارند.
سیم نیمه افشان نیز به بازار عرضه می شود که خواصی بین سیم افشان و مفتول دارد. سیم مسی ارت نیز نوع دیگری از سیم ها است که در دو مدل مفتولی و افشان عرضه می شود.
نوع دیگری از سیم های برق با هادی مسی به بازار عرضه می شوند. به عنوان مثال سیم وارنیش نوعی سیم مسی است که لایه نازکی عایق دارد. سیم مسی Coated نیز برای سیم پیچی موتور الکتریکی و تعمیر و سیم پیچی مجدد این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
سیم لاکی نوعی سیم مسی است که حجم عایق آن ها بسیار کم است و اغلب در سیم پیچی های موتور و ترانس مورد استفاده قرار می گیرد. این سیم ها فضای بسیار کمی را به خود اختصاص می دهند و عایق آن ها بسیار نارک تر از سیم های دیگر است. سیم لاکی می تواند حرارت بسیار بیتشری را تحمل کند و در صورتی که چند سیم لاکی به هم برخورد کنند مشکلی به وجود نمی آید.
عایق این سیم ها می تواند سه نوع مختلف باشد به عنوان مثال از لاک های AL+PEL در ساختار این سیم ها استفاده می شود که سبب بالا رفتن استحکام مکانیکی می شود. هادی این سیم ها می تواند از نوع تخت یا گرد باشد.
بدون وجود سیم بسیاری از فعالیت های روزانه متوقف می شود. زیرا جریان برق برقرار نمی شود. به همین دلیل تولید و عرضه این تجهیزات بسیار گسترش یافته است. شرکت های زیادی به ساخت و تولید سیم برق مسی می پردازند. از مشهورترین کارخانه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکت خراسان افشارنژاد یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید انواع سیم و کابل است. این شرکت در سال 1345 تاسیس شده است. محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای VDE آلمان، IEC استاندارد بین المللی و BS انگلستان تولید می شود. سیم برق مسی خراسان از کیفیت بالایی برخوردار است و در انواع مختلفی عرضه می شود. از محصولات این شرکت می توان به سیم ارت، سیم افشان، سیم تک رشته مفتولی، سیم نایلونی و ساختمانی اشاره کرد. این سیم ها از سطح مقطع 1 الی 10 میلی متر مربع را شامل می شوند و عایق آن ها از جنس PVC است.
از دیگر شرکت های برتر در زمینه تولید سیم و کابل می توان به شرکت کمان اشاره کرد. این شرکت از سال 1370 فعالیت خود را آغاز کرده است. شرکت کمان موفق به دریافت استانداردهای ملی و بین المللی شده است و در حال حاضر می تواند بیش از 15000 تن سیم و کابل به بازار عرضه کند. از محصولات کمان می توان به سیم انعطاف پذیر یا افشان، سیم ساختمانی، سیم ارت، سیم سخت هوایی، سیم نایلونی یا بند تخت و سیم نصب ثابت اشاره کرد. تمامی این سیم ها با عایق های پی وی سی به بازار عرضه می شوند.
قیمت هرکیلو سیم مسی و یا هر متر از سیم به عوامل زیادی همچون میزان تحمل در برابر جریان، رسانایی، شکل پذیری و انعطاف پذیری، مقاومت آن در برابر حرارت و خوردگی، استحکام، ضریب انبساط حرارتی، میزان افت و خیز ولتاژ، سطح مقطع، تعداد رشته، جنس هادی، نوع عایق، کاربرد سیم، وزن سیم مسی، استاندارد، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. هرچه سطح مقطع سیم بالاتر باشد میزان مس به کاربرده شده بیشتر است و در نهایت قیمت copper wire نیز بالاتر می رود.
همچنین باید در نظر داشته باشید که سیم دارای برجستگی یا فرورفتگی نباشد. همچنین جنس هادی نیز بسیار مهم است زیرا سیم باید از مس باکیفیت ساخته شده باشد تا عبور جریان الکتریکی در آن با مشکل مواجه نشود.
برای خرید سیم مسی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سیم مسی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.