ثبت فروشگاه

سیم مسی

سیم مسی یکی از انواع سیم برق است که با هادی مس تولید و به بازار عرضه می شود. امروزه از انواع سیم در برق کشی یک مجموعه استفاده می شود. هر سیم کاربردهای متعددی دارد. به عنوان مثال، از سیم برق مسی در انتقال نیرو، مدارهای الکترونیکی، تولید و توزیع برق، ایجاد ارتباط از راه دور، سیستم های ارتینگ و ... استفاده می شود. در میان انواع سیم، سیم هایی با هادی مس از بیشترین کاربرد برخوردار هستند. همچنین قیمت سیم مسی تک رشته یا چند رشته از سیم آلومینیومی بیشتر است.

سیم مسی چیست

مس فلزی است که می تواند به آسانی جریان الکتریکی را هدایت کند. به همین دلیل از آن به عنوان هادی استفاده می شود. سیم روکش دار مسی در دو نوع مفتول و افشان تولید می شود و رنگ بندی های متنوعی دارند. این سیم ها عملکرد بسیار خوبی از خود ارائه می دهند. به همین دلیل اغلب متخصصین برق به خرید سیم مسی اقدام می کنند.

سیم معمولاً در کلاف های 100 متری تولید خواهد شد. برخی از آن ها کلاف های 500 متری نیز دارند. سیم برق با هادی مس در سایزهای مختلفی تولید می شوند. این سیم ها را می توانید در سایزهای 0/5، 0/75، 1، 1/5، 2، 4، 6، 10، 16، 25، 35، 50، 70، 95، 120 و گاهاً بالاتر در بازار پیدا کنید. سیم مسی 1.5 و 2.5 از پرکاربردترین این سیم ها هستند و در صنعت سیم کشی ساختمان کاربرد فراوانی دارند.

سیم مسی

انواع سیم مسی از نظر شکل هادی

سیم های برق مسی بر اساس نوع هادی به انواع زیر دسته بندی می شوند. همچنین سیم های روکشدار مسی معمولاً عایقی از جنس pvc دارند.

  • سیم مسی افشان: سیم افشان مسی از رشته های نازک مس آنیل شده تشکیل می شود و دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی است و در رنگ بندی های مختلف تولید می شود. این سیم ها در صنعت ساختمان سازی و سیستم های روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند. به این سیم های سیم نرم مسی هم گفته می شود.
  • سیم مسی مفتولی: سیم مفتولی مسی از یک رشته مفتول مسی تشکیل شده است که انعطاف پذیری کمتری دارد. این سیم ها اغلب کاربرد زمینی دارند و در تابلوهای برق نیز مورد استفاده قرار می گیرند.. به سیم مسی مفتولی روکش دار سیم خشک مسی نیز گفته می شود. این سیم ها مقاومت فیزیکی بالایی دارند و در برابر رطوبت، نم و دیگر عوامل از خود مقاومت نشان می دهند.

سیم نیمه افشان نیز به بازار عرضه می شود که خواصی بین سیم افشان و مفتول دارد. سیم مسی ارت نیز نوع دیگری از سیم ها است که در دو مدل مفتولی و افشان عرضه می شود.

انواع سیم مسی از نظر شکل هادی

انواع سیم برق مسی از نظر روکش

  • سیم مسی روکش دار: در این بخش منظور از سیم برق مسی همان سیم روکش دار مسی است. این سیم ها دارای روکش هایی از جنس پی وی سی هستند. قیمت سیم مسی روکش دار نسبت به بدون روکش بیشتر است.
  • سیم مسی بدون روکش: این سیم ها همان مفتول های مسی هستند که کاربردهای خاص تری دارند و در محیط های صنعتی و نیروگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند. قیمت سیم بدون روکش مسی اغلب به صورت وزن آن ها مشخص می شود. برخی از سیم های بدون روکش نیز نرم هستند و برای کارهای هنری مناسب ترند. این محصولات به سیم مسی نرم (بدون عایق) نیز شهرت دارند.

نوع دیگری از سیم های برق با هادی مسی به بازار عرضه می شوند. به عنوان مثال سیم وارنیش نوعی سیم با هادی مسی است که لایه نازکی عایق دارد. سیم Coated مسی نیز برای سیم پیچ موتور الکتریکی و تعمیر و سیم پیچی مجدد این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سیم برق مسی از نظر روکش

مزایای استفاده از سیم مسی

  1.  سیم مسی ترد و شکننده نیست و در هنگام خم شدن نمی شکند. 
  2.  سیم با هادی مسی در مقایسه با فیبر، از قیمت مقرون به صرفه تری برخوردار است.
  3. مس فلزی است که بالاترین میزان رسانایی را بعد از نقره دارد. ظرفیت و هدایت الکتریکی بالا، عبور جریان الکتریکی را راحت تر می کند.
  4.  سیم با هادی مسی در برابر حرارت از خود مقاومت بالایی نشان می دهد و به دلیل نقطه ذوب بسیار بالای آن، در مقابل تابش مستقیم نور خورشید نیز ذوب نمی شود.
  5.  سیم با هادی مسی از لحاظ ساختار و سطح مقطع از تنوع بالایی برخوردار است. سیم گرد، سیم تخت، سیم افشان، سیم نیمه افشان و سیم مفتولی یا اصطلاحاً خشک، در این دسته بندی قرار می گیرند.
  6.  سیم با هادی مسی دارای استحکام بسیار بالایی است و در کنار این استحکام، انعطاف پذیری خوبی در نوع افشان خود را نیز دارد. انعطاف پذیری بالای مس، کار با این سیم را بسیار ساده تر کرده است.

مزایای استفاده از سیم مسی

کاربرد سیم برق مسی

  • خطوط حمل و نقل
  • مدارهای الکتریکی
  • سیستم های روشنایی
  • موتورهای الکتریکی
  • چاه ارت و سیستم های ارتینگ
  • برقراری جریان الکتریکی و هدایت برق
  • ساخت وسایل الکتریکی خانگی و صنعتی

کاربرد سیم برق مسی

ویژگی های سیم باکیفیت

  1. سیم نباید هیچگونه برجستگی یا فرورفتگی داشته باشد.
  2. هنگامی که سیم برش داده می شود‌‌، هادی باید در مرکز کابل باشد.
  3. هادی باید باکیفیت و خالص باشد تا هدایت الکتریکی به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد.
  4. قطر و ضخامت سیم باید استاندارد باشد. ضخامت زیاد نشان دهنده کیفیت بالا نیست و ممکن است سیم مسی نازک کیفیت بیشتری داشته باشد.

ویژگی های سیم باکیفیت

مشخصات سیم مسی

  1. سیم با هادی مسی رنگ سرخ و روشنی دارد.
  2. قطر این سیم ها بین 0.102 میلی‌متر تا 6.000 میلی متر است.
  3. مس کشیدگی 15 تا 34 درصد دارد.
  4. خلوص این محصولات اغلب 99 درصد است.
  5. سطح این سیم ها صاف و بدون برآمدگی است.

نمره بندی سیم مسی

سیم های برق مسی در نمره بندی های مختلفی روانه بازار شده اند. از پرکاربردترین نمره سیم ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سیم نمره 16

هر متر از این سیم تقریباً وزنی معادل 144 گرم دارد. این محصول در سیستم ارت کاربرد بسیار زیادی دارد.

سیم نمره 25

این سیم از آن دسته تجهیزاتی است که برای راه اندازی و اجرای چاه ارت استفاده می‌ شود. همچنین در صنعت ساختمان سازی نیز از آن استفاده می شود. وزن این سیم برای هر یک متر حدود 225 گرم است.

سیم نمره 35

سیم نمره 35 از مس خالص تولید می‌ شود. مدل استاندارد این سیم ها باید به گونه ای مرغوب و باکیفیت باشد. وزن هر یک متر از این سیم تقریباً 315 گرم است.

سیم نمره 95

وزن هر یک متر آن تقریبا ۸۵۵ گرم است که در ساختار داخلی آن‌ها حدود ۱۹ رشته سیم استفاده شده است. سطح مقطع در نظر گرفته شده برای این سیم حدود ۹۵ میلی‌متر است.

سیم نمره 120

وزن این سیم حدود 1080 گرم است که به دو صورت روکش دار و بدون روکش عرضه می شود. این سیم مقاومت فیزیکی مناسبی دارد.

سیم نمره 150

زمانی که به سیم ارت با ضخامت بالا و محکم نیاز داشته باشیم، از این سیم استفاده می کنیم. وزن هر یک متر از این سیم 1350 گرم است.

سیم نمره 185

این سیم سطح مقطع بزرگی دارد. اما با این حال به راحتی حمل و نقل می شود زیرا به صورت کلاف عرضه می شود.

سیم نمره 190

این سیم ها نقطه ذوب کمی دارند و در صنایع برقی و کارخانه ها از آن استفاده می شود.

سیم نمره 240

ضخامت این سیم ها زیاد است و از چندین رشته به هم تابیده شده ساخته شده است.

سیم مسی لاکی

سیم لاکی نوعی سیم با هادی مسی است که حجم عایق آن ها بسیار کم است و اغلب در سیم پیچی های موتور و ترانس مورد استفاده قرار می گیرد. این سیم ها فضای بسیار کمی را به خود اختصاص می دهند و عایق آن ها بسیار نارک تر از سیم های دیگر است. سیم لاکی می تواند حرارت بسیار بیتشری را تحمل کند و در صورتی که چند سیم لاکی به هم برخورد کنند مشکلی به وجود نمی آید.

عایق این سیم ها می تواند سه نوع مختلف باشد به عنوان مثال از لاک های AL+PEL در ساختار این سیم ها استفاده می شود که سبب بالا رفتن استحکام مکانیکی می شود. هادی این سیم ها می تواند از نوع تخت یا گرد باشد.

فرمول محاسبه سطح مقطع سیم مسی

تکنسین های برق برای این که بهترین متراژ و سطح مقطع از یک سیم را تخمین بزنند، از یک فرمول و جدول استفاده می کنند. همچنین برای تبدیل سیم با هادی مس به سیم با هادی آلومینیوم می توان از ضریب تبدیل سیم مسی به آلومینیوم استفاده کرد. خریداران سیم بدون روکش نیز پیش از خرید جدول وزن سیم مسی بدون روکش را بررسی می کنند.

تفاوت سیم مسی و آلومینیومی

یکی از مهمترین تفاوت های این تجهیزات میزان رسانایی و مقاومت الکتریکی سیم ها است. همچنین قیمت سیم و کابل مسی از آلومینیومی بیشتر است. دلیل آن هم گران تر بودن فلز مس است. از دیگر تفاوت های میان این دو محصول می توان به انعطاف پذیری آن ها اشاره کرد. محصولات مسی به دلیل این که خاصیت افشان شدن دارند، انعطاف پذیر آن ها بیشتر است. همچنین تنوع محصولات آن ها نیز بالاتر می رود.

بهترین برند سیم برق مسی

بدون وجود سیم بسیاری از فعالیت های روزانه متوقف می شود. زیرا جریان برق برقرار نمی شود. به همین دلیل تولید و عرضه این تجهیزات بسیار گسترش یافته است. شرکت های زیادی به ساخت و تولید سیم برق مسی می پردازند. از مشهورترین کارخانه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیم خراسان افشارنژاد

شرکت خراسان افشارنژاد یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید انواع سیم و کابل است. این شرکت در سال 1345 تاسیس شده است. محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای VDE آلمان، IEC استاندارد بین المللی و BS انگلستان تولید می شود. سیم برق مسی خراسان از کیفیت بالایی برخوردار است و در انواع مختلفی عرضه می شود. از محصولات این شرکت می توان به سیم ارت، سیم افشان، سیم تک رشته مفتولی، سیم نایلونی و ساختمانی اشاره کرد. این سیم ها از سطح مقطع 1 الی 10 میلی متر مربع را شامل می شوند و عایق آن ها از جنس PVC است.

سیم کمان

از دیگر شرکت های برتر در زمینه تولید سیم و کابل می توان به شرکت کمان اشاره کرد. این شرکت از سال 1370 فعالیت خود را آغاز کرده است. شرکت کمان موفق به دریافت استانداردهای ملی و بین المللی شده است و در حال حاضر می تواند بیش از 15000 تن سیم و کابل به بازار عرضه کند. از محصولات کمان می توان به سیم انعطاف پذیر یا افشان، سیم ساختمانی، سیم ارت، سیم سخت هوایی، سیم نایلونی یا بند تخت و سیم نصب ثابت اشاره کرد. تمامی این سیم ها با عایق های پی وی سی به بازار عرضه می شوند.

  • از دیگر شرکت های برتر در این زمینه می توان به سیم مسی البرز الکتریک نور، راد افشان سحر، پرتو الکتریک، سیمیا، همدان، مغان و ... اشاره کرد.

قیمت سیم مسی

قیمت هر کیلو سیم مسی و یا هر متر از سیم به عوامل زیادی همچون میزان تحمل در برابر جریان، رسانایی، شکل پذیری و انعطاف پذیری، مقاومت آن در برابر حرارت و خوردگی، استحکام، ضریب انبساط حرارتی، میزان افت و خیز ولتاژ، سطح مقطع، تعداد رشته، جنس هادی، نوع عایق، کاربرد سیم، وزن سیم مسی، استاندارد، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. هرچه سطح مقطع سیم بالاتر باشد میزان مس به کاربرده شده بیشتر است و در نهایت قیمت copper wire نیز بالاتر می رود. به عنوان مثال قیمت سیم مسی نازک از صخیم کمتر است.

همچنین باید در نظر داشته باشید که سیم دارای برجستگی یا فرورفتگی نباشد. همچنین جنس هادی نیز بسیار مهم است زیرا سیم باید از مس باکیفیت ساخته شده باشد تا عبور جریان الکتریکی در آن با مشکل مواجه نشود.

خرید سیم مسی

برای خرید سیم مسی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با مرکز فروش سیم مسی ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سیم مسی 1/5 و دیگر سایزها و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند