سیستم اعلام حریق (Fire System)، از مجموعه تجهیزات الکترونیکی تشکیل شده است. هنگامی که حریق و در پی آن دود، بو و گرما به وجود میآید، این سیستم وارد عمل میشود و با آژیر و چراغ چشمک زن به ما هشدار میدهد. با هشداری که توسط سیستمهای اعلام حریق به ما داده میشود، از خطرهای جانی و مالی جلوگیری میشود. قیمت سیستم اعلام حریق به عواملی همچون نوع سیستم، تعداد تجهیزات، برند و استانداردهای آن بستگی دارد. امروزه استفاده از این سیستمها ضرورت پیدا کرده است. به همین دلیل افراد به خرید سیستم اعلام حریق اقدام میکنند.
سیستم اعلام حریق شامل مجموعهای از قطعات الکترونیکی است که در اماکن مختلف نصب شده و وظیفه آشکار ساختن حریق را برعهده دارند. سیستم اعلان حریق در لحظات اولیه آتش سوزی، محل حریق را شناسایی کرده و اطلاعات را به پنل و مرکز کنترل ارسال میکند در نتیجه بر روی تابلو کنترل نقاط آتش سوزی با نشانگرهای کوچکی نمایان میشود. این سیستم با جمع آوری اطلاعات از دستگاههای مختلف در زمان وقوع آتش، به نحوی افراد یک مجموعه را از وجود آتش با خبر میکند. اعلان در زبان فارسی به معنای آشکار سازی و ظاهر کردن است. این سیستم نیز وظیفه آشکار سازی آتش سوزی را برعهده دارد. به طور کلی این دو واژه معادل هم هستند و با یک مفهوم مشترک استفاده میشوند. به همین دلیل در بسیاری از مکانها اعلان حریق به کار گرفته میشود. از سیستمهای اعلام آتش سوزی در مکانهای همچون انبارها، متروها، پارکینگها، ساختمانها، مراکز تجاری، بیمارستان و مراکز درمانی استفاده میشود. آشکارسازهای حریق برای این که بتوانند در زمان مناسب وجود آتش را اعلام کنند و مهمتر از آن بتوانند مکان آتش سوزی را تشخیص دهند، باید به تجهیزاتی همچون دتکتور، شستی اعلام حریق، آژیر اعلام حریق، اینترفیس اعلام حریق، مرکز کنترل اعلام حریق و تلفن کننده خودکار متصل باشند. آشکارساز حریق در انواع زیر به بازار عرضه میشود:
سیستم اعلام حریق دستی: در سیستم دستی عملکرد به صورتی است که با فشار دادن شستی توسط کاربر آژیر به صدا در میآید و افرادی که در محل هستند آگاه میشوند. سیستم اعلام حریق دستی وابسته به نیروی انسانی است و در شرایطی که اپراتور وجود نداشته باشد عملاً کارایی ندارد. مجموعههایی که سیستم اعلام حریق خودکار دارند، باید سیستم اعلام حریق دستی هم داشته باشند.
سیستم اعلام حریق هوشمند: در سیستم اعلام حریق اتوماتیک عملکرد به این صورت است، زمانی که دتکتورها دود را حس میکنند به کنترل پنل هشدار صادر میکنند. مرکز کنترل اعلام حریق دستور هشدار را به آژیر میدهد و با فعال شدن این دو دستگاه اعلام حریق صورت میگیرد. سیستم هوشمند اعلام حریق از تجهیزات مختلف مانند پنل مرکزی، هشداردهندهها، سنسورها، دتکتورها و دیگر موارد تشکیل شده است. این سیستم از سیگنالهای شنیداری و عینی در راستای هشدار آتش و دود استفاده میکند. منظور از سیگنالها دود، حرارت و آتش هستند. این سیستم به سایر المانها دستور ارسال میکند. به عنوان مثال آژیر وارد عمل میشود و نور و صدای زیادی از خود تولید میکند.
این سیستم از نظر عملکرد به دو مدل سیستم اعلام حریق اتومات موضعی (انفرادی) و سیستم اعلام حریق خودکار مرکزی به بازار عرضه میشود. یکی از سیستمهای جدید، سیستم اعلام حریق بیسیم است. این سیستم عملکردی شبیه به سیستم هوشمند دارد. سیستم وایرلس اعلام حریق بدون استفاده از سیم و کابل برق ارتباط برقرار میکند و در آن به جای کابل، از امواج استفاده میشود. امروزه در اغلب مجموعهها از سیستمهای هوشمند اعلام حریق سیستم اعلام حریق متعارف یا Conventional و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یا Addresable استفاده میشود.
قیمت این سیستم به تعداد تجهیزات مورد نیاز، متراژ مجموعه جهت سیم کشی، ابزار مورد استفاده و برند کالاهای مربوطه بستگی دارد. همچنین این سیستم به دو دسته هوشمند و دستی تقسیم میشود که در قیمت آنها بسیار تاثیر گذار است.
برای خرید سیستم اعلام حریق میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات سیستم اعلام حریق را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سیستم اعلام حریق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.