دتکتور حرارتی دما افزایشی غیر آدرس پذیر SENS مدل RD-100
دتکتور حرارتی دما ثابت غیر آدرس پذیر SENS مدل S6-CHD-101
سیستم اعلام حریق شامل مجموعه ای از قطعات الکتریکی است که در اماکن مختلف نصب شده و وظیفه آشکار ساختن حریق را برعهده دارد. سیستم اعلان حریق در لحظات اولیه آتش سوزی، محل حریق را شناسایی کرده و اطلاعات را به پنل و مرکز کنترل ارسال می کند در نتیجه بر روی تابلو کنترل نقاط آتش سوزی با نشانگرهای کوچکی نمایان می شود.
سیستم های اعلام حریق به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند؛
قیمت سیستم اعلام حریق، همواره بستگی به تعداد اجزا، نوع اجزا و برند سیستم نیز دارد. تعداد دتکتور ها، نوع دتکتور ها، آزیر و مرکز کنترل و دیگر عوامل در قیمت گذاری مهم هستند. کاربران می توانند با مرجعه به سایت راندنو قیمت انواع سیستم اعلان حریق را مشاهده کرده و با نماینده اصلی محصول در ارتباط باشند. سایت راندنو یک مرجع بسیار مناسب برای خرید سیستم اعلام حریق خانگی و صنعتی می باشد که با مراجعه به آن می توانید با فروشندگان و نمایندگان سیستم اعلام حریق تهران و دیگر شهرها در ارتباط باشید.
از برترین برندهای این سیستم ها می توان به سیستم اعلام حریق زیتکس، زیمنس، سنس (SENS)، زتا، آریاک، پرلا و ... اشاره کرد.
سیستم های اعلام حریق هر کدام شامل اجزایی هستند که متعارف بودن و یا آدرس پذیر بودن آن ها باید با کلیه تجهیزات مجموعه هماهنگ باشد.
1. دتکتور: حسگرهایی که سبب آشکارسازی حریق می شوند دتکتور نام دارند. این حسگرها بسته به محل کاربرد و حساسیت به مشخصه های آتش، به چند دسته تقسیم می شوند.
2. مرکز کنترل: در مرکز کنترل اعلان ها و هشدارهای حسگرها تجزیه و تحلیل شده و توسط نمایشگرهایی نشان داده می شود. در مواقع مشکوک می توان به کمک سیستم کنترل مرکزی شرایط را بازبینی کرد. این سیستم ها معمولاً به یک صفحه کلید مجهز شده اند که در مواقع ضروری بتوان فرمان های مختلف را به آن اضافه کرد. مرکز کنترل در اتاق سرور سیستم اعلام حریق قرار می گیرد. و شامل تعدادی زون است که عدد آن تعداد منطقه تحت پوشش را نشان می دهد.
3. خروجی ها: بسته به محیط و محل وقوع حریق و شدت آتش سوزی، خروجی می تواند شامل موارد مختلفی باشد. به عنوان مثال برخی از خروجی ها توانایی تماس خودکار با آتش نشانی را دارند و با روشن کردن تابلوهای خروج اضطراری و فعال کردن آژیر شرایط خروج از محیط را آسان تر می کنند.
4. منبع تغذیه و سیم کشی: منبع تغذیه وظیفه تامین برق و انرژی برای سیستم را بر عهده دارد. سیم کشی سیتم های اعلام حریق نیز به دو شکل ستاره ای و حلقه ای انجام می شود. امروزه بیشتر سیم کشی ها در این سیستم به شکل حلقه ای صورت می پذیرد.
5. تجهیزات هشدار دهنده آژیر و فلاشر اعلام حریق: این تجهیزات با وقوع آتش سوزی از خود واکنش نشان میدهند آژیر با ایجاد صوت افراد را مطیع می سازد و در کنار فلاشر که از خود نور تولید می کند به افزایش آگاهی افراد کمک می کند.