ثبت فروشگاه

منگنه کوب

منگنه کوب از پرکاربردترین ابزارآلاتی است که برای اتصال و محکم کردن دو قطعه به یکدیگر و تعمیرات به کار می رود. از منگنه کوب برای اتصال قطعات چوبی و روکش کردن و اتصال پارچه و چرم به یکدیگر استفاده می شود. 

منگنه کوب

انواع منگنه کوب 

منگنه کوب ها بر اساس نوع کاربرد به سه دسته تقسیم می شوند که در این بخش به آنها پرداخته می شود.

منگنه کوب دستی

برای کار با این نوع منگنه احتیاج به نیروی زیادی است و کاربر باید با استفاده از نیروی دست خود اقدام به استفاده از این منگنه نماید. این منگنه کوب قیمت پایینی دارد و کار با آن احتیاج به تخصص خاصی ندارد همچنین این دستگاه برای مصارف خانگی مناسب است. این منگنه کوب دارای یک فنر است که یک  سوزن 6 میلی متری دارد و  برای انواع پرس روکش، رویه ی کابینت و ... کاربرد دارد.

منگنه کوب بادی یا پنوماتیک

قدرت این منگنه کوب با فشار هوا تأمین می شود که هوای فشرده از کمپرسور با استفاده از شلنگ وارد منگنه شده و نیروی لازم برای کوبش فراهم می شود. منگنه کوب بادی از انواع دیگر منگنه کوب ها قوی تر است زیرا می تواند سوزن 8 میلی متری را در چوب وارد کند. سوزن و میخ دراین ابزار به صورت خشابی پشت سر هم قرار دارند که این امر باعث صرفه جویی در زمان می شود. کاربرد این وسیله بیشتر در صنایع مبلمان سازی و روکش اتومبیل است.

منگنه کوب برقی یا شارژی

مکانیسم این دستگاه مانند منگنه زن دستی است و با استفاده از نیروی الکتریسته کار می کند. این منگنه کوب به فشار کمی برای کوبیدن سوزن منگنه نیاز دارد. منگنه کوب برقی این امکان را می دهد که در زمان بسیار کم، تعداد زیادی سوزن کوبیده شود و به همین خاطر قیمت بالایی دارد. این دستگاه دارای یک شستی ایمنی است که اگر سوزن درجای خود قرار نگرفته باشد سوزن را به سطوح نمی کوبد. در منگنه کوب های برقی می توان از میخ به جای سوزن منگنه استفاده کرد.

انواع منگنه کوب 

سوزن منگنه

سوزن منگنه یک قطعه فلزی بسیار نازک است که در دو طرف آن خمیدگی وجود دارد. سوزن منگنه به صورت ردیفی پشت سریکدیگر بین 50 تا 60 عدد به هم چسبیده اند و تشکیل یک ردیف سوزن منگنه را می دهند. هر قطعه ای که بخواهد با دستگاه منگنه متصل شود، باید از سوزن مخصوص آن استفاده شود. 

قسمت های مختلف دستگاه منگنه کوب 

دستگاه منگنه از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

جای منگنه

در این بخش سوزن های منگنه قرار می گیرند.

اهرم فشار دهنده

از طریق یک فنر سوزن منگنه را به سمت خروجی هدایت می کند و بلافاصله بعد از خروج، سوزن دیگری جایگزین می شود.

اهرم ضربه زن

این بخش به سوزن منگنه ضربه می زند و باعث فرورفتن آن در قطعه می شود. این اهرم همیشه تحت فشار است.

ضامن پیچ تنظیم کننده

با استفاده از این قطعه می توان میزان ضربه را تعیین کرد.

قسمت های مختلف دستگاه منگنه کوب 

تفاوت منگنه کوب با میخ کوب

از منگنه کوب ها بیشتر در صنایع مبلمان سازی و رویه کوبی استفاده می شود اما از میخ کوب در صنایع نجاری استفاده می شود. میخ معمولاً قطر بزرگ تری نسبت به منگنه دارد و سرعت بیشتری در انجام کارها در اختیار کاربر قرار می دهد. وزن آن نسبت به منگنه کوب سبک تر است و همچنین میخ کوب به روغن خاصی برای کارکردن نیاز دارد که در منگنه کوب این نیاز وجود ندارد.

نحوه کار با منگنه کوب برقی

قفل ایمنی منگنه کوب را به چپ یا راست تغییر دهید یا می توانید آن را به سمت ماشه فشار دهید تا ماشه قفل شود. ممکن است منگنه کوب قفل ایمنی نداشته باشد پس مراقب باشید. دکمه خروج مخزن را از پشت دستگاه پیدا کنید تا بتوانید مخزن سوزن منگنه را خارج کنید. اگر دکمه خروج مخزن را پیدا نمی کنید می توانید اطراف محل شلیک را بررسی کنید زیرا این دکمه باید در مقابل و انتهای شلیک قرار داشته باشد. دکمه خروج مخزن را فشار دهید و آن را بیرون بکشید. یک ردیف از سوزن منگنه‌­ را به صورت وارونه و به سمت بالا در مخزن قرار دهید سپس آنها را به سمت جلو دستگاه بکشید. منگنه کوب را به صورت وارونه نگه دارید تا در جای خود قرار گیرند. دکمه باز شدن مخزن را نگه دارید و مخزن را به داخل محفظه فشار دهید. یک صدایی شنیده می شود که به شما اطلاع می دهد که مخزن در جای خود قرار گرفته است. اگر صدا به گوش شما نرسد، باید مخزن را بیرون بکشید و دوباره به داخل فشار دهید. در این صورت منگنه کوب برقی پر و آماده شلیک است.

نحوه کار با منگنه کوب برقی

نحوه کار با منگنه کوب بادی

ابتدا مطمئن شوید که دستگاه خاموش باشد. حال سرپیچ را که در قسمت انتهایی منگنه کوب قرار دارد، شل کنید و از کمپرسور جدا کنید. اگر ماشه دستگاه شما قفل دارد، حتماً آن را قفل کنید. اهرم جلوی دستگاه را فشار دهید و میله را بیرون بکشید. میله باید در جای خود قفل شود. سوزن­ های منگنه را روی ریل مخزن دستگاه قرار دهید. اهرم موجود در جلوی دستگاه را رها کنید تا میله در جای خود قرار گیرد. حال اهرم جلوی دستگاه را فشار دهید تا میله در جای خود حرکت کند و منگنه­ ها در مخزن قرار بگیرند.

نحوه کار با منگنه کوب بادی

مشکلات احتمالی در منگنه کوب

  • دستگاه شلیک می کند اما منگنه ای از آن خارج نمی شود. علت این مشکل فشار باد نامناسب است. فشار‌ باید بین 70 تا 120 Psi یا 7 تا 12 Bar تنظیم شود.
  • منگنه در دماغه منگنه کوب گیر می افتد. علت این مشکل ممکن است زنگ زدگی منگنه باشد و یا منگنه انتخابی کاربر مناسب این دستگاه نبوده باشد. پس باید محیط خشاب­ گذاری بررسی شود و اگر مشکلی نبود مطابقت سوزن منگنه با دستگاه منگنه کوب بررسی شود و محل قرار گیری سوزن منگنه نیز چک شود. همچنین باید گفت که علت این مشکل ممکن است کثیفی بیش از حد پیستون باشد یا نیاز به روغن کاری باشد که باید چند قطره روغن در داخل آن ریخته شود.
  • منگنه کوب کار نمی کند. ممکن است علت آن نرسیدن باد به منگنه کوب باشد و سوپاپ خراب شده باشد در این صورت باید واشر سوپاپ تعویض شود یا توسط تعمیرکار تعمیر شود.
  • منگنه به صورت نامنظم شلیک می کند. علت این مشکل به چند دلیل می تواند باشد: فشار باد نامنظم است، از منگنه مناسب استفاده نشده است، واشر پیستون از بین رفته یا پاره شده است. در هر صورت باید مشکل بررسی و حل شود و یا به تعمیرکار مراجعه شود.
  • برای شلیک های با سرعت بالا به خوبی عمل نمی کند. علت آن فشار باد نامناسب است و یا قطر داخلی شلنگ کم باد است. در این صورت نیز یا مشکل بررسی و حل می شود یا به تعمیرکار مراجعه  شود.

مشکلات احتمالی در منگنه کوب

نکات مهم در خرید منگنه کوب

  • به نوع و کاربرد دستگاه منگنه کوب توجه داشته باشید. اگر برای مصارف خانگی به این ابزار نیاز دارید، انتخاب منگنه کوب دستی گزینه مناسبی است اما اگر به یک دستگاه پر قدرت نیاز دارید، بهتر است منگنه کوب بادی یا برقی را انتخاب کنید.
  • به قدرت ضربه دستگاه توجه داشته باشید. قدرت منگنه کوب را می توانید براساس ضخامت میخ و چوب های مورد استفاده، مشخص کنید. منگنه کوب های برقی و دستی برای سوزن هایی مناسب هستند که ضخامت آنها 6 میلی متر است اما اگر ضخامت میخ مورد نظر  بیش از 8 میلی متر است، بهتر است از منگنه کوب بادی استفاده نمایید.
  • منگنه کوب باید خوش دست باشد. انتخاب یک منگنه کوب مناسب از خسته شدن دستان شما در حین کار، جلوگیری می کند.

نکات مهم در خرید منگنه کوب

برترین برندهای منگنه کوب

امروزه شرکت های مختلفی به تولید و عرضه این دستگاه می پردازند که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

منگنه کوب نکستول

منگنه کوب این برند دارای استانداردهای بین المللی است و کاربردهای فراوانی دارد، در مواردی مانند ساخت مبل، کابینت سازی، قاب سازی، رویه کوبی و ... استفاده می شود. این دستگاه بدنه استیل دارد و در برابر ضربه، خط و خش مقاومت بالایی دارد. استفاده از آن بسیار آسان است. در خشاب کشویی این دستگاه 100 عدد سوزن منگنه با سایز 4 الی 14 میلی متر جای می گیرد.

منگنه کوب تاپکس

این منگنه کوب از نوع دستی است و برای مصارف مختلفی از جمله تعمیر اثاث منزل کاربرد دارد. این دستگاه دارای ابعاد و وزن مناسبی است و قدرت و کیفیت بالایی دارد. می توانید با استفاده از سوزن‌های معمولی، U شکل و سرتخت از این منگنه کوب استفاده کنید. 

منگنه کوب توسن

این منگنه کوب از بهترین و با کیفیت ترین قطعات ساخته شده است که دوام بالایی دارد. روکش پلاستیکی بر روی دسته آن قرار گرفته است که باعث می شود تا تعریق و لغزش دست را کاهش دهد. ظرفیت خشاب آن 100 عدد سوزن منگنه با اندازه 80 است. دارای نشانگر مقدار سوزن منگنه موجود در خشاب است و همچنین مجهز به ضامن ایمنی ماشه است.

از دیگر برندهای معروف این دستگاه می توان به  رونیکس، آیرون مکس، نارکو، آنکور و ... اشاره کرد.

قیمت منگنه کوب

منگنه کوب بر اساس عواملی مانند نوع سوزن منگنه و نوع دستگاه منگنه کوب، برند و شرکت تولیدکننده، ابعاد و اندازه، وزن و ... قیمت گذاری می شود.

خرید منگنه کوب

برای خرید منگنه کوب می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت منگنه کوب و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند