ثبت فروشگاه

حرارت سنج (ترمومتر)

حرارت سنج (ترمومتر) وسیله ای برای اندازه گیری حرارت و دما است. ترمومترها انواع مختلفی دارند که هر یک کاربردهایی دارند. دقت اندازه گیری ترمومترها متفاوت است. ترمومترها در حوزه پزشکی کاربرد فراوانی دارند. اساس کار ترمومترهای پزشکی استفاده از دمای سلول های بدن انسان است. معمولاً دقت ترمومترهای پزشکی 0.1 درجه سانتی گراد است. دقت ترمومتر صنعتی که برای کاربردهای صنعتی استفاده می شود، 1 درجه سانتی گراد است. 

بیشینه و کمینه دمای ترمومترها نیز بستگی به کاربرد آنها دارد. ترمومترهای الکلی و جیوه ای برای بازه دمایی 0 تا 100 درجه سانتی گراد مناسب هستند. ترموکوپل ها بازه دمایی وسیع تری برای اندازه گیری دارند که حتی دمای کوره ها را نیز اندازه گیری می کنند.

حرارت سنج (ترمومتر)

انواع ترمومتر

ترمومتر انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

ترمومتر جیوه ای

ترمومتر جیوه ای معمولاً در زمینه پزشکی و برای اندازه گیری تب کاربرد دارد. با تغییر دما، حجم جیوه داخل دماسنج تغییر می کند (منبسط یا منقبض می شود) در نتیجه جیوه در ستون درجه بندی شده حرکت می کند و بر روی درجه دمای مورد نظر قرار می گیرد.

ترمومتر الکلی

مکانیزم این دماسنج شبیه به جیوه است با این تفاوت که در آن الکل جایگزین جیوه شده است. دماسنج الکلی معمولاً در آزمایشگاه ها استفاده می شود و برای بازه دمایی 0 تا 100 درجه سانتی گراد کاربرد دارد. دماسنج الکلی نسبت به ترمومتر جیوه ای خطر کمتری دارد.

ترمومتر دیجیتال

حرارت سنج دیجیتالی کاربردهای زیادی دارد و در تمامی صنایع کاربرد دارد. این نوع ترمومتر مجهز به سنسور است که این سنسور نوعی نیمه رسانا است که اگر دما تغییر کند، مقاومت آن نیز تغییر می کند و این تغییر مقاومت سبب تغییر جریان عبوری از آن می شود درنتیجه دمای محیط را اندازه گیری می کند. حرارت سنج دیجیتال در یخچال ها، کولرهای جدید و … مورد استفاده قرار می گیرد.

ترمومتر دیجیتال

ترمومتر گازی

در ترمومتر گازی، یک گاز با حجم ثابت و یک سنسور فشار در درون محفظه ای قرار دارند. با تغییر دما، فشار گاز موجود در داخل محفظه نیز تغییر می کند که با اندازه گیری فشار داخل محفظه، دما محاسبه می شود.

ترموکوپل ها

در نوک ترموکوپل دو فلز مختلف به یکدیگر متصل شده اند که حرارت در این محل اتصال اختلاف پتانسیل ایجاد می کند، براساس مقدار اختلاف پتانسیلی که ایجاد می شود ترموکوپل می تواند دما را اندازه گیری کند.

ترموکوپل ها

ترمومتر گوشی

یکی از راه های اندازه گیری دمای بدن، مجرای گوش است. حرارت سنج گوشی وارد مجرای گوش می شود و دمای داخل آن را اندازه می گیرد. 

ترمومتر دهانی

این نوع ترمومتر برای اندازه گیری تب کاربرد دارد.

ترمومتر لیزری

حرارت سنج لیزری امواجی از پرتو مادون قرمز را ارسال می کند تا با جسم مورد نظر برخورد کند. با این برخورد، براساس دمای جسم، انرژی پرتوهای بازگشتی تغییر می کند و با اندازه گیری این تغییر ترمومتر لیزری می تواند دمای جسم را اندازه گیری کند. بنابراین این نوع دماسنج می تواند اندازه گیری را از راه دورانجام دهد.

انواع ترمومتر

انواع ترمومتر براساس ساختار

ترمومترها از نظر ساختار به دو دسته ترمومتر آنالوگ و ترمومتر دیجیتال تقسیم می شوند که به شرح زیر هستند:

دماسنج آنالوگ

ترمومترهای آنالوگ متنوع هستند و با روش های مختلفی مقادیر دما را اندازه می گیرند.

ترمومتر عقربه ای بی متال، ترمومتر عقربه ای گازی، ترمومتر شیشه ای الکلی، ترمومتر شیشه ای جیوه ای از انواع ترمومترهای آنالوگ محسوب می شوند.

دماسنج دیجیتال

در حال حاضر روش های مختلفی برای اندازه گیری دما به صورت دیجیتال وجود دارند. دماسنج های لیزری، مادون قرمز و … قادر هستند تا دما را به صورت دیجیتال اندازه گیری کنند.

انواع ترمومتر براساس ساختار

کاربرد ترمومتر

  1. نظارت بر دمای موتورهای صنعتی
  2. نظارت بر دمای سیستم های اتوماتیک
  3. تشخیص مشکلات موجود
  4. بررسی دمای سیستم های مطبوع
  5. نظارت بر فرآیند آماده سازی غذا و مواد خوارکی
  6. بررسی رطوبت و نشتی ساختمان
  7. بررسی اتلاف انرژی و نواقص الکتریکی
  8. استفاده در آزمایشگاه ها و انبارها

کاربرد ترمومتر

نکات مهم در خرید ترمومتر

  1. نوع ترمومتر
  2. اندازه ترمومتر
  3. وزن ترمومتر
  4. دقت اندازه گیری
  5. خاموشی خودکار
  6. سرعت سنجش دما
  7. قیمت ترمومتر
  8. محدوده دمایی
  9. منبع تغذیه
  10. برند و شرکت تولیدکننده

نکات مهم  در خرید ترمومتر

برترین برند حرارت سنج

در حال حاضر برندهای مختلفی به تولید انواع ترمومتر پرداخته اند که در ادامه به معرفی برترین آنها پرداخته می شود.

ترمومتر تفنگی بنتک مدل GM2200

این نوع دماسنج مناسب بازه دمایی 200 تا 2200 درجه سانتی گراد است، قابلیت انتقال داده به کامپیوتر را دارد، هشدار دمای پایین و بالا دارد، با حساسیت 0.1 درجه طراحی شده است و دارای اپتیک، تقویت کننده سیگنال سنسور دما و صفحه نمایش LCD است. همچنین از قابلیت خاموش شدن خودکار برخوردار است. 

از دیگر برندهای معروف ترمومتر می توان به ترمومتر فلوک، ترمومتر یونیتی، ترمومتر Ludwig Schneider، ترمومتر TFA، ترمومتر سی ای ام، ترمومتر ویکا، ترمومتر هیوکی، ترمومتر WINTACT، ترمومتر آپا، ترمومتر لوترون و ... اشاره کرد.

قیمت حرارت سنج

حرارت سنج براساس عواملی مانند دقت اندازه گیری، وزن ترمومتر، سرعت سنجش دما، اندازه، منبع تغذیه، محدوده دمایی، نوع ترمومتر، برند و شرکت تولیدکننده و ... قیمت گذاری می شود. شما می توانید در سایت راندنو قیمت ترمومتر دیجیتال، قیمت ترمومتر لیزری، قیمت ترمومتر عقربه ای و قیمت سایر ترمومترها از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده و مقایسه کنید تا بهترین ترمومتر را انتخاب نمایید.

خرید ترمومتر

برای خرید ترمومتر می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت ترموتر و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند