ثبت فروشگاه

کابل ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق یکی از انواع کابل برق است که با هادی مسی به بازار عرضه می شود. در صنایع مختلف همچون پتروشیمی، صنایع دفاعی، نظامی، هوا فضا، سیستم های نفتی، صنایع غذایی و ... از این نوع کابل استفاده می شود. در این صنایع، سنجش پارامترهایی همچون حجم سیالات، چگالی، جریان، دما و ... موضوع بسیار مهمی است. قیمت کابل ابزار دقیق به عواملی همچون روکش و نوع کابل بستگی دارد. با توجه به نوع کاربرد و مکانی که قرار است کابل نصب شود باید به خرید کابل ابزار دقیق اقدام کنید.

برای کنترل این پارامترها، از تجهیزات و مبدل های الکتریکی همچون سنسور، ترموکوپل، ترانسمیتر، شیرهای کنترل و ... استفاده می شود. برای انتقال این مقادیر به کابل هایی نیاز است که با تمامی سیستم های اندازه گیری تناسب داشته باشند. به همین دلیل، وجود این نوع کابل ها بسیار ضروری است و بدون وجود آن ها، اندازه گیری و کنترل پارامترها بی فایده خواهد بود.

وظیفه این کابل ها در صنایع مختلف بسیار مهم است. به همین دلیل این کابل ها نباید دچار خرابی و یا اتصال نادرست شوند و لازم است که به صورت مداوم و دوره ای، مورد ارزیابی قرار بگیرند.

کابل ابزار دقیق چیست

این کابل ها در سطح ولتاژی 300 تا 500 ولت به کار گرفته می شوند. کابل های ابزار دقیق به صورت 61 رشته و 50 زوج عرضه می شود و ساختار آن ها به صورت زوجی است. همین موضوع سبب شده است تا با کابل فرمان تفاوت هایی داشته باشد. این کابل ها هادی هایی از جنس مس دارند و می توانند تک مفتولی کلاس 1، تابیده شده منظم کلاس 2 یا افشان کلاس 5 باشند. از عایق های گوناگونی در ساخت کابل های ابزار دقیق استفاده شده است. روکش نهایی این محصولات نیز اغلب پی وی سی یا PE است. این محصولات از یک اسکرین برای افزایش مقاومت بهره برده اند و بیشتر با استانداردهای PAS 5308 و BS 5308 عرضه می شوند.

کابل ابزار دقیق

ساختار کابل ابزار دقیق

ساختار این کابل ها بسیار متنوع است و به گونه ای تولید می شود که در برابر نویز، اختلالات الکترومغناطیسی، تأثیرات کابل های هم جوار، امواج مغناطیسی و ... مقاوم باشد. زیرا وجود این اختلال ها سبب می شود تا فرایند اندازه گیری و کنترل با مشکل مواجه شود و پارامترهای مورد نظر، مقادیر دقیقی نداشته باشند.

این کابل ها هادی از جنس مس دارند که توسط یک لایه محافظ پوشیده می شود. این لایه از دریافت نویز و اختلالات الکترومغناطیسی جلوگیری می کند. علاوه بر این، یک شیلد آلومینیومی نیز در ساختار آن ها به کار رفته است. به دور کل زوج ها نیز یک لایه عایق PVC و یا PI کشیده شده است. کابل ابزار دقیق شیلددار از مقاومت بسیار زیادی برخوردار است. رنگ این کابل ها اغلب طوسی رنگ است.

کابل ابزار دقیق به دلیل ساختار مقاومی که دارد می تواند در فضاهای مختلف به کار گرفته شود. همچنین گاهاً به صورت دفنی از آن استفاده می شود. همچنین به دلیل پیچش رشته ها، میزان تداخلات الکترومغناطیسی با منابع خارجی و داخلی (بین رشته ها) کاهش پیدا می کند.

اغلب این کابل ها به طور کلی از بخش های زیر تشکیل شده اند:

  • هادی
  • عایق
  • اسکرین
  • نوار آلومینیومی یا پلی استر
  • سیم تخلیه
  • نوار میکا
  • روکش

ساختار کابل ابزار دقیق

استاندارد کابل ابزار دقیق

این کابل ها براساس دو نوع استاندارد به بازار عرضه می شوند:

  • استاندارد EN 50288-7: در این استاندارد هادی کابل ها تک مفتولی کلاس 1 و 2 یا افشان کلاس 5 است. از مس آنیل شده بدون اندود یا با اندود فلزی در ساختار این محصولات استفاده شده است. این کابل ها در ابعاد 0.5، 0.75، 1، 1.5 و 2.5 میلی متر مربع تولید می شوند.
  • استاندارد BS 5308: در این استاندارد هادی تمامی کابل ها نیمه افشان است و از مس آنیل شده بدون اندود در ساختار کابل ها استفاده شده است. این محصولات در سطح مقطع های 0.5، 0.75 و 1.5 میلی متر مربع ساخته می شوند.

استاندارد کابل ابزار دقیق

انواع کابل ابزار دقیق

این کابل ها براساس استاندارد BS5308، دارای دو نوع روکش مختلف هستند:

کابل پلی اتیلن ابزار دقیق

 این کابل ها به سه نوع مختلف تقسیم بندی می شوند:

  • کابل P1T1: این کابل ها به عایق پلی اتیلن مجهز شده اند اما هیچگونه محافظ مکانیکی و یا آرمور ندارند و اغلب در محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.
  • کابل P1T2: این محصولات علاوه بر عایق پلی اتیلن، به آرمور و محافظ مکانیکی نیز مجهز شده اند. از کابل ابزار دقیق آرموردار می توان در محیط های آزاد و حتی به صورت دفنی در زیر زمین نیز استفاده کرد.
  • کابل P1T3: این مدل کابل ها با عایق پلی اتیلن و محافظ مکانیکی (آرمور) ارائه می شوند. علاوه بر این، در برابر مواد هیدروکربنی همچون نفت و مشتقات آن از خود مقاومت نشان می دهند. عمده کاربرد این کابل ها، در محیط های نفتی همچون تأسیسات و پالایشگاه ها است.

کابل پلی اتیلن ابزار دقیق

کابل PVC ابزار دقیق

این کابل ها در دو کلاس مختلف ساخته می شوند:

  • کابل P2T1: این کابل از انواع کابل های بدون محافظ مکانیکی و آرمور است و در محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • کابل P2T2: این کابل ها علاوه بر عایق پلی وینیل کلراید، به محافظ آرمور نیر مجهز شده اند. به همین دلیل در محیط های خارجی نیز عملکرد خوبی از خود نشان می دهند. به این کابل ها کابل ابزار دقیق آرموردار نیز گفته می شود.

کابل هایی که از نوع پلی اتیلن هستند، تحمل دمایی معادل 90 درجه سانتی گراد دارند و کابل های PVC دارای قابلیت تحمل دمایی 70 درجه سانتی گراد هستند.

مشخصات کابل های ابزار دقیق

این کابل ها در ولتاژهای 300 تا 500 ولت فعالیت می کنند. همچنین تعداد رشته آن ها متفاوت است و اغلب به صورت زوجی عرضه می شوند. هادی این کابل ها از جنس مس آنیل شده است. که گاهی قلع اندود و بدون قلع به بازار عرضه می شود. کابل های ابزار دقیق را می توان در سه کلاس هادی خریداری کرد. کلاس یک کابل های تک مفتولی هستند. کلاس دوم هادی هایی به هم تابیده شده و منظم هستند. هادی های کلاس 3، هادی هایی افشان هستند. این محصولات عایق هایی از جنس پی وی سی یا XLPE دارند. از یک اسکرین نوار آلومینیومی یا پلی استر در ساختار این محصولات استفاده شده است. این محصولات مطابق با استاندارد عرضه می شوند و می توانند در محدوده دمایی منفی 30 تا 90 درجه سانتی گراد به فعالیت خود ادامه دهند.

انواع براساس ساختار

  • کابل ابزار دقیق با عایق PVC
  • کابل ابزار دقیق با عایق XLPE
  • کابل ابزار دقیق زره دار یا آرموردار
  • کابل ابزار دقیق نسوز و ضد آتش
  • کابل ابزار دقیق سربدار
  • کابل شیلددار ابزار دقیق

کابل ابزار دقیق ضد آتش  در محیط های صنعتی و آزمایشگاه ها کاربرد دارد. این محصول به روکش های نسوز و نوارهای میکا مجهز شده است. به همین دلیل ایمنی بالایی دارد. این کابل ها معمولاً می توانند تا 3 ساعت در برابر آتش یا اشعه یو وی مقاومت کنند. کابل شیلددار ابزاردقیق نیز نوعی شیلد تکی با زوجی دارد که در مقابل نویز بسیار مقاوم است.

تفاوت کابل برق، کنترل و ابزار دقیق

کابل کنترل و ابزار دقیق برخلاف کابل برق، تنها حامل جریان در سطوح ولتاژی پایین و سیگنال هایی با جریان کم هستند. این ولتاژ معادل 300 ولت است. علاوه بر این، این کابل ها دارای تعداد رشته های زیادتری نیز هستند. سایز این رشته کابل ها اغلب کمتر از 4 میلی متر مربع است.

این کابل ها معمولاً به صورت دو به دو، سه به سه و یا چهار به چهار به دور هم پیچیده شده اند و دارای لایه های کنترل کننده از نوع EMI هستند. در نهایت کاربرد کابل برق با این کابل ها تفاوت دارد. کابل برق وظیفه انتقال جریان برق را برعهده دارد و این کابل ها نیز در سیستم های کنترلی و پردازشی مورد استفاده قرار می گیرند. تعداد رشته های کابل کنترل از ابزار دقیق بیشتر است.

تفاوت کابل برق، کنترل و ابزار دقیق

کاربرد کابل ابزار دقیق

از این کابل ها برای انتقال سیگنال در بخش های اندازه گیری فرایند و کنترل، نظیر اتاق های واحدهای صنعتی و به طور کلی در هر مجموعه ای که توماسیون فرایند اجرا می شود، استفاده می شود. از بیشترین کاربرد این کابل ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. معادن
  2. پالایشگاه ها
  3. پست های برق
  4. کارخانه ها
  5. نیروگاه ها
  6. مانیتورینگ
  7. اتاق های کنترل
  8. کارگاه های تصفیه آب

تفاوت کابل کنترل و ابزار دقیق

  1. کابل های کنترل به صورت رشته ای و هسته ای اما ابزار دقیق به صورت زوجی عرضه می شود. این کابل ها به صورت دو به دو یا سه به سه و یا چهار به چهار به هم تابیده می شوند.
  2. کاربرد کابل های کنترل با ابزار دقیق تفاوت دارد و هرکدام عملکرد خاص خودشان را دارند.
  3. کابل های ابزار دقیق جهت ارسال یا انتقال سیگنال ها در ولتاژ پایین مورد استفاده قرار می گیرد در صورتی که کابل کنترل در ولتاژهای بالاتر هم کارایی دارد.
  4. کابل های ابزار دقیق را می توان در محیط هایی که نویز آن بیشتر است به کار برد.
  5. کابل فرمان تعداد رشته های بیتشری نسبت به کابل ابزار دقیق دارد.

نکات مهم در خرید کابل ابزار دقیق

  • در نظر گرفتن استانداردهای تولید
  • بررسی شرایط محیطی و محل نصب کابل
  • تناسب کابل با تجهیزات موجود در مجموعه
  • میزان حساسیت دستگاه ها
  • نوع حفاظ، زره، یا شیلد کابل

برترین برند کابل ابزار دقیق

در حال حاضر از این کابل ها در سیستم های پردازش و کنترل استفاده بسیار زیادی می شود. به همین دلیل شرکت های تولیدکننده انواع سیم و کابل به تولید این مدل از کابل ها نیز می پردازند. از برترین شرکت های تولیدکننده کابل کنترل و ابزار دقیق می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کابل ابزار دقیق ابهر

یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید انواع سیم و کابل کنترل و ابزار دقیق شرکت ابهر است. این شرکت از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرده و به تولید این تجهیزات می پردازد. کابل های این شرکت در سطح مقطع های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. این محصولات با دو نوع استاندارد تولید می شوند وکیفیت آن ها بسیار خوب است. به همین دلیل مصرف کنندگان می توانند کابلی مناسب با نیاز خود را انتخاب کنند.

کابل ابزار دقیق سینا

از دیگر شرکت های برتر در این زمینه تولید این کابل، شرکت سیم و کابل سینا است. کابل کنترل و ابزار دقیق این شرکت تنوع بسیار بالایی دارند و از روکش و شیلد مقاوم در ساختار آن ها استفاده شده است. این شرکت از سال 1371 فعالیت می کند و به تولید انواع مختلف سیم و کابل می پردازد. کابل های کنترل و ابزار دقیق این شرکت با دو نوع عایق XLPE و PVC، به همراه زره و یا بدون زره و غلاف سربی به بازار عرضه می شوند.

از دیگر برندهای برتر در زمینه تولید این کابل ها می توان به کابل ابزار دقیق سیمیا، متال، سپنتا، کابل فراز و یزد اشاره کرد.

قیمت کابل ابزار دقیق

پیش از خرید این کابل ها باید به نکات زیر توجه کرد زیرا این موارد بر روی قیمت این کابل ها اثرگذار هستند:

  • وزن و حجم کابل
  • مکان مورد استفاده و شرایط محیطی همچون رطوبت و دما
  • نوع تجهیزات و میزان حساسیت آن ها
  • تعداد رشته کابل
  • سطح مقطع مورد نیاز
  • نوع روکش کابل
  • برند و استانداردهای تولید

خرید کابل ابزار دقیق

برای خرید کابل ابزار دقیق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل ابزار دقیق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان و تولیدکننده کابل ابزار دقیق لاله زار و دیگر نقاط را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

تعداد رشته


پوشش عایق


برند