ثبت فروشگاه

کابل خودنگهدار

کابل خودنگهدار جهت توزیع و تأمین برق در خطوط هوایی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کابل ها نسبت به کابل های قدیمی که از هادی های آنیل نشده مسی تشکیل شده بودند، ویژگی های بهتری دارند. به همین دلیل متخصصان برق به خرید کابل خودنگهدار اقدام می کنند. موضوع دیگری که سبب محبوبیت این کابل ها شده است، قیمت کابل خودنگهدار است. این کابل ها از کابل های مسی ارزان تر هستند. وظیفه اصلی این نوع سیم و کابل انتقال برق به روشنایی خیابان ها و خانه ها روی تیرهای برق با سطح ایمنی بالا و کاهش حوادث و خطرات جانی و مالی است.

کابل خودنگهدار آلومینیوم بیشترین کاربرد را در مسیرهای کم عرض دارد. این نوع کابل برق از هادی آلومینیوم و عایق پلی اتیلن کراس لینک (XLPE) به رنگ مشکی ساخته شده است. رنگ این کابل مشکی و درهم پیچیده است. این کابل ها جایگزین کابل های تک رشته مسی شده اند. کابل خودنگهدار از نوع هوایی است و به صورت زمینی هیچ کاربردی ندارد.

تاریخچه استفاده از کابل آلومینیوم خودنگهدار به اواسط قرن بیستم و کشور فرانسه مربوط می شود. اما سابقه استفاده از این کابل ها در ایران چندان طولانی نیست.

کابل خودنگهدار

کاربرد کابل آلومینیومی خودنگهدار

عمده استفاده این کابل ها در سیستم های انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی است. این کابل ها دارای قدرت و دوام بالایی هستند. به همین دلیل بر روی دکل ها و پایه های توزیع برق، به واسطه یک پایه و نگهدارنده نصب می شوند. این کابل ها در سیستم های روشنایی خیابان ها و خانه ها نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد کابل آلومینیومی خودنگهدار

مزایای استفاده از کابل آلومینیومی خودنگهدار

  1. کاهش اتلاف انرژی
  2. قیمت مقرون به صرفه نسبت به سایر کابل ها
  3. وزن کم و مقاومت بالا در مقابل خوردگی و پارگی
  4. بالا بردن سطح ایمنی و اطمینان در شبکه انتقال و توزیع برق
  5. کم بودن هزینه های مربوط به نگهداری، ترمیم، تعویض کابل و ...
  6. کاهش سوء استفاده از برق معابر و جلوگیری از هدر دادن و سرقت انرژی
  7. کم بودن هزینه های مربوط به کابل کشی این کابل ها به دلیل استفاده از آلومینیوم به جای مس

مزایای استفاده از کابل آلومینیومی خودنگهدار

معایب کابل خودنگهدار

  1. سخت بودن ترمیم کابل های آلومینیومی خودنگهدار
  2. مشکل زا بودن اتصال در شبکه های خودنگهدار و مسی
  3. احتمال به وجود آمدن مشکل برای عایق کابل های آلومینیومی

مشخصات کابل خودنگهدار

این کابل ها از چند بخش مختلف تشکیل شده اند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

  • هادی: هادی این کابل ها از جنس آلومینیومی است و کابل خودنگهدار مسی وجود ندارد. آلومینیوم فلزی با رسانایی الکتریکی مناسب است. این هادی به شکل مفتول است که با سطح مقطع های مختلف ساخته می شود. این کابل می تواند تعداد رشته های گوناگونی داشته باشد.
  • عایق: این کابل ها عایقی از جنس پلی اتیلن کراس لینک (XLPE) دارند.
  • سیم نگهدارنده (مسنجر): این کابل ها یک سیم نگهدارند از جنس فولاد دارند که برای کابل خودنگهدار فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرد. در کابل فشار ضعیف خودنگهدار این کابل از جنس آلیاژ آلومینیوم است. البته در کابل های فشار ضعیف از این سیم نگهدارنده به عنوان سیم نول نیز استفاده می شود.
  • روکش کابل: روکش نهایی این کابل ها در برابر شرایط محیطی سخت از خود مقاومت نشان می دهد و دوام بالایی دارد.

مشخصات کابل خودنگهدار

طریقه کابل کشی کابل خودنگهدار

برای نصب و انشعاب گیری از کابل آلومینیوم خودنگهدار به یک سیم نگهدارنده وزن و یا به اصطلاح مسنجر نیاز است که این سیم برای کابل فشار ضعیف و فشار متوسط، از جنس آلومینیوم است و به عنوان سیم نول نیز در کابل به کار می رود. این سیم برای کابل فشار قوی خودنگهدار (20 کیلو ولت)، از جنس فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. در کابل کشی کابل های آلومینیومی خودنگهدار باید کابل را از دو طرف محکم کشید تا کابل ها تا حد امکان به صورت مستقیم و راست نصب شوند و به اصطلاح، از شکم دادن کابل جلوگیری شود. این کابل ها برروی تیر برق نصب می شوند. فاصله این تیرها با سطح مقطع کابل سنجیده می شود. برای کابل هایی با سایز بزرگ به تیرهای 400-12 و 600-12 نیاز است در این صورت فاصله تیرها از 25 تا 40 متر متغیر است. همچنین کابل هایی با سطح مقطع و سایز کوچکتر برای تیرهای 400-9 و 600-9 مناسب هستند. فاصله این تیرها نیز از 20 تا 30 متر متغیر است.

بیشترین آمپری که یک کابل آلومینیومی خودنگهدار می تواند آن را تحمل کند، مربوط به کابل هایی با سطح مقطع 25+25+120*4 است. در صورتی که به جریانی بیشتر از تحمل این کابل نیاز بود، باید از کابل های زمینی استفاده شود زیرا این سایز کابل، بزرگترین سایز در میان کابل های خودنگهدار است. همچنین در صورت افزایش سایز کابل، وزن این کابل ها زیاد می شود و برای کابل کشی هوایی مناسب نیستند.

به طور کلی برای کابل کشی این کابل ها باید چند مرحله زیر را پشت سربگذارید:

  • نصب پایه برق
  • تعیین متراژ کابل
  • تعیین نوع کابل
  • نصب به کلمپ خودنگهدار

انواع کابل خودنگهدار

به طور کلی کابل های آلومینیوم خودنگهدار در انواع فشار ضعیف، فشار متوسط و فشار قوی به بازار عرضه می شوند. کابل فشار ضعیف در دامنه ولتاژی 220 ولت تا 1 کیلوولت و کابل فشار قوی تا ولتاژ 63 کیلوولت مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل ها همچنین براساس تعداد رشته در انواع زیر تولید می شوند.

  • کابل 2 رشته خودنگهدار: این کابل ها دو رشته مخصوص که شامل یک رشته فاز و یک رشته نول می شود، دارند.
  • کابل 3 رشته خودنگهدار: این کابل ها یم رشته فاز، یک رشته مخصوص روشنایی معابر و یک رشته نول نگه دارنده دارند،
  • کابل  4 رشته خودنگهدار: این نوع کابل برای سه رشته فاز و یک رشته نول جهت روشنایی ها در نظر گرفته شده است.
  • کابل 5 رشته خودنگهدار: این نوع کابل از سه رشته فاز، یک رشته روشنایی و یک رشته مسنجر نول تشکیل شده است. هادی آن آلومینیومی بوده و مطابق با استاندارد کابل آلومینیومی خودنگهدار، به هم تابیده و فشرده شده است. هادی نول این نوع کابل نیز از جنس آلومینیوم آلیاژی است.
  • کابل 6 رشته خودنگهدار: این نوع کابل از سه رشته فاز، یک رشته روشنایی، یک رشته نول و یک رشته مسنجر با سطح مقطع های یکسان و یا متفاوت تشکیل شده است و دارای هادی فاز از نوع آلومینیوم سخت است. این کابل طبق استاندارد ASTM B231، به هم تابیده و فشرده شده است. در محاسبه کابل های شش رشته، عدد اول تعداد فازهای کابل، عدد دوم سطح مقطع فازها، عدد سوم روشنایی، عدد چهارم نول و عدد پنجم مسنجر است. به طور مثال: 25+50+95+120*3

انواع کابل خودنگهدار

کابل خودنگهدار تکفاز و سه فاز

این کابل ها در انواع کابل خودنگهدار تکفاز و سه فاز عرضه می شوند. کابل خودنگهدار تکفاز به صورت 2 یا 3 رشته عرضه می شود. در میان کابل های تکفاز، کابل های 16+16*2، 16+25*2، 16+35*2 بیشترین کاربرد را به خود اخصاص داده اند. کابل های سه فاز نیز کابل هایی 4 رشته، 5 رشته و 6 رشته هستند که به یک مسنجر و نگهدارنده نیز مجهز شده اند.

نگارش عنوان کابل های خودنگهدار

ترتیب در نگارش سطح مقطع و تعداد رشته این کابل ها موضوع مهمی است. برای درک بهتر نحوه نگارش از حروف اختصاری زیر استفاده شده است:

  • حرف A: سطح مقطع نامی هادی فاز
  • حرف L: سطح مقطع نامی هادی روشنایی معابر
  • عبارت M&N: سطح مقطع نامی هادی نول نگهدارنده

همچنین نحوه نگارش کابل های آلومینیومی خودنگهدار به شکل زیر است:

  • کابل پنج رشته سه فاز: A+L+M&N
  • کابل با هادی روشنایی: A+L+M&N
  • کابل بدون هادی روشنایی: A+ N+ M

برترین برندهای کابل آلومینیومی خودنگهدار

امروزه استفاده از کابل های آلومینیومی خودنگهدار به دلیل مزایای زیادی که دارند، بسیار رواج پیدا کرده است. به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت این کابل ها می پردازند. در ادامه به برخی از برترین شرکت ها در این زمینه اشاره خواهیم کرد:

کابل آلوم کابل کاوه

این شرکت با هدف برطرف کردن نیاز مصرف کنندگان در حوزه سیم و کابل تأسیس شده است. آلوم کابل کاوه محصولات متنوعی به بازار رضه می کند که تمامی آن ها از کیفیت بالایی برخوردار هستند. این شرکت با بیش از یک دهه سابقه در زمینه تولید کابل آلومینیومی، کابل های خود را به کشورهای دیگر دنیا همچون عراق، افغانستان و ... صادر می کند.

کابل مسین

مسین از دیگر شرکت های تولیدکننده انواع کابل آلومینیومی و خودنگهدار است. این شرکت محصولات باکیفیت به بازار عرضه می کند. کابل های مسی شرکت مسین نیز از شهرت بالایی برخوردار هستند. تنوع بالای محصولات این شرکت باعث شده است تا مصرف کنندگان از محصولات مشابه بی نیاز باشند. هادی این کابل ها از آلومینیوم با خلوص بالا ساخته شده است و روکش آن نیز از دوام بالایی برخوردار است.

از دیگر برندهای مشهور در زمینه تولید این کابل ها می توان به سیم تاب سپهر، همدان، سیمیا و ... اشاره کرد.

قیمت کابل خودنگهدار

عواملی همچون نوع کابل، تعداد رشته، سطح مقطع، تکفاز یا سه فاز بودن آن، فشار ضعیف یا قوی بودن آن، برند و شرکت سازنده بر روی قیمت این کابل ها اثرگذار است. برای مشاهده قیمت کابل خودنگهدار روشنایی معابر و دیگر انواع کابل آلومینیومی می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید.

خرید کابل خودنگهدار

برای خرید کابل خودنگهدار می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل خودنگهدار و برقراری ارتباطی بدون واسطه با مراکز فروش کابل خودنگهدار را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

سطح مقطع


تعداد رشته


جنس هادی


نوع هادی


ولتاژ


برند