ثبت فروشگاه

رله

رله قطعه ای الکترومکانیکی است که در مدارات الکتریکی کاربرد دارد. رله همچون کلید عمل می کند. با این تفاوت که کلید برای باز و بسته کردن به نیروی دست نیاز دارد اما باز و بسته شدن رله توسط جریان الکتریکی صورت می گیرد. به کمک رله می توان دو بخش جدا در یک سیستم که منبع ولتاژ مختلف دارند را از هم جدا کرد. رله در واقع نوعی کلید سریع است که به صورت پیاپی و در کسری از زمان می تواند بدون هیچ گونه مشکلی قطع و وصل شود. البته لازم به ذکر است که وظیفه رله ها تنها باز و بسته کردن مدار نیست. این کار یک وظیفه پایه برای رله ها است و رله ها کاربردهای بیشتری دارند.

رله ها در حال حاضر در قالب رله های مکانیکی، حرارتی، مغناطیسی، الکترومکانیکی، الکترومغناطیسی و الکتوراستاتیکی عرضه می شود. اولین نمونه های رله توسط ژوزف هانری در سال 1224 مورد استفاده قرار گرفت. در میان این تجهیزات رله فن و رله دوبل کاربرد زیادی دارند. رله دوبل می تواند برق مثبت 12 ولت را به قطعات سیستم انژکتوری برساند.

رله

کاربرد رله

رله ها کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت دارند و می توان در بخش های مختلف از آن استفاده کرد. بیشترین کاربرد این تجهیزات مربوط به بخش های زیر در صنعت است:

  • رله با نقش های حفاظتی
  • رله له عنوان کنترل کننده های موثر
  • استفاده به عنوان کنترلر خاص (درایو موتور و ...)

انواع رله

رله ها براساس پارامترهای گوناگونی تقسیم بندی می شوند. به عنوان مثال رله های زیر مجموعه ای از پرکاربردترین رله ها هستند:

رله سنجشی

این رله ها وظیفه کنترل و سنجش پارامتری خاص را برعهده دارند. کاربر یا اپراتور باید یک میزان خاص از حساسیت را برای این رله ها تعیین کند تا در صورت مشاهده تخطی و خروج از بازه تعیین شده، رله واکنش دهد. از پرکاربرترین رله های سنجش می توان به رله کنترل آمپر و رله کنترل ولتاژ اشاره کرد. رله های حفاظتی را می توان در این دسته بندی جای داد. زیرا رله های حفاظتی نیز از مدار در برابر اختلاف مقدار کمیت ها محافظت می کنند و لازمه محافظت نیز کنترل این کمیت ها است.

رله زمانی

این رله ها اغلب به صورت تنها به کار گرفته نمی شوند. بلکه در کنار سایر رله ها و تجهیزات در مدار نصب می شوند. زمانی برای این رله ها در نظر گرفته می شود و رله مطابق با آن زمان به فعالیت خود ادامه می دهد. 

رله جهت یاب

یکی از خطاهایی که ممکن است در سیستم برق به وجود آید، توان برگشتی است. این نوع رله ها می توانند جهت نیرو و توان را تشخیص دهند و در صورت بروز مشکل قسمتی از شبکه را که دچار نقص شده از سایر قسمت ها ایزوله می کند.

رله حالت جامد

این محصولات در دسته رله های الکترونیکی جای می گیرد به همین دلیل در شبکه های قدرت کاربرد زیادی ندارند. این رله ها هیچ قسمت مکانیکی ندارند به همین دلیل به آن ها رله حالت جامد گفته می شود. عملیات کلیدزنی درون نیمه هادی آن ها انجام می شود.

رله حفاظتی

این رله ها وظیفه حفاظت از مدار در شرایط های خاص را برعهده دارند. رله مقاومت سنج یا دیستانس، رله اتو رکلوزر و رله پاور سوئینگ از پرکاربردترین رله های حفاظتی هستند.

مزیت استفاده از رله

  • ایزوله سازی:  رله می تواند قسمت معیوب مدار را از قسمت سالم آن جدا کند.
  • کنترل مدار توان بالا: به کمک یک رله چند 12 ولت می توانید یک مدار چند صد ولتی را کنترل کنید.
  • صرفه اقتصادی: رله ها انواع محتلفی دارند اما اغلب آن ها قیمت مناسبی دارند.

مزیت استفاده از رله

انواع رله براساس پارامتر اندازه گیری

  • رله های جریانی: این رله ها براساس جریان ورودی به رله وارد عمل می شوند. این جریان می تواند مربوط به جریان فازها، جریان سیم های نول یا مجموع جبری جریان ها باشد.
  • رله های ولتاژی: این رله ها براساس ولتاژ ورودی رله ها وارد عمل می شود. این ولتاژ نیز می تواند حاصل مجموع یا تفاضل ولتاژهای فاز و ... باشد.
  • رله های فرکانسی: این رله ها براساس فرکانس ولتاژ ورودی وارد عمل می شوند.
  • رله های توانی: رله های توانی براساس توان وارد عمل می شوند و می توانند توان اکتیو و راکتیو را اندازه گیری کنند.
  • رله های جهتی: این رله ها نوعی رله های توانی هستند که برساساس زاویه بین بردارهای ولتاژ و جریان وارد عمل می شوند.
  • رله های امپدانسی: این رله ها در خطوط انتقال کاربرد زیادی دارند و مانند رله های دیستانس عمل می کنند.
  • رله های وابسته به کمیت های فیزیکی: عملکرد برخی از رله ها به کمیت های فیزیکی مانند حرارت، سطح مایعات، فشار و ... بستگی دارد.
  • رله های خاص: برخی از رله ها کاربردهای خاصی دارند و برای تشخیص خطای بریکر و ... به کار گرفته می شوند.

انواع رله براساس پارامتر اندازه گیری

بهترین برندهای رله

می توان گقت از انواع رله در تمامی صنایع استفاده می شود. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این تجهیزات می پردازند. از مهمترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رله شیوا امواج

شیوا امواج شرکتی است که در زمینه ساخت و تولید دستگاه های برق صنعتی و انواع رله فعالیت می کند. این شرکت در سال 1367 تاسیس شده است و مقر اصلی آن در اصفهان قرار دارد. شیوا امواج برای شرکت ها و کارخانجات صنعتی دستگاه های سفارشی نیز تولید می کند. محصولات این شرکت موفق به دریافت استانداردهای ملی و بین المللی شده است.

  • از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به هونگفا، اشنایدر و ... اشاره کرد.

قیمت رله

یکی از مهمترین نکاتی که باید پیش از خرید رله مد نظر قرار دهید، ولتاژ و جریان رله است. همچنین جریان آستانه رله نیز مهم است. تیغه های رله نیز آخرین فاکتور مهم در خرید است که باید مد نظر قرار دهید. این موارد برروی قیمت رله نیز اثرگذار است.

خرید رله

برای خرید رله می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت رله و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع