ثبت فروشگاه

جلیقه ایمنی یک پوشاک محافظ است که طراحی شده است تا از کارگران و افرادی که در شرایط خطرناک یا صنایع مختلف کار می‌کنند، محافظت کند. جلیقه کار از تجهیزات حفاظت فردی است و جلوه‌ای شبرنگی دارد. این محصول از انواع لباس‌های ایمنی به شمار می‌آید و ساختار ساده‌ای نیز دارد. جلیقه‌های ایمنی از الیاف مصنوعی و پلی‌استر، همراه با نوارهای شبرنگی دوخته می‌شوند. دلیل وجود نوار شبرنگ در ساختار این پوشش، خاصیت انعکاس نور در تاریکی شب و محیط‌های تاریک است. زیرا این نوار شبرنگ از فواصل زیاد نیز به آسانی قابل مشاهده است. جلیقه‌های ایمنی در رنگ‌های روشن تولید می‌شوند و بافت توری دارند. به طور معمول جلیقه ایمنی شبرنگ در دو رنگ فسفری و نارنجی به بازار عرضه می‌شود.

استفاده از جلیقه حفاظتی بسیار مهم است زیرا می‌تواند از آسیب‌های جسمی جلوگیری کند و ایمنی و سلامت کارگران را تضمین کند. این پوشاک محافظ باید با دقت انتخاب شود و باید به نیازهای و شرایط کاری هر فرد و صنعتی که در آن کار می‌کند، تطابق داشته باشد. جلیقه‌های ایمنی در صنایع مختلف مانند ساخت و ساز، معدن، صنایع شیمیایی، کارخانه‌ها، کشاورزی و حوزه‌های دیگر استفاده می‌شوند. این جلیقه‌ها شامل ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر برش، مقاومت در برابر آسیب‌های فیزیکی و شیمیایی و حفاظت از بخش‌های مختلف بدن است.

جلیقه ایمنی به انگلیسی با نام Safety Vest شناخته شده است. عملکرد جلیقه ایمنی شبرنگ دار به گونه‌ای است که حضور افراد در شرایط خاص را هشدار می‌دهد. این جلیقه‌ها براساس طبقه‌بندی نیز در سه نوع کلاس 1، 2 و 3 در بازار موجود هستند و با توجه به میزان بازتاب نور با یکدیگر تفاوت دارنددر ادامه به بررسی کامل‌تری از سه نوع این طبقه‌بندی می‌پردازیم.

انواع جلیقه ایمنی 

جلیقه‌های ایمنی باتوجه به کاربردی که دارند، در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع جلیقه کار پرداخته شده است.

  1. جلیقه کار تابستانی: در فصل تابستان به منظور جلوگیری از گرما و تنظیم دمای بدن، افراد باید از جلیقه‌های ایمنی خنک کننده استفاده کنند. استفاده از جلیقه خنک کننده در محیط‌های کاری گرم کاربرد بیشتری دارد و تنها محدودیت این جلیقه، شارژی بودن آن است. به عبارتی در بازه زمانی مشخصی برای کارگر کار می‌کند و باید آن را در فریزر نگه داری نمود تا یخ بماند.
  2. جلیقه ایمنی جدا شونده: این نوع جلیقه کار همانطور که از نامش مشخص است، از چند قسمت که از یکدیگر جدا می‌شوند، دوخته می‌شود. قسمت‌های مختلف این جلیقه شامل حلقه آستین، شانه‌ها، قسمت جلوی لباس و پهلوهای لباس هستند که تمامی آنها قابلیت جدا شدن دارند. این نوع جلیقه می‌تواند مانع گیر کردن کارگران به وسایل صنعتی و میز کار شود. به طوریکه که اگر فردی بین دستگاه‌های صنعتی گیر کند، این قسمت‌ها به راحتی پاره می‌شوند و فرد از آسیب دیدگی مصون می‌ماند.
  3. جلیقه کار آبی: جلیقه‌هایی با رنگ آبی، برای پرسنل واکنش‌های اضطراری مناسب است. این افراد می‌توانند پرسنل پزشکی یا نیروی اورژانس باشند.
  4. جلیقه کار عمومی: جلیقه‌های عمومی مطابق با استاندارد ANSI تولید می‌شود. این نوع جلیقه به گونه‌ای طراحی شده است که مانند نمونه‌های جداشونده، برخی از قسمت‌های آن از یکدیگر جدا می‌شوند و کمربند ایمنی دارد. دلیل این طراحی، استفاده از آن برای افراد در محیط‌ها و شرایط مختلف است. ساختار این ابزار ایمنی به گونه‌ای است که بتوانید آن را بر روی لباس‌های دیگر بپوشید. به طور معمول جلیقه شبرنگ پلیس از نمونه‌های عمومی این تجهیزات به شمار می‌آید.
  5. جلیقه کار روشن: نوع دیگری از جلیقه کار وجود دارد که آن را با نام جلیقه کار روشن می‌شناسند. این جلیقه به منظور ایجاد دید بالا، بازتابنده است و از یک منبع نوری برخوردار است. این منبع نور موجب افزایش دید و همچنین افزایش عملکرد شغلی افراد می‌شود.
  6. جلیقه کار بارانی: همانطور که از نام این محصول مشخص است، به منظور افزایش دید افراد در محیط‌های بارانی، استفاده می‌شود. استفاده از این جلیقه کمک به سزایی برای بهتر دیده شدن افراد در محیط‌های بارانی دارد.
  7. جلیقه ایمنی ساخت و ساز: این جلیقه در مکان‌های ساختمانی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. به کارگیری از این جلیقه هنگام کار با ماشین آلات سنگین، دید بیشتری را برای افراد فراهم می‌کند.
  8. جلیقه مخصوص کار با آب: طراحی و تولید این جلیقه‌های ایمنی به گونه‌ای است که فرد را هنگام کار در محیط‌های آبی، در معرض دید قرار می‌دهد. به طور کلی استفاده از این جلیقه‌ها برای کارکنانی مناسب است که در محیط‌های مرطوب مشغول فعالیت هستند.
  9. جلیقه ایمنی مهار: جلیقه‌های مهار همانطور که از نامشان مشخص است، به عنوان مهارکننده عمل می‌کنند. این جلیقه درد انواع مختلفی تولید می‌شود. استفاده از  این تجهیزات در عملیات دریایی و هوایی کاربرد دارد.
  10. جلیقه ایمنی سوارکاری: این نوع جلیقه‌ها برای کسانی که در پیست‌های اسب سواری فعالیت می‌کنند، مناسب است.
  11. جلیقه خبرنگاری: همانگونه که از نام این لوازم ایمنی مشخص است، مورد استفاده خبرنگاران قرار می گیرد.
  12. جلیقه کارگردانی: جلیقه‌های کارگردانی همانطور که از نامشان مشخص است، مورد استفاده کارگردان‌ها قرار می‌گیرد. این جلیقه وزن سبکی دارد و بر روی هر نوع پوششی می‌توان از انها استفاده نمود.
  13. جلیقه ایمنی بادی: جلیقه نجات بادی ظاهری شبیه به لباس‌های بادی شنا دارد که از غرق شدن افراد جلوگیری می‌کند. عملکرد این ابزار به گونه‌ای است که باتوجه به فشار آب وارده به افراد، موجب قرارگیری افراد در یا اجسام در سطح آب است. برای تهیه یک جلیقه ایمنی بادی باید به سایز محصول مورد نظر توجه داشته باشید.

طبقه بندی جلیقه ایمنی

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم جلیقه کار باتوجه به محل کار افراد، در سه نوع کلاس بندی مختلف تولید می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

جلیقه کار کلاس 1

این دسته از جلیقه های ایمنی از مواد بازتاب دهنده کمی تولید شده اند. جلیقه های کلاس 1 برای استفاده در محیط‌های روشن و هوای آفتابی مناسب هستند. علاوه بر این، این نوع جلیقه در مناطق کم ترافیک توسط کارگران تعمیر، نگهداری در خارج از جاده و همراهان پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است جلیقه ایمنی مهندسی نمونه ای از جلیقه‌های کلاس 1 هستند.

جلیقه کار کلاس 2

جلیقه های ایمنی کلاس 2 از قابلیت دید بالاتری برخوردار هستند. این نوع از جلیقه‌های ایمنی در محیط‌ها و مکان‌های کم نور مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین استفاده از این تجهیزات ایمنی در مکان‌هایی که سرعت وسایل نقلیه 40 کیلومتر در ساعت یا کمتر باشد، گزینه مناسبی است. اغلب نگهبانان و مأموران کنترل ترافیک از این جلیقه استفاده می‌کنند.

جلیقه کار کلاس 3

این مدل جلیقه کار از قابلیت دید بالایی برخوردار است و کارایی آن مانند نوع کلاس 2 است. تفاوت جلیقه‌های کلاس 2 و 3 در نوع کاربرد آن‌ها است. از نوع کلاس 3 برای مکان‌هایی استفاده می‌شود که سرعت خودروها از 80 کیلومتر در ساعت بیشتر باشد.

 

مزایای استفاده از جلیقه ایمنی

در این بخش به پرسش استفاده از جلیقه‌های کار چه مزیت هایی دارد، پاسخ می دهیم.

  • در شرایط کم نور که دید افراد کاهش می‌یابد، فردی که جلیقه پوشیده است به راحتی قابل مشاهده است.
  • جلیقه کارهایی که با دو مواد کتان و پلی استر تولید شده اند موجب افزایش کیفیت جلیقه‌های کار می‌شوند.
  • جلیقه های ایمنی از وزن سبکی برخوردار هستند و نازک تولید می‌شوند. این ویژگی باعث شده است افراد احساس گرمای زیادی نداشته باشند و با تمرکز بالا فعالیت‌های مورد نظر را انجام دهند.
  • استفاده از این محصول موجب جلوگیری از آسیب راننده‌ها، به ویژه در مناطق ساختمانی می‌شود.
  • این تجهیزات باتوجه به کاربرد ویژه‌ای که دارند، از قیمت مقرون به صرفه‌ای برخوردار هستند.

رنگ جلیقه ایمنی کار 

جلیقه‌های ایمنی باتوجه به کاربردی که دارند، در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند. جلیقه سبز، نارنجی، سبز فسفری، صورتی، آبی و جلیقه قرمز ایمنی از رایج‌ترین رنگ‌های این تجهیزات ایمنی هستند.

  • جلیقه آبی: جلیقه آبی رنگ به منظور استفاده در شرایط خاص و اضطراری استفاده می‌شود. جلیقه‌های ایمنی زرد که مایل به رنگ سبز هستند، به منظور جلوگیری از حوادث و حفظ امنیت افراد طراحی و تولید شده اند.
  • جلیقه زرد: جلیقه زرد را کارگران ساختمانی، امدادگران اورژانس و کارگرانی که در محیط های باز کار می‌کنند، استفاده می‌کنند.
  • جلیقه نارنجی: جلیقه‌های نارنجی رنگ نیز برای استفاده افرادی مناسب است که در فضاهای باز، به خصوص در روز کار می‌کنند. لازم به ذکر است که از این رنگ به دلیل ایجاد تضاد با پس زمینه سیاه، محیط‌های سبز، نور زرد خورشید و مواردی از این قبیل استفاده می‌شود.
  • جلیقه قرمز: جلیقه‌های قرمز که از دیگر رنگ‌های این ابزار است، به منظور اطلاع رسانی حوادث به افراد کاربرد دارد. دیگر رنگ‌های این ابزار، رنگ‌های استاندارد جلیقه ایمنی به شمار می‌آیند و جهت مصارف دیگر در زمینه‌های مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار جلیقه ایمنی

همانطور که پیش از این به جنس جلیقه‌های ایمنی و انواع آن اشاره نمودیم، می‌دانید که از ویژگی‌های ضد آب، نوارهای درخشنده و وزن سبکی برخوردار هستند. معمولاً جلیقه‌های ایمنی بدون آستین و در سایزهای بزرگ تولید می‌شوند تا به راحتی بتوان از آن‌ها بر روی لباس استفاده نمود. همچنین در ساختار این وسیله ایمنی به جای به کارگیری از دکمه، از چسب و زیپ‌های مقاوم به منظور بسته شدن جلیقه استفاده شده است.

لازم به ذکر است که برخی از انواع جلیقه‌های کار از تعدادی جیب برخوردار هستند تا کجاربرد مطلوب تری داشته باشند. به طور کلی لازم است بدانید که جنس جلیقه‌ها از پی وی سی PVC ساخته می‌شود که علاوه بر وزن سبک، از مقاومت بالایی نیز برخوردار هستند.

بهترین جلیقه ایمنی

در حال حاضر تعداد تولیدی جلیقه ایمنی شبرنگ دار در جهان بسیار است که در ادامه به معرفی برترین تولیدکنندگان این تجهیزات می‌پردازیم.

  • جلیقه کار رونیکس
  • جلیقه ایمنی صامو پرشین
  • جلیقه ایمنی سبلان
  • جلیقه ایمنی اسکات چلایت
  • جلیقه ایمنی دانلوپ
  •  ام پی
  •  کندور

قیمت جلیقه ایمنی

قیمت جلیقه کار به عوامل مختلفی مانند جنس محصول، نوع شبرنگ، نوع آستر داخلی و برند تولیدکننده کالا بستگی دارد. عموماً قیمت محصولات برندهای مطرح، نسبت به برندهای دیگر بیشتر است. جهت تهیه جلیقه ایمنی مهندسی و جلیقه شبرنگ با مراجعه به سایت راندنو می‌توانید به صورت مستقیم با فروشندگان محصول مورد نظر در ارتباط باشید.

خرید جلیقه ایمنی از راندنو

نکات مهمی که در انتخاب جلیقه ایمنی باید رعایت شود شامل جنس جلیقه ایمنی، روش دوخت جلیقه کار و سایز جلیقه کار می‌شود. برای خرید جلیقه کار می‌توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و به صورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت انواع جلیقه کار و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می‌سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع کاربرد


جنس