ثبت فروشگاه

مرکز کنترل اعلام حریق

مرکز کنترل اعلام حریق یکی از اصلی ترین تجهیزات در سیستم اعلام حریق است. وظیفه این سیستم اطلاع رسانی و هماهنگی میان تمامی اجزای سیستم اعلام حریق است. قیمت مرکز کنترل اعلام حریق به امکانات و نوع آن بستگی دارد. با توجه به نیازتان می توانید به خرید مرکز کنترل اعلام حریق اقدام کنید. کنترل پنل اعلام حریق یا تابلوی کنترل مرکزی اعلام حریق، یکی از تجهیزات سیستم اعلام حریق در ساختمان است که وظیفه ی بررسی اطلاعات، وضعیت و راه اندازی ورودی ها و خروجی ها را برعهده دارد.

مرکز کنترل اعلام حریق

مرکز کنترل اعلام حریق چیست؟

سیستم اعلام حریق سیستمی است که در زمان وقوع آتش سوزی قطعات و سنسورهای این سیستم نسبت به آتش سوزی واکنش نشان می دهند. انواع سنسورها شامل سنسور دودی ، حرارتی، گازی (مونو اکسید) و مولتی و چند منظوره هستند. یکی از اجزای سیستم دتکتور است که هشدار را به مرکز کنترل اعلام حریق ارسال می کند، کنترل پنل با بررسی هشدارها اقدامات لازم را انجام می دهد و با دستور به رله ها، آژیرها و فلاشرها فعال می شود و اعلام حریق صورت می گیرد.

انواع مرکز کنترل اعلام حریق

سیستم اعلام حریق در سه مدل در بازار موجود است.

  • سیستم اعلام حریق متعارف یا کانونشنال
  • سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
  • سیستم اعلام حریق بیسیم یا wireless

با توجه به این که سه نوع سیستم اعلام حریق داریم که در بالا به آن ها اشاره کردیم. مرکز کنترل اعلام حریق یا کنترل پنل نیز در سه نوع وجود دارد.

کنترل پنل اعلام حریق کانونشنال یا متعارف

در سیستم های کانونشنال تجهیزات به صورت زون بندی نصب می شوند. در این مدل تمامی زون ها با سیستم به یک دیگر متصل می شوند که در زمان حادثه، زون حادثه دیده مشخص نمی شود. مرکز کنترل اعلام حریق غیر آدرس پذیر از ابتدایی ترین و ساده ترین پنل به حساب می آید. در این سیستم چندین دتکتور و  شستی که یک منطقه از ساختمان را پوشش می دهند، در قالب یک مدار به هم پیوسته به تابلوی اعلام حریق مرکزی متصل می شوند. هر مدار موجود در تابلو نماینده یک منطقه است. نحوه ی نصب تجهیزات کشف و آشکارسازی نسبت به تابلوی کنترل مرکزی به صورت شاخه ای است. هر تابلوی کنترل مرکزی می تواند 2،4،8،12،16 و یا مدارهای بیشتری را پشتیبانی کند.

کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر

مرکز کنترل اعلام حریق آدرس پذیر پیشرفته تر از مدل متعارف است. سیم کشی آن به صورت حلقه ای است و سیم ها به کنترل پنل متصل می شوند. تجهیزات این کنترل پنل بر روی مدار قرار دارند. کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر انواع مختلفی دارد. این انواع شامل تک لوپ، دو لوپ، چهار لوپ تا هشت لوپ هستند که در وقوع حریق توانایی تشخیص دقیق قطعه را دارد. این مرکز چندین دتکتور و شستی دارد. که با پوشش دادن یک منطقه از ساختمان، در قالب یک مدار به هم پیوسته به تابلوی کنترل مرکزی متصل می شوند. در این سیستم هر کدام از دتکتورها و شستی ها آدرس منحصر به فرد خود را دارند. که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین محل دقیق هر یک از دتکتورها است. مدار کشف در این سیستم ها به صورت حلقه ای است که از تابلو شروع می شود و به همان تابلو نیز خاتمه می یابد. لازم به ذکر است که کلیه تجهیزات کشف و اعلام در همین مدارهای حلقوی جای می گیرند.

کنترل پنل اعلام حریق بیسیم (Wireless)

در سیستم اعلام حریق بیسیم همانطور که از اسمش پیداست از سیم استفاده نشده است. این پنل از امواج رادیویی برای انتقال دیتا استفاده می کند. این سیستم برای مکان های قدیمی یا ساختمان هایی که امکان سیم کشی ندارند مناسب است.

انواع مرکز کنترل اعلام حریق

اجزا کنترل پنل اعلام حریق

مرکز کنترل در سیستم اعلام حریق از اجزای گوناگونی تشکیل شده است.

منبع تغذیه کنترل پنل اعلام حریق (PSU)

منبع تغذیه به دو صورت اصلی AC و ثانویه DC وجود دارد. منبع تغذیه AC که درون سیستم یا خارج از آن قرار می گیرد. منبع تغذیه DC در زمان های اضطراری وارد مدار می شود.

برد الکترونیکی کنترل پنل اعلام حریق

برد یک صفحه الکترونیکی است که شامل فیوز، رله، جامپر و ترمینال است.

بیزر کنترل پنل اعلام حریق

به هنگام مواجه شدن دستگاه مرکزی اعلام حریق با مشکل، بیرز به صدا در می آید.

دیود کنترل پنل

از دیودها برای هشدار و پیش هشدار حریق، اعلام وجود عیب در پنل کنترل و اعلام شرایط نرمال با رنگ های کهربایی، قرمز و سبز استفاده می شود.

سوئیچ تابلو کنترل پنل اعلام حریق

سوئیچ روی درب پنل قرار دارد. از آن برای قفل کردن استفاده می گردد تا افراد عادی اجازه دسترسی به آن را نداشته باشند.

ترمینال های اتصال کنترل پنل اعلام حریق

هر دستگاه کنترل اعلام حریق حداقل 10 ترمینال دارد. این ترمینال ها مربوط به خروجی AUX ، محل اتصال فلاشر، کنتاک و محل اتصال زون ها است. هر زون یک خروجی و هر خروجی شامل دو ترمینال است. با افزایش زون ها تعداد خروجی ها بیشتر می شود.

نشانگر (LED) کنترل پنل اعلام حریق

نشانگرها شامل چراغ هایی با رنگ های مختلف هستند. هر رنگ هشدار دهنده اتفاق مربوط به خودش است. تعداد نشانگرها در کنترل پنل سیستم آدرس پذیر به تعداد لوپ و در کنترل پنل کانونشنال به تعداد زون بستگی دارد.

  • Alarm LED: یک چراغ هشدار قرمز است که در صورت روشن شدن نشانگر وجود شرایط هشدار است و به ازای هر یک از زون های ورودی نیز یک چراغ تعبیه شده است.
  • Fault LED: یک چراغ خطای زرد است که در صورت روشن شدن نشانگر وجود شرایط خطا در زون ورودی است و به ازای هر زون ورودی نیز یک چراغ وجود دارد.
  • Fire LED: برای نشان دادن وضعیت هشدار در یک سیستم از این چراغ استفاده می شود و همچنین اگر هر یک از زون های ورودی نیز به حالت هشدار بروند، این چراغ روشن می شود.
  • Power on: در صورت وجود تغذیه در کنترل پنل این چراغ روشن می ماند.
  • Delay on: این چراغ وجود یک تاخیر زمانی در یکی از زون های ورودی و یا خروجی های آژیر را نشان می دهد.
  • General Disablement: این چراغ بیانگر غیر فعال بودن یکی از زون های ورودی یا خروجی است و تا رفع غیر فعال بودن آن روشن می ماند.
  • Power Fault: روشن شدن این چراغ زرد بیانگر این مساله است که مشکلی برای برق اصلی و یا باتری های کنترل پنل به وجود آمده است.
  • Sounder Fault: این چراغ زرد رنگ در مواقعی که هر یک از خروجی های آژیر مرکز کنترل و یا مدارهای آن دچار خطا شوند، روشن می شود.
  • General Fault: نشانگر وجود خطا در یک سیستم است. همچنین اگر هر خطای دیگری نیز به وجود بیاید این چراغ روشن می شود.
  • Buzzer Silenced: این چراغ در مواقعی که صدای بازر قطع شود، روشن می شود.

کلیدهای کنترل پنل اعلام حریق

این کلید ها شامل کلید راه اندازی مجدد سیستم، کلید تست سیستم، کلید جهت دار و کلید ورود اطلاعات است. از پرکاربردترین کلیدها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دکمه Reset: جهت بازگرداندن مرکز کنترل به وضعیت عادی استفاده می شود.
  2. دکمه Alarm Silence / Resound: جهت قطع صدای آژیرها و یا فعال کردن مجدد آن ها به کار می رود.
  3. دکمه Silence Buzzer: جهت قطع صدای بازر داخل مرکز کنترل تعبیه شده است.
  4. دکمه Lamp Test: جهت امتحان کردن لامپ ها ، نشانگرها و صفحه نمایش روی مرکز کنترل تعبیه شده است و با فشردن این دکمه لامپ ها روشن می شوند.
  5. کلید فعال سازی دکمه های کنترلی Enable Control: این کلید روی تمامی مراکز کنترل اعلام حریق وجود دارد و در صورت تعبیه نشدن این کلید روی کنترل پنل کلیدهای Reset و Alarm Silence / Resound کار نخواهند کرد. این کلید برای جلوگیری از خرابکاری و یا دستکاری کنترل پنل توسط افراد غیر مسئول تعبیه شده است. همچنین در بعضی از کنترل پنل ها این کلید به صورت نرم افزاری تعبیه شده است تا کاربر امکان این را داشته باشد که بتواند از طریق صفحه کلید و زدن کلمه عبور عملکرد دکمه های کنترلی را فعال کند.

اجزا کنترل پنل اعلام حریق

بهترین برند مرکز کنترل اعلان حریق

امروزه از سیستم های اعلام حریق در اغلب مجموعه ها استفاده می شود. شرکت های زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کنترل پنل نوتیفایر

یکی از زیر مجموعه های کمپانی هانیول، شرکت نوتیفایر است است. با بیش از 60 سال سابقه در ردیف اولین شرکت ارائه دهنده سیستم اعلام حریق قرار دارد. هدف این شرکت ارائه بهترین کیفیت و پشتیبانی است. این محصول در سه کشور آمریکا، انگلیس و ایتالیا تولید می شود و بیش از 400 نمایندگی در دنیا دارد.

مرکز کنترل اعلام حریق زیمنس

زیمنس امروزه یکی از بهترین و پیشرفته ترین سیستم های اعلام حریق را در بازار ارائه می دهد. محصولات این شرکت کیفیت بالایی دارند.

کنترل پنل آریاک

این واحد تولیدی در سال 1375 با عنوان آریاک الکتریک تهران به ثبت رسید. این تیم بیش از 30 سال سابقه در صنعت ایمنی دارد و از اولین تولید کننده های محصولات اعلام حریق در ایران است.

از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به زیتکس، کنترل پنل اعلام حریق تسلا، کنترل پنل اعلام حریق زتا و سنس اشاره کرد.

قیمت مرکز کنترل اعلام حریق

قیمت این پنل به تعداد اجزا مورد نیاز، برند کالاهای مربوطه، نوع سیستم، امکانات آن و دیگر موارد بستگی دارد. اغلب قیمت سیستم وایرلس یا بیسیم نسبت به نوع دیگر گرانتر است.

خرید مرکز کنترل اعلام حریق

برای خرید مرکز کنترل اعلام حریق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات مرکز کنترل اعلام حریق را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت مرکز کنترل اعلام حریق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد

لیست مقایسه

برند


تعداد زون


سیستم