دستگاه جوش به انگلیسی با نام Welding Machine یا اینورتر جوشکاری شناخته شده است. دستگاه جوش یا موتور جوش ابزاری است که برای اتصال قطعات فلزی و فولادی به یکدیگر، استفاده می شود. این ابزار برقی از طریق جریان الکتریکی و قوس الکتریکی فرآیند اتصالات را انجام می دهد. از این ابزار در تولید قطعات صنعتی و فلزی، تجهیزات نظامی، تجهیزات نفتی و کشتی سازی استفاده های فراوانی می شود.
قیمت انواع دستگاه جوش به عواملی مانند مدل دستگاه، کیفیت و سایز کابل جوشکاری، مقدار شدت جریان خروجی دستگاه و برند تولیدکننده دستگاه بستگی دارد. همچنین جهت خرید دستگاه جوش با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید.
جوشکاری فرآیندی است که با استفاده از آن می توان دو قطعه را در موقعیت ها و شکل های گوناگون، به یکدیگر متصل نمود. طی این فرآیند بخش های اتصال دو قطعه را توسط سیم جوش حرارت می دهند یا داغ می کنند. سپس این قسمت ها تغییر حالت می دهند و در یکدیگر فرو می روند. دستگاه جوش وسیله ای است که اتصال میان دو قطعه فولادی یا فلزی را فراهم می کند. اینورتر جوشکاری نیز نوعی دستگاه جوش جدید است که به روش قوس الکتریکی، قطعات فلزی را به یکدیگر متصل می کند.
همانطور که در ابتدا گفته شد، اینورتر نمونه پیشرفته تر و جدیدتر دستگاه جوشکاری است. به بیان ساده تر می توان گفت این محصول برق شهری تکفاز یا سه فاز با فرکانس 60 هرتز را به عنوان ورودی دریافت می کند و به واحد اینورتری دستگاه منتقل می کند. در این قسمت پس از عبور از مبدل ها و عملیات یکسوکننده، جریان مستقیم برای انجام فعالیت جوشکاری به وجود می آید. به این نکته توجه داشته باشید که میزان جریان خروجی و ولتاژ دستگاه، قابلیت تنظیم دارد. اینورتر جوشکاری با تکنولوژی مسفت (Mosfet) و IGBT تولید و به بازار عرضه می شوند.
با پیدایش این تکنولوژی در ساخت دستگاه جوش اینورتر، سیستم سیم پیچ از ساخت این ابزار حذف شده است. همچنین امروزه تکنولوژی این دستگاه پیشرفته تر شده است و فناوری مورد استفاده در اینورترها، هزینه تولید بسیار پایینی را دربر می گیرد. این ابزار نسبت به ترانس جوشکاری که دستگاه قدیمی تری است، از وزن کمتر و قدرت بالاتری برخوردار است. همچنین کم مصرف بودن آن، از دیگر مزایای این دستگاه جدید به شمار می آید.
نحوه کارکرد اینورتر جوشکاری به گونه ای است که با استفاده از یکسوکننده ها و یک سوئیچ، جریان متناوب 60 هرتز AC را به جریان خروجی DC تبدیل می کند. از تفاوت کارکرد دستگاه های اینورتر با دستگاه جوش قدیمی می توان به نحوه تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان DC اشاره نمود. لازم به ذکر است با مراجعه به راندنو می توانید لیست قیمت دستگاه جوش لیزری خانگی را مشاهده نمایید.
جوشکاری نیز مانند فعالیت های دیگر، یکی از کاربردی ترین کارهایی است که از پیشینه طولانی مدت برخوردار است. قدمت این فعالیت به چندین قرن پیش مربوط می شود. همچنین طبق گفته های یکی از مورخان یونان باستان، فردی به نام گلاکوس که در شهر خیوس می زیسته است، خود به تنهایی توانست جوشکاری آهن را اختراع کند. در پی این اختراع و چندین سال پس از آن، یک فرد روسی و لهستانی توانستند جوشکاری قوس الکتریکی را با استفاده از الکترود کربن به وجود آورند.
لازم است بدانید که در زمان جنگ جهانی اول، در ساخت هواپیماها و کشتی ها از این نوع جوشکاری استفاده می شده است. به عبارتی می توان گفت که جوشکاری قوس الکتریکی، هنگام جنگ جهانی اول جهش داشته است. پس از چندی در سال 1932، کنستانتین خرنوف جوشکاری قوس الکتریکی را در زیر آب انجام داد و با گذشت زمان، جوشکاری قوس فلزی به وجود آمد.
به طور کلی سه روش برای انجام فعالیت های جوشکاری وجود دارد که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به انواع روش های جوشکاری که با استفاده از دستگاه های جوش متنوع مورد استفاده قرار می گیرند، می پردازیم.
احتمالاً شما هم می خواهید بدانید چند نوع دستگاه جوش داریم؟ انواع دستگاه جوشکاری باتوجه به کارایی ها و کاربردهایی که دارند، به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی انواع اینورتر جوشکاری و کاربرد آنها می پردازیم. در گذشته به جای استفاده از این محصول به صورت دستی حرارت را به دو فلز می دادند و از طریق ضربه، عملیات اتصال انجام می گرفت.
اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، انواع این محصول قادر به ارائه خدمات حیرت انگیزی هستند. به طور مثال، امروزه یک واحد صنعتی به نام جوشکاری زیر آب، برای فرآیند پالایشگاهی راه اندازی شده است.
دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور ساده ترین نوع این ابزار برقی است و این قابلیت را دارد که جریان برق AC یا متناوب را با شدت جریان کم و ولتاژ بالا، به شدت جریان بالا و ولتاژ کم تبدیل کنند. این دستگاه در دو مدل ساده و پیشرفته تولید می شود. نوع ساده آن این قابلیت را دارد که به باتری خودرو متصل شود و با آن فرآیند مورد نظر را انجام دهد. از نوع پیچیده ترانسفورماتورها می توان به تکنولوژی IGBT و کنترلرهای CNC اشاره کرد. این مدل به دلیل وزن زیاد و مصرف بالایی که دارد، کاربرد کمی دارد.
ترانسفورماتورها معمولاً از یک سیم پیچ اولیه و یک سیم پیچ ثانویه تشکیل شده اند. طرز کار این دستگاه به گونه ای است که ابتدا برق ورودی متناوب را به سیم پیچ اولیه دستگاه وارد می کند و میدان مغناطیسی در آن ایجاد می کند.
در این بخش به بررسی دستگاه رکتیفایر می پردازیم. رکتی فایر یا یکسوساز این قابلیت را دارد که جریان برق متناوب شهری را به جریان مستقیم 220 تا 380 ولت تبدیل کند. این مدل نمونه پییشرفته ترانسفورماتور است که به آن رکتی فایر اضافه شده است. همچنین توسط برق سه فاز کار می کند. کلید دستگاه جوش رکتی فایر به صورت گردشی تولید می شود که جریان را تغییر می دهد.
این کلید گردشی بر دو وجه است که یکی از آنها مربوط به جوشکاری SMAW و دیگر مربوط به جوشکاری GTAW یا جوشکاری قوسی تنگستن گازی است. لازم به ذکر است دستگاه رکتی فایر در دو نوع مختلف تولید می شود که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
منبع تغذیه نمونه تک فاز این ابزار همانطور که از نامش مشخص است، برق تکفاز متناوب شهری 220 ولت است. این دستگاه از قابلیت ایجاد جریان جوشکاری تا 400 آمپر برخوردار است. نمونه تک فاز این دستگاه از قابلیت حمل و جابه جایی آسانی برخوردار است. نکته مهمی که در رابطه با این مدل رکتیفاتیر وجود دارد، قابلیت استفاده از آن در شرایط آب و هوایی سخت است. همچنین این دستگاه با ایجاد قوس الکتریکی کنترل شده، آلودگی کمتری تولید می کند.
نوع دیگری از نمونه های رکتی فایر به نام سه فاز در بازار موجود است. منبع تغذیه این ابزار برق سه فاز 380 ولت است که جریان اولیه جوشکاری آن 28 آمپر است. این دستگاه قابلیت ایجاد جریان مستقیم تا 500 آمپر را نیز دارد. این ابزار نسبت به نمونه تکفاز، وزن بیشتری دارد. لازم به ذکر است استفاده از این ابزار نیز در بدترین شرایط آب و هوایی مناسب است.
این دستگاه جریان برق عملیات جوشکاری را به صورت DC یا مستقیم فراهم می کند. این مدل به دو نوع ژنراتور الکتریکی و ژنراتور احتراقی تقسیم می شود. ژنراتور الکتریکی به صورت عادی جریان برق را افزایش می دهد اما در نوع احتراقی، ژنراتور به کمک بنزین و گازوئیل جریان برق را افزایش می دهد.
اینورتر جوشکاری نسل جدید از ابزار جوشکاری است. این دستگاه از نظر وزن و حمل، بسیار پرکاربردتر از مدل های ژنراتوری یا ترانسفورماتوری است. اینورترها منبع تغذیه ای هستند که جریان بالایی را در خروجی ایجاد می کنند. جریان dc ایجادشده توسط اینورترها، قابل اندازه گیری و تنظیم است. برای تنظیم ولتاژ خروجی در اینورترها از دیودهای یکسوساز استفاده می شود. همچنین تفاوت در نحوه فرکانس پذیری دستگاه در این مدل نیز حائز اهمیت است.
فرکانس خروجی دستگاه های اینورتر تا 90 کیلوهرتز قابل اندازه گیری و بهره برداری است. دستگاه های اینورتری مصرف انرژی پایین تری دارند و حرارت کمتری را ایجاد می کنند. در اینورترها، به جای هسته آهنی، از مدارهای الکترونیکی استفاده می شود. این محصول از نظر نوع کاربرد نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود که از رایج ترین آنها می توان به دستگاه تیگ یا آرگون، جوش الکترود، میگ مگ یا CO2 و نوع چند منظوره اشاره کرد.
اینورتر جوشکاری انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع جوش، دستگاه متناسب با آن را می توان انتخاب نمود. در ادامه به معرفی انواع اینورتر جوشکاری براساس نوع جوش می پردازیم.
Tungsten Inert Gas یا جوشکاری قوس تنگستن، تحت پوشش گاز محافظ عملیات جوشکاری را انجام می دهد. در ابتدا لازم است بدانید که این دستگاه را با نام جوش آرگون هم می شناسند. این دستگاه از پرکاربردترین مدل های موجود در بازار است و برای جوشکاری انواع آلیاژ فولاد ضد زنگ مانند برنج، منیزیم، آلومینیوم، طلا، مس و نیکل در ضخامت های مختلف استفاده می شود.
در این دستگاه از آرگون به عنوان گاز بی اثر برای حفاظت از حوضچه مذاب استفاده می شود. همچنین تنگستن و یا آلیاژ تنگستن به عنوان یک مدل الکترود تمام نشدنی در این دستگاه استفاده می شود. از این دستگاه در صنایع پتروشیمی، دریایی و هوایی، نیروگاه های برق و موارد مشابه استفاده می شود.
نوع میگ یا دستگاه جوشکاری CO2 یکی دیگر از پرکاربردترین و مصرفی ترین نوع موتور جوش است. این دستگاه همانند نوع تیگ، برای انواع فولاد ضد زنگ و آلیاژهای آن همچون برنج، نیکل و مس کاربرد دارد. از آنجایی که جوشکاری CO2 جرقه بسیار کمی تولید می کند، برای جوشکاری فلزات مغناطیسی و غیر مغناطیسی بسیار پرکاربرد است. در جوشکاری CO2 از یک اینورتر با منبع برق DC با قطب معکوس، سیم جوش، تورچ و کپسول گاز محافظ CO2 استفاده می شود.
لازم به ذکر است که طرز کار دستگاه اینورتر CO2 نسبت به تیگ کمی آسان تر انجام می گیرد. تفاوت اصلی نوع تیگ و میگ در الکترود آنها است. نوع الکترود جوش تیگ، غیرمصرفی یا مصرف نشدنی است در صورتی که الکترود دستگاه میگ از نوع مصرف شدنی است.
دستگاه های نقطه ای دلتا در دو نوع تولید و عرضه م شوند که هر یک از آنها از منبع تغذیه جداگانه ای برخوردار هستند. در ساخت دستگاه جوش دلتا از آلیاژهای آلومینیومی که استحکام بالایی دارند، استفاده می شود. لازم است بدانید که تولید این ابزار به دقت خاصی نیاز دارد.
این مدل جوشکاری قدیمی ترین نوع جوشکاری با دستگاه به شمار می آید. این دستگاه معروف به جوشکاری با الکترود پوشش دار است که هم با منبع برق مستقیم و هم با منبع برق متناوب قابل انجام است. در این نوع جوشکاری، الکترود به کمک یک انبر نگه دارنده گرفته می شود و قوس الکتریکی ایجادشده، میان قطعه کار و الکترود باعث ایجاد اتصال می شود. در این مدل پوشش به کار رفته بر روی الکترود، وظیفه حفاظت از حوضچه مذاب را برعهده دارد.
جهت اطلاع از قیمت دستگاه جوش قدیمی با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید.
حوزه کار این دستگاه جوش، صنعتی است. این دستگاه از قیمت بالا و ابعاد بزرگی برخوردار است. نحوه کارکرد این مدل همانند نوع تیگ است و تفاوت آنها در این است که مدل پلاسما از گاز یونیزه شده پلاسما استفاده می شود. در این مدل، حرارت به 20000 درجه سانتی گراد نیز می رسد و قوس بسیار پایداری را ایجاد می کند.
در این مدل از سیم فلزی توپر به عنوان الکترود مصرف شونده استفاده می شود. نوک الکترود در داخل پودری از مواد معدنی قرار می گیرد و قوس در زیر پودر ایجاد می شود. به این نکته تو.جه داشته باشید که پودر به کار رفته در این دستگاه، نقش محافظت را برعهده دارد.
این دستگاه با نام دستگاه اکسی استیلن نیز شناخته شده است. در این مدل از یک مشعل یا تورچ استفاده می شود. این مشعل وظیفه ترکیب سوخت گازی با اکسیژن و همچنین ایجاد احتراق برای تولید گرما، ذوب و اتصال قطعات را برعهده دارد. گرمای تولیدشده موجب ذوب فلز پایه و ماده پرکننده می شود.
این نوع دستگاه هزینه بسیار بالایی دارد و مصرف کمتری در میان افراد دارد. در این مدل از دو الکترود فلزی تنگستن در کنار گاز هیدروژن به عنوان محافظ استفاده می شود.
این مدل با جوش نقطه ای شناخته شده است و در آن از دو الکترود مسی استفاده می شود. می توان ورق های فولادی تا ضخامت 3 میلی متر را با استفاده از این وسیله به یکدیگر متصل نمود. عبور جریان برق از میان ورق های فولادی، موجب ایجاد این اتصال می شود.
جوشکاری پلاستیک برای ایجاد اتصال میان قطعات پلاستیکی استفاده می شود. در واقع به جای استفاده کردن از پیچ، چسب و مواد دیگر برای اتصال پلاستیک ها استفاده می شود. این محصول جزو کوچک ترین نمونه های این ابزار است. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کوچکترین دستگاه جوش را برای شما فراهم نموده است.
این دستگاه برای انجام جوشکاری در خلاء استفاده می شود. پرتوهای الکترونی توسط این دستگاه منتشر می شوند و گرمای لازم جهت ذوب و اتصال قطعات در طی فرآیند جوشکاری را فراهم می کند. لازم به ذکر است اگر جوشکاری در مجاورت هوا صورت بگیرد، الکترون ها توسط هوا جذب می شوند.
الکترودهایی که در این دستگاه های جوش استفاده می شوند، به سه دسته الکترودهای اسیدی و قلیایی، الکترودهای فولادی ضد زنگ و طرح آهن تقسیم می شوند. در ادامه به کاربرد الکترودها و قطر مناسب آنها برای انجام فعالیت های مورد نظر، می پردازیم.
همانطور که می دانید فعالیت های جوشکاری از گستره وسیعی برخوردار هستند. به کارگیری از این عملیات در ساخت ساختمان ها، ماشین آلات صنعتی، تجهیزات پزشکی و بسیاری از فعالیت های دیگر، کاربردهای قابل ملاحظه ای دارد. در ادامه به رایج ترین و مهم ترین کاربرد اینورتر جوشکاری می پردازیم.
یکی از رایج ترین و اصلی ترین کاربردهای این ابزار، ایجادلایه ای محافظ در برابر سایش است. با استفاده از این ابزار می توان بر روی سطوح فلزی مورد نظر، یک لایه نازک ایجاد نمود تا در برابر خوردگی و سایش مقاومت داشته باشد.
همانطور که می دانید، اتصال متریال های فلزی و غیر فلزی از اصلی ترین و مهم ترین کاربردهای این ابزار به شمار می آید. توسط فرآیند جوشکاری می توان طیف گسترده ای از قطعات را با تنوع بالا، به یکدیگر متصل نمود. لازم به ذکر است که در برخی از موارد، به منظور برش کاری و ایجاد شیار بر روی متریال های مختلف، می توان از این دستگاه استفاده نمود.
تعمیر قطعات آسیب دیده از دیگر کاربردهای این ابزار به شمار می آید. با استفاده از این محصول می توان ماشین آلات صنعتی و قالب های صنعتی را تعمیر نمود. همچنین انواع مخازن صنعتی که به مرور زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی می شوند را می توان با استفاده از یک دستگاه جوش حرفه ای، تعمیر کرد.
امروزه استفاده از دستگاه های جوشکاری از مزایای قابل توجهی برخوردار است. در ادامه به مزیت های دستگاه جوش اینورتر می پردازیم.
همانطور که با انواع اینورتر جوشکاری آشنا شدید، هر یک از انواع این ابزار جهت انجام کار خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین هر یک از انواع این دستگاه از اجزای مختلفی تشکیل شده است که برخی از آنها قطعات مشترکی دارند. لازم به ذکر است که تمامی انواع دستگاه های جوش از یک برد الکتریکی برخوردار هستند که موجب شروع و یا اتمام فعالیت جوشکاری می شوند. بردهای الکترونیکی استفاده شده در این دستگاه، ساختار پیچیده ای دارند و نمی توان از یک نوع برد در تمامی آنها استفاده نمود.
به طور کلی هر یک از انواع دستگاه جوش، از دو بخش قدرت و فرمان تشکیل شده است. لازم به ذکر است که هر یک از این بخش های نام برده، از قطعات متفاوتی تشکیل می شوند. در لیست زیر به اجزای تشکیل دهنده اینورتر جوشکاری پرداخته شده است:
در ابتدا به تکنولوژی های مسفت و آی جی بی تی اشاره نمودیم. در این بخش به تفاوت های این تکنولوژی در این دستگاه ها می پردازیم. این دو دستگاه، ترانزیستورهایی هستند که از ساختار مشابه با صفحه های نیمه رسانا برخوردار هستند. IGBT یک ابزار نیمه رسانا باسه پایانه ورودی، جمع کننده و خروجی است. این نوع ترانزیستور از کنترل قدرت بالای انرژی برخوردار است.
لازم به ذکر است که این تکنولوژی ابتدا در سال 1980 به بازار عرضه شده است و نوع پیشرفته و جدید مسفت به شمار می آید. Mosfet یکی از ترانزیستورهای میدانی است که از سه پایانه ورودی، منبع و خروجی تشکیل شده است. در این ترانزیستور، جریان خروجی با ولتاژ کنترل می شود. درنتیجه مسفت در دستگاه های کنترل کننده و ولتاژ قرار دارد.
به این نکته توجه داشته باشید که باتوجه به آب و هوای کشور، استفاده از دستگاه هایی که ویژگی مسفت دارند، مناسب تر است. در مقابل این امکان وجود دارد که کشورهایی با آب و هوای متمایز از ایران، استفاده از نوع آی جی بی تی، کاربرد بیشتری داشته باشد.
در این بخش به بررسی عوامل تأثیرگذار بر از سوختگی ماسفت می پردازیم:
استفاده از دستگاه جوش مانند دیگر ابزارآلات برقی از یک سری نکات خاص پیروی می کند. در ادامه شما را با راهنمای استفاده از اینورترهای جوشکاری آشنا می نماییم:
همانطور که گفته شد، دستگاه های جوش در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. درنتیجه شما باید باتوجه به نوع و حجم فعالیت و همچنین جنس فلز و ضخامتی که دارد، بهترین گزینه را انتخاب نمایید. به طور کلی هنگام انتخاب و خرید اینورتر باید به موارد ضروری توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین گزینه را همراه با قیمت مناسب تهیه نمایید.
عواملی مانند شرکت تولیدکننده دستگاه، گارانتی و خدمات پس از فروش برند تولیدکننده، از مهم ترین نکات در خرید این کالا به شمار می آیند. در ادامه به طور کامل تری به نکات مهم در خرید اینورتر جوشکاری می پردازیم.
پیش از این به معرفی انواع این محصول براساس روش های جوشکاری پرداختیم. نوع جوشکاری و هدف از انجام آن بسیار مهم است. اگر برای مصارف خانگی و نیمه صنعتی از این محصول استفاده می کنید، بهتر است از مدل الکترود که متداول ترین مدل ها است، استفاده کنید. یا به عنوان مثالی دیگر، اگر کیفیت و ظاهر جوش برای شما از اهمیت ویژه ای برخوردار است، باید از نوع آرگون استفاده نمایید.
علاوه بر این، اگر هدف شما فقط جوش های سطحی برای ورق های فولادی با قطر کمتر از 3 میلی متر است، می توانید با هزینه کمتر از نقطه جوش استفاده کنید.
یکی از مهم ترین عواملی که باید هنگام خرید این دستگاه به آن توجه داشته باشیم، چرخه عملکرد دستگاه است. به عبارت ساده تر، چرخه عملکرد مدت زمانی است که یک دستگاه می تواند بدون هیچ وقفه ای کار کند. تمام اینورترهای جوشکاری دارای یک چرخه عملکرد هستند که توسط کارخانه سازنده آنها مشخص می شود. به طور کلی سیکل کاری درج شده بر روی دستگاه ها، نشان دهنده میزان فعالیت مداوم دستگاه است.
به عنوان مثال، اگر چرخه عملکرد دستگاهی 60 درصد است، به این معناست که این دستگاه قادر است در هر 10 دقیقه، 6 دقیقه را بدون وقفه و استراحت کار کند.
جریان قابل تحمل دستگاه، قدرت آن را تعیین می کند. طبیعتاً برای انجام کارهای سنگین تر با ضخامت بالا، نیاز به شدت جریان بیشتری است. هر چه قدرت دستگاه بیشتر باشد، فلزات و مواد بیشتری را می توان به کمک آن متصل کرد. اما توجه داشته باشید که شدت جریان بالاتر، قیمت بیشتر و وزن سنگین تری را به همراه دارد.
با استفاده از دستگاه اتوماتیک می توان سرعت جوشکاری را بالاتر برد. در روش اتوماتیک، با تعیین میزان ضخامت قطعه، دستگاه به طور خودکار میزان آمپر و ولتاژ مورد نیاز را تنظیم می کند و عملیات جوشکاری را انجام می دهد. در نوع اتوماتیک امکان ذخیره برنامه نیز وجود دارد.
همان طور که گفته شد، نوع مبدل و مولد در دستگاه ها متفاوت است. قیمت دستگاه، وزن و سهولت در جوشکاری به نوع مبدل بستگی دارد. در حال حاضر، دستگاه های اینورتر از استقبال و محبوبیت بی نظیری برخوردار هستند.
یک دستگاه معمولی باید دارای انبر الکترودگیر باشد، به گونه ای که این انبر، توانایی نگه داشتن الکترود در سایزها و قطرهای مختلف را داشته باشد. اگر انبر جوشکاری قابلیت تحمل جریان را نداشته باشد، باعث سوختن آن می شود و اگر قابلیت تحمل آن بسیار بالاتر از جریان جوشکاری باشد، به علت سنگین تر بودن، کار کردن با آن سخت شده و موجب خستگی دست می شود. به همین دلیل می بایست انبر جوشکاری، متناسب با نوع شدت جریان و کاری که می خواهیم انجام دهیم، انتخاب شود.
یکی دیگر از لوازم جانبی دستگاه، ماسک جوشکاری و لباس مناسب است که از برخورد اشعه با چشم و همچنین اصابت اخگرهای حاصل از جوشکاری به بدن فرد جوشکار جلوگیری می کند.
وزن و ابعاد دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. توصیه می شود برای کارهای خانگی از دستگاه جوش پرتابل استفاده کنید. تا حد امکان، دستگاه هایی را خریداری کنید که دارای چرخ باشند. اینورترهای جوشکاری نسبت به نمونه های قدیمی تر، از وزن کمتری برخوردار هستند.
انتخاب سیم جوش و الکترودهای مناسب برای این دستگاه، باید با دقت کافی صورت بگیرد. قطر و جنس الکترود، از بارزترین مشخصات برای انتخاب الکترود مناسب به شمار می آیند. در صورت استفاده از سیم جوش یا الکترود نامناسب، جوش مورد نظر کیفیت و مقاومت پایینی خواهد داشت.
این کابل وظیفه انتقال جریان الکتریسیته به نقطه جوشکاری را برعهده دارد. کابل جوشکاری باید انعطاف پذیر و نرم باشد و همچنین در برابر کشش و سایش نیز مقاومت داشته باشد. کابل جوشکاری باید بتواند جریان مورد نیاز جوشکاری را با افت ولتاژ کم انتقال دهد.
دستگاه های نسل جدید دارای یکی نمایشگر دیجیتالی هستند. به کمک این نمایشگر می توان بسیار از امکانات دستگاه همچون شدت جریان و ولتاژ دستگاه را مشاهده کرد. وجود این قابلیت، کارکردن با این محصول را بسیار آسان می کند.
همانطور که گفته شد، این محصول یک ابزار برقی پرکاربرد و مهم برای انجام بسیاری از فعالیت ها در صنعت است. از این رو شرکت های داخلی و خارجی متعددی به تولید آن پرداخته اند. در ادامه به معرفی بهترین مارک دستگاه جوش می پردازیم.
این شرکت یکی از موفق ترین و محبوب ترین شرکت های داخلی تولیدکننده این محصول است. این شرکت از سال 1354 فعالیت خود را آغاز کرده است. اوج فعالیت این شرکت از سال 1375 با تولید محصولاتی متناسب با دستگاه های روز دنیا آغاز شد. در سال 1375 این شرکت به تولید محصولاتی نظیر جوش CO2 و پلاسما حوزه فعالیت خود را گسترده کرد. برند ایران ترانس اکنون به تولید انواع دستگاه و اینورتر جوشکاری الکترود، تیگ، میگ، پلاسما، زیر پودری و پیچ جوش می پردازد.
برند صبا یکی دیگر از قدیمی ترین تولیدکنندگان لوازم جوش و برش در کشور است. این برند طرفداران زیادی در بازار دارد و اکنون به تولید دستگاه های الکترود، میگ مگ، تیگ یا آرگون، رکتی فایر تکفاز و سه فاز، دستگاه های زیر پودری و بسیاری از محصولات دیگر می پردازد. جهت تهیه دستگاه جوش صبا 250 با مراجعه به راندنو می توانید لیست فروشگاه های این ابزار را مشاهده نمایید.
رونیکس از برترین برندهای تولیدکننده ابزار، به ویژه ابزار الکتریکی در سال های اخیر است. این برند توانسته با فعالیت های روزافزون خود و استفاده از تکنولوژی روز دنیا در محصولات خود، ابزارآلات باکیفیتی را عرضه کند. این برند با شناخت بازار و نیاز روز کاربران توانسته جایگاه خود را در بازار ابزارآلات، به ویژه مصرف کنندگان اینورتر جوشکاری تثبیت نماید.
شرکت بازرگانی رونیکس بیش از 500 تولیدکننده در 11 کشور جهان دارد و نظارت و کنترل فنی دستگاه های خود را توسط متخصصین در داخل و خارج از کشور اعمال می کند. استفاده از اینورتر جوشکاری رونیکس در میان کاربران بسیار محبوب واقع شده است. از برترین مدل های این دستگاه که توسط رونیکس به بازار عرضه شده است می توان به 4604، 4602، 4611، 4620 و 4605 اشاره نمود. همچنین جهت اطلاع از قیمت دستگاه جوش رونیکس 250 با مراجعه به راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهد نمایید.
ادون برند دیگری است که فعالیت خود را از سال 2001 آغاز نمود. محصولات ادون از کیفیت بالایی برخوردار هستند و به مشتریان خود خدمات پس از فروش ارائه می دهد. ابزارآلات برقی ادون در تنوع بالایی تولید می شوند و نیاز کاربران را به خوبی رفع می کنند.
شرکت البرز ابزار از تولیدکنندگان معتبر و محبوب در کشور است. این شرکت از سال 1361 فعالیت خود را در عرصه تولید ابزارآلات تحت عنوان محک آغاز کرد. تمامی ترانس های جوش این برند دارای گواهی نامه ISO-9002 و ISO-9000 هستند. این شرکت دارای خدمات پس از فروش مناسبی در سراسر کشور است.
از تولیدکنندگان دیگر این محصول می توان به توسن اشاره کرد. شرکت توسن در سال 1382 فعالیت خود را در ایران آغاز کرد. شرکت توسن در تلاش است تا با متخصصین مجرب و با بکارگیری تکنولوژی های روز دنیا و هم چنین شناخت نیاز روز جامعه، محصولاتی با کیفیت و قیمت مقرون به صرفه به بازار عرضه کند.
از مارک های دیگر تولیدکننده این کالا می توان به اینورتر جوشکاری ادون، هیوندای، آروا، دوو، جاب، میلر، گام الکتریک، جوشا، باس و دیگر برندها اشاره کرد.
اینورتر جوشکاری آروا از دیگر برندهای ایرانی محبوب و معتبر تولیدکننده این ابزار است که در میان کاربران از محبوبیت به سزایی برخوردار است. دستگاه جوش آروا 250 یکی از پرمصرف ترین انواع این ابزار به شمار می آید که توسط این برند به بازار عرضه شده است. جهت اطلاع از قیمت اینورتر جوشکاری آروا با مراجعه به سایت راندنو می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این ابزار ارتباط مستقیم برقرار نمایید.
دستگاه جوش آیرون مکس، اینتیمکس، باس، جگوار، گام الکتریک، یوز، رسب و باریسان از دیگر تولیدکننده های محبوب و معتبر اینورتر و دستگاه های جوش هستند.
قیمت موتور جوش به عوامل مختلفی مانند آمپراژ تولیدی، نوع دستگاه، برند تولیدکننده آن و مواردی از این قبیل بستگی دارد. به این نکته توجه داشته باشید هر چه تحمل جریان دستگاه بالاتر باشد، قیمت آن نیز افزایش می یابد. از دیگر عوامل تأثیرگذار می توان به چرخه عملکرد، گارانتی، وجود نمایشگر دیجیتال، نوع کابل، قابلیت تنظیم، نوع مبدل و نوع دستگاه اشاره نمود. همچنین اقلامی که به همراه دستگاه به خریدار ارائه می شوند، از دیگر پارامترهای مهم در قیمت دستگاه جوشکاری به شمار می آیند.
وسایلی مانند ماسم جوشکاری، دستکش، انبر جوش، عینک جوشکاری و دیگر تجهیزات ضروری از اقلامی هستند که در برخی از انواع این محصول، به خریدار ارائه می شوند. برد اینورتر جوشکاری از دیگر پارامترهای مهم در انتخاب و خرید این ابزار است که متناسب با نوع پروژه خود، می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
برای خرید اینورتر جوشکاری می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت اینورتر جوشکاری و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.