ثبت فروشگاه

کپسول آتش نشانی 

کپسول آتش نشانی یکی از تجهیزاتی است که جهت خاموش کردن آتش، مورد استفاده قرار می گیرد. انواع کپسول اتش نشانی از یک محفظه فولادی و قابل حمل تشکیل شده اند که مقدار مشخصی از مواد خاموش کننده در داخل آنها قرار دارد. همچنین این مواد توسط اهرمی که بر روی کپسول آتش نشانی وجود دارد، به  بیرون پرتاب می شود. برای استفاده از این تجهیزات آتش نشانی در ابتدا باید ضامن کپسول را بکشید و سپس اهرم آن را فشار دهید. سپس اهرم یک میله را فشار می دهد تا شیر فنری تعبیه شده در این ابزار، مسیر خروجی را باز کند.

کپسول آتش نشانی یکی مهم ترین و اساسی ترین کالاها است که وجود آن در منازل، ادارات و حتی ماشین ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

کپسول آتش نشانی

انواع آتش سوزی ها

در ابتدا پیش از هر چیز لازم است به آتش سوزی های ممکن بپردازیم. سوخت و همچنین منابعی که خطرآفرین هستند، موجب بروز آتش سوزی های گوناگونی می شوند. از این رو هر یک از انواع حریق ها، برای مهار شدن به خاموش کننده های مختص به خود نیاز دارند. در ادامه شما را با انواع مواد محترقه آشنا خواهیم نمود.

  • کلاس A: مواد قابل اشتعال در این نوع آتش سوزی، شامل مواد جامد مانند کاغذ، چوب، پارچه و ... است.
  • کلاس B: مواد آتش زا در این نوع آتش سوزی شامل مایعات قابل اشتعال زا مانند روغن، بنزین و دیزل است.
  • کلاس C: مواد محترقه در این نوع آتش سوزی حاوی گازها است.
  • کلاس D: مواد مشتعل در این نوع آتش سوزی، شامل انواع فلزات است.
  • کلاس E: این نوع آتش سوزی شامل موادی خاصی نیست بلکه تنها به دلیل سهولت بیشتر در انجام فعالیت های فنی، کاربرد دارد. به عبارتی این نوع آتش سوزی به کار با دستگاه ها و تجهیزات برقی، اشاره دارد.
  • کلاس F: این نوع آتش سوزی با روغن های پخت و پز مرتبط است.

انواع آتش سوزی ها

انواع کپسول آتش نشانی

کپسول های آتش نشانی بر اساس مواد خاموش کننده ای که داخل آنها قرار گرفته است، به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر یک از آنها برای خاموش کردن مواد خاصی کاربرد دارند. در ادامه به انواع کپسول آتش نشانی و محتویات داخل آنها می پردازیم.

کپسول آتش نشانی آبی

کپسول های آبی (آب و گاز) است که از رایج ترین کپسول ها به شمار می رود و از آنها جهت خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A (مواد خشک یا جامدات) همچون چوب، کاغذ، پارچه، پلاستیک، الیاف، نفتالین، لاستیک و غیره استفاده می شود. این کپسول ها در چهار نوع  جت آبی، اسپری آبی، آب همراه با افزودنی ها و بخار آب یا مه تولید می شوند.

کپسول آتش نشانی پودر و گاز

کپسول پودر و گاز آتش نشانی یکی از شناخته شده ترین انواع این محصول است که به آن کپسول پودری نیز گفته می شود. کپسول اتش نشانی پودری از مقداری پودر بی کربنات پتاسیم برخوردار است که همراه با گاز نیتروژن و با فشار بالا، داخل یک سیلندر فولادی قرار گرفته است. عکلکرد این کپسول به گونه ای است که با فشار دادن اهرم مورد نظر، این پودر فشرده شده به طرف جسم در حال سوختن پرتاب می شود. در نتیجه با قرار گرفتن بر روی آتش، اکسیژن را حذف می کند و آتش خاموش می شود.

کپسول آتش نشانی دی اکسید کربن

این کپسول آتش نشانی یکی از پرطرفدارترین انواع این محصول است که با استفاده از گاز دی اکسید کربن، آتش را خاموش می کند. کارکرد این کپسول گاز به گونه ای است که گاز CO2 را با فشار 150 بار در یک سیلندر فولادی محفوظ نگه می دارد و با فشردن اهرم خروج، این گاز به سمت جسم محرق پرتاب می شود. به طوریکه محیط اطراف آتش را گاز دی اکسید کربن پر می کند و اکسیژن را از بین می برد. این نوع کپسول آتش نشانی نیز در سایزهای گوناگون 2، 3، 4، 6، 9، 12 و 30 کیلویی تولید و به بازار عرضه می شوند. لازم به ذکر است که کپسول های 9، 12 و 30 کیلویی با ارابه های چرخ دار قابل حمل هستند.

کپسول آتش نشانی آب و گاز

این نوع از کپسول های آتش نشانی ساده ترین نوع این محصولات هستند. همانطور که می دانید آب نقطه مقابل آتش است و در برخی از مواقع به منظور خاموش کردن حریق های کوچک گزینه مناسبی به شمار می آید. در این کپسول های آتش نشانی، آب به همراه گاز نیتروژن و با فشار زیاد داخل یک کپسول فولادی قرار گرفته است. این نوع کپسول آتش نشانی در 5 سایز مختلف 6، 9، 12، 25 و 50 کیلویی تولید و به بازار ارائه می شود. سایزهای 6، 9 و 12 این محصول با دست قابل تنظیم هستند و دیگر سایزهای نام برده این محصول، توسط ارابه های چرخ دار، حمل می شوند و مورد استفاده کاربران قرار می گیرند. بدنه این کپسول اتش نشانی نیز آبی رنگ است.

کپسول آتش نشانی فوم یا کف

نوع دیگر کپسول های آتش نشانی هستند که از آنها برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A مانند مواد خشک و جامدات و کلاس B مانند مایعات قابل اشتعال همچون بنزین، کاغذ، گازوئیل، پارچه، پلاستیک، الکل و ... استفاده می شود. لازم به ذکر است که برچسب این کپسول ها کرم رنگ است. کف یا فوم با پوشاندن سطح بیرونی مایعات و مانع از رسیدن بخارهای قابل اشتعال به هوا، موجب مهار آتش می شوند. کارکرد این مواد به گونه ای است که با ریختن آن بر روی آتش، لایه ای مانند پتو بر روی حریق ایجاد می کند و با حذف اکسیژن، موجب مهار شدن آتش می شود.

کپسول های خاموش کننده دی اکسید کربن (CO2)

این کپسول ها با حذف اکسیژن از مثلث آتش، آن را خاموش می کنند. از این نوع کپسول برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس B و کلاس E استفاده می شود و کاربرد زیادی برای خاموش کردن مکان هایی که در آن تجهزات و وسایل الکتریکی وجود دارد و آتش سوزی براثر اتصال است، استفاده می شود. این کپسول ها دارای برچسب کرم رنگ هستند و پس از خاموش کردن، از خود هیچ پسماندی بجای نمی گذارند.

پودرهای خشک

این نوع از کپسول های آتش نشانی از پرکاربردترین نوع کپسول ها هستند و از آنها برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A ،B، کلاس C (گازهای قابل اشتعال) و کلاس E (برق و الکتریسته) استفاده می شود. لازم به ذکر است که کاربرد اصلی این کپسول ها برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاسD (فلزات قابل اشتعال) است. پودرهای موجود در این کپسول ممکن است موجب ایجاد صدمه به قدرت بینایی و بروز مشکلات تنفسی شود. از این رو این نوع کپسول آتش نشانی برای ساختمان ها و مصارف خانگی توصیه نمی شود. همچنین توجه داشته باشید که برچسب کپسول آتش نشانی پودر خشک، آبی رنگ است.

کپسول های خاموش کننده، شیمیایی سرد

از این مورد برای خاموش کردن آتش سوزی های کلاس F مانند روغن های خوراکی موجود در آشپزخانه ها و رستوران ها همچون روغن مایع، روغن سویا، روغن زیتون و ... استفاده می شود. به طوریکه مواد شیمیایی سرد، به سرعت شعله های آتش را خنثی می کند و آتش ناشی از سوختن روغن را سرد می شود. سپس به صورت شیمیایی واکنش داده و یک ماده صابونی شکل به وجود می آید. این کپسول ها برچسب زرد رنگ دارند و از آنها می توان به منظور خاموش کردن آتش سوزی های کلاس A و B نیز استفاده نمود.

کپسول های سبز

این نوع از کپسول ها با نام کپسول های بایوفوم شناخته شده هستند و موادی که در این کپسول های آتش نشانی استفاده شده است، متناسب و سازگار با محیط زیست هستند.

انواع کپسول آتش نشانی

مضرات پودر کپسول آتش نشانی

پودرهای شیمیایی کپسول آتش نشانی برای اطفای حریق مورد استفاده قرار می گیرند. این پودرهای شیمیایی پوست را تحریک می کنند و برای جلوگیری از آسیب های پوستی، باید از دستکش استفاده نمود. همچنین ورود گرد این پودرها به درون دستگاه تنفسی سبب ایجاد مشکلات تنفسی حاد می شود. از دیگر مشکلات این پودرها در صورت بلعیده شدن درد شدید معده است.

مضرات پودر کپسول آتش نشانی

نکات مهم در انتخاب و خرید کپسول گاز

 همان گونه که توضیح داده شد، کپسول ها در انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام برای اطفاء حریق مناسبی به کار گرفته می شود. به همین دلیل باید باتوجه به مکان قابل استفاده خود، متناسب ترین نوع کپسول آتش نشانی را خریداری نمایید. در ادامه شما را با نکات مهم پیش از خرید کپسول آتش نشانی آشنا خواهیم نمود.

نوع خاموش کننده

مهم ترین و اولین نکته ای که هنگام خرید این تجهیزات ایمنی باید به آن توجه داشته باشید، نوع مواد و سازگاری نوع مواد خاموش کننده با آتش سوزی است. همانطور که به این موضوع پرداخته شد، هر نوع از خاموش کننده ها در کلاس های مختص به خود قرار می گیرند. از این رو برای خاموش کردن هر آتش، به کپسول خاص آن نیاز دارید.

ظرفیت و تعداد خاموش کننده

توجه داشته باشید که این تجهیزات آتش نشانی را باید باتوجه به محیط مورد نظر که قصد استفاده از آن را دارید، انتخاب نمایید. به عبارتی ظرفیت و تعداد مورد نیاز این محصول را باید باتوجه به حجم محیط مورد نظر خریداری نمایید. زیرا ممکن است با خرید کپسول کم ظرفیت، به هنگام حریق نتوانید آتش را به خوبی مهار کنید و خسارت های جبران ناپذیری به وجود بیاید.

زمان تخلیه و طول پرتاب مواد

زمان تخلیه محتوای درونی کپسول حریق، از دیگر نکات مهمی است که باید به آن توجه داشته باشید. توجه داشتته باشید که طول پرتاب مواد درونی کپسول آتش نشانی حدود 2 تا 7 متر است. به عبارتی به گونه ای مواد را پرتاب می کند که فاصله ایمنی میان افراد و آتش رعایت شود.

شکل ظاهری و محل نصب

کپسول های آتش نشانی معمولاً به صورت استوانه ای تولید می شوند و باتوجه به محل مورد نظر، در ابعاد و اندازه های مختلفی عرضه می شوند. کپسول هایی که از وزن سبکی برخوردار هستند، مناسب برای نصب بر روی دیوار هستند. همانطور که پیش از این گفته شد، کپسول های سنگین نیز در دو مدل چرخ دار و بدون چرخ قابل استفاده هستند.

مکانیزم عملکرد

انواع کپسول آتش نشانی در دو نوع بالن دار و تحت فشار، تولید و مورد استفاده قرار می گیرند. نوع بالن دار این کپسول از یک محفظه برخوردار است و کار اصلی آن، تأمین فشار خروجی برای مواد خاموش کننده است. لازم به ذکر است که افراد باتجربه و آتش نشان ها از این نوع کپسول ها استفاده می کنند. در مقابل کپسول های آتش نشانی تحت فشار نیز مورد استفاده افراد غیرحرفه ای قرار می گیرند. لازم به ذکر است که کپسول های خاموش کننده بالن دار نسبت به نوع تحت فشار آن، از یک ویژگی قابل توجه برخوردار است. کارکرد این محصول به گونه ای است که تنها با شارژ مخزن اصلی، می توان به صورت مجدد از آن استفاده نمود.

دما و شرایط محیطی نگهدارنده

هنگام خرید این محصول به دمای محیط محل نگهداری توجه داشته باشید. اگر به تعداد مشخصی کپسول به منظور مصارف صنعتی بزرگ نیاز دارید، باید محدوده دمای آن میان 20- تا 60+ باشد.

جنس بدنه

جنس و بدنه کپسول از دیگر نکات مهم در خرید کپسول های آتش نشانی به شمار می آید. هنگام خرید این محصول به این نکته توجه داشته باشید که بدنه این کالا به هیچ عنوان خراش و یا فرورفتگی نداشته باشد.

فشارسنج

بر روی برخی از کپسول های آتش نشانی، فشارسنج نصب می شود. این فشارسنج محدوده فشار داخل کپسول را نمایش می دهد. توجه داشته باشید که اگر عقربه فشارسنج بر روی رنگ سبز قرار گرفته باشد، فشار در محدوده مجاز است. همچنین اگر عقربه در محدوده قرمز و پس از آن قرار داشته باشد، یعنی فشار داخل کپسول بیش از حد لازم و یا کمتر است.

رنگ بدنه

همانطور که پیش از این گفته شد، رنگ بدنه هر یک از انواع کپسول های آتش نشانی، باتوجه به نوع ماده خاموش کننده آن متفاوت است. به طور معمول کپسول های آتش نشانی در ایران قرمز رنگ هستند و کپسول های بیوورسال به رنگ سبز هستند.

نکات مهم در انتخاب و خرید کپسول گاز

بهترین برند کپسول آتش نشانی

برندهای متعددی به تولید انواع کپسول آتش نشانی پرداخته اند. در ادامه به معرفی بهترین مارک کپسول آتش نشانی خواهیم پرداخت.

کپسول آتش نشانی خزر سیلندر

برند خزر سیلندر یکی از محبوب ترین و برترین شرکت های تولیدکننده انواع کپسول آتش نشانی است. این برند از سال 1387 فعالیت خود را در این زمینه آغاز نمود و تاکنون توانسته است جایگاه ویژه ای در این زمینه به دست آورد. این شرکت نیز به تولید انواع کپسول آتش نشانی حاوی فوم، پودر، گاز و ... پرداخته است.

کپسول روناک گاز خزر

شرکت روناک گاز از سال 1382 فعالیت خود را آغاز نمود و تاکنون به تولید انواع کپسول گازها پرداخته است. محصولات این برند از تنوع بالا و کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و این موضوع موجب شده است تا جایگاه ویژه ای در میان برندهای موجود به دست آورد.

کپسول آتش نشانی بایا سیلندر

بایا سیلندر یکی از محبوب ترین و شناخته شده ترین برندهای تولیدکننده انواع کپسول آتش نشانی است. کپسول های آتش نشانی تولیدشده توسط این برند از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و باتوجه به استانداردهای لازم طراحی و تولید می شوند. این شرکت نیز به تولید انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال و کپسول آتش نشانی دژ نیز پرداخته است.

از دیگر تولیدکنندگان کپسول آتش نشانی می توان از برندهای ایران نجات، بایا، پارسا، روناک، توچال،‌ سپهر، پیشرو و ... نام برد.

قیمت کپسول اتش نشانی

قیمت خاموش کننده حریق مقرون به صرفه است و با صرف هزینه ای پایین، می توانید آن را خریداری نمایید. جهت اطلاع از قیمت کپسول آتش نشانی 3 کیلویی، 12 کیلویی، 6 کیلویی و ... با مراجعه به سایت راندنو می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول ارتباط مستقیم برقرار نمایید.

خرید کپسول آتش نشانی

برای خرید کپسول آتش نشانی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کپسول آتش نشانی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع