کابل فشار ضعیف (Low Voltage - LV) یا کابل سبک یکی از انواع کابل است که اغلب در صنایعی همچون ساختمان سازی، تجهیزات داخلی، ماشین آلات و وسایل الکتریکی به کار می رود. در پاسخ به سؤال کابل فشار ضعیف چیست باید گفت این کابل ها به علت ولتاژ پایینی که دارند، با این نام شناخته می شوند. معمولاً این کابل ها مصارف سبک دارند.
کابل های کم فشار می توانند مصرف زمینی یا هوایی داشته باشند و از آلیاژهای مختلف مانند مس و آلومینیوم ساخته شوند. این کابل ها روکش هایی از جنس های مختلف دارند و از عایق در ساختار آن ها استفاده شده است که می تواند از رشته های کابل محافظت کند. کابل فشار ضعیف شیلددار نیز به بازار عرضه می شود. این کابل ها مقاومت فیزیکی بسیار خوبی دارند و میزان نویزپذیری آن ها بسیار کم است. در شبکه های حساس از این کابل ها می توان استفاده کرد.
عایق این کابل ها اغلب از جنس PVC انتخاب می شود زیرا قیمت مقرون به صرفه ای دارد در بسیاری از مواقع نیز از کابل های XLPE در ساخت این محصولات استفاده می شود. در حال حاضر کابل نسوز فشار ضعیف نیز به بازار عرضه می شود.
کابل برق فشار ضعیف از هادی، عایق و روکش ساخته شده است. برخی از آن ها به زره، شیلد و فیلر مجهز شده اند. فیلر ماده ای است که برای پرکردن فضای خالی در کابل ها از آن استفاده می شود. این ماده بین هادی ها قرار می گیرد و خمش کافی را در اختیار کابل می گذارد.
این کابل ها اغلب در شبکه های سبک تر مورد استفاده قرار می گیرند زیرا تحمل کابل فشار ضعیف و قوی و متوسط با هم متفاوت است. این کابل ها با اشکال مختلفی به بازار عرضه می شوند و هرکدام می توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. به طور کلی از کابل های کم فشار در ساخت تجهیزات الکتریکی، سیستم های روشنایی، انتقال نیرو محرکه به الکتروموتورها و ... استفاده می شود. این کابل ها می توانند داخل کانال یا به صورت دفنی زیر زمین نصب شوند. همچنین کاربردهای پیرامون کابل کشی هوایی نیز از دیگر مصارف این کابل ها به شمار می آید.
این کابل ها ویژگی های گوناگونی دارند. مهمترین مشخصات این کابل ها ولتاژ آن ها است. این کابل ها از ولتاژهای پایین تری پشتیبانی می کنند. به همین دلیل در سیستم های ساده تر همچون روشنایی منازل مسکونی و ... مورد استفاده قرار می گیرند.
ولتاژ کاری این کابل ها در بازار معمولاً بین 250 الی 500 ولت است. البته کابل کم فشار یا فشار ضعیف می تواند ولتاژ تا 1000 ولت یا همان 1 کیلو ولت نیز داشته باشد. معمولاً از ولتاژ 12 کیلو ولت تا 32 کیلو ولت را کابل فشار متوسط می گویند. رنج بعدی کابل های کم فشار از 0.6 کیلو ولت یا همان 600 ولت است.
این کابل ها از لحاظ جنس و نوع هادی به دسته های مجزا تقسیم می شوند:
انواع کابل فشار ضعیف براساس شکل هادی عبارتند از:
در برخی از موارد، این کابل ها به شکل مفتول تک رشته به بازار عرضه می شوند. این کابل ها در محیط های خشک و مرطوب کاربرد دارند. این گونه کابل ها دارای هادی از جنس مس و یا آلومینیوم هستند و استفاده از آنها، اغلب درون لوله ها و تجهیزات داخلی است. جنس روکش این کابل ها معمولاً از نوع PVC است.پ
در این کابل ها عدد اول تعداد رشته و عدد دوم سطح مقطع سیم ها را نشان می دهد. برای مثال، کابل افشان سبک 2.5*2، 2 رشته سیم با سطح مقطع 2.5 میلی متر مربع دارد که در زیر پوشش PVC قرار گرفته است. کابل های سبک در تعداد رشته های متفاوت تک رشته، 2، 3، 4 و 5 رشته به بازار عرضه می شوند. رشته ها درون این نوع کابل، به صورت برهم تابیده شده قرار گرفته اند. رشته سیم های کابل سبک می توانند در سطح مقطع های 0.25 میلی متر تا 300 میلی متر مربع باشند.
در مراحل تولید کابل فشار ضعیف باید تمامی استانداردها رعایت شود. در حالت کلی، تمامی کابل های ولتاژ پایین باید مطابق با استاندارد VDE آلمان تولید شوند. کابل های بدون زره سبک در محیط هایی با احتمال ضربه های مکانیکی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. در مقابل، کابل زره دار فشار ضعیف در محیط هایی با شرایط محیطی سخت تر مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار کابل زره دار سبک از زره فولادی جهت افزایش استحکام استفاده شده است.
کابل های برق فشار ضعیف براساس استاندارد آلمانی و به کمک حروف الفبا انگلیسی نامگذاری می شوند. در این روش حرف N بیانگر هادی مسی و حرف NA بیانگر هادی آلومینیومی است. دومین حرف نیز اگر Y باشد یعنی کابل عایق پلاستیک دارد. در غیر این صورت کابل عایق لاستیک دارد و با حرف G نشان داده می شود. سومین حرف نوع غلاف را مشخص می کند. حرف Y نشان دهنده پلاستیک، حرف K نشان دهنده سرب و حرف KL نشان از آلومینیومی بودن غلاف دارد. کابل های زیر از پرکاربردترین کابل های فشار ضعیف هستند:
هر دوی این کابل ها وظیفه انتقال جریان الکتریکی را برعهده دارند اما در برخی از ویژگی ها با هم متفاوت هستند. این تفاوت ها عبارتند از:
امروزه کارخانه های زیادی اقدام به تولید کابل های سبک کرده اند و صادرات این کالا نیز مورد استقبال قرار گرفته است.
اندازه سطح مقطع، تعداد رشته، محل بکارگیری کابل، طول مسیر، کمترین و بیشترین دمای محیط، رطوبت و ... از عوامل تأثیرگذار در قیمت کابل سبک به شمار می آیند. هرچه سطح مقطع بزرگ تر و تعداد رشته های این کابل ها بیشتر باشد، قیمت آن ها نیز بیشتر می شود.
برای خرید کابل فشار ضعیف می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل فشار ضعیف و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.