رک شبکه یا رک سرور محفظهای است که تجهیزات شبکه مانند پچ پنل، سوئیچ، کابل شبکه، پچ کورد، روتر و سرور را در خود جای میدهد. این محصول از تجهیزات شبکه محافظت میکند و از ورود ضربه، فشار و صدمات فیزیکی به آنها نیز جلوگیری میکند. در حقیقت، رک یک اتاق کوچک برای سرور محسوب میشود. رک با به وجود آوردن تهویه مناسب به کمک فن، از ورود گرد و غبار به داخل تجهیزات سرور جلوگیری میکند و مانع گرم شدن بیش از حد این تجهیزات میشود. تمامی تجهیزات شبکه دارای ابعاد استاندارد هستند. رک سرور نیز به گونهای طراحی شده است که بتواند ابعاد مختلف این تجهیزات را در خود جای دهد. بدنه آنها اغلب از فلز است و به رنگ مشکی ساخته میشود. در حوزه شبکه و فناوری اطلاعات، به محفظهای که قطعات شبکه همچون سرور، پچ پنل، روتر، سوئیچ و مودم را در خود جای میدهد، رک گفته میشود. این وسیله در سایزها و ابعاد مختلف به بازار عرضه میشود. رکها معمولاً طبقاتی دارند که تجهیزات شبکه روی آنها قرار میگیرد. وظیفه اصلی رک نگهداری و محافظت از تجهیزات شبکه است. Rackها برساس استاندارد در انواع درب دار و بدون درب به بازار عرضه میشوند. این رکها کاربرد بسیار زیادی دارند.
رکها به دو نوع رک دیواری و rack ایستاده تقسیم میشوند. رک دیواری اغلب در ارتفاعهای 5، 6، 7، 9 و گاهاً 12 و 15 یونیت به بازار عرضه میشوند. همچنین عمق این رکها میتواند 35، 45 و یا 60 سانتیمتر باشد. عمق رک دیواری اغلب از عمق رک سرور ایستاده کمتر است. رک شبکه ایستاده دارای ابعاد بزرگتری نسبت به رک دیواری است و به راحتی میتوان بسیاری از تجهیزات شبکه را در آن جای داد. از این رک اغلب در مجموعههایی که کابل کشی زیادی دارند، استفاده میشود. رک شبکهایستاده دارای ورودی و خروجی در بالا و پایین است که کابل شبکه به آن وارد شده و از آن خارج میشود. انواع رکها شامل موارد زیر است.
رکها براساس مکان نصبشان به دو دسته رک شبکه Outdoor و رک شبکه Indoor تقسیمبندی میشوند. رک شبکه اوت دور رکهایی هستند که مقاومت فیزیکی بالاتری دارند به همین دلیل در محیطهای خارجی میتوان از این محصولات استفاده کرد. این رکها ضد آب هستند و هیچگونه گرد و خاکی به داخل آنها نفوذ نمیکند. علاوه براین نور خورشید و مواد شیمیایی ساختار آنها را برهم نمیزند. از برترین برندهای تولیدکننده رک شبکه اوت دور میتوان به HPI و پایا سیستم اشاره کرد. رکهای Indoor برای محیطهای داخلی و مسقف مناسب هستند. هر دو نوع رکها در دو مدلایستاده و دیواری تولید میشوند.
برای خرید رک باید به نکاتی مانند عمق، ارتفاع (یونیت)، دیواری یاایستاده بودن، تعداد فن، جنس بدنه، چرخ دار بودن یا نبودن، نوع کارکرد، برند و استانداردهای تولید توجه کرد و با توجه به توپولوژی و ابعاد شبکه آنها را انتخاب کرد. قیمت رک معمولاً به تعداد یونیت، ایستاده یا دیواری بودن، نوع برند، چرخدار بودن، فن و پاور ماژول داشتن آن بستگی دارد. همچنین برند رک نیز عاملی مهم در انتخاب رک است و برروی قیمت آن نیز اثرگذار است. رک شبکه دست دوم یا استوک نیز در بازار موجود است که قیمت آن از رک نو بسیار پایینتر است.
برای خرید رک شبکه میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت رک شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.