رک شبکه یا رک سرور محفظه ای است که تجهیزات شبکه مانند پچ پنل، سوئیچ، کابل شبکه، پچ کورد، روتر، سرور و ... را در خود جای می دهد. رک شبکه از تجهیزات شبکه محافظت کرده و از ورود ضربه، فشار و صدمات فیزیکی به آن ها جلوگیری می کند. در حقیقت، رک یک اتاق کوچک سرور محسوب می شود. رک با به وجود آوردن تهویه مناسب به کمک فن، از ورود گرد و غبار به داخل تجهیزات سرور جلوگیری می کند و مانع گرم شدن بیش از حد این تجهیزات می شود. تمامی تجهیزات شبکه دارای ابعاد استاندارد هستند. رک سرور نیز به گونه ای طراحی شده است که بتواند ابعاد مختلف این تجهیزات را در خود جای دهد. بدنه آن ها اغلب از فلز است و به رنگ مشکی ساخته می شود.
رک های شبکه به دو نوع رک شبکه دیواری و رک شبکه ایستاده تقسیم می شوند:
رک دیواری اغلب در ارتفاع های 5، 6، 7، 9 و گاهاً 12 و 15 یونیت به بازار عرضه می شوند. هم چنین عمق این رک ها می تواند 35، 45 و یا 60 سانتی متر باشد. این رک ها با فاصله و ارتفاع مناسب از سطح زمین بر روی دیوار نصب می شوند. بدنه اغلب این رک ها از جنس فلز استیل و یا آلومینیوم است و درب آن ها می تواند از جنس شیشه ای و یا فلزی باشد. عمق رک دیواری اغلب از عمق رک سرور ایستاده کمتر است.
برخی از رک های دیواری امکان باز شدن از کنار و یا چرخش 100 درجه ای دارند و کاربر هم از کنار و هم از پشت می تواند به تجهیزات داخل رک دسترسی پیدا کند. از پرکاربردترین رک های دیواری شبکه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این رک ها اغلب دارای عمق های 30، 40 و 45 می باشند. به رک سرور کوچک، مینی رک سرور نیز گفته می شود.
داخل رک 7 یونیت می توان قسمتی از یک شبکه و یا تمام یک شبکه کوچک را جای داد. این رک ها دارای ارتفاع 30 سانتی متری هستند و با عمق های 40، 45 و 60 سانتی متری تولید می شوند.
رک سرور 9 یونیت دارای ابعاد استاندارد و تنوع بالایی است و در بسیاری از مجموعه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این رک در عمق های 40، 45 و 60 تولید و ارائه می شود. این رک ها بیشترین کاربرد را در مجموعه ها دارند.
این رک دارای ابعاد بزرگتری نسبت به رک دیواری است و به راحتی می توان بسیاری از تجهیزات شبکه را در آن جای داد. از این رک اغلب در مجموعه هایی که کابل کشی بسیاری دارند، استفاده می شود. رک شبکه ایستاده دارای ورودی و خروجی در بالا و پایین است که کابل شبکه به آن وارد شده و از آن خارج می شود.
اغلب رک های شبکه ایستاده از هر 4 طرف باز می شوند و قابلیت دسترسی به داخل رک برای آنها فراهم شده است. رک ایستاده اغلب در ارتفاع های 16، 21، 22، 28، 36، 40، 44 یونیت و ... تولید می شود. هم چنین قابلیت تولید در عمق های 60، 80، 100 و .. را نیز دارد. درب این تجهیزات می تواند از جنس شیشه های نشکن سکوریت، نوعی طلق و یا فلز باشد. اغلب رک های ایستاده دارای چرخ هستند که جهت جابه جایی آسان تر در زیر آن ها نصب شده است.
از دیگر متعلقات رک می توان به لایت پنل، قفل های ریتالی، LCD پنل و … اشاره کرد.
از برترین برندهای تولیدکننده این تجهیزات می توان به رک شبکه پایا سیستم، الگونت، رک سرور تیام شبکه، اچ پی آسیا (HPA)، HPI و ... اشاره کرد. قیمت رک شبکه معمولاً با تعداد یونیت، ایستاده یا دیواری بودن، برند، چرخدار بودن، فن و پاور ماژول داشتن متفاوت می باشد.
برای خرید رک شبکه باید به نکاتی مانند عمق، ارتفاع (یونیت)، دیواری یا ایستاده بودن، تعداد فن، جنس بدنه، چرخ دار بودن یا نبودن، نوع کارکرد، برند، استانداردهای تولید و ... توجه کرد و با توجه به توپولوژی و ابعاد شبکه آن ها را انتخاب کرد.
در سایت راندنو می توانید لیست قیمت انواع رک شبکه را مشاهده کرده و با فروشندگان و نمایندگان فروش رک شبکه و سایر تجهیزات شبکه به طور مستقیم و بدون واسطه در ارتباط باشید.