ثبت فروشگاه

آمپرمتر

آمپرمتر یا آمپرسنج (Ammeter) ابزاری برای اندازه گیری شدت جریان در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی محسوب می شود. واحد اندازه گیری جریان، آمپر نام دارد به همین خاطر این وسیله را آمپرمتر نام گذاری کرده اند. این وسیله بیشتر در آزمایشگاه ها و کارگاه های برق مورد استفاده قرار می گیرند. در تابلوهای برق نیز می توان برای اندازه گیری جریان هر مصرف کننده از آمپرمتر استفاده کرد. همچنین می توان برای اندازه گیری کل جریان موجود در تابلو برق، یک آمپرمتر جداگانه در مدار نصب کرد. جهت استعلام قیمت آمپرمتر با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش آمپرمتر هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید آمپرمتر اقدام نمایید.

آمپرمتر

انواع آمپرمتر براساس نوع جریان

آمپرمتر براساس نوع جریان به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

آمپرمتر جریان متناوب AC 

کلیه پریزهای موجود در منازل از جریان ac تغذیه می کنند. در جریان AC، الکترون ها گاهی  به یک جهت حرکت می کنند و سپس به سمت معکوس آن برمی گردند.

آمپرمتر جریان مستقیم DC 

کلیه باتری های تغذیه مورد استفاده در منازل از برق دی سی پشتیبانی می کنند. در جریان DC، الکترون ها به صورت پیوسته در یک جهت جریان دارند. 

انواع آمپرمتر برای اندازه گیری جریان الکتریکی

آمپرمترها بر حسب نحوه اندازه گیری جریان الکتریکی به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

آمپرمتر دیجیتالی

صفحه نمایشگر این آمپرمترها دیجیتالی است. این محصول بدین صورت کار می کند که ابتدا جریان مورد نظر برای سنجش از داخل یک مقاومت اهمی عبور داده می شود و سپس افت ولتاژ آن توسط دستگاه اندازه گیری، ثبت و نمایش داده می شود. به دلیل اینکه آمپرمترهای دیجیتالی دارای رنج اتوماتیک نیستند، برای هر اندازه گیری با توجه به کمیت مورد سنجش باید از طریق کلید سلکتوری که روی این وسیله قرار دارد رنج مناسب را انتخاب نمود.
این نوع آمپر متر در انواع زیر هستند:

  • آمپرمتر کلمپی یا آمپرمتر انبری: آمپرمتر کلمپی ظاهری متفاوت دارد اما کار با آنها ساده است. این آمپر متر خاصیت الکترومغناطیسی دارد که قادر است تا به صورت القایی جریان مدار را اندازه گیری کند؛ بنابراین برای استفاده از آن نیازی به قطع جریان مدار نیست.
  • آمپرمتر تابلویی دیجیتال: آمپرمتر تابلویی برای اندازه گیری شدت جریان در تجهیزات برق قدرت و سه فاز کاربرد دارد و در انواع دیجیتال و آنالوگ بر روی تابلوهای برق نصب می شود.
  • آمپرمتر دیجیتال رومیزی: عملکرد این نوع آمپرمتر مشابه با مولتی متر و ولت متر ساده است. این نوع آمپرمتر به صورت رومیزی طراحی شده است. از معایب این نوع آمپرمتر می توان به قطع شدن جریان مدار در هنگام اندازه گیری جریان اشاره کرد که این مشکل دقیقاً مشابه با نوع آمپر متر دیجیتال ساده است.

آمپرمتر آنالوگ یا آمپرمتر عقربه ای

این نوع آمپرمتر دارای عقربه است که جریان ولتاژ را توسط عقربه نشان می دهد. میزان انحراف عقربه با الکترون هایی که از این دستگاه عبور می کنند، ارتباط مستقیم دارد. این وسیله نشان می دهد که در هر ثانیه چه مقدار بار الکتریکی از دستگاه عبور می کند.

  • آمپرمتر تابلویی عقربه ای: آمپرمتر تابلویی برای اندازه گیری شدت جریان در تجهیزات برق قدرت و سه فاز کاربرد دارد و در انواع دیجیتال و آنالوگ بر روی تابلوهای برق نصب می شود.

انواع آمپرمتر براساس نحوه ساخت

آمپرمتر ها کاربردهای مختلفی دارند بنابراین به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که به شرح زیر هستند:

آمپرمتر سیم پیچ متحرک (Moving coil)

این نوع آمپرمتر پرکاربردترین نوع آمپرمتر برای اندازه گیری جریان های DC است. آمپرمتر سیم پیچ متحرک حاوی آهنرباهای دائمی است. در این نوع آمپرمتر بخش رسانا بین قطب دائمی آهنربا تعبیه شده است که با انحراف مغناطیسی عمل می کند به اینصورت که با عبور جریان از بخش رسانا، نیروی مکانیکی وارد آن می شود و بدلیل متصل بودن این بخش به سیم پیچ متحرک، عقربه بر روی صفحه به حرکت‌ در می آید. این نوع آمپرمتر تنها جریان مستقیم را اندازه گیری می کند.

آمپرمتر آهنربای متحرک (Moving magnet) 

عملکرد آمپرمتر‌های آهنربای متحرک مشابه با سیم پیچ متحرک است، با این تفاوت که سیم پیچ در داخل آمپرمتر قرار می گیرد و یک آهنربای دائمی سبب به حرک درآمدن عقربه می شود. این نوع آمپرمتر می تواند جریان های بزرگتر را اندازه گیری کند، زیرا سیم پیچ با سیم ضخیم تری می تواند ساخته شود و نیازی به عبور جریان از فنر نیست. همچنین  برخی از این آمپرمتر‌ها فاقد فنر هستند و یک آهنربای دائمی نیروی بازگشت عقربه را فراهم می کند.

آمپرمتر الکترودینامیکی (Electrodynamic)

در این نوع آمپرمتر‌، آهنربای الکتریکی جایگزین آهنربای دائمی برای حرکت عقربه شده است. آمپرمتر الکترودینامیکی می تواند جریان های AC و DC را اندازه گیری کند و برای جریان های AC مقدار TRMS یا True RMS را نشان دهد.

آمپرمتر آهن متحرک (Moving iron)

در این نوع آمپرمتر‌ یک تکه آهن وجود دارد که با نیروی الکترومغناطیسی حاصل از سیم پیچ عمل می کند. آمپرمتر آهن متحرک برخلاف آمپرمتر سیم پیچ متحرک می تواند هر دو جریان AC و DC را اندازه گیری کند. آهن استفاده شده در این آمپرمتر متشکل از یک پره متحرک متصل به عقربه و یک پره ثابت احاطه شده توسط سیم پیچ است.

آمپرمتر سیم داغ (Hot wire)

در این نوع آمپرمتر، جریانی از سیم عبور می کند که سبب انتشار حرارت می شود، سیم گرم و منبسط می شود. از آمپرمتر سیم داغ برای سنجش جریان های فرکانس رادیویی استفاده می شود. همچنین برای جریا‌ن های AC می تواند مقدار RMS را اندازه گیری کند.

آمپرمتر انتگرالی (Integrating)

در آمپرمتر انتگرالی جریان در زمان کارکر جمع می شود بنابراین جریان و زمان را نمایش می دهد که با انرژی انتقالی توسط جریان تناسب دارد.

انواع آمپرمتر براساس نحوه ساخت

نحوه استفاده از آمپرمتر

برای استفاده از آمپرمتر باید از اتصال صحیح آمپرسنج به مدار اطمینان حاصل کنید و اگر به صورت سری به قسمت مورد نظر از مدار که تمایل به اندازه گیری جریان آن را داریم متصل نشود اتصال کوتاه رخ می دهد. آمپرمترها مقاومت کمی دارند و اگر به صورت سری متصل شوند در جریان مدار تأثیری ایجاد نمی شود حتی اگر مقاومتی هم داشته باشند با مقاومت مدار جمع می شوند. چنانچه یک مقاومت به صورت موازی و نادرست وصل شود، جریان زیادی از منبع ولتاژ به آمپرمتر وارد می شود و اتصال کوتاه رخ می دهد که آمپرمتر دچار آسیب می شود و یا ممکن است سیم ها گرم و ذوب شوند که سبب منفجر شدن مدار می شوند.

کلمپ آمپرمتر چیست   

کلمپ متر (clamp meter) یا آمپر‏متر چنگکی وسیله ای برای اندازه گیری جریان الکتریکی است. برای استفاده از کلمپ متر چنگکی باید بخش چنگکی آن را در اطراف سیم حامل جریان قرار داد و مقدار جریان را اندازه گیری نمود. کلمپ آمپرمتر در آزمایشگاه های الکترونیک، کارگاه های برق و ... مورد استفاده قرار می گیرد. 

تفاوت آمپرمتر با گالوانومتر

  1. آمپرمتر جریان متناوب و مستقیم را اندازه گیری می کند درحالیکه گالوانومتر تنها قادر به اندازه گیری جریان مستقیم است.
  2. آمپرمتر نسبت به گالوانومتر از دقت بیشتری برخوردار است.
  3. آمپرمتر به صورت دستی یا الکترونیکی است درحالیکه گالوانومتر تنها به صورت الکترونیکی است.
  4. از آمپرمتر در مدارهای الکترونیکی برای اندازه گیری جریان استفاده می شود اما از گالوانومتر در پل ها برای اندازه گیری پتانسیل همچنین برای اندازه گیری مقدار و جهت جریان کوچک استفاده می شود.
  5. مقاومت آمپرمتر ایده آل صفر است اما مقاومت گالوانومتر بین ۱۰ تا ۱۰۰ اهم است.
  6. آمپرمتر به میدان مغناطیسی وابستگی ندارد اما گالوانومتر تنها در حضور میدان مغناطیسی کار می کند و به میدان مغناطیسی وابسته است.

تفاوت آمپرمتر با گالوانومتر

نکات مهم درهنگام خرید آمپرمتر

  1. دقت اندازه گیری 
  2. فرکانس
  3. مقاومت 
  4. وزن
  5. ابعاد
  6. نوع 
  7. درجه حفاظت
  8. دامنه ولتاژ
  9. برند و شرکت تولیدکننده

برترین برندهای آمپرمتر

شرکت های بسیاری به ساخت انواع آمپرمتر می پردازند که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

آمپرمتر شیوا امواج

شیوا امواج در زمینه برق فعالیت گسترده ای دارد و تمامی محصولات آن استاندارد CE اروپا را دارند. یکی از محصولات این شرکت آمپرمتر شیوا امواج مدل VMU-6000A است که مجهز به سیستم ثبت حداکثر جریان است و به دو صورت متوسط و True RMS جریان را اندازه گیری می کند. همچنین این دستگاه قادر به اندازه گیری و نمایش جریان عبوری 0.01 تا 6000 آمپر است.

آمپرمتر هیوکی

هیوکی با  بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تولید ابزار اندازه گیری و آزمایشگاهی در تجهیزات الکترونیکی فعالیت می کند. 
یکی از محصولات این برند، آمپرمتر است. آمپرمتر چنگکی هیوکی  CM4371، آمپرمتر هیوکی 3280، آمپرمتر دیجیتال هیوکی 20-3280، آمپرمتر انبری هیوکی 20-3288 و ... از انواع مدل های آمپرمتر هیوکی هستند.

آمپرمتر یونیتی

شرکت چینی یونیتی در زمینه تولید تجهیزات اندازه گیری در دنیا فعالیت می کند و دارای گواهینامه ISO 9001، CE اروپا، UL آمریکا، CMC چین و … است. محصولات این شرکت از کیفیت ساخت مناسب، فناوری نوین و طراحی ارگونومی برخوردار است. یکی از محصولات این برند آمپرمتر است. آمپرمتر یونیتی مدل UT-213 ، آمپرمتر یونیتی مدلUT-207B ، آمپرمتر یونیتی مدل UT-208B و ... جزء مدل های این آمپرمتر هستند.

از دیگر برندهای آمپرمتر می توان به آمپرمتر کیوریتسو، آمپرمتر سی ای ام، آمپرمتر مستک، آمپرمتر والو، آمپرمتر پروتئوس، آمپرمتر آپا، آمپرمتر اس ای دبلیو، آمپرمتر ویکتور، آمپرمتر فلوک و ... اشاره کرد.

قیمت آمپرمتر

آمپرمتر براساس عواملی مانند دقت اندازه گیری، فرکانس، مقاومت، وزن، ابعاد، نوع آمپرمتر، درجه حفاظت، دامنه ولتاژ، برند و شرکت تولیدکننده و ... قیمت گذاری می شود. شما می توانید در سایت راندنو قیمت آمپرمتر دیجیتال ac ، قیمت آمپرمتر آنالوگ و قیمت سایر آمپرمترها از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده کنید تا بهترین آمپرمتر را انتخاب نمایید.

خرید آمپرمتر

برای خرید آمپرمتر می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت آمپرمتر  و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.
 

لیست مقایسه

برند


شدت جریان مجاز


نوع