کلاه ایمنی یا کلاه کار یکی از تجهیزات ایمنی فردی است که به منظور محافظت از سر و گردن، مورد استفاده قرار می گیرد. کلاه ایمنی به انگلیسی با نام helmet شناخته شده است. استفاده از کلاه ایمنی نقش مهمی در حفظ امنیت کارکنان در حوزه های مختلف، به خصوص فعالیت های ساختمانی و عمرانی ایفا می کند. جهت اطلاع از قیمت کلاه ایمنی کارگری با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید. راندنو امکان خرید کلاه کار را برای شما فراهم نموده است.
در پاسخ به سؤال کلاه ایمنی چیست و چه کاربردی دارد، می توان گفت این ابزار ایمنی وظیفه حفاظت از سر، که یکی از عضوهای حیاتی بدن است را در برابر ضربات احتمالی در مشاغل گوناگون، بر عهده دارد. این تجهیزات ایمنی محافظ خوبی از سر کارکنان و مهندسان بخش های مختلف در برابر حوادث احتمالی مانند سقوط اشیاء، تماس های سهوی با برق، قرار گرفتن در برابر اشعه های مضر و موارد دیگر به شمار می آید. لازم به ذکر است که این ابزار ایمنی باتوجه به کاربردهایی که دارد، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود.
کلاه کارگری یکی از رایج ترین انواع این محصول است که از کارگران در برابر خطراتی مانند سوختگی، شوک الکتریکی و مواردی از این قبیل می تواند محافظت نماید. از این رو می توان گفت این ابزار ایمنی در کارگاه های صنعتی از کاربردهای به سزایی برخوردار است. همچنین با استفاده از کلاه کار مناسب می توان ریسک وارد شدن آسیب به مغز را تا حدود زیادی کاهش داد. همچنین کلاه های کار براساس رنگ از یکدیگر متمایز می شوند تا کارکنان یک مجموعه را بتوان از یکدیگر تفکیک و جایگاه شغلی آنها را مشخص نمود.
بسیاری از افراد به دنبال معنی رنگ کلاه های ایمنی هستند. در ادامه به مفهوم رنگ کلاه های کار و کاربری که دارند، می پردازیم. لازم به ذکر است که برای تهیه یک کلاه کار خوب باید به جنس آن و روش سفت شدن آن بر روی سر دقت داشته باشید. همچنین اگر قصد تهیه کلاه ایمنی امریکایی را دارید، می توانید به راندنو مراجعه نموده و به ص.رت مستقیم با فروشندگان این تجهیزات ارتباط برقرار نمایید.
پس از بررسی مشخصات کلاه ایمنی به تاریخچه استفاده از این ابزار ایمنی می پردازیم. جالب است بدانید که کلاه ایمنی کار پیش از میلاد مسیح، مورد استفاده سربازان طی جنگ های متعدد قرار می گرفته است. ابتدایی ترین کلاه ایمنی حدود 900 سال پیش از میلاد توسط سربازان عاشوری استفاده می شد. جنس این کلاه ها در بیشتر مواقع از برنز ساخته می شد تا از جنگنده ها در برابر پرتاب های تیر و ضربات شمشیر محافت کند. لازم به ذکر است که در دوره ملکه ویکتوریا کارگرانی که در معادن مشغول به کار بودند، تنها از یک کلاه برزنتی استفاده می کردند. کلاه هایی از جنس برزنت هیچگونه محافظتی در برابر وارد شدن ضربات شدید نداشتند. راندنو امکات تهیه و خرید کلاه کارگاهی را برای شما کاربران عزیز فراهم نموده است.
کلاه های کار باتوجه به موقعیت شغلی افراد و کاربردی که دارند، در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. در ادامه به معرفی انواع کلاه های ایمنی می پردازیم.
کلاه مهندسی ساده از انواع مختلف لبه دار و بدون لبه است. معمولاً رنگ این کلاه سفید و گاهاً رنگ سبز است. این کلاه قابلیت خاصی ندارند و از لحاظ قیمت پایین ترین قیمت را دارد. این محصول از جنس ABS تولید می شود. جهت اطلاع از قیمت کلاه مهندسی معماری با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید.
کلاه آتش نشانی معمولاً در رنگ های قرمز و نارنجی تیره تولید و عرضه می شود. این کلاه نسوز است و حرارت را تا درجه ای مشخص بدون اینکه به سر آسیب بزند، کنترل می کند. این کلاه ها علاوه بر آتشنشانی در محیط هایی که افراد با حرارت در تماس هستند، مانند کوره که در آن حرارت و دما بالاست نیز استفاده می شود.
این کلاه مخصوص عملیات جوشکاری است. در هنگام جوشکاری و پرت شدن جرقه ها بر روی صورت، کلاه جوشکاری از قسمت سر و موی سر مراقبت می کند. کلاه ماسک جوشکاری می تواند ساده و یا اتوماتیک باشد.
کلاه کار در ارتفاع معمولاً از مشخصات ویژه ای برخوردار است. این کلاه از استانداردهای ویژه ای برخوردار است و بر روی سر به صورت ثابت قرار می گیرد. این کلاه های کار بدون لبه طراحی می شوند تا کاربران دید قوی نسبت به محیط اطراف داشته باشند. همچنین این محصول مجهز به بند زیر چانه است و ایمنی افراد را در ارتفاعات تأمین می کنند.
کلاه ایمنی موتور یکی از اصلی ترین انواع این تجهیزات ایمنی است. این وسیله مورد استفاده موتور سواران قرار می گیرد. استفاده از این کلاه موجب جلوگیری از آسیب های وارده ناشی از تصادف به سر افراد می شود. لازم به ذکر است که دوچرخه سواران نیز از انواع این محصول به نام کلاه ایمنی دوچرخه استفاده می کنند. جهت اطلاع از قیمت کلاه ایمنی موتور با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این تجهیزات فردی را مشاهده نمایید.
جهت تهیه کلاه ایمنی خارجی با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده و محصول مورد نظر خود را نمایید.
انواع کلاه های ایمنی با استفاده از متریال های مختلفی تولید و ارائه می شوند. در این بخش شما را با انواع جنس کلاه ایمنی آشنا می نماییم.
کلاهای های ایمنی که از جنس آلومینیوم ساخته می شوند، از استحکام بالایی در برابر ضربات برخوردار هستند. همچنین در برابر مواد مذاب نیز مقاومت بالایی دارند و در صنایع فولاد مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کلاه با افزایش ضخامت، مقاومتش نیز زیاد می شود.
کلاه هایی تحت پوشش پلی اتیلن ساخته می شوند، در برابر ضربه مقاومت مطلوبی دارند. این نوع کلاه ها با قیمت مقرون به صرفه تری تولید و عرضه می شوند.
این نوع کلاه از جنس پلی اتیلن و پلیمر ABS تولید شده است. این نوع کلاه ها از مقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار هستند و انعطاف کمتری دارند. لازم به ذکر است که ABS یک ترکیب پلیمری است و معمولاً جنس آن از پلی اتیلن مقاوم تر است.
این کلاه علاوه بر مقاومت بالا در برابر ضربه، در مقابل حرارت نیز مقاوم است و گرمای زیاد موجب آسیب به آن نمی شود. کلاه های کار ساخته شده از جنس کربن، وزن سبکی دارند و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. لازم به ذکر است که این نوع کلاه ها، انرژی وارده را جذب می کنند.
این کلاه قابلیت تحمل حرارت تا 2000 درجه سانتی گراد را دارد و به عنوان کلاه ضد حرارت شناخته می شود. از این رو این کلاه مناسب برای افرادی است که در صنایع مختلف با حرارت های بالا سروکار دارند. لازم به ذکر است که کلاه کارهایی با جنس فایبرگلاس، تهویه مناسبی ندارند. از این کالا در کارگاه های ریخته گری استفاده می شود.
کلاه ایمنی مهندسی امروزه کاربرد زیادی در میان کاربران دارد. مهندسین معدن، ساختمان سازی و عمران، برق و صنایع دیگر، هنگام کار و نظارت در پروژه های مختلف باید از این ابزار ایمنی استفاده کنند. همچنین ضربات احتمالی همیشه از سقوط اشیاء ناشی نمی شوند. گاهی ممکن است بر اثر کوتاهی سقف و کم بودن ارتفاع، فرد موقعیت خود را فراموش کرده و به طور ناگهانی بلند شود و موجب برخورد شدید سر با سقف یا جسم بالای سر خود شود. این خطر حتی ممکن است در اثر برخورد با یک منبع شوک الکتریکی نیز بوجود بیاید.
به طور کلی کلاه ایمنی از خطراتی قبیل مرگ مغزی، شکستگی جمجمه، برق گرفتگی، فراموشی و موارد خطرساز دیگر، جلوگیری می نماید. در لیست زیر به پرسش کاربرد اصلی کلاه ایمنی چیست پاسخ داده شده است:
کلاه های ایمنی به طور کلی به سه گروه مجزا تقسیم می شوند. هر یک از انواع کلاس بندی این کلاه ها با یکدیگر تفاوت هایی دارد و از ویژگی های خاصی برخوردار هستند. در ادامه به معرفی تقسیم بندی انواع کلاه کار می پردازیم.
کلاه های ایمنی نوع A در برابر ضربه و نفوذ مقاومت بالایی دارند. همچنین در برابر برق 220 ولت نیز می تواند از بدن انسان ها مقاومت نماید.
کلاه کارهای نوع B نسبت به نوع A از سطح ایمنی بالاتری برخوردار هستند. این کلاه میزان حفاظت و مقاومت بالاتری را در برابر ضربه و سوختگی ناشی از برق دارد. همچنین در برابر شوک های برقی تا 2000 ولت می تواند ایمنی شما را تضمین نماید. لازم به ذکر است که استفاده از این کلاس کلاه، امنیت و حفاظت شما را هنگام سقوط تضمین می کند.
این نوع کلاه از وزن سبکی برخوردار است و استفاده آسان تری را برای شما فراهم می کند. سر را در برابر ضربه حفظ می کند. به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از کلاه کلاس C، امنیت شما را در برابر آسیب های الکتریکی و برقی تضمین نخواهد کرد.
رنگ کلاه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی نشان دهنده هر یک از ویژگی های خاص این ابزار ایمنی است. در ادامه به آشنایی با رنگ این ابزار ایمنی و تناسب آن با کارایی مورد نظر افراد، پرداخته شده است.
این رنگ برای آتش نشان ها، نیروهای امداد و اطفاء حریق استفاده می شود. در برخی از کارگاه های متداول ساختمانی نیز می توان از این رنگ کلاه کار استفاده نمود.
این رنگ به منظور ایمنی و در کارگاه های عمرانی و دیگر پروژه ها برای کارگران به کار می رود. به عبارتی این رنگ نشان دهنده نماینده نیروی کار اصلی مانند کارگران است. به طور معمول در تمامی کارگاه های ساختمانی می توان کلاه ایمنی زرد رنگ را انتخاب نمود.
این رنگ برای کارکنان سطح بالا مانند سرپرستان، مدیران و مهندسین به کار می رود. همچنین در بیشتر کارگاه های ساختمانی، استفاده از این رنگ بندی رعایت می شود.
این رنگ کلاه مورد استفاده بازدیدکنندگان، پیمانکاران و مهمانان کارگاه های بزرگ و عمرانی قرار می گیرد.
این رنگ برای کارکنان و کارگرانی که در معرض دمای و حرارت بالا قرار دارند، استفاده می شود. همچنین جوشکارها می توانند از این نوع کلاه کار استفاده نمایند.
کلاه ایمنی آبی برای نیروهای فنی، تعمیرات و همچنین تکنسین های برق به کار می رود. همچنین اگر به یک کلاه ایمنی برق نیاز دارید، می توانید رنگ آبی این محصول را انتخاب نمایید.
کلاه ایمنی سبز رنگ برای نماینده کارکنان خدمات فنی و مهندسین بهداشت و ایمنی کاربرد دارد.
این رنگ کلاه کار در بیشتر موارد، در کارگاه های ساختمانی مورد استفاده کارگران قرار می گیرد.
در این بخش به عواملی که نشان دهنده ویژگی های یک کلاه کار خوب هستند، می پردازیم.
کلاه های کار نیز مانند دیگر انواع ابزارآلات ایمنی از بخش های گوناگونی تشکیل شده اند. در ادامه به معرفی اجزای تشکیل دهنده کلاه های ایمنی می پردازیم.
بخش خارجی این محصول وظیفه محافظت از سر را در برابر خطرات و ضربات خارجی بر عهده دارد.
این قسمت از کلاه، وظیفه حفاظت از سر و گردن را بر عهده دارد.
این بخش از کلاه کار همانطور که از نامش مشخص است، وظیفه ثابت نگه داشتن کلاه بر روی سر را عهده دار است.
این نوار بر روی پیشانی قرار می گیرد و موجب جذب عرق روی پیشانی می شود.
این قسمت از هلمت موجب ثابت شدن و فیکس شدن آن بر روی سر می شود.
بندها و تسمه ها کلاه را بدون تماس بر روی سر کاربر نگه می دارند. همچنین ضربه های وارد شده را جذب می کنند و مانع از انتقال ضربه به سر می شوند.
در بسیاری از مشاغل، افراد با خطرات احتمالی بسیاری روبه رو می شوند که می تواند ایمنی آنها را از بین ببرد. همچنین صدمات وارده به سر، می تواند اثرات کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد. در این بخش شما را با عوامل و حوادث احتمالی که در مشاغل گوناگون اتفاق می افتد، آشنا می نماییم.
همانطور که به طور کامل با کلاه کار و انواع آن آشنا شدید، می دانید که این ابزار از کاربردهای مهم و بسیار حساسی برخوردار است. درنتیجه هنگام خرید آن باید از کیفیت تولید آن اطمینان کافی را حاصل نمایید. زیرا در صورت وجود حداقل ترین مشکل در ساخت این ابزار ایمنی، آسیب های جبران ناپذیری برای مصرف کنندگان به بار می آید. از این رو تولید کلاه ایمنی باید مطابق با آزمون های خاص و با به کارگیری از استانداردهای لازم انجام پذیرد. در ادامه شما را با آزمون های کنترل کیفیت کلاه کار آشنا خواهیم نمود.
طی این آزمون یک جسم با وزن 5 کیلوگرم، با در نظر گرفتن ارتفاع مشخصی بر روی کلاه ایمنی رها می شود. درنتیجه این آزمایش، بیشترین نیروی واردشده به سر نباید از 500 نیوتون بیشتر شود. لازم به ذکر است که انجام این تست در دمای 10- تا 50+ درجه سانتی گراد و در هوای مرطوب صورت می گیرد.
طی انجام این تست با استفاده از یک میله 3 کیلوگرمی با قطر 100 میلی متر و با زاویه 60 درجه، به کلاه ضربه وارد می شود. برای تأیید این آزمون، نباید نوک میله کلاه را سوراخ کند و وارد آن شود.
این آزمون بر روی کلاه هایی که در صنایع فولاد و آهن مورد استفاده قرار می گیرند، انجام می شود. طی این تست یک فلز مذاب با وزن 300 گرم و با درجه حرارت 1400، بر روی پوسته کلاه ریخته می شود. طی این آزمایش پوسته بیرونی آن نباید بیش از مقدار معینی از بین برود.
هنگام انجام این تست کلاه کار مورد نظر را به مدت 10 ثانیه در معرض شعله پروپان قرار می دهند. پس از خارج کردن کلاه، سوختن پوسته آن نباید بیشتر از 5 ثانیه زمان بر باشد.
طی این آزمون کلاه را از محلول NaCl عبور می دهند و و میزان نشت الکتریکی را در ولتاژ 12000 ولت و 50 هرتز اندازه گیری می کنند. درنتیجه طی این آزمون جریان نشتی نباید بیشتر از 2.1 میلی آمپر باشد.
عواملی مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، باعث خشک و شکننده شدن کلاه می شود. نکته دیگری که هنگام نگهداری از این ابزار ایمنی حائز اهمیت است، تطابق استاندارد این محصول با محیط کاری است. به طور معمول طول عمر کلاه های کار، 5 سال پس از تاریخ اولین استفاده از آن است. لازم به ذکر است که کارفرمایان هر مشاغل، باتوجه به نوع فعالیت و پروژه های مختلف، باید عمر کلاه را تعیین کنند. به این نکته باید توجه داشته باشید که در صورت پرتاب کلاه از ارتفاع، باید کلاه را تعویض نمایید. زیرا ضربه های وارده به این وسیله، پوسته های آن ضعیف شده است و میزان ایمنی کاهش می یابد.
همانطور که در ابتدا به این موضوع پرداخته شد، یک کلاه کار ایمنی استاندارد و مناسب باید از دو بخش پوسته خارجی محکم و یک لایه آستر جذب کننده ضربه برخوردار باشد. همچنین داخل کلاه باید یک تسمه یا یک نوار جهت معلق نگهداشتن پوسته خارجی کلاه نیز وجود داشته باشد. افزون بر این، ویژگی های یک کلاه ایمنی عبارتند از:
یکی از موارد تعویض کلاه کار تاریخ انقضای آن است معمولاً کلاه های ایمنی 5 تا 7 سال بعد از تولید قابلیت استفاده دارند. البته در صورتی که کلاه شما در حادثه ای دچار خرابی، سوختگی، شکستگی و موارد دیگر شد باید اقدام به تعویض آن نمایید.
در حال حاضر شرکت های داخلی و خارجی بسیاری به تولید این محصول پرداخته اند. در ادامه به معرفی برترین تولیدکننده های این تجهیزات ایمنی می پردازیم.
کلاه کاتر پیلار ساخت کشور آمریکا و انگلستان است. اگر می خواهید به کلاه کاترپیلار اصلی دسترسی داشته باشید، می بایست از فروشنده گارانتی اصلی آن را تهیه نمایید. معمولاً این کلاه کار در صورت اصلی بودن، هم به صورت کلاهم:مهندسی و هم به صورت کلاه کارگری موجود است. برخی از انواع کلاه کاترپیلار دارای محفظه ای برای گرفتن عرق پیشانی هستند. علاوه بر این، دارای بندی برای بسته شدن به چانه نیز هستند.
یکی از تولیدکنندگان معتبر در زمینه تولید تجهیزات ایمنی فردی و لوازم ایمنی است. این شرکت، یک شرکت انگلیسی است که محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه کرده است. کلاه های این شرکت از جنس پلیمر سخت یا HDPE و جنس پوسته داخلی آن از Terylene ساخته شده است.
این برند از سال 1379 فعالیت خود را در زمینه تولید تجهیزات ایمنی آغاز نمود. محصولات این برند از کیفیت بالایی برخوردار هستند و باتوجه به استانداردهای ANSI و CE تولید و عرضه می شوند. از برترین کلاه های کار ارائه شده توسط این برند می توان به مدل dwarf 7 و کد x90 اشاره نمود.
رادین ایمنی یکی از برترین و محبوب ترین برندهای تولیدکننده انواع تجهیزات ایمنی فردی در ایران است. این شرکت با ارائه محصولات باکیفیت و مقرون به صرفه توانسته است جایگاه خود را میان دیگر تولیدکنندگان تثبیت نماید. کلاه کاسکت رادین مدل 305، 105، blk-405 و دیگر موارد، از پرمصرف ترین انواع کلاه های ایمنی تولیدشده توسط این برند به شمار می آیند.
شرکت هترمن یکی از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات ایمنی فردی یا HSE است که کلاه ایمنی را در مدل های مختف به بازار عرضه کرده است. این شرکت از سال 1382 فعالیت خود را آغاز کرده است. از محبوبت ترین محصولات این شرکت می توان به کلاه کار مدل MK7، MK8، MK3 و... اشاره کرد.
از دیگر تولیدکنندگان این محصول می توان به ماتریکس، کاناسیف، هامر، یووکس، صامو پرشین، کلاه ایمنی راپیدو و دیگر شرکت ها اشاره نمود.
قیمت کلاه ایمنی کار با توجه به عواملی مانند نوع و جنس آن متغیر است. کلاه فایبر گلاس و کلاه کار نوع A معمولاً قیمت بالاتری دارند. شما می توانید جهت اطلاع از قیمت کلاه ایمنی مهندسی و مشاهده کلاه کار به سایت راندنو مراجعه نمایید و با فروشندگان این ابزار ایمنی در ارتباط باشید.
برای خرید کلاه ایمنی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کلاه ایمنی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.