ثبت فروشگاه

سنباده

سنباده یا سمباده ورقه ای است که از دانه های سخت ساینده و خورنده ساخته شده است. این ابزار با چسب های مخصوص بر روی صفحات کاغذی، مقوایی و پارچه ای چسبانده شده اند و از آن جهت جلا دادن، سایش و پرداخت استفاده می شود. از متداول ترین انواع ذرات ساینده سنباده می توان به ماسه، سنگ چخماخ، سنگ کوارتز، سنگ لعل، اکسید آلومینیوم، براده فلزات، کربور سیلیسیم و کاربید سیلیسیم اشاره نمود. با کشیدن سنباده بر روی سطح چوب و فلز نواقص پاک و سطح کار صاف و صیقلی می شود. به عبارتی سنباده وسیله ای است که جهت صاف کردن سطوح ناهموار و خشن مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سمباده به منظور پولیش سطوح مورد نظر، از مواد معدنی ساخته می شوند. همچنین این ابزار به دو صورت طبیعی و مصنوعی در بازار موجود است که باتوجه به کاربرد خود می توانید از این ابزار استفاده نمایید. لازم به ذکر است که جنس سنباده نسبت به جنس جسمی که ساییده می شود، باید سخت تر باشد. لازم به ذکر است که کاغذ سنباده هم می تواند از جنس کاغذ و هم از جنس پارچه هایی مانند پلی کربنات تولید شود. همچنین انواع سمباده براساس زبری که دارند، در درجه بندی های گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شوند. این مشخصه نیز با یک عدد که به صورت حرف لاتین است، مشخص می شود. لازم است بدانید که درجه بندی انواع سمباده از گرید P16 که زبرترین حالت سنباده است تا گرید P10000 که نرم ترین حالت آن است، صورت گرفته است.

سنباده

تاریخچه سنباده

در ابتدا لازم است بدانید که استفاده از  اولین مواد ساینده به مالش سنگ های سخت به یکدیگر، جهت شکل دادن به قطعه مورد نظر مربوط می شود. اگر تاکنون به نقاشی های مصر باستان نگاه کرده باشید، متوجه می شوید که در آن زمان برای صیقلی کردن گلدان ها و جواهراتشان از ساینده ها استفاده می کرند. در کتاب مقدس این ادیان از سنگی به نام شامیر نام برده شده است که جنس آن از گچ بوده است. همچنین در ابتدا برای سایش انواع سطوح مختلف از شن و ماسه و پوست منعطف حیوانات به جای سنباده های امروزی استفاده می شده است.

پس از آن با رشد تکنولوژی، صنعتگران بسیاری درصدد انجام این کار برآمدند که دانه های ساینده را با چسب های خام به سطح کاغذ یا پارچه می چسبانند. سرانجام سوئیسی ها پس از گذشت حدود 2 قرن، به پوشش شیشه خرد شده بر پشت کاغذ اقدام نمودند و از این رو اولین سنباده ها شکل گرفتند و مورد محبوبیت بسیاری از کاربران قرار گرفتند.

انواع سمباده بر اساس کاربرد

سنباده ها بر اساس مواد ساینده ای که در آن ها به کار رفته است و کاربردی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم می شوند. در ادامه به بررسی انواع سمباده خواهیم پرداخت.

سنباده کاغذی

سنباده کاغذی رایج ترین و متداول ترین انواع سمباده به شمار می آید. سنباده های کاغذی جهت تمیز کردن زیر سطوح گچی یا صاف کردن و همچنین صیقل دادن سطوح چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع سنباده زرد رنگ است و به دلیل مقاومت پایینی که دارد، پس از مدتی دانه های خود را از دست می دهد. لازم به ذکر است که این ابزار با نام سنباده چوب نیز شناخته شده است.

سنباده دستی

این وسیله مجهز به گیره های نگه دارنده، پد پلاستیکی و دسته ای برای حرکت است. این نوع سنباده برای سایش سطوح وسیع تر مناسب است و کار کردن با آن نسبت به سنباده رولی نیز راحت تر است.

سنباده اسفنجی

این سنباده از اسنفنج انعطاف پذیر پوشانده شده است که با ذرات سایشی، تولید شده است. این نوع سنباده به دلیل انعطاف پذیری بالا این امکان را به کاربرد می دهد تا لبه های گرد را به طور یکنواخت سنباده بزند.

سنباده آهنی

سنباده آهنی نوع دیگری از سنباده ها هستند که ذرات ساینده آن ها روی پارچه قالب بندی می شود. این نوع سنباده ها در دو رنگ قرمز و آبی تولید و به بازار عرضه می شوند. رنگ آبی جهت سایش فلزات و رنگ قرمز برای سنباده چوب استفاده می شود.

سنباده پوستاب

سنباده پوستاب نیز از ذرات ساینده سیلیسیمی تولید شده است تا در اثر تماس با آب دچار زنگ زدگی نشود. این سنباده به دلیل شکنندگی زیاد، پیش از استفاده باید با آب ترکیب شود و به همین دلیل به آن پوستاب گفته می شود. از رایج ترین کاربرد این نوع سنباده، می  توان به از بین بردن و صاف کردن سطوح خش دار فلزی اشاره نمود.

سنباده ته پوست

سنباده ته پوست یا سنباده نرم گونه ای دیگر از انواع سمباده است. از سنباده نرم می توان به منظور استفاده در مراحل پایانی کار استفاده نمود.

سنباده ها بر اساس ریزی و درشتی ذرات ساینده خود و تعداد آن ها در واحد سطح درجه بندی می شوند. هر چه قدر تعداد دانه ها زیاد تر شود، اندازه آن ها کوچکتر و ریز تر و در نهایت نرم تر می شوند. در ایران معمولا از سیستم های اروپایی برای این درجه بندی استفاده می شود. لازم به ذکر است که هنگام خرید سنباده آن را متناسب با کاری که می خواهیم انجام دهیم انتخاب کنیم و در حین انجام عملیات سنباده کاری ابتدا از سنباده های نرم تر استفاده کنیم.

انواع سمباده بر اساس کاربرد

انواع سنباده از نظر ابعاد و شکل ظاهری

سنباده ها براساس ابعاد و شکل ظاهری که دارند، در انواع گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شوند. در ادامه شما را با انواع سنباده باتوجه به متراژهای مختلف و شکلی که در بازار موجود هستند، آشنا خواهیم نمود.

سنباده رولی

سنباده توپی یا رولی همانطور که از نامش مشخص است، به صورت متری تولید و به فروش می رسد. از سنباده رولی جهت پولیش ماشین تراش، از بین بردن زنگ زدگی استفاده می شود. همچنین لازم بله ذکر است که جهت پولیش کاری های ظریف تر، می توان از این ابزار استفاد ه نمود.

سنباده ورقه ای

سنباده صفحه ای یا ورقه ای همانطور که از نامش مشخص است، ظاهری شبیه به ورقه دارد.

سنباده دیسکی

سنباده دیسکی یا دایره ای نیز از دیگر انواع این محصول به شمار می آید. این سنباده نیز در ابعاد و قطرهای گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شود. لازم به ذکر است که برای سنباده لرزان که از پد سوراخ دار برخوردار است، می توان از سنباده دیسکی استفاده نمود.

سنباده پره ای

از دیگر انواع سنباده می توان از سنباده پره ای یا ورقه ورقه نام برد. سنباده پره ای از چندین سنباده تشکیل شده است. ظاهر این سنباده شبیه به فرچه است که بر روی یک قطعه استوانه ای قرار گرفته اند.

سنباده نواری

در ابتدا لازم است بدانید که از سنباده نواری برای دستگاه های سنباده زن استفاده می شود. ابتدا و انتهای سنباده نواری به یکدیگر دوخته شده اند و همچنین در سایزهای مختلفی به بازار عرضه می شوند.

سنباده براش

سنباده براش نوع دیگر رایج این ابزار است. سنباده براش ظاهری شبیه به سنباده پره ای دارد و از کیفیت بالایی نیز برخوردار است. سنباده براش ورق های ریش ریش شده ای دارد که با فرچه های پلاستیکی در یک توپی قرار می گیرند. از این رو با استفاده از این سنباده می توان فعالیت های سنباده زنی را به آسانی انجام نمود.

انواع سنباده از نظر ابعاد و شکل ظاهری

انواع سنباده از لحاظ نوع پشت بند

در این بخش نیاز است بدانید که سنباده ها باتوجه به نوع پشت بند به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به انواع پشت بند سنباده ها خواهیم پرداخت.

پشت بند کاغذی: این پشت بندهای سنباده، ساده ترین و ابتدایی ترین نمونه سنباده های موجود در بازار است. همچنین مقاومت کمتری نسبت به دیگر انواع این محصول دارند. از کاربرد این نوع از سنباده ها می توان به استفاده جهت فعالیت های نقاشی ساختمان و از این قبیل اشاره نمود.

پشت بند پارچه ای: ان نوع سنباده نسب به نوع قبلی، از مقاومت بالاتری برخوردار است. معمولاً از این نوع سنباده به منظور سایش چوب استفاده می شود. همچنین از این نوع سنباده می توان برای نصب بر روی سنباده غلطکی و سنباده لرزان استفاده نمود.

پشت بند الیافی: این مدل سنباده ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند و از چندین لایه پارچه متصل به یکدیگر تشکیل شده اند.

انواع سنباده از لحاظ نوع پشت بند

درجه بندی سنباده

انواع سنباده باتوجه به ذرات خورنده آنها درجه بندی می شوند. در ابتدا لازم است بدانید که این واحد درجه بندی در ایران مطابق با استانداردهای اروپایی است که بر حسب اینچ مربع اندازه گیری می شود. از این رو درجه بندی پایین تر این محصول بر اثر تعداد پایین ذره در اینچ است. در ادامه شما را با درجه بندی سنباده ها آشنا خواهیم نمود.

سنباده خیلی زبر: 40 تا 80 درجه

سنباده فوق العاده زبر: 12 تا 30

سنباده متوسط: 120 تا 150

سنباده زبر: 80 تا 120

سنباده نرم: 160 تا 200

سنباده فوق العاده نرم: 400 تا 600

سنباده خیلی نرم: 220 تا 380

کاربردهای سنباده

همانطور که در ابتدا به این موضوع اشاره نمودیم، سنباده ابزاری است که جهت صیقلی کردن، ساییدن و سوهان کردن انواع متریال مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به پاره ای از کاربردهای انواع سنباده اشاره خواهیم نمود.

  • پیش از رنگ کاری سطوح ناهموار، به منظور یکدست شدن سطح کار می توان از این ابزار استفاده نمود.
  • پیش از چسب کاری سطوح مختلفی مانند دیوار نیز می توان از این ابزار استفاده نمود.
  • ساخت مبلمان، هموارسازی سطح MDF ونئوپان
  • پولیش کردن خودرو
  • تولید ظروف آشپزخانه و قاشق و چنگال
  • تولید قابلمه های تفلون و چدن و ...

کاربردهای سنباده

نکات مهم برای سنباده کاری

سنباده زدن یا سنباده کاری هر وسیله ای قاعده های خاص خود را دارد. در ادامه این بخش شما را با نکات مهمی را که هنگام سنباده کاری باید در نظر داشته باشید، آشنا خواهیم نمود.

  • توجه داشته باشید که برای شروع سنباده کاری، در ابتدا باید از سنباده زبر استفاده نمایید. سپس می توانید از سنباده نرم به منظور تکمیل کار استفاده نمایید.
  • هنگام سنباده کاری از تمامی قسمت های سنباده استفاده نمایید. همچنین به منظور سنباده زدن وسیله مورد نظر، از تمامی جهت ها از این وسیله استفاده نمایید.
  • توجه داشته باشید که سنباده های زبر به مرور و پس از مدتی استفاده، نرم می شوند. از این رو سنباده زبر استفاده شده را می توان جایگزین مناسبی برای سنباده نرم نمود.
  • توجه داشته باشید که هنگام سنباده کاری چوب، باید آن را در جهت الیاف چوب حرکت دهید.
  • برای جلوگیری از لغزیدن سنباده حین انجام کار، آن را از عرض نصف نمایید و آن را سه لا کنید. از این رو هیچ گونه آسیبی به انگشتان شما وارد نخواهد شد.

نکات مهم برای سنباده کاری

بهترین سنباده

برندهای متعددی به تولید انواع سمباده پرداخته اند. جهت آشنایی با بهترین سمباده چوب، بهترین سنباده برای دیوار و بهترین سنباده برای رنگ ماشین با مراجعه به سایت راندنو می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه به معرفی تعدادی از برترین شرکت های تولیدکننده سنباده خواهیم پرداخت.

سنباده آیرون مکس

برند آیرون مکس یکی از برترین و قدیمی ترین برندهای تو.لیدکننده انواع ابزار در جهان است. محصولات تولیدشده این برند از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و مطلبق با استانداردهای لازم ارائه می شوند.

سنباده توسکا

برند توسکا از دیگر برندهای محبوب و معتبر تولیدکننده انواع سمباده است. شرکت توسکا با ارائه و پخش انواع ساینده های صنعتی مانند سنباده دیسکی، سنباده کاغذی و ... توانسته است محصولات باکیفیتی را به بازار عرضه نماید. 

سنباده وی اس ام، تویو، Awuko، پاکو و ... از دیگر برندهای معتبر تولیدکننده سنباده به شمار می آیند.

قیمت سنباده

قیمت سنباده به عوامل مختلفی همچون نوع سمباده، برند تولیدکننده سنباده و متریال های استفاده شده در سنباده بستگی دارد. جهت اطلاع از قیمت ورق سنباده با مراجعه به سایت راندنو می توانید با فروشندگان این محصول، به صورت مستقیم ارتباط برقرار نمایید.

خرید سمباده

برای خرید سمباده می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سمباده و قیمت ورق سنباده و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع