آچار بکس بادی ابزار بادی قدرتمندی است که برای باز و بسته کردن پیچ و مهره با قدرت بالا استفاده می شود. این ابزار به نام آچار پنوماتیک و آچار بادی نیز شناخته می شود. این دستگاه پنوماتیک با سرعت و توان بالا در انواع پروژه های کوچک و بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. بکس بادی دارای دو قسمت اصلی موتور و گیربکس است. باد پس از ورود به قسمت موتور و برخورد با پره های فیبری گرداننده موتور نیروی گشتاور ایجاد می کند و دستگاه شروع به انجام کار می کند. آچار بکس در مکانیکی برای باز و بسته کردن پیچ های خودرو و ماشین های سنگین کاربرد فراوان دارد.
طرز کار بکس بادی بسیار راحت ساده است. آچار بکس بادی به وسیله یک شلنگ فنری به کمپرسور باد متصل شده و نیروی لازم جهت انجام کار به این صورت تامین می شود. همچنین به وسیله درایو های مختلفی که روی آن سوار شده قابلیت باز و بسته کردن پیچ و مهره های پرس شده را نیز دارد. این دستگاه علاوه برسفت و شل کردن پیچ و مهره کار پرس را نیز انجام می دهد. منظور از درایو بکس بادی نوک شفت خروجی بکس بادی یا برقی می باشد که به انتهای سری آچار بکس متصل می شود و به شکل چهار وجهی است. درایوها دارای سایزهای مختلفی است که در ادامه به برسی آن می پردازیم. از جمله رایج ترین انواع درایو می توان به درایو مربعی اشاره کرد که کار سفت و شل کردن پیچ و مهره را بر عهده دارد. برای باز و بسته کردن پیچ در این دستگاه می توان از ابزاری به نام آچار گشتاور استفاده نمود. موتور محرکه وظیفه تنظیم سرعت را بر عهده دارد. در دستگاه بکس بادی قسمتی به نام ضربه زن وجود دارد که ضربات متوالی به شفت وارد می کند. ضربات دارای قدرت های مختلفی است که به طور پیش فرض برای دستگاه تعیین می شود.
مقدار قدرت در بکس بادی به عواملی مانند ضربه زن، دور دستگاه و نوع ساختار و طراحی دستگاه بستگی دارد. بکس بادی بر اساس شکل ظاهری نیز به چند دسته تفنگی، سرکج، مستقیم و صلیبی تقسیم بندی می شود که آچار بکس بادی سرکج برای مکان های محدود با دسترسی کم مورد استفاده قرار می گیرد.
یکی از نکات مهم در خرید بکس بادی انتخاب نوع و مدل آن است. همان طور که در قسمت بالا به آن پرداخته شد، این دستگاه انواع مختلفی دارد که باید متناسب با نوع کار آن را انتخاب کرد.
هرچه اندازه و ابعاد آچار بکس کوچک تر باشد، حمل و نقل آن آسان تر است. وزن دستگاه باید به گونه ای باشد که دست کاربر در استفاده نسبتاً طولانی از آن احساس خستگی نکند.
نیروی گشتاور میزان سرعت دستگاه برای باز و بسته کردن پیچ ها را به کاربر نشان می دهد. هرچه سرعت گشتاور بیشتر باشد قدرت دستگاه بالاتر است. نیروی گشتاور به نوع مکانیزم کلاچ ضربه زننده آن وابسته است. معمولاً آچار بادی با نیروی گشتاور 1500 in-lbs به بازار عرضه می شود.
در واقع سرعت بکس بادی میزان ضرباتی است که هر دقیقه به شفت دستگاه وارد می کند. سرعت دستگاه بر اساس دور بر دقیقه یا RPM سنجیده می شود. هر چه تعداد ضرباتی که آچار به شفت دستگاه وارد می کند بیش تر باشد، سرعت دستگاه نیز بیش تر است.
شفت دستگاه قسمتی است که تعیین می کند چه سایز پیچ و مهره هایی را می توان به کمک دستگاه باز و بسته کرد. سایز شفت دستگاه بر حسب اینچ است و می توان در بسیاری موارد آن را تعویض کرد. شفت ها دارای دو مدل نوک بلند و نوک کوتاه هستند.
یکی از ویژگی های مهم برای شفت قابلیت چپگرد و راست گرد آن است. بسیاری از شفت ها این قابلیت را دارند که علاوه برای چرخش ساعتگرد به صورت پاد ساعتگرد نیز چرخش کنند. این قابلیت برای تکنسین های مکانیک بسیار حائز اهمیت است.
طراحی ارگونومیک نیز از دیگر نکات قابل توجه هنگام خرید دستگاه است.
یکی از نکات مهم در خرید و قیمت آچاربکس بادی شرکت تولیدکننده یا برند دستگاه می باشد. در حال حاضر شرکت های زیادی به تولید این محصول می پردازند که از بهترین و برترین آن ها می توان به آچار بکس بادی رونیکس، جنیوس، هنس، تیتان، نووا، توسن، هیوندا، سوماک، تاپ تول، اپل، فوجیتا، ماکیتا، ایزی پاور، اسپرو، اطلس، پوما، ام پی سان، توشیبا و... اشاره کرد.
کاربران می توانند برای استعلام قیمت بکس بادی به سایت راندنو مراجعه کرده و قیمت برندهای مختلف این دستگاه را از نمایندگان و عاملین فروش آن در شهرهای مختلف دریافت نمایند و به راحتی از آن ها خرید نمایند.