بیسیم نوعی وسیله ارتباطی از نوع رادیو است که علاوه بر گیرنده، فرستنده نیز هست. به عنوان مثال گوشی موبایل یک نوع بیسیم است که در یک زمان هم گیرنده و هم فرستنده خواهد بود. بیسیم ها وزن کم و ابعاد مناسبی داشته و از آن ها می توان در همه شرایط و در تمامی مکان ها استفاده کرد. امروزه بیسیم برد بالا در بین کاربران بسیار مورد توجه قرار گرفته است اما باید مجوزهای خرید بیسیم و فروش آن ها گرفته شود. تلفن همراه هم نوعی بیسیم محسوب می شود که وظیفه فرستندگی و گیرندگی را در یک زمان بر عهده دارد. قیمت بیسیم به عواملی همچون مجاز بودن، برد، آنتن، نوع کاربری و برند بستگی دارد.
یک کانادایی به نام دونالد هینگز اولین واکی تاکی را اختراع کرد. او در سال 1937 اولین دستگاه واکی تاکی را اختراع نمود. او اختراع خود را packset نام گذاری کرد. بعدها این دستگاه را واکی تاکی نام گذاری کردند. این اختراع در سال 2001 به عنوان ملزومات جنگی شناخته شد. برای نخستین بار در سال 1942 از این دستگاه به نام C-58 در جنگ استفاده شد. نخستین بار آمریکا به صورت گسترده از این دستگاه استفاده کرد.
بیسیم ها با فشردن یک دکمه (PTT) آماده مکالمه می شوند که این کار سبب می شود تا فرستنده دستگاه روشن و گیرنده آن خاموش شود و پس از قطع مکالمه، از میکروفون تعبیه شده بر روی بیسیم می توان صدای فرستنده را از همان کانال (فرکانس) شنید. البته لازم به ذکر است که در زمان ارسال پیام، بیسیم فرد گیرنده باید روشن و فعال باشد.
اغلب بیسیم های دستی از نوع نیمه دوبلکس(Half-Duplex) هستند به این معنا که امکان مکالمه همزمان میان دو اپراتور وجود ندارد یعنی در صورت این که یک دستگاه فرستنده پیام باشد، سایر دستگاه ها تنها می توانند در حالت دریافت باشند.
بیسیم ها از نظر تکنولوژی در دو مدل آنالوگ و دیجیتال عرضه می شوند.
واکی تاکی ها براساس نحوه استفاده و محل قرار گیری به دو دسته ثابت و دستی تقسیم بندی می شوند:
این دسته از بی سیم ها در مکانی ثابت مانند خودرو قرار می گیرند. این محصولات بیشترین کاربرد را در ماشین های پلیس، صنعت کشتیرانی، نگهبانی، ماشین های امداد، هلی کوپترها و دیگر موارد دارد.
با توجه به ساختار و نحوه آنتن دهی بی سیم های دستی، این تجهیزات به دکل، آنتن مرکزی، سانترال، فرستنده مادر و دیگر تجهیزات نیازی ندارند. از این محصولات در بسیاری از مشاغل مانند آتش نشانی، نیروی انتظامی، خطوط حمل و نقل، اورژانس ها، کوهنوردی، نگهبانی و حراست و دیگر مشاغل استفاده می شود.
طبق استانداردهایی که از طرف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنظیم شده است، بیسیم هایی مجاز هستند که برد کوتاه دارند و فرکانس های غیرقابل تغییر، مشخص و ثابت داشته باشند. بیسیم هایی با این مشخصات موفق به دریافت مجوز می شوند. چون بیسیم های بدون مجوز بر روی شبکه های نهادهای حکومتی تداخل ایجاد می کند. به همین علت شما برای استفاده از بی سیم واکی تاکی باید حتماً فرکانس و کانال مشخصی داشته باشید، که در اختیار هیچگونه نهاد و ارگانی نباشد. نوعی بیسیم اسباب بازی نیز در بازار موجود است که تداخلات فرکانسی ایجاد نمی کند و استفاده از آن مجاز است.
پیش از خرید واکی تاکی بهتر است نکات زیر بررسی شود.
فرکانس کاری واکی تاکی ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال پرکاربردترین این محصولات در دامنه فرکانسی 174 الی 136 مگاهرتز و 470 الی 400 مگاهرتز (UHF) قرار می گیرند.
برد دستگاه واکی تاکی، به عوامل بسیار زیادی نظیر توان، قدرت خروجی، عوامل محیطی، آنتن و دیگر موارد بستگی دارد. از واکی تاکی برد بالا در محیط های صنعتی و صنایعی مانند راه سازی استفاده می شود.
واکی تاکی مجاز
بیسیم مجاز فرکانس هایی دارد که از طرف سازمان های مربوطه تایید شده است. تداخل فرکانس های غیرمجاز و مجاز سبب می شود تا نهادهای نظارتی به جمع آوری و ظبط این دستگاه ها اقدام کنند. لازم به ذکر است که مکالمات بیسیم های غیر مجاز افشا شده و مطابق قانون با فرد قانون شکن برخورد می شود.
برخی از بیسیم های دستی از نوع ضد گاز و یا ضد انفجار هستند این دستگاه ها بیشترین کاربرد را در معادن و یا تونل ها دارند. با توجه به نحوه کاربری و موارد مصرف این تجهیزات انتخاب و خریداری می شوند.
یکی از مهم ترین نکاتی که پیش از خرید واکی تاکی بیسیم باید مورد توجه قرار بگیرد میزان ماندگاری شارژ باتری و نحوه شارژ آن ها است. واکی تاکی هایی که ظرفیت باتری بیشتری دارند از سایر واکی تاکی ها قیمت بیشتری دارند.
محصولاتی که در طول روز مورد استفاده قرار می گیرند باید وزن سبک و ابعاد کوچکی داشته باشند. مخصوصاً برای مصارفی هم چون طبیعت گردی، کوهنوردی، تالارهای پذیرایی و دیگر موارد
امروزه از بی سیم در بسیاری از مجموعه ها استفاده می شود. شرکت های زیادی در ایران به تولید انواع واکی تاکی می پردازند. برخی از این محصولات نیز وارداتی هستند. از بهترین برندهای واکی تاکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
موتوکام یکی از شرکت های تولید کننده انواع واکی تاکی است که مدل های متخلفی از این برند را تولید می کند.می توانید واکی تاکی موتوکام را با ارزان ترین قیمت و با گارانتی یک ساله خریداری کنید. مدل های واکی تاکی موتوکام MC444 ،MC555 ،MC666 هستند.
از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به بیسیم موتورولا (Motorola)، بیسیم کنوود (Kenwood)، واکی تاکی طنین، کاوش، بیسیم باوفنگ و دیگر اشاره کرد.
قیمت بی سیم به عوامل مختلفی همچون برند، برد آنتن، کارایی آن، تجهیزات جانبی، نوع بی سیم، صدای بیسیم و دیگر موارد بستگی دارد.
برای خرید بیسیم می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات بیسیم را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت بیسیم برد بالا و دیگر محصولات و برقراری ارتباطی بدون واسطه با نمایندگی و مراکز فروش آن را برای شما فراهم می سازد.