پریز برق یکی از پرکاربردترین المان ها در هر مجموعه ای است. بدون وجود پریز هیچ دستگاه الکتریکی توسط دو شاخه به برق متصل نمی شود. این تجهیزات در تمامی مجموعه ها اعم از منازل مسکونی، محیط های اداری، تجاری، هتل ها، بیمارستان ها و ... دیده می شوند. انواع پریز برق با فاصله معین از کف و سقف طبق نقشه طراحی شده برای ساختمان، بر روی دیوارها نصب می شوند. پریزها در انواع و اشکال مختلفی به بازار عرضه می شوند. هرچه این محصولات هماهنگی ظاهری بیشتری با مجموعه داشته باشند، زیبایی مجموعه نیز افزایش پیدا می کند.
شکل ظاهری پریزها در کشورهای مختلف گوناگون است زیرا دو شاخه تجهیزات الکتریکی آن ها نیز متفاوت است. به همین دلیل برای نصب دو شاخه بسیاری از تجهیزات الکتریکی به پریزها به تبدیل نیاز داریم. تمامی پریزهای ایران از استاندارد جهانی نوع C پیروی می کنند.
کلید و پریز از دو قسمت اصلی قاب بیرونی و مکانیزم تشکیل شده اند. در گذشته مکانیزم و فریم تنوع بالایی نداشت اما امروزه قاب و مکانیزم پریز از تنوع بسیار بالایی برخوردار است که مطابق با سبک دکوراسیون خود می توانید آن ها را انتخاب کنید. امروزه برخی از پریزهای برق به گونه ای طراحی می شوند که از مکانیزم های فنری پیروی می کنند. این نوع پریز برق به پیچ و مهره جهت نصب نیاز ندارد و به راحتی در عمق دیوار قرار می گیرد و به شکل یک مجموعه کامل در مدار در نظر گرفته می شود.
کلید پریزهای امروزی از جنس پلاستیک مرغوب یا پلی کربنات هستند به همین دلیل از کیفیت بالایی برخوردار هستند و با گذشت زمان دچار پوسیدگی و تغییر رنگ نمی شوند. طراحی پریزهای برق در گذشته به گونه ای بود که اغلب به شکل زاویه دار و مربعی بودند اما این تجهیزات امروزه تنوع ظاهری بسیار بالایی دارند. به عنوان مثال فریم های رنگی، فلزی، طرح چوب، کلاسیک، مدرن و ... به بازار عرضه می شوند.
نوعی کلید پریز هوشمند به بازار عرضه می شود که اغلب در فضاهای اداری و محیط هایی با احتمال آلودگی توسط تماس دست مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع کلید پریز امروزه طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است. پریز برق تایمردار نیز نوعی پریز برق هوشمند است که می تواند قطع و وصل برق را زمان بندی کند و از این طریق در مصرف برق نیز صرفه جویی کند. کلید پریزهای هوشمند را می توان به ریموت مجهز کرد. به کمک ریموت نیز می توان از راه دور وضعیت کلید و پریز را بررسی کرد.
برخی از پریزها دارای محافظ هایی به نام ارت هستند که سبب افزایش ایمنی پریز می شود. پریز ارت دار نوعی ترمینال دو پیچ در ساختار خود استفاده کرده است و از این طریق حفاظت را تا حد زیادی ارتقا می دهد. این پریزها علاوه بر این که محلی برای اتصال سیم فاز و نول فراهم کرده اند، محلی نیز جهت اتصال به سیم ارت فراهم کرده اند تا از این طریق ایمنی مجموعه را افزایش داده و برق گرفتگی را به حداقل میزن خود برسانند. در حال حاضر اغلب پریزهای موجود در بازار ارت دار هستند.
کلید و پریز مدرن نوعی کلید و پریز با تکنولوژی جدید است که کارایی متفاوتی دارد. برای هر اتاق یک کلید چند بخشی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال در یک کلید چهار پل، بخشی از آن چراغ بالای تخت، بخشی دیگر لوستر، بخش دیگر آباژور و دیگر بخش آن نورهای مخفی اتاق را خاموش و روشن می کند. به واسطه این تجهیزات می توانید نور تمامی تجهیزات روشنایی را با یک مجموعه کلید و پریز کنترل کنید.
وجود اتصال کوتاه می تواند سبب تولید گرمای بسیار زیادی در اطراف پریز شود. در نتیجه عایق سیم ها از بین رفته و ذوب می شوند. این فرایند سبب ایجاد برخورد میان رشته های سیم شده که در اثر آن الکترون های زیادی آزاد و سبب به وجود آمدن جرقه می شوند. در برخی از مواقع نیز ممکن است سیم کشی پریز اشکال داشته باشد و یا پریز بی کیفیت و نامرغوب باشد و در اثر ایجاد گرما ذوب شده باشد. این امر نیز ممکن است سبب آتش سوزی و برق گرفتگی افراد شود. به همین دلیل بهتر است اگر مشکل از پریز است، پریز تعویض و یا تعمیر شود.
در سال های اولی که اولین شبکه انتقال برق در ایالت متحده آمریکا ساخته شد، ولتاژ تحویلی به خانه ها 110 ولت بود. به همین دلیل اغلب وسایلی که در آن زمان با برق کار می کردند، این ولتاژ را تحمل می کردند. این ولتاژ هنوز در آمریکا استاندارد است. با پیشرفت تکنولوژی شرکت های اروپایی دریافتند که تامین برق با ولتاژ 220 ولت به صرفه تر از 110 ولت است. به همین دلیل ولتاژ در برخی از کشورها تغیر کرد. این تغییرات سبب تغییر در دو شاخه های کشورها و پریز آن ها شد. تقریباً 15 نوع پریز وجود دارد که در نقاط مختلف جهان از آن استفاده می شود.
در تمامی مجموعه ها می توانید انواع پریز الکتریکی و کلیدهای مختلف را مشاهده کنید. بدون وجود این تجهیزات بسیاری از فعالیت های ما همچون روشن کردن تجهیزات، شارژ کردن وسایل و ... متوقف می شود. به همین دلیل استفاده از این محصولات الزامی است. به دلیل افزایش تنوع این محصولات، شرکت های مختلفی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از برترین شرکت های پریز و کلید برق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دلند یکی از بهترین تولیدکننده های تجهیزات برقی به خصوص کلید و پریز برق ایرانی است. این شرکت از سال 1361 تاسیس شده است. محصولات این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار هستند به همین دلیل این شرکت موفق به دریافت استانداردها و لوح های تقدیر بسیار زیادی شده است. محصولات این شرکت پیش از ورود به بازار در بهترین آزمایشگاه ها مورد تست و ارزیابی قرار می گیرد. محصولات این شرکت متنوع هستند و کلید و پریزهای آن دارای انواع مختلفی هستند. از بهترین محصولات این شرکت می توان به پریز برق روکار و توکار، پریز دو شاخه و رابط برق اشاره کرد.
شرکت ویرا الکتریک یکی از مشهورترین شرکت ها درحوزه تولید تجهیزات الکتریکی به خصوص انواع کلید و پریز است. این شرکت توانسته تمامی محصولات خود را به بازارهای جهانی نیز معرفی کند. این شرکت برمبنای رفع نیازهای بازار کلید و پریز و برق ایران توانسته محصولات باکیفیتی به بازار عرضه کند. تولیدات این شرکت با به روزترین تجهیزات ساخته شده اند. از محصولات این شرکت می توان به کلید پریز ویرا، کریستال، امگا و آلفا اشاره کرد.
قیمت پریز برق به جنس پریز، نحوه نصب آن، استاندارد و طراحی آن، کیفیت ساخت، هوشمند یا ساده بودن آن، ارت دار یا بدون ارت بودن پریز، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. برندهایی همچون دلند، ایران الکتریم، ویرا الکتریک و ... از کیفیت بالایی برخوردار هستند به همین دلیل قیمت این پریزها ممکن است از دیگر پریزها بیشتر باشد.
برای خرید پریز برق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پریز برق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.