گریس پمپ یکی از مهمترین ابزارها در صنعت خودرو، گاراژها و کارگاه ها محسوب می شود که از آن برای روانکاری بلبرینگ ها، یاتاقان ها، انواع خودروها و چرخ دنده ها استفاده می شود. پمپ گریس همان مخزن روغن است که از آن برای روان تر کار کردن قطعات صنعتی استفاده می شود. معمولاً برای روان تر کار کردن، خنک کاری، آب بندی، کنترل حرارت از این وسیله استفاده می شود.
اتصالات و رابط ها: گریس پمپ بر حسب استفاده کاربر می تواند دارای رابط هیدرولیک 90 درجه یا رابط با انتهای سوزنی باشد.
شلنگ منعطف و لوله ثابت: این بخش، گریس را از گان به بیرون هدایت می کند.
بازو (دسته): از بازو یا دسته به منظور پمپاژ دستی از مخزن به سمت لوله استفاده می شود.
مخزن گاز: این بخش از پمپ گریس، محل نگهدارنده گریس، فنر برای فشار به پیستون و میله پیستون برای کمک به حرکت ثابت پیستون تشکیل شده است.
سری گریس پمپ: این بخش شامل دریچه هایی است که اجازه می دهند تا گریس از مخزن به شلنگ پمپاژ شود.
پمپ گریس دارای پنج نوع است:
گریس پمپ بادی جهت افزایش فشار گریس تزریقی مورد استفاده قرار می گیرد. این پمپ ها با فشار هوا ثابتی کار می کنند. سایز بعضی از این نوع پمپ کوچک است و به آسانی روی ماشین آلات قرار می گیرند اما بعضی از آنها بزرگ هستند و فضای بیشتری را باید به آنها اختصاص داد. این نوع پمپ ها با داشتن کمپرسور هوا مصرف برقشان کمتر است اما سر و صدای زیادی دارند.
پمپ گریس برقی در انواع سیستم روانکاری استفاده می شود؛ مانند: سیستم تک خطی، سیستم دو خطی، سیستم چند خطی. در گذشته پمپ گریس برقی نسبت به پمپ پنوماتیک مصرف انرژی بیشتری داشته است اما امروزه این نوع پمپ مصرف انرژی مناسبی دارد.
پمپ گریس دستی به دو صورت اهرمی و تفنگی در بازار وجود دارد. از گریس پمپ دستی بیشتر در کارهای کم حجم مانند گریس کاری و روانکاری بلبرینگ ها، چرخ دنده ها، یاتاقان ها و… استفاده می شود. نحوه کار با این دستگاه به این صورت است که تزریق گریس با استفاده از نیروی دستی و نیروی کاربر انجام می شود. انواع این گریس پمپ عبارتند از: گریس پمپ دستی پنوماتیکی، گریس پمپ سطلی دستی، گریس پمپ دستی کوچک و گریس پمپ دستی شارژی.
پمپ گریس سطلی
این پمپ دارای مخزنی با آلیاژ با کیفیت است که در برابر ضربه و مواد شیمیایی مقاوم است. این پمپ با ظرفیت های متفاوتی تولید می شوند و کارایی بالایی در پمپاژ انواع گریس دارند.
پمپ گریس بشکه ای
این نوع پمپ ها قابل حمل و بسیار پرکاربرد هستند. به منظور انتقال گریس از بشکه به تجهیزات و قطعات صنعتی استفاده از این پمپ استفاده می شود. برای انتقال سریع گریس از بشکه به مخزن اصلی، این پمپ ها مناسب هستند.
نحوه کار با پمپ گریس به این صورت است که ابتدا مخزن را باد کنید و بعد دسته در را به سمت بیرون بکشید تا کفی داخلی پمپ باز شود. حال گریس را کمی گرم کنید تا به آسانی بتوانید آن را به داخل مخزن گریس پمپ وارد کنید. مخزن را پس از وارد کردن گریس، بر روی شاسی اصلی پمپ گریس ببندید و سپس ضامنی که انتهای پمپ گریس تعبیه شده است را برای لحظه ای فشار دهید تا فنری که در داخل مخزن جمع شده است آزاد شود.
حال گریس داخل مخزن به طرف پمپ می رود و به آسانی می توانید به کمک بالا و پایین بردن دسته، گریس را از رابط به سوی بیرون هدایت کنید.
به دلیل اینکه پمپ گریس سری دارد و می توان آن را بر روی انواع سری گریس خورها قرار داد پس به آسانی عمل گریس کاری انجام می شود.
امروزه شرکت های خارجی و ایرانی زیادی به تولید این محصول پرداخته اند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
شرکت اطلس محصولات با کیفیتی را به بازار عرضه می کند. تمامی محصولات این شرکت برای کارخانه ها و کارگاه ها کاربرد دارد. پمپ گریس اطلس در صنایع مختلف برای تخلیه، پر کردن بلبرینگها و تزریق گریس کاربرد دارد.
شرکت گولرسان به تولید انواع قطعات روانکاری صنعتی و پمپ های گریس بادی می پردازد. محصولات این شرکت در سراسر جهان عرضه می شود.
از دیگر برندهای پمپ گریس می توان به برندهای گراکو، دلیمون، گراکو، دولوکس، اوریون، لینکون، راسم و پارس اشاره کرد.
پمپ گریس بر اساس برند و شرکت تولید کننده، حجم مخزن، جنس بدنه، توان تخلیه، نوع پمپ گریس، وزن، ابعاد، فشار کارکرد و ... قیمت گذاری می شود.
برای خرید پمپ گریس می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پمپ گریس و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.