ثبت فروشگاه

دتکتور

دتکتور (detector) ابزاری است که برای کشف آتش سوزی مورد استفاده قرار می گیرد. به کمک این وسیله در هنگام آتش سوزی ساکنین می توانند به مکانی امن پناه ببرند. تشخیص سریع آتش سوزی نقش زیادی در تامین امنیت افراد یک مجموعه ایفا می کند. این محصولات سیگنال های مربوط به آتش سوزی را دریافت می کند و به مرکز کنترل ارسال می کند. سپس آژیرهای اعلام حریق به صدا در می آیند و از این طریق افراد از وجود آتش سوزی آگاه می شوند.  قیمت دتکتور به نوع آن و برند انتخابی بستگی دارد. استفاده از این سیستم علاوه بر امنیت مزایای دیگری هم دارد. به همین دلیل افراد به خرید دتکتور اعلام حریق اقدام می کنند.

دتکتور چیست؟

دتکتور، وسیله ای است که توانایی تشخیص دود، حرارت، بو، گاز و دیگر عوامل آتش را در سیستم اعلام حریق دارد. اولین نمونه های این محصول به صورت خودکار کار شناسایی و اعلام حریق را انجام نمی دادند. بلکه به اهرمی مجهز شده بودند که برای اعلام حریق و به صدا درآوردن زنگ هشدار و آژیر، می بایست اهرم کشیده می شد. این محصولات وابسته به حضور شخصی در ساختمان بودند. اتوماتیک نبودن این محصولات سبب شد تا تاخیر زیادی در سیستم اعلام و اطفا حریق ایجاد شود. امروزه سیستم اعلام حریق به صورت خودکار و اتوماتیک وارد عمل می شود. این محصولات پس از دریافت سیگنال های آتش، سریعاً وارد عمل می شوند. البته هزینه نصب دتکتور هوشمند نسبت به نمونه‌ های اولیه بسیار بیشتر است.

انواع دتکتور اعلام حریق

  • دتکتور اعلام حریق دودی
  • دتکتور اعلام حریق حرارتی
  • دتکتور اعلام حریق شعله ای
  • دتکتور اعلام حریق گازی
  • دتکتور مولتی سنسور (دتکتور دودی - حرارتی)
  • دتکتور گازی - حرارتی

دتکتور دودی

یکی از رایج ترین انواع detector، نوع دودی آن است. این تجهیزات به حرارت، گرمای ناشی از آتش و مهم تر از همه دود بسیار حساس هستند. عملکرد دتکتور دودی به گونه ای است که یک باکس دارند. در صورت پر شدن هوای داخل محفظه از دود، هشدار حریق را به شما می دهد. این محصولات خود در چهار نوع مختلف به بازار عرضه می شوند.

دتکتور دودی نوری

دتکتور دودی نوری می تواند دود را با ذرات حدود 0.3 الی 10 میکرون شناسایی کند. این دتکتور، در برخورد با دود ها که ذرات کوچتر از 0.3 میکرون دارند ناتوان است. همچنین این محصول می تواند وجود نور را نیز تشخیص دهد. در نتیجه با شروع آتش سوزی و نوری که آتش از خودش تولید می کند، این وسیله وارد عمل می شود.

دتکتور دودی یونیزاسیون

دتکتور یونیزاسیون، یک نوع دتکتور دودی است. سیستم این وسیله به این گونه طراحی شده که، یک ماده ی تشعشعی رادیو اکتیو داخل خودش دارد. با ورود و خروج این تشعشعات در داخل محفظه دتکتور، هوای محیط وارد برمحفظه یونیزه می شود. در نتیجه وجود دود شناسایی می شود.

بیم دتکتور دودی

آشکار ساز دود خطی یا بیم دتکور دستگاهی برای حس کردن و آشکارسازی دود است که در سیستم اعلام حریق کاربرد دارد. از امواج مادون قرمز در این نوع دتکتور برای شناسایی دود، استفاده می شود. 

دتکتور دودی مکشی

sampling smoke detector یا دودی مکشی، به دلیل این که حساسیت بالایی دارد، برای تشخیص زود هنگام دود استفاده می شود. در دتکتور مکشی لوله هایی تعبیه شده که از هوا نمونه برداری می کنند. در شرایطی که دود را در محل نصب تشخیص بدهد، آلارم اعلام حریق فعال می شود.

دتکتور حرارتی

دتکتور حرارتی نسبت به افزایش دما و درجه خاصی از دما حساسیت زیادی دارد. این دتکتور های اعلام حریق، در فضاهای محدودی نصب می شوند. با ایجاد دو شرایطی که ذکر شد، دتکتورهای حرارتی آتش را تشخیص می دهند و شروع به فعالیت می کنند. این محصولات در انواع زیر به بازار عرضه می شوند.

دتکتور حرارتی ثابت

دتکتور حرارتی ثابت به درجه ای ثابت از دما که از قبل تعیین و طراحی شده حساس است. زمانی که دمای محیط به آن درجه می رسد، وارد عمل می شود. اجزای دتکتور ثابت یک کلید به همراه دو فلز است که ضریب انبساطی حرارتی متفاوتی دارند. زمانی که حرارت به درجه ثابت می رسد آن کلید خم و منحنی می شود. پس از آن هشدار آغاز می شود.

دتکتور حرارتی افزایشی

دتکتور حرارتی افزایشی به افزایش دما بستگی دارد. در صورتی که دمای محیط از میزان تعیین شده افزایش پیدا کند، اعلام حریق فعال می شود. دو عامل دما و گرما مهم است. دتکتور های حرارتی افزایشی، با تغییرات نرمال دما و حرارت سازگاری دارند. اما اصولاً تغییرات غیر نرمال را اعلام می کنند. این محصول دارای دو حسگر است. حسگر ترمیستوری و فرموکوپلی که عملکرد آن ها با هم متفاوت است. دتکتور حرارتی افزایشی نسبت به حرارتی ثابت حساسیت بیشتری است. برای محیط هایی که، دما در آن دائماً در حال تغییر است توصیه نمی شود. در محیط هایی که احتمال وقوع آتش در آن ها زیاد است مانند آشپزخانه، این دتکتور مناسب است و کاربرد بیشتری دارد.

دتکتور حرارتی خطی یا کابلی

دتکتور خطی در سرتاسر ساختمان طراحی شده است. این دتکتورها از نوعی کابل تشکیل شده اند، که به دما حساس هستند. جریان الکتریکی ثابتی از داخل کابل عبور می کند. هنگامی که وقوع حریق رخ می دهد، دمای محیط افزایش پیدا می کند و این محصول وارد عمل می شود.

دتکتور حرارتی ترکیبی

این محصولات هم به دمای ثابت و هم به تغییرات دما حساس هستند و واکنش نشان می دهند. دتکتور مولتی سنسور دودی حرارتی و مولتی سنسور گازی حرارتی به بازار عرضه می شوند.

تفاوت دتکتور حرارتی افزایشی و ثابت

  • سرعت عملکرد حرارتی ثابت پایین تر از حرارتی افزایشی است.
  • قابلیت اطمینان حرارتی ثابت  نسبتا بالا اما حرارتی افزایشی متوسط است
  • احتمال وجود هشدار کاذب در نوع حرارتی ثابت بسیار کم اما در نوع حرارتی افزایشی بیشتر است.

دتکتور شعله ای

این محصول از حسگر و سنسور ساخته شده است. دتکتور اعلام حریق شعله ای به شعله آتش فوراً واکنش نشان می دهد. این محصول وجود شعله ها را تشخیص می دهد و سیگنال های مربوطه را به مرکز کنترل ارسال می کند. این آشکار ساز شعله ای به صورت زیر دسته بندی می شود:

  • دتکتور شعله ای فرابنفش (UV): این نوع دتکتور شعله ای، به یک نوع شعله یاب فرابنفش مجهز شده اند. اشعه های UV، در کوتاه ترین زمان یعنی 3 ال 4 میلی ثانیه در برابر آتش واکنش نشان می دهد.
  • دتکتور شعله ای مادون قرمز: این محصولات به شعله یاب مادون قرمز مجهز شده اند. اغلب دتکتورهای شعله ای مادون قرمز یک دوربین دارند. این دوربین می تواند تابش های حرارتی را تشخیص دهد.
  • دتکتور شعله ای UV و مادون قرمز: این دتکتور به صورت ترکیبی است و از ترکیب دو سنسور مادون قرمز و فرابنفش ساخته شده است.

دتکتور گازی

این محصول گازهای سمی موجود در فضا را شناسایی می کند و سریعاً وارد عمل می شود. این وسیله از تجهیزات ایمنی ساختمان های صنعتی است. دتکتور گازی غلظت غیرعادی گاز و نشت گاز را به سرعت تشخیص می دهد و سیستم های کنترلی را مطلع می کند. دو نوع دتکتور گازی وجود دارد:

  • دتکتور گازی ثابت که به صورتی دیواری است.
  • دتکتور گازی پرتابل که به صورت قابل حمل است.

سیم کشی دتکتور

در سیستم اعلام حریق، سیم کشی های دتکتورها به صورت موازی انجام می شوند. این وسیله ها باید پشت سر هم قرار بگیرند. هیچ حالت انشعابی نباید در مدار باشد. انتهای خط EOL، عنصر را روی پایه شاسی نصب می کنیم. طبق استاندارد BS مجموع دتکتورهای دودی و حرارتی در هر زون، 32 عدد است.

بهترین برندهای دتکتور

امروزه استفاده از سیستم اعلام حریق در تمامی مجموعه ها ضرورت دارد. به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت تجهیزات اعلام حریق به خصوص دتکتور می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دتکتور زتا (ZETA)

این برند یکی از محصولات شرکت GLT است که در سال 1985 با نام تجاری ZETA در انگلستان تاسیس گردید. این شرکت علاوه بر سیستم های اعلام حریق، سیستم های امرجنسی و صوتی هم تولید می کند. از محصولات آن می توان به دتکتور دودی زتا و دتکتور حرارتی افزایشی زتا اشاره کرد.

دتکتور زیتکس

شرکت زیتکس یک برند ایرانی است که از سال 1386 فعالیت خود را آغاز کرده است. از نمونه ابزارهای آن می توان به سیستم آتش نشانی و انواع دتکتور اشاره نمود.

دتکتور آریاک

سیستم اعلام حریق آریاک که متعلق به شرکت آریا الکتریک است، محصولی باکیفیت و استاندارد است. این شرکت از سال 1376 شروع به کار کرده است. آریاک موفق به دریافت گواهینامه ISO شده است. دتکتورهای دودی نوری از محصولات این شرکت است.

دتکتور سنس

سنس، برندی ایرانی است که در شهر تبریز شکل گرفته است. این شرکت در زمینه توزیع سیستم های اعلام حریق فعالیت دارد. محصولات سنس باکیفیت هستند و از تنوع بالایی برخوردار هستند.

قیمت دتکتور

تنوع دتکتورها در بازارهای بین المللی و داخلی بسیار زیاد است. قیمت این ابزارآلات به نوع دتکتور، مکان مورد نظر و تعداد دتکتورهای مورد نیاز نسبت به متراژ بستگی دارند.

خرید دتکتور

برای خرید دتکتور سیستم اعلام حریق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات دتکتور را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دتکتور و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند