ثبت فروشگاه

دتکتور گازی

دتکتور گازی (Gas Detector) وسیله ای است که گازهای سمی ناشی از حریق را شناسایی می کند. این محصول یکی از اجزای سیستم اعلام حریق است که در تجهیزات ایمنی ساختمان های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول نشتی گاز را به سرعت تشخیص می دهد و بلافاصله به سیستم های کنترلی اعلام می کند. قیمت دتکتور گازی به نوع آن، برند انتخابی و نحوه نصب بستگی دارد. استفاده از این وسیله امنیت افراد یک مجموعه را تامین می کند. به همین دلیل افراد به خرید دتکتور گازی اقدام می کنند.

دتکتور گازی

دتکتور گازی چیست؟

دتکتور از نوع گاز، سیستمی دارد که می تواند گازهای قابل اشتعال و مسموم در فضا را شناسایی کند. این دتکتور غلظت گازها را تشخیص می دهد و به سیستم کنترل اعلام حریق اطلاع می دهد. سیستم اعلام حریق نیز وارد عمل می شود و آژیرها به صدا در می آیند.این محصول اجزایی از سیستم آتش نشانی است که قبل از وقوع حادثه قادر به آشکارسازی گازهای خطرناک است. دتکتورهایی که از نوع گازی هستند، برای تشخیص گازهای  حریق، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از آن ها در آزمایشگاه ها و کارگاه هایی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند نیز به کار گرفته می شود.

کاربرد دتکتور تشخیص گاز

دتکتور گازی آدرس پذیر و دتکتور گازی متعارف می تواند گازهای بین شهری را تشخیص بدهد و به پنل کنترل مرکز اطلاع دهد. گاز شهری که شامل گاز متان و ترکیبات دیگر است شناسایی می کند. از این دتکتور در مکان هایی مانند هتل ها، آشپزخانه ها، منازل و... که امکان نشت گاز در آن ها وجود دارد استفاده می کنند. دارای تاییدیه آتش نشانی هم هست. از این وسیله برای تشخیض گازهای مایع در آپارتمان ها، راهروها استفاده می شود.
این محصول در صنعت هم کاربرد دارد. در مناطق صنعتی برای شناسایی گاز های پرخطر و اطلاع دادن هشدار های شنیداری و دیدنی استفاده می شود.

کاربرد دتکتور تشخیص گاز

انواع دتکتور گازی

از نظر نحوه استفاده، دتکتور گازی را می توان به دو نوع زیر تقسیم بندی کرد:

  • دتکتورگازی ثابت: کاربرد این محصولات تشخیص انواع گازها است. به صورت دیواری و سقفی در محل مناسب نصب می شود.
  • دتکتورگازی پرتابل: دتکتور گازی پرتابل برای افرادی که در حال حرکت هستند، مناسب است. این محصول نصب ثابتی ندارد و قابل حمل است. به همین دلیل قابلیت شناسایی گازهای خطرناک در مسیر را دارد.

اجزای دتکتور گازی

دتکتور گازی دو بخش اصلی دارد. سنسور و ترانسمیتر. سنسور برای تشخیص گاز و ترانسمیتر برای نمایش و کنترل مورد استفاده قرار می گیرد. سپس اجزای دیگر دتکتور فرمان ها را به سیستم اعلام حریق و مرکز کنترل ارسال می کنند.

سنسورهای دتکتور می توانند فناوری های زیر را داشته باشند:

  1. سنسور با فناوری مادون قرمز
  2. سنسور الکترو شیمیایی
  3. سنسور نیمه هادی
  4. سنسور کاتالیستی

انواع دتکتور براساس گاز تشخیصی

از نظر نوع گاز تشخیصی، دتکتورها در انواع زیر عرضه می شوند:

  1. دتکتور مربوط به گازها سوختنی و انفجار پذیر شامل گاز مایع و CNG
  2. دتکتور گاز سمی مانند گاز مونوکسید کربن
  3. دتکتور گاز H2s
  4. دتکتور گاز شهری
  5. دتکتور گاز متان
  6. دتکتور گاز خانگی
  7. دتکتور صنعتی
  8. دتکتور گاز کلر
  9. دتکتور گاز هیدروژن و....

انواع دتکتور براساس گاز تشخیصی

دتکتور گاز شهری

دتکتور گاز شهری یکی از پرکاربردترین دتکتورهای سیستم اعلام حریق است که به آن دتکتور گاز طبیعی هم می گویند. دتکتور گاز طبیعی تنها گازهای طبیعی را تشخیص می دهد و به سیستم اعلام می کند. گاز طبیعی شامل متان و به مقدار کمی از سایر هیدروکربن ها است.

دتکتور گاز خانگی

دتکتور گاز خانگی یکی از تجهیزات کنترل حریق است. این نوع دتکتور توانایی شناسایی گاز شهری، گاز طبیعی و مونوکسید کربن را دارد. البته قابل ذکر است که  دتکتور صنعتی می تواند علاوه بر همه ی این مواردی که گفته شد، طیف گسترده ای از گاز ها را شناسایی کند. این محصول بیشتر در محیط خانه مورد استفاده قرار می گیرد.

دتکتور گازی ترکیبی

همان طور که می دانید، دتکتورهای ترکیبی حساسیت بیشتری دارند. این محصولات علاوه بر گاز می توانند ناخالصی های دیگری همچون حرارت، دود و دیگر موارد را نیز تشخیص دهند. دتکتور گازی حرارتی یکی از انواع پرکاربرد دتکتور مولتی سنسور است.

دتکتور گازی هوشمند

این سیستم ها می توانند به صورت اتوماتیک میزان گاز موجود در محیط را اندازه گیری کنند و سپس با میزان مجاز تطابق دهند. این محصولات به کمک اطلاع رسان های سمعی، بصری و در بعضی مواقع ویبراتور و لرزاننده، افراد حاضر در مجموعه را آگاه می کنند.

نحوه کار دتکتور گازی

این آشکارساز گازی غلظت گاز موجود در فضا را تشخیص می دهد و آن را با غلظت مجاز مقایسه می کند. سپس نشت گاز را متوجه می شود و به کمک وسایل هشدار دهنده افراد آن منطقه را مطلع می کند. دتکتور گاز با استفاد از اشعه مادون قرمز قادر به شناسایی امواج است. دتکتورهای تشخیص گاز به صورت مستقل با باتری 9 ولت، یا به صورت متصل به صفحه مرکزی عمل می کنند. در سازمان آتش نشانی نوع مستقل آن قابل تایید است.

نحوه کار دتکتور گازی

نحوه نصب دتکتور گاز

دتکتور بر روی سقف نصب می شود. ارتفاع نصب دتکتور گازی به گونه ای است که باید به صورت عمودی در فاصله 1.85 الی 3 متر از سطح زمین نصب شود.  فاصله قابل قبول آن از دیوارها 30 سانتی متر است. هنگامی که این وسیله روی سقف نصب می شود، باید در بلندترین نقطه قرار گرفته باشد.

برای نصب دتکتور تشخیص گاز باید نکات زیر را هم رعایت کنید:

  • وزن گاز تشخیص داده شده توسط دتکتور در هوا، در ارتفاع نصب تاثیر دارد.
  • گازهای سبک در ارتفاع بالاتر و گازهای سنگین در ارتفاع پایین قرار می گیرند. به همین دلیل پیش از نصب باید به نوع گازی که احتمال دارد منتشر شود، توجه کرد.
  • در هنگام نصب باید شرایط هوا را در نظر گرفت. باد می تواند جهت انتشار گاز را تغییر دهد.

برای نصب دتکتورهای شهری هم باید دو حالت را در نظر گرفت:

اگر در اتاق وسایل گازی وجود داشته باشد، باید دتکتور در فاصله 1 تا 3 متری از زمین نصب شود. اگر وسایل گازی در اتاق موجود نباشد، دتکتور در حالتی که در سطح تنفس افراد است، باید نصب شود.

برندهای برتر دتگتور گاز

امروزه استفاده از سیستم اعلام حریق در تمامی مجموعه ها الزامی شده است. شرکت های زیادی در داخل و خارج از کشور به ساخت انواع دتکتور می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دتکتورگازی زیتکس

شرکت زیتکس در سال 1386 شروع به کار کرده و یک برند ایرانی است. این شرکت، دتکتورهای تشخیص گاز را در دو مدل تولید می کند که به صورت مستقل و وابسته در پنل استفاده می شود. این دو نوع نیازمند باتری 220 ولت هستند.

دتکتور گازی پرلا

شرکت پرلا بیش از 40 سال تجربه در خرید، فروش و عرضه سیستم اعلام حریق در ایران دارد و ابزار های آتش سوزی را به بازار عرضه می کند. دتکتور تشخیص گاز هم از محصولات این شرکت است.

دتکتور گازی تسلا

برند تسلا از سال 1390 کار خود را آغاز کرده در زمینه تولید سیستم اعلام حریق فعالیت می کند. این شرکت در سال 1393 اولین آزمایشگاه تخصصی خود را افتتاح کرده است.

از دیگر برندهای برتر می توان به دتکتور گازی سایان، سنس و ... اشاره کرد.

قیمت دتکتور گازی

قیمت دتکتور گازی به دو نوع دتکتور گازی شهری و دتکتور گازی خانگی بستگی دارد. البته برند مورد نظر و تعداد دتکتور مورد نیاز هم بر روی قیمت تاثیرگذار است.

خرید دتکتور گازی

برای خرید دتکتورگازی سیستم اعلام حریق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات دتکتور را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دتکتورگازی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

ولتاژ


برند


سیستم


زاویه دیده شدن نشانگر