ثبت فروشگاه

محافظ برق

محافظ برق یا محافظ ولتاژ، وسیله ای است که با استفاده از آن می توان از ورود صدمه های احتمالی به دستگاه به دلیل وجود شوک و یا نوسانات الکتریکی برق شهری جلوگیری کرد. الکتریسیته در مسیر خود از سطح پتانسیل بالا و پایین عبور می کند. همین امر موجب ایجاد نوسانات برق می شود.

وظیفه اصلی محافظ ولتاژ این است که میزان ولتاژ های ورودی به دستگاه را بررسی می کند و میزان بیش از حد این ولتاژ را قطع می کند. دلیل اصلی استفاده از محافظ برق متغیر بودن نوسانات برقی است. یکی دیگر از دلایل استفاده ازآن  کاهش به هم ریختگی کابل ها است. 

محافظ ولتاژ باید در راه ورودی جریان برق قرار بگیرد تا نوسانات برق ناشی از خرابی کابل های شهری، رعد و برق، اشکالات نیروگاه برق و... را خنثی کند. 

محافظ برق

اجزای محافظ برق

هر محافظ برق شامل خازن ها، مقاومت ها، IC و رله است که به توضیح هرکدام در این بخش پرداخته می شود.

خازن های محافظ برق

خازن یا انباره یک قطعه الکترونیکی است که وظیفه اصلی آن ذخیره کردن انرژی است. محافظ ها دارای سه خازن هستند یک عدد پلی استر جهت ذخیره انرژی و 2 عدد الکترولیت برای تنظیم زمان و فیلتر.

پس از وازد شدن برق به محافظ، برق به سمت خازن هدایت می شود.

مقاومت محافظ برق

مقاومت یا رزیستور یک قطعه الکترونیک دو پایه است که واکنش پذیر است و وظیفه اصلی آن کاهش جریان برق است.

مقاومت بر اساس اهم مورد سنجش قرار می گیرد و انواع مختلفی دارد. وقتی برق از خازن ها به مقاومت ها می رسد، مقاومت از جریان برقی که وارد شده است اطلاعات را دریافت می کند و این اطلاعات را به رله منتقل می کند.

رله محافظ برق

رله یا قطع کن یک نوع کلید الکتریکی است که با گرفتن اطلاعات و فرمان، قطع و وصل می شود. بخاطر داشته باشید که برای قطع و وصل شدن رله حتماً باید دستور قطع و وصل شدن به آن صادر شود.

پس از اینکه اطلاعات ولتاژ برق توسط مقاومت ها تست شد به رله هدایت می شود. اگر این ولتاژ از حد مجاز کمتر یا بیشتر باشد جریان برق توسط رله قطع می شود. تا زمانی که ولتاژ به حد مجاز نرسد برق وصل نمی شود.

IC محافظ برق

IC یا مدار مجتمع، یک قطعه الکترونیکی است که شامل مدار، گیت های منطقی، ترانزیستور و ... است. در واقع برای اتصال بین قطعات از ای سی استفاده می شود. به دلیل کاربرد فراوان این قطعه، از آن در تمامی دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. IC بین خازن، مقاومت و رله ارتباط ایجاد می کند و مدیریت برد را برعهده دارد.

اجزای محافظ برق

کاربرد محافظ های برق

محافظ ولتاژ وظیفه دارد در مواقع مورد نیاز ولتاژ و جریان بیش از حد استاندارد را شناسایی کند و ارتباط آن را با دستگاه الکتریکی قطع کند و پس از این که ولتاژ به حالت استاندارد برگشت ارتباط را مجدداً وصل نماید. این کار باعث حفظ سلامت دستگاه و افزایش طول عمر آن می شود. 

کاربرد محافظ های برق

 

انواع محافظ براساس کاربرد

محافظ برق برای انواع وسایل برقی مانند تلویزیون، یخچال، کامپیوتر، کولرهای گازی و... وجود دارد و در برخی از ویژگی ها همچون مقدار ولتاژ قطع شده، میزان جذب انرژی، زمان پاسخ گویی درهنگام نوسانات جریان برق و مدت زمان لازم برای وصل مجدد دستگاه با هم تفاوت دارند.

در ادامه به برخی از انواع محافظ برق اشاره خواهیم کرد.

محافظ برق یخچال

یخچال و فریزر به طور دائم به جریان برق متصل هستند و احتمال آسیب دیدگی بالایی در برابر نوسانات برقی دارند در این مورد استفاده از محافظ ولتاژ امری ضروری است. به کمک این وسیله می توان تاثیراختلالات ولتاژ و آمپر روی موتور را کاهش داد .

محافظ برق صوتی تصویری

وسایل صوتی و تصویری، برق کمتری نسبت به لوازم آشپزخانه مصرف می کنند اما با این حال باید از اختلالات ولتاژی محافظت شوند تا دچار سوختگی و خرابی نشوند. 

محافظ برق کولر گازی

کولر گازی یکی از پرمصرف ترین تجهیزات الکتریکی در مجموعه است به همین دلیل بهتر است از محافظ مخصوص برای آن استفاده شود تا در صورت نوسانات برق دچار سوختگی نشوند. مدار محافظ برق کولر گازی به گونه ای طراحی شده است تا بتواند دامنه نوسانات زیادی را تحمل کند و در صورت بروز اختلال به سرعت جریان برق را قطع می کند. 

محافظ برق ساختمان یا پشت کنتوری

این نوع محافظ ها پشت کنتور برق قبل از ورود برق شهری به ساختمان وصل می شود به همین دلیل به آنها پشت کنتوری می گویند.

دارای یک نوع ورودی هستند که برق خروجی از کنتور (برق شهری) وارد آن می شود و خروجی آن نیز برق ساختمان را تأمین می کند. در واقع این محافظ ها بین کنتور و برق ورودی به ساختمان قرار می گیرند و اگر نوسانی به وجود آید، برق از قبل کنتور قطع می شود.

این نوع محافظ ها معمولاً به صورت دیجیتال هستند و روی نمایشگر خود ولتاژ برق ورودی را نشان می دهد. این محافظ ها برای واحد های مسکونی و یا اداری مناسب است البته به شرط آن که تمام دستگاه ها از 30 آمپر بیشتر نباشند.

محافظ برق تایمر دار

این نوع محافظ ها، پیشرفته دو شاخه های تایمر دار هستند و بیشتر مورد استفاده برای شارژرها قرار می گیرند. محافظ برق تایمردار دارای انواع بسیاری است که براساس برند، دیجیتال یا آنالوگ، داشتن سیم یا بی سیم و ... تقسیم بندی می شوند.

وظیفه اصلی این نوع محافظ ها قطع کردن برق بعد از زمان مشخص است که البته این کار را نیز دو شاخع تایمردار انجام می دهد.

تفاوت محافظ تایمردار با دو شاخه تایمردار در این است که محافظ تایمر دار کار محافظ را نیز انجام می دهد و اگر نوسان برق به وجود آید برق را قطع می کند.

محافظ رکمونت

محافظ های رکمونت ظاهری مستطیل شکل و جمع و جور دارند که معمولاً پریزهای زیادی دارند تا بتواند دستگاه های زیادی را پشتیبانی کند. زاویه ۴۵ درجه پریزها باعث می شود تا شما بتوانید از همه پریزها به صورت هم زمان استفاده کنید.

 رکمونت ها مانند سایر محافظ های دیگر با به وجود آمدن نوسان برق، برق را قطع می کنند و از دستگاه های شما محافظت می کنند. تعداد پریزهای محافظ رکمونت 6 تا 9 پریز است و معمولاًَ ارت دار هستند. از این محافظ می توان برای دستگاه هایی نظیر شارژر گوشی، کامپیوتر، لوازم صوتی و تصویری استفاده کرد.

محافظ های رکونت در مدل های دیجیتال، آنالوگ و فیوز دار به بازار عرضه می شوند.

انواع محافظ براساس کاربرد

انواع محافظ براساس ساختار

شکل ظاهری محافظ ها با هم تفاوت دارد برخی از آن ها دارای یک خانه جهت اتصال دو شاخه تجهیزات الکتریکی هستند و برخی دیگر از آن ها چند خانه پریز جداگانه دارند و می توانتد چند وسیله الکتریکی را به یک محافظ متصل کنند. این محافظ ها در انواع دیگری نیز به بازار عرضه می شوند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. 

محافظ برق با سیم و بدون سیم

محافظ های برق با سیم دارای کابل هایی با متراژهای گوناگون هستند و از این طریق به برق شهری متصل می شوند. اما محافظ های بدون سیم فاقد کابل هستند و با دو شاخه ای که پشت آن تعبیه شده است به پریز و برق شهری متصل می شوند. 

محافظ برق با کلید و بدون کلید

روی بدنه برخی از محافظ های برق کلیدی در نظر گرفته شده است به کمک این کلید می توان جریان برق را قطع و وصل و محافظ را خاموش و روشن کرد. برخی از محافظ های برق کلید ندارند و زمانی که به جریان برق متصل می شوند، پس از گذشت مدت زمان تعیین شده روشن می شوند. 

محافظ برق دیجیتال و آنالوگ

محافظ برق دیجیتال مجهز به نمایشگری است که پارامترهایی همچون ولتاژ شهری، ولتاژ لحظه ای، میزان نوسان، مقدار محافظت و ... را نشان می دهد. این دستگاه با حذف شوک های الکتریکی از دستگاه هایی که به آن متصل هستند محافظت می کنند. در مقابل محافظ برق آنالوگ هیچگونه نمایشگری ندارد. تمامی محافظ ها یک چراغ و LED کوچک دارند که به واسطه آن می توان از سلامت دستگاه اطمینان حاصل کرد.

انواع محافظ براساس ساختار

انواع محافظ برق بر اساس توان

محافظ برق بر اساس توان نیز تقسیم بندی می شود:

  • محافظ های 1000 تا 2000 ولت آمپر با کلید روشن و خاموش انتخابی مناسب برای وسایل کم مصرف مانند مودم، موبایل و ... هستند.
  • محافظ های 2000 تا 3000 ولت آمپر بدون کلید روشن و خاموش انتخابی مناسب برای یخچال و فریزرها هستند که باید همیشه به برق وصل باشند.
  • محافظ های 3000 تا 5000 ولت آمپر با کلید روشن و خاموش برای وسایلی مانند کولرهای گازی و پکیج ها مناسب است.
  • محافظ های حدود 6000 ولت آمپر برای نصب بعد از کنتور منزل و یا در ورودی آشپزخانه با استفاده از ترمینال موجود برای حفاظت وسایل آشپزخانه یا وسایل برقی منزل مناسب هستند.

مزایای استفاده از محافظ برق

  1. محافظ های برق ولتاژهای اضافی برق را کنترل می کند و برق های اضافی را از طریق سیم ارت به زمین هدایت می کند.
  2. مانند چند راهی سیم ها را سازمان دهی و منظم می کند.
  3. باعث افزایش طول عمر قطعات الکترونیکی می شود.
  4. از تمامی وسایل در برابر آسیب ها محافظت می کند.
  5. نوسانات ناگهانی برق را یکنواخت می کند.
  6. آرایش خاطر را برای کاربران فراهم می کند.

مزایای استفاده از محافظ برق

تفاوت استبلایزر و محافظ برق

استبلایزرها می توانند نوسان ولتاژ را کم یا زیاد کنند تا وسایل برقی با ولتاژ استاندارد عمل کنند. اما محافظ برق فقط می تواند در شرایطی خاص، جریان برق را قطع و دستگاه را خاموش کند.

راهنمای خرید محافظ برق 

هنگام خرید محافظ ولتاژ بهتر است به نکات زیر توجه شود.

  1. میزان ولتاژ مجازعبوری
  2. مدت زمان تاخیر در وصل
  3. جنس بدنه محافظ برق
  4. استانداردهای تولید و شرکت سازنده
  5. تعداد پریز
  6. طول سیم
  7. بهتر است دارای کلید روشن و خاموش باشد.
  8. نوع محافظ ولتاژ و کاربرد آن

توجه داشته باشید که بهتر است محافظی که انتخاب می کنید از جنس ABS باشد زیرا این جنس ضد حریق است که امنیت بسیار بالایی دارد.

همچنین محافظ برق با میزان ولتاژ مجاز 400 ولت و کمتر برای لوازم خانگی مناسب است و محافظ برق خانگی باید توانایی جذب حداقل 600 ژول انرژی را داشته باشد. 

برترین برندهای محافظ برق

انتخاب محافظ برق مناسب برای حفاظت وسایل برقی بسیار مهم است. امروزه کشورها و برندهای مختلفی به تولید این محصول می پردازند که در این بخش به برترین آن ها پرداخته می شود.

محافظ برق پارت الکترونیک

پارت الکتریک فعالیت خود را از سال 1364 شروع کرده است و اجناس با کیفیت بالایی را تولید می کند. مزایای محافظ ولتاژ پارت الکتریک شامل استفاده از مغز سرامیکی در برخی از محافظ ها، دریافت گواهی CE اروپا و دو سال گارانتی است.

محافظ برق نمودار کنترل

این شرکت به تولید محافظ هایی با ظاهری گوناگون پرداخته است و محصولات این شرکت دارای نشان استاندارد ایران است.

محافظ برق آفر الکترونیک

این شرکت انواع محافظ ولتاژ را تولید و به بازار عرضه می کند و به دلیل کیفیت بالای محصولات خود به یکی از قابل اعتماد ترین برندها در بازار تبدیل شده است. مزایای محافظ برق این برند به این صورت است که دارای سه سال گارانتی و کیفیت بالا است و همچنین از مواد اولیه مرغوب استفاده می شود.

  • از دیگر برندهای محافظ برق می توان به شرکت های سارا، تکسان، سیماران و ... اشاره کرد. سایت راندنو سعی بر این دارد تا با شناسایی و معرفی فروشندگان مختلف انواع محافظ برق، آن ها را به خریداران معرفی نماید. خریداران نیز در سایت راندنو می توانند با ثبت استعلام با فروشنده مورد نظر خود در ارتباط باشند و خرید محافظ برق خود را به آسانی انجام دهند.

قیمت محافظ برق

محافظ های برق یک وسیله بسیار مهم هستند که بلافاصله پس از خرید یک وسیله الکتریکی باید تهیه شوند. استفاده از آن ها طول عمر دستگاه های الکتریکی را افزایش می دهد. محافظ ولتاژ از یک برد الکترونیکی تشکیل شده است. یکی دیگر از مزیت های استفاده از محافظ ولتاژ این است که موجب کاهش پیچیدگی و در هم ریختگی سیم و کابل ها می شود و در نتیجه تشخیص و مدیریت آن ها را ساده تر می کند. عواملی همچون برند، تعداد خروجی، دامنه تحمل نوسان و ... بر روی قیمت محافظ اثرگذار است.

از بهترین محافظ برق موجود در بازار می توان به محافظ سارا، پارت الکتریک، افق، فاراتل، پیشرانه، گرین لاین، میکرومکس، شیوا امواج، نوسان، ساکو و ... اشاره کرد. با مراجعه به سایت راندنو می توانید تمامی محافظ های برق را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین آن ها را انتخاب نمایید و بدون واسطه از نمایندگان و فروشندگان محافظ خریداری کنید.

خرید محافظ برق

برای خرید محافظ برق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید.

راندنو امکان مشاهده لیست قیمت محافظ برق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


کارایی


نوع پریز محافظ