ثبت فروشگاه

کابل مفتولی

کابل مفتولی یا کابل خشک یکی از انواع کابل برق است که امروزه در صنعت برق کاربردهای بسیار زیادی دارد. کابل برق به طور کلی در انواع افشان، نیمه افشان و مفتول عرضه می شود. کابل مفتول بیشتر در شبکه های فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل انعطاف پذیری کمتری نسبت به دیگر انواع کابل برق دارد، به همین دلیل در صنعت به آن کابل خشک نیز گفته می شود.

کابل های مفتول از به هم تابیده شدن چند رشته سیم مفتول تشکیل شده اند که داخل عایق و روکشی از جنس PVC قرار گرفته اند. البته کابل های مفتولی تک رشته نیز به بازار عرضه می شوند که یک هسته مفتولی شکل مسی یا آلومینیومی داخل آن ها وجود دارد. به طور کلی، در تعریف کابل های مفتولی به این نکته اشاره می شود که این کابل ها برای نصب ثابت بسیار مناسب هستند.

کابل خشک یا مفتول ولتاژهای نامی مختلفی دارد. برخی از این کابل ها در ولتاژ نامی 300 تا 500 ولت و برخی دیگر با ولتاژهای نامی 450 تا 750 ولت و حتی بالاتر به بازار عرضه می شوند. کابل های خشک استحکام و مقاومت بالایی دارند، به همین دلیل استفاده از آن ها در صنعت رواج زیادی یافته است.

کابل مفتولی

کاربرد کابل مفتولی

  1. ایستگاه های توزیع و انتقال برق
  2. سیم کشی داخل تابلوهای الکتریکی
  3. داخل لوله ها و زیر مصالح ساختمانی
  4. مکان هایی که به نصب ثابت نیاز است.
  5. کارخانجات صنعتی و محیط های کارگاهی

کاربرد کابل مفتولی

مزایای استفاده از کابل خشک

  • این محصولات از نظر اقتصادی به صرفه هستند.
  • این محصولات برای تمامی مناطق جغرافیایی و شرایط آب و هوایی مناسب هستند.
  • این کابل ها به راحتی در بازارهای کالای برقی به فروش می رسند و در دسترس هستند.
  • این کابل ها نسبت به دیگر کابل ها در برابر پیچیده شدن و ساییدگی مقاوم هستند.
  • کابل خشک سطح صافی دارد و عمر مفید آن بالا است و در آب و هوای متعادل تقریباً 70 سال عمر می کند.
  • این کابل ها در برابر نم و رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می دهند و در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند.

مزایای استفاده از کابل خشک

انواع کابل برق مفتولی

کابل های خشک از لحاظ جنس هسته و مغزی کابل به دو نوع مختلف تقسیم بندی می شوند:

  • کابل مفتولی مسی: کابل مسی مفتولی یکی از پرکاربردترین انواع کابل خشک است که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. این کابل دارای هادی مسی نرم شده تک مفتولی کلاس 1 یا چند مفتولی کلاس 1 و 2 است.

  • کابل مفتولی آلومینیوم: در این کابل ها از هادی هایی از جنس آلومینیوم استفاده شده است. آلومینیوم نسبت به مس فلز خشک تری است، به همین دلیل تبدیل شدن آن به مفتول نیز ساده تر است. بخشی از کابل های آلومینیومی مفتولی در دسته کابل خودنگهدار قرار می گیرند و بخشی دیگر نیز در صنعت استفاده می شوند.

برخی از افراد کابل های مفتولی را براساس نحوه نصب و کاربرد نیز تقسیم بندی می کنند.

  1. کابل مفتولی ثابت: این کابل ها انعطاف پذیری کمی دارند به همین دلیل در مکان هایی که امکان جابه جایی آن ها کم است استفاده می شود. به عنوان مثال برای نصب در لوله کشی های برق از این کابل ها استفاده می شود.
  2. کابل مفتولی خشک: این کابل ها کمی منعطف تر از نوع اول هستند به همین دلیل به عنوان توزیع کننده های الکتریسیته از آن استفاده می شود.

انواع کابل برق مفتولی

ولتاژ کابل خشک

  • کابل مفتول با ولتاژ نامی 300/500 ولت: در حال حاضر از این کابل های مفتولی اغلب در کاربری های صنعتی و فشار قوی استفاده می شود. با این حال، کابل های خشک با ولتاژ نامی 300/500 ولت نیز به بازار عرضه می شوند که از هادی های مسی تک مفتولی یا چند مفتولی تشکیل شده اند. این کابل ها می توانند 2 تا 5 رشته باشند.

  • کابل مفتول با ولتاژ نامی 0.6/1 کیلوولت: کابل های مفتولی که با ولتاژهای سطح بالاتر به بازار عرضه می شوند، دارای ولتاژ اسمی معادل 0.6/1 کیلوولت هستند. این کابل ها قابلیت نصب به صورت زمینی را دارند. به همین دلیل برخی از افراد آن ها را به عنوان کابل زمینی نیز می شناسند. این کابل ها در انواع تک یا چند رشته با سطح مقطع های مختلف به بازار عرضه می شوند.

ولتاژ کابل خشک

ضخامت و عایق کابل خشک

کابل های مفتولی تنوع بسیار بالایی دارند و در سطح مقطع ها و ضخامت های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. کابل مفتولی 6*2، 4*2، 10*2، 10*4 و ... از پرکاربردترین کابل های مفتولی موجود در بازار هستند. این کابل ها دارای عایق هایی از جنس PVC هستند. این کابل ها به اختصار کابل مفتول NYY نیز شناخته می شوند.

در این نامگذاری و استاندارد کابل مفتولی N نشان از مفتول بودن و Y نشان از عایق بودن کابل با مواد پی وی سی است. این اختصار نمادی بیان شده، برطبق استاندارد VDE است. تمامی کابل های مفتولی استاندارد باید از استاندارد جهانی مطابق با IEC 60228 پیروی کنند.

ضخامت و عایق کابل خشک

تفاوت کابل مفتول و افشان

این کابل ها از لحاظ ساختار و ویژگی هایی که دارند، با هم متفاوت هستند. برخی از تفاوت های این دو نوع کابل عبارتند از:

  • مقاومت اهمی در کابل مفتول بسیار بیشتر از کابل افشان است.
  • کابل های افشان به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند، نمی شکنند و در مقابل خمیدگی مقاوم تر هستند.
  • مقاومت فیزیکی کابل های مفتولی در برابر ساییدگی، خوردگی، ضربه، فشار و ... بیشتر از کابل انعطاف پذیر است.
  • مورد بعدی مربوط به قیمت کابل افشان و مفتولی است. کابل های مفتولی از کابل های افشان ارزان تر هستند.
  • مهم ترین تفاوت میان کابل های خشک و افشان، میزان انعطاف پذیری آن ها است. کابل های افشان چند برابر بیشتر از کابل های خشک انعطاف پذیری دارند.
  • کاربرد کابل های خشک با کابل های انعطاف پذیر افشان متفاوت است. به عنوان مثال، کابل های افشان در ماشین آلات، تابلوهای فرمان و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت کابل مفتول و افشان

کابل مفتول

برخی از شرکت های تولید کننده این کابل ها، از میلگرد برای تولید کابل مفتولی استفاده می کنند. میلگردها به کمک دستگاه های مخصوص کشیده می شوند و هنگامی که نازک شدند، به شکل سیم مفتول در می آیند. نوع دیگری از کابل ها که با نام کابل غیرفابریک در بازار شناخته می شوند، از قطعات و تسمه های فولادی ساخته می شوند.

برترین برندهای کابل خشک

استفاده از کابل های خشک در صنعت بسیار رواج پیدا کرده است. به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت این کابل ها پرداخته اند. برندهای زیر پرکاربردترین کابل های خشک را به بازار ارائه می کنند:

کابل مفتول خراسان افشارنژاد

شرکت خراسان افشارنژاد یکی از برترین شرکت های تولیدکننده انواع سیم و کابل در ایران است. این شرکت به تولید کابل مسی و آلومینیومی مفتول می پردازد. این محصولات در سطح مقطع ها و تعداد رشته های متنوعی به بازار عرضه می شوند. برخی از انواع کابل های خشک این محصول آرموردار هستند. کابل زره دار مفتولی خراسان افشارنژاد مقاومت بالایی دارد و به راحتی می توان از آن در تمامی صنایع استفاده کرد.

کابل مفتول کمان

کمان یکی از شرکت های تولیدکننده انواع سیم و کابل به خصوص کابل کمان است. کابل های خشک این شرکت همگی هادی هایی از جنس مس دارند. این کابل ها در انواع 2، 3 و 4 رشته به بازار عرضه می شوند. شرکت کمان علاوه بر این کابل، به تولید کابل های مسی افشان و نیمه افشان نیز می پردازد. این محصولات کیفیت بالایی دارند و پیش از ورود به بازار، در آزمایشگاه های تخصصی مورد تست و ارزیابی قرار می گیرند.

از دیگر برندهای تولیدکننده کابل خشک می توان به سیمیا، مسین، تک سیم البرز، آلوم کابل کاوه، پرتو الکتریک، همدان، البرز الکتریک نور و ... اشاره کرد. 

قیمت کابل مفتولی

قیمت کابل مفتولی به عواملی همچون استانداردهای تولید، تعداد رشته، ضخامت کابل، سطح مقطع، نوع روکش، وزن کابل و ... بستگی دارد. هرچه تعداد رشته و سطح مقطع کابل بیشتر باشد، قیمت کابل خشک نیز بیشتر می شود. لازم به ذکر است که قیمت کابل های آلومینیومی مفتول از کابل های مسی مفتولی کمتر است.

خرید کابل مفتولی

برای خرید کابل مفتولی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل مفتولی مسی و آلومینیومی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند