ثبت فروشگاه

ارت سنج یونیتی مدل UT572

از ۲۵,۴۷۰,۰۰۰ تا ۲۵,۴۷۰,۰۰۰ تومان

دورسنج یونیتی مدل UT372

از ۳,۷۸۰,۰۰۰ تا ۳,۷۸۰,۰۰۰ تومان

ابزار دقیق

ابزار دقیق (Instrumentation) ابزار اندازه گیری هستند که تغییرات فیزیکی را در یک فرایند بررسی و اندازه گیری می کنند، درنهایت نیز خروجی را نمایش می دهند. استفاده از ابزار دقیق به عملکرد دقیق و استاندارد فرآیند‌های فیزیکی، شمیایی و الکتریکی که در صنایع مختلف کاربرد دارند کمک می کند. جهت استعلام قیمت ابزار دقیق با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش ابزار دقیق ارزان هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید انواع ابزار دقیق اقدام نمایید.

بخش های ابزار دقیق

ابزار دقیق از بخش های مختلفی تشکیل می شوند که به شرح زیر هستند:

سنسور

سنسور وظیفه شناسایی تغییرات رخ داده در طی فرآیند اندازه گیری را دارد. سنسورها براساس کاربردهایی که دارند برای اندازه گیری کمیت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند.همچنین سنسور وظیفه اندازه گیری و تبدیل کمیت های فیزیکی به الکتریکی را دارد.

تقویت کننده 

هنگامی که تغییرات شناسایی شده توسط سنسور کم باشد، به کمک تقویت کننده این تغییرات به درستی نمایش داده می شوند.

نمایش

خروجی باید به صورت قابل فهم نمایش داده شود؛ بنابراین از صفحه نمایش الکتریکی استفاده می شود.

رکوردر

رکوردر برای ذخیره داده ها کاربرد دارد و پیشینه متغیر را ضبط می کند.

کنترل کننده

کنترل کننده وظیفه کنترل در واحدهای صنعتی را دارد.

محرک

محرک وظیفه دریافت سیگنال های خروجی از بخش کنترل را دارد که مطابق با سینگال دریافتی عمل می کند.

دتکتور یا آشکارساز

دتکتور جهت بررسی وجود یا عدم وجود یک ماده در محیط کاربرد دارد بعنوان مثال دتکتور گاز برای بررسی و اندازه گیری میزان گازهای خطرناک کاربرد دارد.

شیر کنترلی یا ولو

شیر کنترلی (Valve) جهت باز و بستن همچنین کنترل جریان سیالات کاربرد دارد که توسط عملگر (Actuator) کنترل می شود. این عملگرها دارای پنج نوع هستند که بصورت دستی (مکانیکی)، الکتریکی، گرمایی، پنوماتیکی و هیدرولیکی هستند. انواع شیرهای کنترلی به شرح زیر هستد:

  • شیر ایزوله
  • شیر ایمنی 
  • شیرهای کنترل جریان
  • شیرهای خود کنترل
  • خاموش/ روشن شدن ولوها

پوزیشنر

پوزیشنر شیر را در وضعیت مناسب قرار می دهد و دارای چهار نوع آنالوگ، دیجیتال، پنوماتیک و موتوردار است.

ویژگی های اندازه گیری

ویژگی های اندازه گیری به شرح زیر هستند:

  1. دقت
  2. تکرار پذیری
  3. خطی بودن
  4. رنج اندازه گیری
  5. صفر اندازه گیری
  6. انحراف صفر
  7. حساسیت
  8. رزولوشن
  9. پاسخ دهی

در ادامه به معرفی انواع ابزار دقیق می پردازیم.

آمپرمتر

آمپرمتر یا آمپرسنج (Ammeter) ابزار اندازه گیری شدت جریان در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی است. واحد اندازه گیری آمپرمتر، آمپر (A) است به همین دلیل نام این وسیله با عنوان آمپرمتر شناخته شده است. آمپرمتر جریان متناوب و مستقیم را اندازه گیری می کند و به صورت دستی یا الکترونیکی است. همچنین آمپرمتر به میدان مغناطیسی وابستگی ندارد و دقت اندازه گیری بالایی دارد. آمپرمترها بر حسب نحوه نمایش جریان الکتریکی به دو دسته آمپرمتر دیجیتال و آمپرمتر آنالوگ تقسیم می شوند.

انواع آمپرمتر براساس نحوه ساخت

آمپرمترها براساس نحوه ساخت انواع مختلفی دارند که به شرح زیر هستند:

  • آمپرمتر سیم پیچ متحرک (Moving coil): آمپرمتر سیم پیچ متحرک آهنرباهای دائمی دارد. در این نوع آمپرمتر بخش رسانا بین قطب دائمی آهنربا تعبیه شده است که با انحراف مغناطیسی عمل می کند و با عبور جریان از بخش رسانا، نیروی مکانیکی وارد آن می شود، درنهایت عقربه بر روی صفحه به حرکت‌ در می آید.
  • آمپرمتر آهنربای متحرک (Moving magnet): آمپرمتر‌ آهنربای متحرک عملکردی مشابه با سیم پیچ متحرک دارند، با این تفاوت که سیم پیچ در داخل آمپرمتر قرار می گیرد و یک آهنربای دائمی سبب به حرک درآمدن عقربه می شود.
  • آمپرمتر الکترودینامیکی (Electrodynamic): در این نوع آمپرمتر‌، آهنربای الکتریکی جایگزین آهنربای دائمی برای حرکت عقربه شده است.
  • آمپرمتر آهن متحرک (Moving iron): در این نوع آمپرمتر‌ یک تکه آهن وجود دارد که با نیروی الکترومغناطیسی حاصل از سیم پیچ عمل می کند.
  • آمپرمتر سیم داغ (Hot wire): در این نوع آمپرمتر، جریانی از سیم عبور می کند که سبب انتشار حرارت می شود، سیم گرم و منبسط می شود.
  • آمپرمتر انتگرالی (Integrating): در آمپرمتر انتگرالی جریان در زمان کارکر جمع می شود بنابراین جریان و زمان را نمایش می دهد که با انرژی انتقالی توسط جریان تناسب دارد.

آمپرمتر

مولتی متر

مولتی متر (Multimeter) یا آوومتر (AVOmeter) ابزار اندازه گیری کمیت های الکتریکی مانند ولتاژ، جریان، مقاومت الکتریکی و ... محسوب می شود که با استفاده از آن سلامت یا مشخصات قطعات الکتریکی یا الکترونیکی بررسی می شود. مولتی متر به عنوان آمپرمتر، ولت متر و اهم متر عمل می کند و کاربرد فراوانی دارد. مولتی متر قادر به اندازه گیری دما و تست پیوستگی جریان است همچنین می تواند دیود و ترانزیستور را تست کند. مولتی متر با قابلیت های زیادی که دارد مقرون به صرفه است. مولتی مترها بر حسب نحوه نمایش خروجی به دو دسته مولتی متر دیجیتال ومولتی متر آنالوگ تقسیم می شوند.

کاربرد مولتی متر

  1.  بازرسی خودرو
  2. کاربردهای صنعتی
  3. کاربردهای خانگی
  4. کاربردهای DIY
  5. تست انواع قطعات الکترونیکی

 نحوه عملکرد مولتی متر

مولتی متر قادر به اندازه گیری جریان، ولتاژ و مقاومت است بنابراین بر روی آن یک دستگیره دایره ای شکل قابل چرخش وجود دارد تا به کمک آن بتوان مولتی متر را از حالت اندازه گیری ولتاژ به اندازه گیری سایر کمیت ها تغییر داد. برای تست هریک از کمیت هایی که گفته شد، باید پروب های تست را به جک های مولتی متر متصل کرد و سایر سرهای آن را به مدار مورد آزمایش متصل کرد. پیش از انجام آزمایش باید درست بودن جهت دستگیره دایره ای مولتی متر به سمت پارامتر موردنظر بررسی شود. پس از اندازه گیری پارامتر، خروجی براساس نوع مولتی متر به صورت آنالوگ یا دیجیتال نمایش داده می شود.

مولتی متر

تستر

تستر برای اندازه گیری ولتاژ در سیم ها و دستگاه ها کاربرد دارد.

انواع تستر

تستر دارای انواع زیر است:

تستر کابل شبکه

این نوع تستر، دستگاه الکترونیکی برای تست عملکرد کابل و رسانایی بین دو سر کابل محسوب می شود. تستر کابل شبکه حاوی یک مولد صدا و یک مسیریاب شبکه است که نتایج را بر روی صفحه نمایشگر تستر نشان می دهد.

تستر ولتاژ

تستر ولتاژ ابزاری برای اندازه گیری ولتاژ در مدارهای الکتریکی محسوب می شوند. این نوع ابزار در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود دارند.

  • ولت متر آنالوگ: در نوع آنالوگ نشانگر براساس ولتاژ مدار در مقیاسی مشخص به حرکت در می آید.
  • ولت متر دیجیتال: ولتاژ از طریق مبدل آنالوگ به دیجیتال به صورت عددی نمایش داده می شود.

تستر نودیاب

تستر نودیاب در واقع نوع نود را مشخص می کند. از این نوع تستر برای بررسی پیوستگی و زوج بودن در خطوط تلفن استفاده می شود.

تستر

ترمومتر

ترمومتر که به آن حرارت سنج یا دماسنج نیز گفته می شود، وسیله اندازه گیری حرارت و دما محسوب می شود. ترمومترها از نظر ساختار به دو دسته ترمومتر آنالوگ و ترمومتر دیجیتال تقسیم می شوند.

  • دماسنج آنالوگ: صفحه نمایشگر این نوع ترمومتر به صورت آنالوگ است. ترمومترهای آنالوگ متنوع هستند و با روش های مختلفی مقادیر دما را اندازه می گیرند. ترمومتر عقربه ای بی متال، ترمومتر عقربه ای گازی، ترمومتر شیشه ای الکلی، ترمومتر شیشه ای جیوه ای از انواع ترمومترهای آنالوگ محسوب می شوند.
  • دماسنج دیجیتال: صفحه نمایشگر این نوع ترمومتر به صورت دیجیتال است. دماسنج های لیزری، مادون قرمز و … قادر هستند تا دما را به صورت دیجیتال اندازه گیری کنند.

انواع ترمومتر

ترمومتر انواع مختلفی دارد که به شرح زیر است:

  • ترمومتر جیوه ای: در ترمومتر جیوه ای با تغییر دما، حجم جیوه داخل دماسنج تغییر می کند (منبسط یا منقبض می شود) در نتیجه جیوه در ستون درجه بندی شده به حرکت در می آید و بر روی درجه دمای مورد نظر قرار می گیرد.
  • ترمومتر الکلی: مکانیزم این دماسنج شبیه به جیوه است با این تفاوت که در آن الکل جایگزین جیوه شده است. دماسنج الکلی معمولاً در آزمایشگاه ها استفاده می شود و برای بازه دمایی 0 تا 100 درجه سانتی گراد کاربرد دارد. دماسنج الکلی نسبت به ترمومتر جیوه ای خطر کمتری دارد.
  • ترمومتر دیجیتال: حرارت سنج دیجیتالی در تمامی صنایع کاربرد دارد. این نوع ترمومتر مجهز به سنسور است. حرارت سنج دیجیتال در یخچال ها، کولرهای جدید و … مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ترمومتر گازی: در ترمومتر گازی گازی با حجم ثابت و یک سنسور فشار در درون محفظه ای قرار دارند. با تغییر دما، فشار گاز موجود در داخل محفظه نیز تغییر می کند که با اندازه گیری فشار داخل محفظه، دما محاسبه می شود.
  • ترموکوپل ها: در نوک ترموکوپل دو فلز مختلف به یکدیگر متصل شده اند که حرارت در این محل اتصال اختلاف پتانسیل ایجاد می کند، براساس مقدار اختلاف پتانسیلی که ایجاد می شود ترموکوپل می تواند دما را اندازه گیری کند.
  • ترمومتر گوشی: اندازه گیری دمای بدن از طریق مجرای گوش توسط حرارت سنج گوشی انجام می شود.
  • ترمومتر دهانی: از این نوع ترمومتر برای اندازه گیری تب استفاده می شود.
  • ترمومتر لیزری: حرارت سنج لیزری امواجی از پرتو مادون قرمز را ارسال می کند تا با جسم مورد نظر برخورد کند. با این برخورد، براساس دمای جسم، انرژی پرتوهای بازگشتی تغییر می کند و با اندازه گیری این تغییر ترمومتر لیزری قادر به اندازه گیری دمای جسم می شود. بنابراین این نوع دماسنج می تواند اندازه گیری را از راه دور انجام دهد.

ترمومتر

متر لیزری

متر لیزری (Laser meter) ابزار اندازه گیری است که به کمک لیزر می تواند طول، سطح و ... را اندازه گیری نماید. این نوع متر از دقت و سرعت بالایی برخوردار است. برد مترهای لیزری متفاوت است اما معمولاً برد متر لیزری ساده 20 متر و برد متر لیزری پیشرفته تا 250 متر را اندازه گیری می کند. می توان گفت که برد اغلب مترهای لیزری موجود در بازار بین 30 تا 90 متر است.

متر لیزری

رطوبت سنج

رطوبت سنج که با نام های نم سنج یا هیگرومتر نیز شناخته شده اند درواقع دستگاه اندازه گیری میزان بخار آب یا رطوبت موجود در یک فضا محسوب می شود. رطوبت به اجسام مختلف آسیب وارد می کند پس میزان آب موجود در فرآیندهای صنعتی و تولیدی اهمیت زیای دارد. البته باید گفت که نبود رطوبت نیز به اجسام مختلف آسیب وارد می کند؛ بنابراین رطوبت سنج می تواند میزان کم یا زیاد بودن رطوبت را اندازه گیری کند و نتیجه را بر روی صفحه نمایش خود نمایش دهد.

انواع رطوبت سنج

رطوبت سنج دارای انواع زیر است:

  • رطوبت سنج الکتریکی: این نوع رطوبت سنج میزان رطوبت لوازم را به طور غیرمستقیم و از طریق خواص الکتریکی اندازه گیری می کند. رطوبت سنج الکتریکی در دو نوع سوزنی و بدون سوزن وجود دارند.
  • رطوبت سنج اتوماتیک: نم سنج های اتوماتیک در کمترین زمان قادر به اندازه گیری میزان رطوبت موجود است. این رطوبت سنج در صورتی که رطوبت به بیش از حد مجاز برسد، هشدار می دهد.
  • رطوبت سنج سوزنی: رطوبت سنج سوزنی یا رطوبت سنج نفوذی یا تخریبی حاوی دو سوزن فلزی است که برای اندازه گیری به سطح جسم نفوذ می کند. در این محصولات رطوبت سنج از فناوری مقاومت الکتریکی استفاده شده است.
  • رطوبت سنج بدون سوزن یا سنسوردار: این نوع رطوبت سنج دارای یک پد حسگر است که پس از تماس با جسم میزان رطوبت آن را اندازه می گیرد. از این نوع رطوبت سنج در محیط های صنعتی استفاده می شود.
  • رطوبت سنج التراسونیک: در این نوع رطوبت سنج از فناوری اولتراسوند استفاده شده است که این فناوری مخرب نیست. این رطوبت سنج از دقت بالایی برخوردار است و برای اندازه گیری میزان رطوبت در صنایع ساختمانی کاربرد دارد.

رطوبت سنج

پراب

پراب یا پروب (Probe) یک سیم رابط بین ابزار اندازه گیری و پارامتر مورد سنجش محسوب می شود که برای انتقال سیگنال های الکتریکی به اسیلوسکوپ استفاده می شود. سیم پراب از جنس کابل کواکسیال است تا میزان نویز به کمترین حد برسد. نوک پراب گیره ای فنری شکل است که می توان آن را به نقطه ای از مدار متصل کرد. پراب انواع مختلفی دارد که معروف ترین آن نوع غیرفعال (Passive) است. این پروب ها از طریق مقاومت بزرگ موازی با خازن کوچکی ضعیف می شوند تا حداقل تأثیر را بر روی سیگنال داشته باشند.

پراب

ارت سنج

ارت سنج یا ارت تستر دستگاهی برای سنجش عملکرد سیستم چاه ارت است. ارت سنج ها معمولاً حاوی سه عدد کانکشن هستند که از طریق میله فلزی به زمین متصل می شوند و به الکترودهای جریان، زمین و پتانسیل معروف هستند. از ارت سنج ها برای محافظت از تجهیزات چاه ارت و تضمین سلامت افراد مشغول به کار استفاده می شود.

انواع ارت سنج

انواع ارت سنج ها عبارتند از:

  • ارت سنج آنالوگ: تکنولوژی این نوع ارت سنج قدیمی شده است و تنها قادر به اندازه گیری مقاومت است همچنین نمایشگری برای نمایش میزان مقاومت ندارند.
  • ارت سنج دیجیتال: عملکرد ارت تستر دیجیتال مشابه با ارت تستر آنالوگ است تنها تفاوت آنها در دقت اندازه گیری و نحوه خواندن اعداد است. تکنولوژی ارت سنج دیجیتالی جدید است و استفاده از آن آسان تر است زیرا میزان مقاومت و پارامترهای دیگر را به صورت دیجیتالی بر روی صفحه نمایشگر نمایش می دهد.
  • ارت رنج کلمپی: این نوع ارت ستج از بهترین ارت سنج های موجود در بازار است. در این نوع ارت سنج نیازی به جدا شدن سیستم ارت از شبکه نیست. همچنین سرعت بالایی در انجام تست دارد. روش اندازه گیری آن به این صورت است که کلمپ ارت سنج به دور سیم یا میله ای که به ته چاه ارت منتهی می شود بسته می شود تا مقدار مقاومت اندازه گیری شود.

مهمترین اجزای ارت سنج

مهمترین اجزای ارت سنج به شرح زیر هستند:

  • محور دستی (ژنراتور)
  • معکوس کننده جریان
  • جریان به همراه یکسوکننده
  • دو کموتاتور (وسیله ای برای تبدیل جریان)
  • چهار جاروبک
  • آرمیچر

ارت سنج

دورسنج

دورسنج یا تاکومتر دستگاه کنترل سرعت دوران، تعداد دور اجسام دوار و ... است که انواع مختلفی دارد. دورسنج قادر به اندازه گیری سرعت چرخش شفت (دیسک) تجهیزات کارخانه ای و صنعتی است همچنین به وسیله تاکومتر می توان سرعت چرخش میل لنگ موتور را اندازه گیری کرد؛ بنابراین از دورسنج در اتوموبیل و هواپیما نیز استفاده می شود. دورسنج ها برحسب کاربردی که دارند به دو نوع تماسی و غیرتماسی تقسیم می شوند.

انواع دورسنج براساس ساختار

دورسنج ها براساس نوع ساختار به انواع زیر تقسیم می شوند:

دورسنج آنالوگ یا دورسنج عقربه ای

عملکرد این نوع دورسنج به صورت مکانیکی است. این نوع دورسنج براساس عملکرد چرخش یک شفت یا محور عمودی که به فنر وصل شده است عمل می کند.

دورسنج دیجیتال یا دورسنج لیزری

دورسنج دیجیتال جدیدترین نوع تاکومتر است که دارای مدار الکترونیکی است و خود به دسته های زیر تقسیم می شود:

  • دورسنج دیجیتال مکانیکی: در این نوع دورسنج از یک شفت یا محور عمودی استفاده شده است و در انتهای محور، کلیدی وجود دارد که پس از چرخش محور فعال می شود.
  • دورسنج نوری: در این نوع دورسنج از یک سنسور نوری و لیزری استفاده شده است که دور موتور را اندازه گیری می کند.
  • دورسنج مادون قرمز: این نوع دورسنج از دقت و حساسیت بیشتری نسبت به دورسنج نوری برخوردار است همچنین از سنسور مادون قرمز استفاده می کند.
  • تاکومتر مغناطیسی: این نوع دورسنج از طریق خاصیت مغناطیسی قادر به اندازه گیری دور و میزان دوران است.

دورسنج

ردیاب کابل

ردیاب کابل دستگاهی برای پیدا کردن کابل ها و سیم های مخفی است. به کمک ردیاب کابل می توان در زمان کوتاهی مسیر کابل ها را به آسانی ردیابی نمود. نحوه قرارگیری کابل ها متفاوت است بنابراین ردیاب کاب ها نیز در انواع مختلفی وجود دارند.

ردیاب کابل

سنسورهای اختلاف فشار

از این سنسورها برای اندازه گیری اختلاف فشار دو نقطه استفاده می شود. انواع سنسورهای فشار به شرح زیر هستند:

سنسور فشار مطلق

این نوع سنسورها فشار مطلق را اندازه گیری می کنند که از دقت بالای اندازه گیری و قابلیت اندازه گیری فشار در حد میلی بار برخوردار هستند.

سنسور فشار خلاء

این سنسور قادر به اندازه گیری فشار منفی است.

سنسور سطح

سنسور سطح می تواند سطح سیالات را اندازه گیری کند و به صورت شناور، امواج آلتراسونیک و امواج مغناطیسی است.

سنسورهای لرزش

این نوع سنسور می تواند میزان لرزش تجهیزات دوار را بصورت  تماسی و یا غیر تماسی اندازه گیری کند. انواع سنسورهای لرزش به شرح زیر هستند:

سنسورهای لرزش تماسی

این سنسور برای اندازه گیری باید با سطح تجهیزات دوار در تماس باشد.

سنسورهای لرزش غیرتماسی ( پراکسیمیتی)

این نوع سنسور بر روی تجهیزاتی قرار می گیرد که با دور بالا در حال لرزش هستند.

نکات مهم درهنگام خرید ابزار دقیق

  1. نوع ابزار
  2. جس بدنه
  3. دقت اندازه گیری
  4. ابعاد
  5. نوع کاربرد 
  6. برند و شرکت تولیدکننده
  7. کیفیت ساخت
  8. ویژگی ها
  9. قیمت
  10. کاتالوگ تجهیزات ابزار دقیق
  11. گارانتی و خدمات پس از فروش

برترین برندهای ابزار دقیق

شرکت های بسیاری به ساخت ابراز دقیق می پردازند که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

ابزار دقیق امرسون

برند امرسون در سال 1982 میلادی تأسیس شده است که در زمینه تولید محصولات صنعتی، تجاری، ابزار دقیق و مهندسی می پردازد. محصولات تولیدی این برند از کیفیت مناسبی برخوردار هستند.

ابزار دقیق لگراند

شرکت فرانسوی لگراند در سال 1860 تأسیس شده است. محصولات این شرکت در کشورهای مختلفی به فروش می رسند. این شرکت به تولید محصولات و تجهیزات الکتریکال و شبکه می پردازد. برای مشاهده محصولات لگراند، می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید و یا با نمایندگی فروش لگراند به طور مستقیم در ارتباط باشید.

از دیگر برندهای برتر در زمینه ابزار دقیق می توان به ابزار دقیق روتوترم (rototherm)، ابزار دقیق بلدن (Belden)، ابزار دقیق زیمنس، ابزار دقیق روزمونت (Rosemount) و ... اشاره کرد.

قیمت ابزار دقیق

ابزار دقیق براساس عواملی مانند نوع ابزار، نوع کاربرد، کیفیت ساخت، دقت اندازه گیری، جنس بدنه، برند و شرکت تولیدکننده و ... قیمت گذاری می شود. شما می توانید در سایت راندنو قیمت انواع ابزار دقیق از برندهای معتبر و باکیفیت را مشاهده و مقایسه کنید تا بهترین ابزار دقیق را انتخاب نمایید.

خرید ابزار دقیق

برای خرید ابزار دقیق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت ابزار دقیق و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند