دریل در صنعت و در پروژه های متفاوت، به عنوان ابزاری جهت ایجاد حفره و سوراخ با سایزها و عمق های متنوع بر روی سطوح مختلف چوبی، سنگی، فلزی و ... بکار می رود. دلر با توجه به نوع عملکردی که دارد، یکی از مهم ترین ابزار برقی در کارگاه ها به شمار می آید. این محصول یک وسیله پرکاربرد است که انواع مختلفی دارد. برای شناخت بهتر این دستگاه بهتر است با کاربرد، اجزای تشکیل دهنده و انواع آن آشنا شوید.
این دستگاه از قطعات مختلفی تولید شده است. هرکدام از این قطعات وظیفه معینی دارند و می توانند انواع مختلفی داشته باشند.
سه نظام قطعه ای است که بر روی دریل نصب می شود تا انواع مته و سری بر روی آن بسته شوند و عملیات سوراخکاری انجام شود. در واقع سه نظام وظیفه نگه داشتن مته و گردش آن را برعهده دارد. سه نظام های به کار رفته در دریل ها به دو نوع سه نظام آچارخور و سه نظام اتوماتیک تقسیم می شوند.
سه نظام های آچارخور به وسیله آچار مخصوصی که دارند، باز و بسته می شوند. در صورتی که سه نظام های اتوماتیک به وسیله دست باز و بسته می شوند و سرعت بیشتری در باز و بسته کردن مته دارند. در واقع سه نظام یک رابط بین دریل و مته است که از جنس پلاستیکی، نیمه فلزی و فلزی و در سایزهای مختلف تولید می شود. سایزهای 10 و 13 میلی متری، از رایج ترین سایز سه نظام به شمار می آیند.
مته قطعه ای است که بر روی سه نظام نصب می شود و می توان به وسیله آن، بر روی سطوح مختلف نظیر چوب، فلز، بتن، سنگ و سطوح دیگر حفره ایجاد کرد. مته انواع مختلفی دارد که هرکدام برای انجام کار مخصوصی بکار می رود. از مهم ترین انواع مته می توان به مته الماسه، مته فولادی، مته خزینه، مت گازور و ... اشاره کرد.
موتور اصلی ترین قسمت تشکیل دهنده دریل است، قدرت های مختلفی دارد و متناسب با کارهای متفاوت، قدرت آن تغییر می کند. هرچه قدرت موتور بیشتر باشد، می توان از دستگاه برای انجام کارهای سنگین تر استفاده کرد.
دیمر کلیدی است که فرد می تواند به وسیله آن، سرعت دستگاه را کنترل کند. این کلید باعث افزایش تسلط کاربر و راحتی در استفاده از دستگاه می شود.
از دیگر اجزای تشکیل دهنده این محصول می توان به بدنه، دسته نگهدارنده، کلید روشن و خاموش و نشانگر LED در بعضی از آنها اشاره کرد. لازم به ذکر است که در هنگام کار با این کالا، لازم است جوانب احتیاط به شدت رعایت شود. زیرا در غیر اینصورت، ممکن است آسیب های بسیار جدی به دست ها وارد شود. همچنین انتخاب مته مناسب به هنگام کار با drill نیز بسیار حائز اهمیت است.
این دستگاه انواع مختلفی دارد که هرکدام برای انجام کار خاصی طراحی شده است. تقسیم بندی این محصول به دو صورت انجام می شود. اولین تقسیم بندی براساس منبع تغذیه دستگاه و دیگری براساس کارکرد دستگاه است.
این ابزار همان گونه که از نامش مشخص است، به کمک جریان برق کار می کند. این مدل هیچ گونه افت ولتاژی ندارد و از قدرت بالاتری نسبت به نوع شارژی برخوردار است. با استفاده از مدل برقی دیگر نگرانی بابت تمام شدن شارژ باتری و باد کمپرسور هوا وجود نخواهد داشت.
این نوع دستگاه از انواع باتری به عنوان منبع تغذیه استفاده می کند. کاربران می توانند از این مدل در مواقعی که به منبع برق دسترسی وجود ندارد، استفاده نمایند. باتری هایی که در این مدل ها به کار می روند، انواع مختلفی دارند. باتری لیتیوم یون و نیکل کادمیوم از متداول ترین باتری های به کار رفته در این محصول ها به شمار می آیند. باتری نیکل کادیموم نوع قدیمی تر باتری ها هستند. باتری های لیتیوم یون نسل جدید باتری های این ابزارآلات هستند که از کیفیت بالاتری برخوردارند. این مدل در کارهایی همچون کابینت سازی که باید مدام دستگاه را جابجا کرد، بسیار پرکاربرد است.
این مدل از هوای فشرده کمپرسور هوا به عنوان منبع تغذیه و تأمین انرژی استفاده می کند. این ابزار از قدرت بالایی برخوردار است و می توان به راحتی از آن در کارگاه ها استفاده کرد. این ابزار به دلیل وجود روغن، از طول عمر بیشتری نسبت به انواع دیگر برخوردار است.
این دستگاه براساس کاربردی که دارد، به انواع مختلفی تقسیم می شود. این ابزار با توجه به نوع عملکرد، عمق سوراخکاری، سرعت و دقتی که دارد، به انواع متفاوتی تقسیم می شود. به عنوان مثال، از برخی از دلرها برای کارهای سبک و باز کردن پیچ استفاده می شود و برخی دیگر از دلرها برای کارهای سنگین و تخریب مورد استفاده قرار می گیرند.
این مدل دارای منبع تغذیه برقی است. از این دستگاه فقط برای ایجاد سوراخ هایی با قطر کم و فعالیت های خانگی استفاده می شود.
از رایج ترین مدل دلر به شمار می رود. این ابزار این قابلیت را دارد که علاوه بر گردش مته، به آن ضربه نیز وارد نماید. این ضربه باعث راحت شدن عملیات سوراخکاری در قطرهای مختلف می شود. این مدل اغلب دارای یک دسته کمکی جهت تسلط بیشتر کاربر بر روی دستگاه است.
این مدل از دقت و ظرافت بالایی در انجام عملیات سوراخکاری برخوردار است. این مدل ثابت بوده و از وزن بالایی برخوردار است. این دستگاه مجهز به دو فلکه است و از آن برای انجام کارهای صنعتی و نیمه صنعتی استفاده می شود. این ابزار قابلیت ایجاد سوراخ بر روی موادی مانند طلا، کریستال و ... را با دقت و ظرافت بالا دارد. این مدل زمانی کاربرد دارد که لازم است محل و جهت سوراخ کاری بر روی سطوح با دقت بالایی صورت پذیرد.
این مدل دارای یک سه نظام مخصوص به صورت قائمه است. این سری قائمه به کاربر کمک می کند تا در مکان هایی که فضا محدود است، به راحتی از این ابزار استفاده کند. این دستگاه در هر سه نوع برقی، شارژی و بادی موجود است و در مشاغلی مثل برقکاری، لوله کشی، کابینت سازی و ... کاربرد بسیار زیادی دارد.
این دستگاه یکی از مدل های پرکاربرد در بین خریداران است. این دستگاه برای افرادی که به طور مکرر با باز و بسته کردن پیچ سروکار دارند، بسیار مناسب است. منبع تغذیه این کالا اغلب از نوع باتری و شارژی است. از این جهت این دستگاه در بین مشاغلی همچون ساخت سازه های چوبی، نصب دوربین، دزگیر، کابینت سازی و ... طرفداران زیادی دارد.
این مدل به دریل میکسر شهرت دارد. از این دستگاه برای مخلوط کردن مواد مختلف صنعتی در مشاغل مختلف استفاده می شود. این دستگاه برای مخلوط کردن مواد غلیظ، رقیق و خمیری شکل نیز کاربرد دارد. این محصول توانایی ترکیب انواع دوغاب، سیمان، ملات، بتن، رنگ و ... را دارد که سبب بالا رفتن سرعت عمل در کارهای ساختمانی و صنعتی می شود.
این دستگاه مجهز به یک گیربکس جهت تنظیم سرعت دستگاه است. البته دریل های دیگر نیز دارای گیربکس هستند، اما این دستگاه به دلیل گیربکس و سیستم قوی تر، به این نام شهرت پیدا کرده است. از این مدل برای ایجاد سوراخ بر روی سطوح سخت تر و باز و بسته کردن پیچ های بزرگ استفاده می شود.
این مدل بزرگ ترین نوع خانواده دریل به شمار می آید. از این دستگاه به صورت تخصصی برای کندن و ایجاد سوراخ استفاده می شود. این محصول از وزن و قدرت بالایی برخوردار است. به کمک این دستگاه می توان بر روی سطوح سیمانی و گچی حفره ایجاد کرد. این محصول به دو نوع چهار شیار و پنج شیار تقسیم می شود.
همان گونه که از نام این محصول مشخص است، وظیفه آن ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف و برداشتن تکه ای از سطح جهت نمونه است. عموماً از این محصول برای کندن و فرستادن نمونه برای ریخته گری و آزمایش استفاده می شود.
این دستگاه به دریل مغناطیسی نیز شهرت دارد. این محصول یک ابزار صنعتی است که از آن جهت ایجاد سوراخ بر سطوح فلزی استفاده می شود. از مهم ترین ویژگی های کار با این دستگاه، می توان به راحتی و سرعت عمل بالای آن اشاره کرد. این ابزار برای کار در هر شرایطی مناسب است و فرقی نمی کند سطح مورد نظر شما در زیر آب است یا ریل های راه آهن! به همین علت این محصول کاربرد زیادی دارند. این دستگاه قابلیت سوراخکاری در سه حالت عمودی، افقی و وارونه را دارد و می تواند تا عمق 120 میلی متر را سوراخ کاری کند.
همان طور که گفته شد، این محصول یک ابزار پرکاربرد در صنعت و کارهای خانگی به شمار می آید. از مهم ترین کاربردهای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هم چنین این محصول در مشاغل زیر کاربرد دارد:
در حین خرید این محصول پرکاربرد باید یک سری نکات مهم را رعایت کنید:
هر دستگاه با هر منبع تغذیه ای دارای یک توان و قدرت است. این توان در نوع برقی و شارژی برحسب وات و ولت شناخته می شود. برای کارهای سنگین و صنعتی باید از دستگاه هایی با قدرت بالا و برای کارهای خانگی می توان از دستگاه هایی با توان کم استفاده کرد. توجه داشته باشید هرچه قدرت بیشتر باشد، وزن دستگاه نیز افزایش می یابد.
نکته مهم دیگر در خرید این ابزار، سه نظام دستگاه است. همان طور که گفته شد، سه نظام این ابزار به دو نوع اتوماتیک و آچارخور تقسیم می شود. معمولاً انتخاب این قسمت با توجه به نوع کار است. اگر کار شما سنگین است و به دستگاه فشار زیادی وارد می شود، سه نظام آچارخور گزینه مناسبی است. اما در صورتی که کار شما به گونه ای است که به صورت مکرر نیاز به تعویض مته دارید، باید از نوع اتوماتیک سه نظام استفاده کنید.
نکته مهم دیگر در خرید این دستگاه به ویژه در مدل های شارژی، باتری دستگاه است. همان طور که گفته شد، باتری ابزار شارژی انواع مختلفی دارد. باتری های نیکل کادمیوم و لیتیوم یون از پرکاربردترین باتری ها در تولید دریل شارژی به شمار می آیند.
باتری های نیکل کادمیوم یا نیکاد، نوع قدیمی باتری های شارژی هستند که از ابعاد و وزن بالایی برخوردارند. این باتری قدرت بسیار بالایی دارد، اما بزرگ ترین مشکل آن، وجود پدیده خود تخلیه گی است. علاوه بر این، باتری های نیکاد به دلیل ساختار شیمیایی که دارند، برای محیط زیست بسیار مضر هستند. اما در مقابل، باتری های لیتویم یون نسل جدیدی از باتری ها هستند که با محیط زیست سازگارند. این باتری ها از وزن کمی برخوردارند و سرعت شارژ در آن ها بالاست. باتری های لیتیون یون اثر خود تخلیه گی کمتری دارند.
همه دریل ها دارای یک بازه سرعتی هستند. این سرعت نشان دهنده سرعت گردش مته آنها است. این سرعت هرچه بیشتر باشد، عملکرد دستگاه بهتر است و می توان از آن برای انجام کارهای سنگین تر استفاده کرد.
دیمر یا کنترل سرعت قابلیتی است که در بسیاری از ابزارآلات برقی و شارژی وجود دارد. دیمر می تواند به صورت گازی و یا به صورت کلید بر روی دستگاه نصب شده باشد. این قابلیت این امکان را برای کاربر فراهم می کند تا سرعت دستگاه را کنترل کند و تسلط بیشتری بر روی آن داشته باشد.
برای کار با این دستگاه باید به کمک دست آن را بلند کرد و از آن استفاده نمود. به همین علت، وزن و ابعاد این دستگاه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هرچه وزن دستگاه کمتر باشد، کار با آن نیز راحت تر است. در هنگام خرید این محصول، آن را در دست بگیرید. دستگاه باید به گونه ای باشد که احساس راحتی داشته باشید و در استفاده طولانی مدت، دست دچار خستگی نشود. همان طور که در قسمت بالا گفته شد، وزن ارتباط مستقیمی با قدرت دستگاه دارد.
انجام هر کاری نیازمند یک گشتاور مناسب است. بسیاری از دلرها قابلیت تنظیم گشتاور را دارند. به عنوان مثال، گشتاور سوراخکاری بر روی آجر با گشتاور سوراخکاری بر روی سیمان متفاوت است. گشتاور کم باعث انجام نشدن کار و گشتاور زیاد باعث خرابی سطوح و شکستگی آنها می شود. به همین دلیل بهتر است محصولی را انتخاب کنید که قابلیت تنظیم این پارامتر مهم را داشته باشد.
مته وظیفه ایجاد سوراخ بر روی سطوح مختلف را برعهده دارد. مته انواع مختلفی دارد که شکل ظاهری آن ها با یکدیگر متفاوت است. سایز مته، قطر و طول آن ها نیز با یکدیگر متفاوت است. علاوه بر این، با تعویض مته می توان کارهایی نظیر صیقل دادن، باز و بسته کردن پیچ های مختلف و ... را انجام داد. سعی کنید از مته مناسب و باکیفیت استفاده کنید چرا که در غیر این صورت، کیفیت کار پایین می آید و علاوه بر آن، به ابزار نیز فشار بیشتری وارد می شود.
بهتر است قبل از کار با انواع این دستگاه، ابتدا دفترچه راهنمای محصول و مقالات مرتبط با آموزش استفاده از آن را مطالعه کنید. نحوه کار با این دستگاه بسیار ساده است. اولین قدم در استفاده از این محصول، تعویض مته آن است. ابتدا باید متناسب با کاری که می خواهید انجام دهید، مته دستگاه را انتخاب کنید. در ادمه با باز کردن سه نظام، مته را داخل آن قرار دهید.
اگر ابزار شما برقی یا بادی است، باید کابل دستگاه را به برق و شلنگ آن را به کمپرسور متصل کنید. در ادامه با فشار دادن دکمه پاور، دستگاه را روشن کنید و آماده سوراخکاری، تخریب و کارهای دیگر شوید. توجه داشته باشید که در هنگام کار با این ابزار برقی، از عینک و دستکش ایمنی استفاده کنید.
در حال حاضر شرکت های زیادی به تولید این محصول می پردازند. نکات مهم دیگری در هنگام انتخاب این ابزار وجود دارد که لازم است به آنها توجه شود. مهم ترین نکته در این خصوص، کیفیت ابزار، قابلیت ها و خدمات شرکت تولیدکننده دستگاه است. به دلیل کاربرد زیاد این محصول، شرکت های زیادی به تولید این دستگاه و انواع آن در سراسر جهان می پردازند. از محبوب ترین و بهترین شرکت های تولیدکننده این ابزار می توان به دریل ماکیتا، دیوالت، بوش، میلواکی، رونیکس، توسن، آاگ، ادون، کرون، جی تی، پوکا، رابین، دی سی ای، آنکور، کبالت و ... اشاره کرد.
قیمت دریل به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از این عوامل، شرکت تولیدکننده و برند دستگاه است. عموماً شرکت های اروپایی و بین المللی مانند دیوالت و ماکیتا از قیمت بیشتری برخوردار هستند. قدرت و توان دستگاه از معیارهای تأثیرگذار دیگر در قیمت محصول به شمار می آیند. هرچه توان بیشتر باشد، قیمت دستگاه نیز بیشتر خواهد بود. قابلیت های دیگری همچون دیمر، گشتاور، کنترل گشتاور، گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه نیز از عوامل مهم تعیین کننده قیمت دریل به شمار می آیند.
برای خرید دریل می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دریل و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.