تجهیزات جانبی آتش نشانی نیز مانند تجهیزات آتش نشانی برای مهار کردن آتش، کاربرد دارند. همچنین از این تجهیزات جانبی در خاموش کردن آتش به صورت دستی و یا اتوماتیک استفاده می شوند. از تجهیزات جانبی اطفاء حریق باید به درستی استفاده شود تا به فرد و محیط، آسیب کمتری برسد و آتش خاموش شود.
تجهیزات جانبی آتش نشانی به شرح زیر هستند:
قرقره و شیلنگ آتش نشانی در جعبه آتش نشانی استفاده می شود. نوع قرقره آتش نشانی به نوع شیلنگ آتش نشانی بستگی دارد. بنابراین قرقره در دو نوع هوزریلی و ساده وجود دارد. شیلنگ های آتش نشانی از جنس پلاستیک و برزنت هستند. قرقره هوزریلی، قرقره ای است که بر روی آن شیلنگ آتش نشانی پلاستیکی قرار می گیرد، به جعبه آتش نشانی که هوزریل درون آن قرار می گیرد جعبه هوزریل می گویند. همچنین به جعبه ای که در آن قرقره ساده با شیلنگ برزنتی قرار می گیرد جعبه آتش نشانی یا فایر باکس می گویند.
در آتشنشانی از اتصالات متفاوتی استفاده می شود. این اتصالات برای اتصال حداقل دو قطعه کاربرد دارند. بعضی از این اتصالات، برای فشار آب بالا مناسب هستند و بعضی نیز مقاومت پایین تری دارند. عملکرد اتصالات متفاوت است، اما تمامی اتصالات مانع از نشت آب به بیرون می شوند.
با باز و بسته شدن شیر آتش نشانی، ورود و خروج آب کنترل می شود. شیرهای آتش نشانی شامل شیر فلکه، شیر هیدرانت، شیر دروازه ای، شیر پروانه ای و ... هستند.
از نازل آتش نشانی برای جهت دهی جریان مواد خاموش کننده مانند آب، کف و ... به سمت آتش استفاده می شود. نازل ها به نازل ساده (تک حالته)، نازل سه حالته، نازل شیر دار و نازل شیر دار سه حالته دسته بندی می شوند. از نازل آتش نشانی برای کنترل سرعت پاشش آب استفاده می شود. نازل ها حاوی سر نازل هستند که به صورت فوگ، جت و فوگ نازل در بازار وجود دارند.
از کوپلینگ برای انتقال قدرت و یا اتصال دو شفت به یکدیگر استفاده می شود. از کوپلینگ در آتش نشانی برای اتصال شیلنگ های آتش نشانی به یکدیگر یا اتصال آنها به دیگر تجهیزات آتش نشانی استفاده می شود. کوپلینگ ها از جنس برنج، آلومینیوم، پلاستیک و فولاد ضد زنگ هستند که جنس آلومینیومی بهترین نوع آن است زیرا در برابر آب مقاوم است. کوپلینگ های آتش نشانی در سایزهای 1 تا 2.5 اینچ در جعبه های آتش نشانی و در سایزهای بالای 4 اینچ در خودروهای آتش نشانی کاربرد دارند.
درپوش هیدرانت، به هیدرانت شیرفلکه وصل می شود تا اجسام خارجی در هنگامی که از شیرفلکه آتش نشانی استفاده نمی شود وارد شیر فلکه نشوند. بنابراین با استفاده از این درپوش، ورودی شیرفلکه تا استفاده بعدی از آن بسته و مسدود می شود. این درپوش ها در سایزهای 1، 1.5، 2.5، 3 و 4 اینچ ساخته می شود. همچنین جنس این درپوش ها از آلومینیوم است.
از شیلنگ رابط آتش نشانی برای کپسول آتش نشانی استفاده می شود. این شیلنگ از جنس های لاستیکی، پارچه ای و برزنتی تواید می شوند.
پتو آتش نشانی از طریق ترکیب پشم، فایبرگلاس مخصوص، کولار و مواد شیمیایی ضد حریق تولید می شود. با استفاده از این نوع پتو می توان آتش را مهار کرد. پتوهای آتش نشانی کاربرد و اندازه های متفاوتی دارند.
برندهای مختلفی به تولید انواع تجهیزات جانبی آتش نشانی پرداخته اند که در ادامه به برترین آنها می پردازیم.
شرکت آریا کوپلینگ از سال 1384 به ساخت و تولید انواع محصولات آتش نشانی مانند جعبه و قرقره آتش نشانی، هوزریل، نازل های آتش نشانی، شیرهای آتش نشانی می پردازد. لازم به ذکر است که محصولات این برند از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
از دیگر برندهای برتر تجهیزات جانبی آتش نشانی می توان به رونیکس، ویگور، زیگورات، زیتکس و ... اشاره کرد.
تجهیزات جانبی آتش نشانی براساس عواملی مانند سایز، ویژگی ها، کیفیت، مواد سازنده، برند و شرکت تولیدکننده و ... قیمت گذاری می شوند. شما می توانید برای خرید تجهیزات جانبی آتش نشانی، تجهیزات ثابت آتش نشانی و رابط شلنگ به سایت راندنو مراجعه کرده و با نمایندگان فروش به طول مستقیم در ارتباط باشید. در راندنو می توانید هزاران فروشگاه را مشاهده و قیمت کالاهای آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.
برای خرید تجهیزات جانبی آتش نشانی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت تجهیزات جانبی آتش نشانی، قیمت اتصالات آتش نشانی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.