ثبت فروشگاه

ویدیوی معرفی کابل تلفن یا کابل مخابراتی

کابل مخابرات

کابل مخابرات یا کابل تلفن یکی از کابل های پرکاربرد در زمینه برقراری ارتباط است. در پاسخ به سؤال کابل مخابراتی چیست باید بگوییم این کابل برای انتقال سیگنال های مخابراتی و داده های صوتی به کار می رود و معمولاً دارای هادی مسی با ضخامت 0.4 میلی متر الی 0.8 میلی متر است. سطح مقطع این کابل ها با قدرت انتقال سیگنال آن ها رابطه مستقیمی دارد. بنابراین در کابل هایی که قطر مغزی بیشتری دارند، از مس بیشتری استفاده شده است و می توان از این کابل ها در فواصل طولانی تری برای کابل کشی استفاده کرد، زیرا این نوع کابل ها دچار افت کیفیت نمی شوند. در ادامه علاوه بر معرفی این کابل، به بررسی عوامل مؤثر در قیمت کابل مخابرات نیز می پردازیم تا بدین ترتیب با آگاهی کامل نسبت به خرید کابل مخابراتی اقدام نمایید.

کابل تلفن چیست

کابل تلفن را می توان در داخل و خارج ساختمان به کار برد. همچنین در نصب این محصولات هیچ گونه سختی وجود ندارد زیرا هم به صورت هوایی و هم به صورت زمینی نصب خواهند شد. این کابل ها در سازمان ها، منازل، شرکت ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. این محصولات براساس کاربردشان از تک زوج تا 200 زوج را شامل می شوند. برای تشخیص این زوج ها از رنگ های اصلی و فرعی به کار رفته در سیم ها استفاده می شود. این دسته از کابل ها می توانند دارای روکش شیلد و فویل باشند. به اصطلاح بازار، کابل فویل دار مخابراتی کمتر دچار نوسان نویز و فرکانس می شود. جنس این شیلد و فویل ها می تواند از جنس آلومینیوم باشد که به این نوع کابل، کابل مغز مس مخابرات می گویند.

کابل های تلفن (Telephone Cable) از سمت مخابرات به صورت دفنی و زمینی در زیر زمین کار گذاشته شده اند و از طریق جعبه های تقسیم بزرگ که در سطح شهر وجود دارد، به جعبه تقسیم های منازل مسکونی رسیده اند. این کابل ها در قطرهای مختلفی به بازار عرضه شده اند. همچنین رنگ بندی، تعداد زوج، نوع کاربری و میزان مقاومت آن ها در مقابل نویز با هم تفاوت دارد.

لازم است بدانید که کابل های مخابرات براساس جنس و نوع کاربردشان به دو دسته مسی و نوری تقسیم بندی می شوند.

کابل مخابرات

انواع کابل مخابرات

انواع کابل تلفن براساس جنس هادی به دو دسته تقسیم می شوند:

کابل مخابرات مسی

این گونه کابل ها به دو روش زمینی و هوایی مورد استفاده قرار می گیرند. معمولاً کابل زمینی مخابرات به رنگ مشکی و کابل هوایی به رنگ طوسی به بازار عرضه می شود.

  • کابل تلفن هوایی: از مشخصات کابل تلفن هوایی  می توان به دوام و مقاومت بیشتر کابل ها اشاره کرد. این محصولات در مقابل بارندگی، اشعه های خورشید و ... از خود مقاومت نشان می دهند. این کابل ها قابلیت انعطاف پذیری کمتری دارند. بر روی این نوع کابل، یک لایه روکش قرار گرفته است. این روکش سبب افزایش مقاومت و کاهش انعطاف پذیری آن می شود. این کابل ها اغلب به رنگ طوسی عرضه می شوند. به این کابل ها، کابل outdoor تلفن نیز گفته می شود. قیمت کابل مخابراتی هوایی به عوامل زیادی بستگی دارد.
  • کابل زمینی تلفن: این کابل ها اغلب به رنگ مشکی به بازار عرضه می شوند و در محیط های داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. اگر نیاز باشد این کابل تلفن مخابراتی مشکی در محیط های خارجی مورد استفاده قرار بگیرد، باید داخل لوله ها به کار رفته شود. این کابل ها از انعطاف پذیری بیشتری نسبت به نوع هوایی برخوردار هستند.

کابل های مخابرات اغلب روکش هایی از جنس پلی اتیلن دارند. این جنس بسیار مقاوم است و در برابر عوامل محیطی از خود حفاظت می کند.

تفاوت کابل مخابرات هوایی و زمینی

  • رنگ روکش: کابل هوایی اغلب طوسی و کابل مخابراتی زمینی اغلب مشکی رنگ است.
  • استحکام: کابل های هوایی استحکام بیشتری نسبت به کابل های زمینی دارند.
  • انعطاف پذیری: کابل زمینی تلفن انعطاف پذیری بیشتری نسبت به کابل هوایی دارد.
  • کاربرد: در فاصله بین پست ها تا منازل کابل های هوایی افتادگی کمتری در طول مسیر از خود نشان می دهند.
  • نصب: نصب و به کار گیری کابل های زمینی راحت تر از کابل های هوایی است.
  • قیمت: قیمت کابل مخابراتی زمینی با کابل هوایی تلفن متفاوت است.

کابل تلفن هوایی و کابل تلفن زمینی

کابل مخابرات آلومینیوم

تفاوت این کابل ها با کابل مسی فقط در جنس هادی آن است. البته معمولاً کابل های آلومینیومی مخابرات استاندارد نیستند زیرا در ضخامت های استاندارد این نوع کابل، آلومینیوم انتقال بسیار ضعیف تری دارد. با این حال برای جلوگیری از دزدیدن کابل مخابرات مسی، در بسیاری از مکان ها از نوع آلومینیومی استفاده می شود.

کابل مهاردار هوایی (SSC)

این کابل ها به مهار یا به اصطلاح مسنجر فولادی گالوانیزه مجهز شده اند که وظیفه حفاظت از کابل ها، ایجاد مقاومت بیشتر و کاهش خمش را برعهده دارد. این کابل ها اغلب برای انتقال داده ها در خطوط مخابرات هوایی استفاده می شوند. در مناطقی همچون روستاها و مناطق محلی از نگهدارنده های کابل استفاده می شود. به این نگهدارنده ها تیر یا دکل نیز گفته می شود. از کابل مهاردار مخابرات در نصب روی دکل مخابراتی استفاده می شود. این کابل ها در مقابل دما و رطوبت مقاومت زیادی دارند و حداکثر 200 زوجی ارائه می شوند.

کابل مخابراتی دوبل هوایی مهاردار

از این کابل ها برای ایجاد ارتباط بین پست تلفن و مشترک استفاده می شود. این کابل ها به کابل جنگلی مخابرات نیز شهرت دارند. این محصول برای توسعه کابلی از ترمینال تلفن به ساختمان های مشترکین گزینه مناسبی است. کابل دوبل تلفن از دو رشته سیم مسی و مفتول فولادی ساخته شده است که برروی رشته های سیم و مفتول پوششی از پلی اتیلن کشیده شده است. این کابل ها در هادی 0.5 تا 0.9 میلی متر مربع عرضه می شوند و سیم فولادی نیز مقطعی معادل 0.9 تا 1.2 میلی متر مربع دارد.

کابل مهاردار هوایی

کابل ژله فیلد کانالی تلفن (CFC)

این کابل ها را می توان در کانال ها و لوله ها به کار برد. جهت افزایش مقاومت این کابل ها از نوعی ژله فیلد در ساختار کابل استفاده شده است. این کابل ها از 10 تا 60 زوج به بازار عرضه می شوند.

کابل مسی مخابراتی کانالی (CUC)

این کابل ها در اغلب مراکز مخابراتی تا کافو کشیده می شود. در واقع یکی از بهترین کابل ها برای استفاده در کانال ها این کابل است. پس از نصب کابل هواگذاری به کمک هوای فشرده خشک در این کابل ها صورت می گیرد. این محصولات قابلیت تولید در تعداد زوج های بالا را دارند.

کابل تلفن خاکی (BFC)

کابل های خاکی تلفن به روکش هایی مجهز شده اند که محافظت مکانیکی آن ها را بسیار بالا می برد. این روکش های محافظ طول عمر کابل ها را نیز افزایش می دهند. این کابل ها در سطح مقطع های 0.4 میلی متر تا 0.9 میلی متر به بازار عرضه می شوند. علاوه بر روکش مستحکم نوعی ژله فیلد نیز در ساختار این کابل ها به کار گرفته شده است. این محصولات از کافو تا پست نصب می شوند و گاهی تعداد زوج آن ها به 1800 زوج نیز می رسد.

کابل مسی مخابراتی توزیع (MDF)

این کابل ها هادی مسی دارند و برای ایجاد ارتباط بین اتاق کابل و اتاق MDF گزینه بسیار مناسبی هستند. ساختار این کابل ها به کابل هوایی ساده شباهت دارد اما تفاوت هایی نیز میان آن ها وجود دارد. به عنوان مثال روکش کابل مسی مخابراتی از نوع توزیع از پی وی سی ساخته شده است. همچنین سیم زمین در این کابل ها از قلع پوشیده شده است و تعداد زوج های آن بین 100 الی 200 زوج است.

کابل تلفن خاکی

زوج های کابل مخابراتی

کابل مخابرات از یک زوج (سیم رانژه) تشکیل شده و تا 200 زوج نیز در بازار موجود است. از کابل مخابرات تک زوج در ترمینال کروز جهت ارتباط دادن پورت ها استفاده می شود. قیمت کابل تلفن تک زوج کمتر از کابل تلفن دو زوج است. کابل مخابرات 2 زوج (با قطر سیم 0.8 میلی متر) نیز میان پریز و تلفن ارتباط برقرار می کند.

کابل 10 زوج مخابرات فویلدار نیز موجود است که در دسته کابل های ضد نویز قرار می گیرد. این کابل تا حد بسیار زیادی از دریافت نویز و اختلال جلوگیری می کند. این کابل ها براساس نیاز و نوع کاربرد مورد استفاده قرار می گیرند. کابل 6 زوج، 2 زوج و تک زوج بیشترین کاربرد را به خود اختصاص می دهند.

زوج های کابل مخابراتی

سطح مقطع کابل مخابراتی

این کابل ها اغلب دارای هادی هایی با سطح مقطع 0.4، 0.5 و 0.6 میلی متر مربع هستند. همان طور که پیشتر گفته شد، سطح مقطع کابل مخابرات با قدرت انتقال سیگنال را بطه مستقیم دارد. در نتیجه اگر به دنبال کابلی با قدرت انتقال بالا هستید، باید کابل تلفن ضخیم تر را انتخاب کنید. کابل های ضخیم تر در مسافت های طولانی تر مورد استفاده قرار می گیرند زیرا این کابل ها هیچگونه افت کیفیت پیدا نمی کنند.

کابل های تلفن داخل ساختمان اغلب از دو زوج به بالا هستند (البته کابل مخابراتی تک زوج نیز به بازار عرضه می شود) و سطح مقطع آن ها 0.4، 0.5 و 0.6 است. به همین دلیل اغلب متخصصان به خرید کابل دو زوج مخابراتی برای داخل مجموعه اقدام می کنند. کابل های تلفنی که در خارج از ساختمان به کار گرفته می شوند، نیز معولاً بیشتر از 4 زوج هستند و سطح مقطع اغلب آن ها 0.6 میلی متر مربع است.

رنگ بندی کابل مخابراتی

تابیده شدن این کابل ها با توجه به رنگ بندی زوج های آن صورت می گیرد. این محصولات طبق استانداردهایی رنگ می شوند. این امر سبب می شود تا عیب یابی و نصب و اتصال آن ها ساده تر باشد. ترتیب رنگ کابل مخابراتی به شکل 5 رنگ فرعی و 5 رنگ اصلی است. رنگ های سفید، قرمز، مشکی، زرد و بنفش، رنگ های اصلی این کابل ها هستند که به ترتیب باید با رنگ های فرعی آبی، نارنجی، سبز، قهوه ای و طوسی به هم تابیده شوند. از ترکیب این دو سری، 25 زوج سیم به وجود می آید که جهت اتصال سانترال مورد استفاده قرار می گیرد.

رنگ بندی کابل مخابراتی

کابل تلفن ضد نویز

بهترین کابل تلفن برای اینترنت کابلی است که کمترین میزان نویز را دریافت کند و وجود اختلالات الکترومغناطیسی تأثیری برروی عملکرد آن نداشته باشد. به این نوع کابل تلفن کابل تلفن شیلددار نیز گفته می شود. این کابل ها به یک لایه فویل آلومینیومی یا پلی استر مجهز شده اند و در اتصال آن ها یک سیم ارت به منظور تخلیه امواج الکترومغناطیسی به کابل متصل می شود. این کابل ها می توانند دو روکش نیز داشته باشند. کابل دو زوج فویلدار تلفن از پرکاربردترین کابل های این دسته به شمار می آید. از کابل تلفن برای مودم نیز می توان استفاده کرد.

برخی از کاربران به دنبال بهترین نوع کابل برای اینترنت DSL هستند. از آن جایی که برای اتصال به مودم و اینترنت DSL به خط تلفن و کابل مخابرات نیاز خواهید داشت، بهتر است بهترین کابل را برای اینترنت خریداری کنید. این کابل ها باید هادی مسی داشته باشند. همچنین طراحی استاندارد سیم ارت برای حفاظت از کابل در برابر امواج الکترومغناطیسی موضوع مهمی است که پیش از خرید این کابل ها باید مورد توجه قرار داد.

اگر بخواهید بهترین کابل تلفن ضد نویز را خریداری کنید می توانید به راندنو مراجعه کنید.

کابل تلفن بدون نویز

آیا سیم تلفن برق دارد

کابل ها و سیم های تلفن توسط کابل برق مخابراتی به در منازل می رسند. به حتم بارها دیده اید که هنگام قطع برق، تلفن همچنان کار می کند. این برق در خطوط تلفن به برق 45 تا 65 ولت تبدیل می شود. از این رو نمی توان انتظار روشنایی و یا استفاده برق 220 را از آن داشت. وقتی که تلفن زنگ می زند، این ولتاژ متناوب تبدیل به ولتاژ ثابت شده و باعث برقراری جریان صدا می شود.

کابل فیبر نوری مخابرات

نوع دیگری از کابل های مخابرات و شبکه، کابل هایی هستند از فناوری فیبر نوری در آن ها استفاده شده است. این کابل ها از رشته های بلند و باریک تشکیل شده اند. این رشته ها از جنس شیشه یا پلاستیک هستند. این کابل ها می توانند اطلاعات را با سرعت بسیار بالایی انتقال دهند. زیرا پهنای باند آن ها نسبت به کابل های مسی بسیار بیشتر است. این کابل ها در دو دسته سینگل مود و مالتی مود عرضه می شوند. همچنین براساس کاربرد نیز همچون کابل های مسی تلفن به دسته های مختلف کابل مخابراتی نوری ژله فیلد خاکی (OBFC)، کابل مخابراتی نوری خشک کانالی (OCUC)، کابل مخابراتی نوری ژله فیلد مهاردار هوایی تک روکشه (OSSC/SJ/Jelly)، کابل مخابراتی نوری خشک خاکی (OBUC) و دیگر موارد تقسیم بندی می شوند.

برترین برندهای کابل تلفن

در حال حاضر از این کابل در تمامی مجموعه ها جهت برقراری ارتباط رادیویی و تلفنی استفاده می شود. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این محصولات پرداخته اند.

قیمت کابل مخابرات

هنگام خرید کابل تلفن باید به نکاتی مانند تعداد زوج، کابل تلفن شیلددار و بدون شیلد، متراژ، نوع کابل، شرکت سازنده و ... توجه کرد زیرا این پارامترها در قیمت کابل تلفن هوایی و زمینی تأثیرگذار هستند. هرچه تعداد زوج های یک کابل بیشتر باشد و یا روکش آن استحکام بیشتری داشته باشد، این کابل قیمت بیشتری دارد. قیمت کابل مخابراتی دو زوج، 10 زوج، 20 زوج، 30 زوج و ... را می توانید در سایت راندنو مشاهده کنید.

خرید کابل مخابرات

برای خرید کابل تلفن مخابراتی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت محصول را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل مخابراتی و قیمت کابل تلفن مخابراتی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با مراکز فروش کابل مخابراتی را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

سطح مقطع


تعداد رشته


جنس هادی


برند


تعداد زوج


نوع