دیمر یکی از ابزارهای پرکاربردی است که به منظور کم یا زیاد کردن نور روشنایی و یا تنظیم سرعت چرخش موتورهای الکتریکی استفاده می شود. این وسیله به صورت سری در مدار قرار می گیرد و بدین صورت می تواند شدت جریان ولتاژ را کنترل کند. دیمرها از سه پایه تشکیل شده اند که یکی از آن ها وظیفه کنترل و دو پایه دیگر آن وظیفه انتقال جریان برق را برعهده دارند.
دیمر براساس نوع کاربردی که دارد در انواع مختلفی ساخته و به بازار عرضه می شود برخی از دیمرها در صنعت برق و برخی دیگر در صنایعی همچون ساخت ابزارآلات و ... مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به معرفی برخی از انواع دیمر پرداخته می شود.
یکی از ساده ترین انواع دیمر، دیمر مکانیکی است. این دیمر دارای یک سری برای کم و زیاد کردن نور لامپ و دیگر تجهیزات مانند چراغ خواب است. برای این دیمر نیازی به تغییری در سیم کشی نیست. دیمر مکانیکی در دو نوع کشویی و چرخشی تولید و عرضه می شود.
این نوع دیمر از پیشرفته ترین انواع دیمر به حساب می آید و ظاهر زیباتری در مقایسه با سایر دیمرها دارد. این مدل دیمر برای صرفه جویی در انرژی بسیار کارآمد است. درجه های بالا و پایین این دیمر به صورت دکمه های لمسی بر روی کلید تعبیه شده اند.
این دیمرها بیشتر در خانه های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند که به کمک آن ها می توان نور را از راه دور کم و زیاد کرد. این نوع دیمرها علاوه بر کنترل با دست، به دلیل هوشمند بودن قابلیت کنترل از طریق تلفن همراه را نیز دارند. دیمرهای هوشمند به دلیل قابلیت بالا و پیشرفته بودنشان قیمت بالاتری هم نسبت به سایر دیمرها دارند.
این نوع دیمر بیشتر برای کولر و یا فن ها به کار می رود. به کمک این دیمرها می توان دور موتور فن را کاهش و یا افزایش داد. البته پیش از خرید این نوع دیمر حتماً به این نکته توجه کنید که آیا فن یا کولر شما قابلیت استفاده از دیمر را دارد یا خیر. زیرا در صورت عدم این قابلیت ممکن است به فن یا کولر شما آسیب وارد شود. اغلب پنکه های سقفی و رومیزی از کلیدهایی از نوع دیمر استفاده می کنند.
قبل از استفاده از دیمر به این نکته باید توجه کنید که آیا لامپ شما قابلیت تنطیم با دیمر را دارد یا خیر. زیرا در غیر این صورت ممکن است لامپ شما بسوزد برای مثال لامپ های کم مصرف فلروسنت یا لامپ های مهتابی این قبلیت را ندارند و برای آن ها باید از کلیدهای تک پل و سایر انواع کلیدها استفاده کرد. اگر می خواهید از دیمر استفاده کنید، بهتر است برای اینکار از لامپ های هالوژنی، ال ای دی و یا رشته ای استفاده نمایید. همچنین لامپ های دیمری در مقایسه با سایر لامپ ها دیرتر گرم می شوند و در نتیجه طول عمر بیشتری نیز دارند.
از کاربردهای دیمر می توان به مواردی مانند کنترل میزان روشنایی، تغییر میزان سرعت گردش موتور و کنترل ولتاژ اشاره کرد. سرعت ابزارآلاتی مانند مینی فرز، پیچ گوشتی، دریل و... توسط دیمر قابل تنظیم و کنترل است.
شرکت های مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
شرکت ایران الکتریک دیمرهایی با بدنه مقاوم و دارای قطعات الکتریکی استاندارد روز اروپا تولید می کند. نصب آن ها بسیار راحت و آسان است. این کلیدها از مقاومت بالایی در برابر اشعه UV برخوردار هستند .
این شرکت با بکارگیری مواد اولیه مرغوب و رعایت استاندارد، دیمرهای مناسبی را به بازار عرضه می کند. این کلیدها دارای طول عمر و دوام بالایی هستند.
از دیگر برندها می توان به جهان الکتریک، ویرا، راد الکتریک، پارت الکتریک، خیام الکتریک و... اشاره کرد که از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
دیمر ها بر اساس میران ولتاژ، جنس بدنه، ابعاد، برند، کیفیت و...قیمت گذاری می شوند. شما می توانید برای اطلاع از قیمت انواع دیمر با بهترین برند ها به سایت راندنو مراجعه کرده و با نمایندگان فروش به طور مستقیم در ارتباط باشید و محصول مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنید.
برای خرید دیمر می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دیمر و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.