میخ از متعلقاتی است که در صنایع نجاری، فعالیت های ساختمانی و هرگونه چفت کردن و محکم کردن اجسام استفاده می شود. انجام فعالیت های ساختمانی، سازه های چوبی، فعالیت های مهندسی و مواردی از این قبیل، از مصارف این محصول به شمار می آیند. همچنین میخ ها از متعلقاتی هستند که در صنایع نجاری کاربردهای بسیاری دارند. جهت اطلاع از قیمت انواع میخ نجاری می توانید با مراجعه به سایت راندنو لیست فروشندگان این متعلقات را مشاهده نمایید.
توجه نمایید این تجهیزات از ابعاد و اندازه های گوناگونی برخوردار هستند. به طور معمول این ممحصول در ابعاد 4 الی 250 میلی متر تولید و عرضه می شود. لازم به ذکر است هر یک از آنها باتوجه به اندازه ای که دارند، از کاربرد های متنوعی برخوردار هستند. از پر استفاده ترین میخ فولادی می توان به سایزهای 3، 4 و 5 اشاره نمود.
در ابتدا باید بگوییم این محصول قطعه ای استوانه ای شکل است که نوک آن به صورت تیز طراحی شده است. با استفاده از این تجهیزات می توان لولا، قفل، دستگیره و وسائل تزئینی چوبی را به یکدیگر متصل می شوند. این متعلقات به روش سرد و از مفتول های مخصوص ساخته می شوند. این ابزار باتوجه به کاربرد و نوع قطعه کار، در انواع مختلفی تولید می شود. از رایج ترین متریال هایی که در ساخت این قطعه استفاده می شود، می توان از فولاد، آهن گالوانیزه، برنج، مس، استیل و آلومینیوم نام برد. لازم به بیان است Nail نام دیگر میخ است که به انگلیسی با این نام این محصول را می شناسند.
سابقه استفاده از میخ توسط انسان ها به بیش از 3000 سال پیش در خاورمیانه مربوط می شود. در گذشته میخ یک کالای پرکاربرد محسوب می شد. همچنین از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است. ساخت این محصول در گذشته بسیار مشکل بوده است. به همین علت هنگامی که قصد تخریب مکانی را داشتند، آن را آتش می زدند تا بتوانند از میخ های آن دوباره استفاده کنند. سرانجام در سال 1786 دستگاه تولید میخ توسط شخصی به نام Ezekiel Reed اختراع شد.
تا به امروز هیچ کس نتوانسته است جایگزین مناسبی برای این کالا پیدا کند و سالانه بیش از میلیون ها تن از این یراق در سراسر جهان تولید می شود. لازم به ذکر است تاکنون آمار تولید میخ به بیش از یک میلیون تن در سال رسیده است.
این وسایل از لحاظ جنس و کاربرد به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به معرفی رایج ترین انواع میخ ها می پردازیم.
میخ های فولادی از محکم ترین انواع این متعلقات هستند. این تجهیزات جهت متصل کردن به سازه های بتنی کاربرد دارند و در بتن، آهن و سیمان فرو می روند. از دیگر مزیت های این میخ ضد زنگ بودن آن است. این محصول در انواع روکش دار و بدون روکش تولید می شود و بر اساس طول نام گذاری می شود. لازم به ذکر است این مدل نسبت به نوع آهنی، مقاومت بالاتری دارد و بیشتر در صنایع استفاده می شود.
این میخ از مقاومت پایین تری نسبت به نمونه های فولادی برخوردار است. ضد زنگ نیست و ممکن است در طولانی مدت زنگ بزند. این میخ ها حتی اگر مجهز به روکش گالوانیزه باشند نیز امکان زنگ زدگی دارد.
این میخ هم سطح یا پایین تر از سطح کار قرار می گیرد. به منظور سر نخوردن آن نیز سر چکش استفاده می شود. استفاده از این میخ در صنایع چوب کاربرد بسیاری دارد.
نوک این میخ مانند گوی عمل می کند و زمانی استفاده می شود که بخواهیم از ایجاد ترک و شکستگی در قطعه کار های چوبی نازک جلوگیری کنیم.
این مدل فاقد سر است و دارای بدنه باریک تر است و از آن برای اتصالات ضعیف تر استفاده می شود. این میخ در صنعت نجاری کاربرد ویژه دارد و برای مواقعی که نمی خواهیم سر میخ از اتصال بیرون باشد، از آن استفاده می کنیم.
میخ پرداخت یا پوششی شبیه به میخ بی سر است و برای اتصال لوازم چوبی استفاده می شود. این محصول به صورت کاملاً همسان بر روی قطعه کار قرار می گیرد. قسمت انتهایی این پیچ مجهز به شکافی است که از آن برای سنبه کاری و فرو رفتن در بافت چوب استفاده می شود. از این متعلقات برای چهارچوب، درب و پنجره استفاده می شود.
این محصول ظاهری شبیه به میخ های سرگرد دارد. با این تفاوت که قسمت سری آن صاف تر است. این متعلقات به خوبی بر روی قطعه کار قرار می گیرند و جهت اتصالاتی که حفظ ظاهر کار اهمیت دارد، استفاده می شود.
میخ های مارپیچ نوک تیزی دارند و برای فرو رفتن بهتر داخل چوب، استفاده می شوند. میخ مارپیچ از جنس فولاد ضد زنگ و برای چوب های سخت و محکم مناسب است و اتصالی قوی و پایدار ایجاد می کند. این پیچ عموماً از جنس فولادی ساخته می شود. اتصال چوب های ام دی اف (MDF) به یکدیگر، از عمده کاربردهای این محصول به شمار می آید.
میخ دو پا برای اتصالات موقت مورد استفاده قرار می گیرد و مناسب قالب های چوبی بتن ریزی نیز هستند. برای ایجاد اتصال میخ را تا جایی که سر اول است فرو می بریم و برای خارج کردن آن از سر دوم استفاده می کنیم.
میخ های بنایی جهت اتصال سنگ و چوب به یکدیگر، استفاده می شوند. این میخ ها در برابر رطوبت از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند. توجه داشته باشید که در ساختار این محصول از زینک استفاده می شود تا به آسانی داخل سطوح سخت نفوذ داشته باشد.
این میخ همانطور که از نامش مشخص است، حلقه هایی دارد که شیب آنها به سمت پایین میخ قرار دارد. توجه نمایید بیرون آوردن این میخ از قطعه کار امکان پذیر نیست. به طور کلی از این مدل برای اتصال های دائم استفاده می شود. لازم است بدانید با استفاده از این میخ، می توانید دوام سازه را افزایش دهید.
این محصول مدرن ترین نوع میخ است که با چسب های مخصوص در کنار یکدیگر ردیف شده اند و جهت استفاده در ابزار پنوماتیکی مانند میخ کوب های بادی و نصب سریع قطعات چوبی ام دی اف کاربرد دارد. این میخ ها در قسمت خشاب دستگاه پنوماتیکی قرار گرفته و با سرعت بالا به قطعات چوبی چفت می شوند از طول 16 تا 64 میلی متر موجود هستند. لازم به ذکر است این کالا به صورت رولی توزیع می شود.
این میخ خاصیت ضد زنگ دارد و در هوای آزاد استفاده می شود. از این رو استحکام بالایی در برابر ضربه، باد و باران دارد. این میخ در اتصال سفال شیروانی و ایزوگام بسیار رایج است.
میخ اسکا یا میخکوب از پرمصرف ترین و کارآمدترین انواع این تجهیزات است. از اصلی ترین کاربرد این محصول می توان به کابینت سازی و دکوراسیون اشاره نمود. استفاده از این میخ ها در صنایع نجاری، از کاربردهای ویژه ای برخوردار است.
این میخ از جنس فولاد ضد زنگ ساخته می شود. در قسمت انتهایی آن زائده منحنی شکلی وجود دارد که می توان سیم یا کابل را از آن عبور داد. توجه نمایید در برخی از موقعیت ها می توان از این محصول به عنوان آویز استفاده نمود. لازم به ذکر است این میخ ها از جنس فولاد کربنی ساخته می شوند و از مقاومت بالایی برخوردار هستند. از کاربرد این ابزار می توان به اتصال دو قطعه چوبی به یکدیگر و بهه صورت دائم اشاره نمود.
این میخ از جنس فلز مقاوم است و برای اتصال ورقه های مسی، فولادی، آلومینیومی استفاده می شود. انواع این میخ های پرچ آلومینیومی ضد زنگ هستند که در محیط های مرطوب استفاده می شوند. لازم به ذکر است نوع پرچ این محصول به صورت توپر و به شکل استوانه ای تولید می شود. همچنین از آن برای کارهای عمرانی بزرگ مانند اتصال پل استفاده می شود. این نوع میخ ها را با نام های گل پهن یا واشر سر خود می شناسند.
این مدل از قدیمی ترین انواع پیچ ها است و در گذشته کاربردهای به سزایی داشته است. قابل بیان است که امروزه استفاده از این میخ ها در صنعت چوب و نجاری، کاربردهای زیادی دارد.
این میخ در ابعاد مختلف تولید می شود و از مزیت های بسیاری از جمله افزایش سرعت واحدهای تولیدی، کاهش ضایعات، افزایش سرعت و سهولت در انجام کار، افزایش سطح کیفی محصولات است. این میخ ها به صورت چرخشی داخل قطعه فرو می روند و به آسانی خارج نمی شوند. همچنین این محصول در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که در لیست زیر به معرفی آنها پرداخته شده است:
این مدل ظاهری شبیه به پونز دارد و از آن برای کارهای تزیینی از جمله رویه کوبی مبل، ساخت وسایل چوبی و... استفاده می شود. این مدل کاربرد خاص خود را دارد.
این میخ یکی از قدیمی ترین میخ های موجود و ساخته شده توسط بشر است. میخ بزرگ یا میخ طویله از طول بالایی برخوردار است و در گذشته از آن در افسار اسب استفاده می شد.
برای اتصال قطعات و آویزهای مختلف به دیوارهای بتنی، می توانید از این میخ و چاشنی استفاده کنید. از رایج ترین کاربردهای این محصول می توان از قرار دادن دیوارهای کاذب، نصب توری های فلزی، دیوارهای گچی و سبک دکوراسیون، قرار دادن ورقه های فولادی و موارد مشابه نام برد.
استفاده از این تجهیزات در زمینه سازه های از کاربردهای زیادی برخوردار است. در این بخش، از رایج ترین و مهم ترین کاربردهای انواع این ابزار نام می بریم.
هنگام تهیه و خرید این یراق باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. در این بخش به آشنایی با نکات مهم انتخاب و خرید میخ می پردازیم.
همانطور که در ابتدا به این موضوع اشاره نمودیم، میخ ها از متریال های مختلفی تولید می شوند. برنج، مس، آلومینیوم و فولاد از رایج ترین جنس هایی هستند که در ساخت این تجهیزات استفاده می شوند. به این نکته توجه نمایید که برخی تولیدکنندگان برای روان شدن س میخ ها از وینیل استفاده می کنند. با این کار می توان میخ را به آسانی داخل قطعه مورد نظر هدایت کرد. لازم به ذکر است نمونه هایی از این محصول که از جنس فولاد ساخته می شوند، مققاومت بیشتری دارند. درنتیجه در زمینه تولید دستگاه های CNC می توانید از آن استفاده نمایید.
اگر برای استفاده در فضای آزاد به این تجهیزات نیاز دارید، انتخاب میخ گالوانیزه بهترین گزینه برای استفاده است.
میخ های نجاری معمولاً در سایزهای 4 تا 25 میلی متر تولید می شوند. درنتیجه باتوجه به نوع فعالیت خود می توانید مناسب ترین طول بدنه این ابزار را انتخاب نمایید. درنتیجه می توان گفت کاربرد انواع میخ های نجاری، تعیین کننده ابعاد آن است. برای اندازه گیری طول میخ باید از زیر گل میخ تا نوک آن را اندازه گیری نمایید. به عنوان مثال میخی با ابعاد 40*3 نشان می دهد که طول میخ 40 میلی متر و قطر آن 3 میلی متر است.
در لیست زیر به دیگر پارامترهایی که هنگام خرید و تهیه این ابزار باید مورد توجه قرار بگیرد، پپرداخته شده است:
گل میخ ابزاری است که به دو روش فورج گرم و فورج سرد تولید می شود. در واقع گل میخ نوعی میخ بزرگ است که به عنوان بست نیز مورد استفاده قرار می گیرد. گل میخ با جنس های فلزی، پلاستیکی و شیشه ای تولید و در کشتی سازی، تجهیزات ایمنی و جواهرسازی کاربرد دارد. رایج ترین نوع گل میخ برای اتصال عرشه فولادی است که از ورق گالوانیزه و برش گیر برای اتصال آن استفاده می شود. گل میخ به صورت مستقیم یا از روی ورق گالوانیزه جوش داده می شود.
پیچ و میخ هر دو نقش اتصال دهنده را دارا هستند ولی در شکل ظاهری و کاربرد تفاوت هایی دارند برای مثال پیچ کوتاه تر از میخ است و انتهای میخ ها بیشتر گرد و ریز هستند و به وسیله چکش کوبیده می شود. سر تمامی میخ ها تیز بوده ولی سر همه ی پیچ ها تیز نیست و برای اتصال، به مهره نیاز دارند. از دیگر تفاوت میخ و پیچ می توان به کاربرد آن اشاره کرد که میخ برای سازه های سبک و نصب تابلو استفاده می شود. میخ دسترسی راحتی دارد و در بین مردم رایج تر است. به طور کلی میخ ها در اغلب موارد استحکام کمتری نسبت به پیچ دارند. در هر صورت قبل از استفاده از هرکدام از این ابزار باید باتوجه به نوع کاربرد مناسب ترین ابزار را انتخاب کرد.
شرکت های گوناگونی به تولید این محصول کاربردی پرداخته اند. در ادامه به معرفی برترین و شناخته شده ترین آنها می پردازیم.
شرکت تینا فلز در سال 1376 جهت تولید قطعات و میخ های شانه ای تأسیس شد. این برند با تولید بیش ااز 700 نوع محصول باکیفیت توانسته است رضایت کاربران زیادی را به خود جلب کند و جزو 5 کشور برتر در زمینه تولیدات انواع میخ به شمار بیاید. از محبوب ترین محصول تولیدشده توسط این شرکت می توان به میخ تینا فلز مدل TN-62 ،TN-55 ،TN-38 و مدل های دیگر اشاره کرد.
شرکت نارکو از برندهای مطرح و محبوب بازار ایران است. گفتنی است که محصولات تولیدی این شرکت در کشور تایوان تولید می شوند. محصولات وقطعات تولیدی این شرکت نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. از محبوب ترین محصولات تولیدی این شرکت می توان از میخ نارکو مدل 23615، 23635، 23630، 23625 و دیگر مدل ها نام برد.
برندها و شرکت های محبوب دیگری به تولید این محصولات پرداخته اند. شرکت هایی مانند پرچ ساز، ایران پلاتین، ایلیا صنعت و ایران بولت از دیگر تولیدکنندگان انواع این محصول به شمار می آیند.
قیمت انواع میخ به عوامل مختلفی بستگی دارد، مهم ترین پارامتر در قیمت میخ نوع و جنس آن است. سایز میخ نیز در تعیین قیمت آن تاثیر زیادی دارد. در بعضی از مواقع کسانی که به صورت عمده به خرید و فروش میخ می پردازند، وزن میخ از اهمیت بالا برخوردار است و تعیین کننده قیمت میخ است. جهت اطلاع از قیمت میخ کیلویی می توانید به راندنو مراجعه نموده و به صورت مستقیم با عاملین فروش این ابزار ارتباط برقرار نمایید.
برای خرید میخ و چاشنی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت میخ و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.