ترانس محافظ وظیفه محفوظ نگه داشتن دستگاه از نوسانات ولتاژ برق را بر عهده دارد. ولتاژ ورودی اغلب دستگاه های برقی 220 ولت است که افزایش و کاهش این ولتاژ باعث قطع شدن فیوزها، گرم شدن سیم و کابل ها و در نتیجه آسیب به دستگاه های مختلف می شود.
این دستگاه همیشه بر روی ولتاژ ورودی نظارت دارد و وجود هرگونه افت ولتاژ، قطعی و نوسانات آن را تشخیص می دهد و به صورت اتوماتیک آن را رفع و یا تثبیت می کند، در نتیجه طول عمر و کارایی دستگاه برقی را افزایش می دهد. از این رو جهت افزایش طول عمر و حفاظت از دستگاه های برقی خانگی مانند کولرهای گازی، سیستم های صوتی تصویری، رایانه ها، لوازم آشپزخانه و هم چنین برای حفاظت از دستگاه های صنعتی مانند موتورهای برق، دستگاه های CNC، کمپرسورها، دستگاه های برش، تجهیزات و دستگاه های پزشکی و .... از استابیلایزر و یا ترانس محافظ برق استفاده می شود. از ترانس می توان در تمامی مجموعه های اداری، خانگی، آزمایشگاهی، صنعتی، کارگاهی و ... استفاده کرد.
ترانس ها به سیستم های میکروپروسسوری مجهز شده اند که این سیستم، ولتاژ های ورودی را اندازه گیری می کند و در صورت وجود نوسانات که شامل کاهش و یا افزایش ولتاژ می شود، آن را تشخیص داده و به ولتاژ مورد نیاز دستگاه تبدیل می کند. در نتیجه ولتاژ خارج شده از رله، یک ولتاژ پیوسته، خطی و یکنواخت است.
ترانس و استابلایزر عملکرد مشابهی دارند این محصولات هر دو در تثبیت کردن ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرند. در ترانس اتوماتیک افت ولتاژ از طریق رله های که داخل دستگاه وجود دارد اصلاح می شود و ولتاژ خروجی یک عدد ثابت نمی شود و در محدوده 10 الی 15 ولت تغییر می کند. در مقابل استابلایزر از سیم پیچی های مسی و موتورهای دی سی در ساختمان خود استفاده کرده است و رله پیشرفته تری نسبت به ترانس ها دارد. این عوامل سبب می شود تا اطلاح ولتاژ در استابیلایزرها با دقت بیشتری صورت بگیرد.
ترانس ها براساس ولتاژ برق ورودی در دو نوع تک فاز و یا سه فاز به بازار عرضه می شوند. ترانس تک فاز ولتاژی مابین 140 تا 260 ولت دارد و ترانس سه فاز ولتاژی مابین 250 تا 280 ولت دارد. ترانس ها بر اساس نحوه عملکردشان به دو نوع دیحیتال و یا آنالوگ نیز تقسیم می شوند که انتخاب آن ها بسته به نیاز مصرف کنندگان متفاوت است.
محافظ ها نمی توانند از قطع شدن کامل ولتاژ برق جلوگیری کنند و یک تأخیر چند لحظه ای در مقابل وصل شدن برق ایجاد می کنند اما ترانس ها به دلیل ساختار و نوع عملکردشان، از قطع کامل برق جلوگیری می کنند و در صورت بروز نوسانات به صورت لحظه ای، برق را در خود نگه می دارند و یا آن را کنترل کرده و مانع خاموش شدن دستگاه های الکتریکی می شوند. یو پی اس به یک نوع باتری مجهز شده است که در صورت قطعی ولتاژ حتی در مدت های طولانی تر، برق را قطع نمی کند.
ترانس هوشمند تر از محافظ برق عمل می کند و برروی ولتاژ ورودی دستگاه ها نظارت می کند و از نوسان جلوگیری می کند و آن را همیشه در مقدار ثابتی قرار می دهد.
در حال حاضر به دلیل وجود نوسانات برق و افت و خیز ولتاژ استفاده از استابلایزر و ترانس محافظ برق ساختمان ضرورت پیدا کرده است. شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند.
استابلایزر فاراتل یکی از پرفروش ترین ترانس های موجود در بازار است. فاراتل در سال 1352 تاسیس شده است. این شرکت با شعار پیشرو صنایع الترونیک در ایران محصولات بسیار باکیفیتی به بازار عرضه کرد و توانست یکی از محبوب ترین شرکت های ایرانی باشد. این شرکت علاوه بر ترانس به تولید انواع باتری، UPS، نرم افزار، تجهیزات جانبی یو پی اس و ... می پردازد.
سارا یکی از شرکت های ایرانی اما رده بالا است که به تولید استابلایزر، تراسفورماتور، اینورتر، شارژر، محافظ، چوک های صنعتی، UPS و ... می پردازد. تمامی محصولات سارا بسته به نوع و کاربردی که دارند، از یک تا ده سال گارانتی و خدمات پس از فروش دارند.
از دیگر برندهای ترانس می توان به ترانس پرنیک، امگا، فاران، دلتا، تکام، ساکو و ... اشاره کرد.
قیمت ترانس به عوامل مختلفی همچون جنس بدنه، کلید دار بودن یا فاقد کلید بودن، طول کابل، گارانتی محصول، توان و آمپر دستگاه، پریزهای خروجی، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. ترانس ها می توانند خانگی یا صنعتی باشند. ترانس های صنعتی قدرت بیشتری دارند و قیمت آن ها بالاتر از دیگر ترانس ها است.
برای خرید ترانس محافظ می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت ترانس محافظ و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.