پیچ گوشتی برقی به انگلیسی با نام Electrical Screwdriver شناخته شده است. این ابزار کارآمد از انواع دریل ها است و جهت باز و بسته کردن انواع پیچ مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار باتوجه به کاربردی که دارد، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود. به این نکته توجه نمایید که کاربرد هر یک از انواع این ابزار، براساس ویژگی هایی که دارد، متفاوت است. از این ابزار برقی جهت مصارف خانگی و حرفه ای نیز می توان استفاده نمود. جهت اطلاع از قیمت پیچ گوشتی برقی و خرید دریل پیچ گوشتی برقی با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار ایمنی را مشاهده نمایید.
استفاده از این دریل موجب می شود که کاربر نیروی زیادی به قطعه مورد نظر وارد نکند. به عبارتی با به کارگیری از این دریل برقی علاوه بر مصرف انرژی کمتر، با سرعت بالایی فرآیند باز و بسته کردن پیچ ها انجام می شود. درنتیجه این محصول عملیات را برای کاربران آسان تر می نماید و در مواقعی که تعداد پیچ زیاد باشد، کاربرد فراوانی دارد.
از دیگر ویژگی های این ابزار، می توان به وجود مته های گوناگون با سایزهای مختلف اشاره نمود. با وجود این قطعات دیگر نیازی به حمل پیچ گوشتی های متفاوت با ابعاد گوناگون نیست. دریل پیچ گوشتی یکی از ابزارآلات پرمصرف در صنعت و حتی در منازل به شمار می آید. مهم ترین وظیفه دریل پیچ گوشتی برقی، باز و بسته کردن پیچ ها با تعداد بالا و هم چنین سوراخ کاری و ایجاد حفره بر روی سطوحی مانند فلز، چوب و پلاستیک است.
سنباده زدن، جلا دادن و حتی ایجاد برش از دیگر کاربردهای این دریل به شمار می رود. استفاده از این محصول باعث افزایش دقت، صرفه جویی در زمان و هم چنین ساده تر شدن انجام کارها می شود. این دریل ها علاوه بر اینکه سایز کوچکتری نسبت به دریل های دیگر دارند، اکثراً در کیف های برزنتی قرار می گیرند و باعث می شود حمل و نقل آن برای کاربر راحت تر شود.
دریل های پیچ گوشتی براساس عملکرد به دو دسته تقسیم می شوند.
مدل های سه نظام گیر این ابزار از یک چاک و سه نظا م برخوردار هستند. این نوع دریل پیچ گوشتی، شباهت زیادی به دریل های ساده دارد. ظرفیت سه نظام این ابزار به طور معمول 10 میلی متر است و از یک ترکمتر برای انواع گیری گشتاور محصول، برخوردار است.
این نوع از پیچ گوشتی ها همانطور که از نامشان مشخص است، به کلاچ مجهز هستند. عملکرد کلاچ این ابزار به گونه ای است که هنگام بسته شدن پیچ به طور کامل، از ورود فشار مضاعف بر پیچ و دریل جلوگیری می کند. این قابلیت مانند ترکمتر در پیچ گوشتی های شارژی عمل می کند. کیفیت این پیچ گوشتی با نوع قبلی، برابری می کند. از مهم ترین تفاوت این دو ابزار می توان به امکان اتصال متعلقات دیگر به این ابزار اشاره نمود. به طوریکه در مدل های سه نظام این قابلیت این وجود دارد اما در مدل های کلاچ دار نمی توان این قابلیت را مشاهده نمود.
این نوع دریل اندازه کوچک تری دارد و جهت انجام کارهای خانگی و سبک مورد استفاده قرار می گیرد. این دریل فضای کمی را اشغال می کند و از قابلیت حمل آسانی برخوردار است.
این نوع دریل جهت انجام کارهای سنگین و طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. دریل پیچ گوشتی ضربه ای جهت سوراخکاری سطوح سنگین مانند چوب، فولاد ضخیم و ... کاربرد دارد. عملکرد این ابزار به گونه ای است که یک نیروی اضافی شبیه به مته را اعمال می کند و موجب حرکت سریع پیچ ها به داخل مواد سخت می شود.
این ابزار نیز مانند ابزارآلات دیگر از قطعاتی تشکیل شده است. در ادامه به اجزای اصلی این محصول اشاره خواهیم کرد.
موتور از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده این محصول به شمار می آید. موتور دریل در توان های مصرفی گوناگونی تولید وبه بازار عرضه می شوند. موتورهای قدرتمند این محصول از قابلیت 2800 بار حالت گردش آزاد را در یک دقیقه برخوردار هستند. همچنین سرعت چرخش موتور این محصول قابل تنظیم بوده و حداکثر سرعت 2800 دور در دقیقه مقدار قابل قبولی برای یک دریل پیچ گوشتی صنعتی محسوب می شود.
سه نظام قطعه ای است که بر سر دریل نصب می شود تا انواع مته و سری روی آن ها بسته شود و عملیات سوراخکاری انجام پذیرد. در واقع سه نظام یک رابط بین دریل و مته بوده که از جنس پلاستیکی، نیمه فلزی و فلز ساخته می شود. سه نظام ها در سایزهای محتلفی تولید می شود که سایزهای 10 و 13 میلی متری از رایج ترین آنها محسوب می شود. سه نظام های به کار رفته در دریل های چکشی به دو نوع سه نظام آچارخور و سه نظام اتوماتیک تقسیم می شوند. سه نظام های آچارخور به وسیله آچار مخصوصی که دارند باز و بسته می شوند، در صورتی که سه نظام های اتوماتیک به وسیله دست باز و بسته می گردند.
از دیگر قطعات مهم این محصول کلاچ بوده و وظیفه آن عدم انتقال نیروی یک باره گشتاور به مته است. به عبارتی این قطعه تنظیم نیروی گشتاور را بر عهده دارد.
دیمر یا محرک کنترل سرعت قطعه ای جهت کنترل ولتاژ ابزارهای الکتریکی است. این وسیله به صورت کلیدی تعبیه شده بر روی انواع دریل ها بوده و با فشردن و رها کردن آن، سرعت دستگاه کم و زیاد می شود.
مته قطعه ای است که بر روی سه نظام نصب می شود و می توان به وسیله آن بر روی سطوح مختلف نظیر چوب، فلز، بتن، سنگ و سطوح دیگر حفره ایجاد کرد. مته انواع مختلفی دارد که هر کدام برای انجام کار مخصوصی بکار می رود. این قطعه به دو نوع کلی مته الماسه و مته فولادی دسته بندی می شوند. در ساختار مته های الماسه از ترکیبات کربن بهره گیری شده است. مته الماسه به صورت خاصی طراحی و تولید می شوند و از مقاومت بسیار بالایی برخودار هستند. این مته ها به منظور انجام عملیات سوراخ کاری بر روی سنگ، سیمان، گچ و ... استفاده می شود.
در مقابل در ساختار مته های فولادی همانطور که از نامشان مشخص است، از آلیاژهای فولادی استفاده شده است. این نوع مته جهت انجام عملیات سوراخ کاری بر روی سطوح پلاستیکی، فلزی، چوبی و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
بدنه انواع دریل ها از پلاستیک مستحکم و با دوامی ساخته شده است. به طورکلی دریل ها حین انجام عملیات به کنترل زیادی نیاز دارند. از این رو جهت راحتی کاربر و مهار بهتر در قسمت جلویی این ابزار، دسته کمکی تعبیه شده است. در نتیجه با توجه به شرایط انجام کار می توان زاویه دسته را تغییر داد. بر روی بدنه این محصول تعدادی دریچه کوچک تعبیه شده است. وجود این ویژگی به خروج بهتر هوا از داخل موتور دریل کمک کرده و موجب افزایش طول عمر این محصول می شود.
همانطور که قبلاً اشاره کردیم این ابزار برقی جهت باز و بسته شدن انواع پیچ ها کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از این ابزار برقی از مزایای قابل توجهی برخوردار است. در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
در ابتدا لازم است بدانید که یکی از اصلی ترین تفاوت هایی که موجب تمایز دریل و دریل پیچ گوشتی برقی شده است، میزان توان و نیروی موتور آنها است. توان تولیدشده توسط دریل معمولی چیزی در حدود 10 برابر بیشتر از دریل های پیچ گوشتی برقی است. از این رو از دریل ساده می توان جهت انجام دریل کاری و سوراخکاری های گوناگون استفاده نمود. اما پیچ گوشتی برقی ها برای انجام فعالیت های سبک مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین دریل های ساده از وزن بیشتری نسبت به پیچ گوشتی برقی ها برخوردار هستند.
درنتیجه جابه جایی و استفاده از دریل های پیچ گوشتی الکتریکی، نسبت به دریل های ساده آسان تر انجام می گیرد. همچنین پیچ گوشتی های برقی از قابلیت چرخش مته برخوردار هستند. از این قابلیت می توان به منظور باز و بسته کردن و تنظیم نمودن پیچ ها استفاده نمود. لازم به ذکر است که برخی از پیچ گوشتی های برقی فاقد سه نظام هستند. از این رو می توان عدم این ویژگی را در لیست تفاوت های این دو ابزار قرار داد. همچنین برخی از دریل های پیچ گوشتی قابلیت تعویض مته را ندارند اما دریل های ساده از این قابلیت برخوردار هستند.
نگهداری و استفاده از این محصول از اهمیت به سزایی برخوردار است. در ادامه به چند نکته مهم در زمینه نگهداری و استفاده صحیح از این ابزار می پردازیم.
هنگام خرید این ابزار باید به نکات مهمی توجه داشته باشید. در ادامه به نکات مهم در انتخاب این محصول به طور کلی پرداخته شده است.
همانطور که در ابتدا گفته شد، پیچ گوشت های برقی باتوجه به کاربرد و قابلیت هایی که دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. از این رو توجه به نوع پیچ گوشتی برقی یکی از اصلی ترین پارامترهای مهم در انتخاب و خرید این ابزار به شمار می آید. شما باتوجه به نیاز خود و انتظاری که از قابلیت های این دستگاه دارید، می توانید مناسب ترین نوع این دریل را انتخاب نمایید.
اولین نکته ای که در زمان خرید دریل پیچ گوشتی باید به آن توجه داشته باشید، قدرت و توان دستگاه است. همانطور که پیش از این گفته شد، دریل هایی با قدرت بالا جهت انجام فعالیت های حرفه ای و سنگین مناسب هستند. اما نمونه های این محصول با توان پایین تر، جهت انجام کارهای سبک و خانگی و پروژه های کارگاهی کوچک، مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است که قدرت یا توان دستگاه بر حسب وات سنجیده می شود. در مدل های شارژی نیز این مقیاس بر حسب ولت محاسب می شود. به این نکته توجه نمایید هر چه توان دریل بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است.
وزن پایین و ابعاد کوچک این ابزار، موجب تسلط کافی بر روی انجام کار می شود و باز و بسته شدن پیچ ها بدون خستگی امکان می پذیرد. انتخاب یک دریل با ابعاد بزرگ و سنگین جهت بستن پیچ هایی که در گوشه سطح کار قرار دارند، باعث مشکل است. نوع شارژی این محصول وزن بالاتری نسبت به نوع برقی این ابزار دارد.
دریل های پیچ گوشتی برقی را با گشتاورهای متتفاوتی تولید و به بازار عرضه می کنند. گشتاورهای کمتر مانند 800 دور در دقیقه جهت مصارف خانگی و کارگاهی مناسب هستند. همچنین نمونه های دیگر که دارای گشتاورهای 2000 دور هستند، جهت مصارف صنعتی و پیچ های بزرگتر مناسب بوده و کاربرد دارند.
امروزه برندهای بسیاری به تولید این ابزار برقی کارآمد پرداخته اند. در ادامه به معرفی بهترین و معتبرترین شرکت های تولیدکننده این دریل می پردازیم.
شرکت توسن در سال 1382 تأسیس و فعالیت خمد را در زمینه تولید انواع ابزارآلات آغاز نمود. این شرکت محصولات خود را با استانداردهای ببین المللی و کیفیت مطلوبی تولید و به بازار عرضه می کند. از محبوب ترین دریل های تولید شد توسط این شرکت می توان به دریل پیچ گوشتی برقی توسن مدل 0911S ،0901S ،0911SN و ... اشاره نمود.
شرکت رونیکس یکی از معتبرترین و محبوب ترین تولیدکنندگان در حوزه ابزارآلات محسوب می شود. این برند با تولید محصولات با کیفیت مطلوب و به کارگیری نیروی فعال توانسته است سهم قابل توجهی از بازار ابزارآلات را نصیب خود کند. از محبوب ترین دریل تولید شده توسط این شرکت می توان به دریل پیچ گوشتی برقی رونیکس مدل 2513t از پرطرفدارترین دریل پیچ گوشتی برقی این ابزار است. از دیگر دریل های شناخته شده این برند می توان از دریل پیچ گوشتی برقی رونیکس 2520، 8212، 8614، 8536 و ... نام برد.
شرکت بوش در سال 1886 توسط رابرت بوش در شهر اشتوتگارد آلمان تأسیس شد. این برند از قدیمی ترین و محبوب ترین تولیدکننندگان ابزار و لوازم خودکار در جهان است. این شرکت بیش از 92% از سود فروش خود را به امور خیریه واگذار می نماید. برند بوش در ابتدای کار خود دچار ورشکستگی شد اما رابرت بوش با پشتکار فراوان توانست به کار خود ادامه دهد و در سال 1898 با احداث شرکت بوش در انگلستان و سپس فرانسه، در مسیر یک شرکت جهانی گام برداشت.
محصولات این شرکت با استانداردهای بین المللی تولید و به بازار عرضه می شوند. از محبوب ترین دریل تولید شده توسط این برند می توان به دریل پیچ گوشتی برقی بوش مدل GSR6-45TE ،GSR120-LI ،GSR6-25TE و ... اشاره کرد.
ماکیتا یک برند محبوب ژاپنی است که از سال 1915 فعالیت خود را آغاز نمود. محصولات این برند از کیفیت و قدرت بالایی برخوردار هستند و در سراسر جهان، طرفداران بسیاری را به خود جذب نموده است. دریل پیچ گوشتی برقی ماکیتا مدل 101f یکی از پرطرفدارترین انواع پیچ گوشتی های برقی عرضه شده توسط این برند است.
دریل پیچ گوشتی برقی ماکیتا، کرون، آروا، تورنادو، باس، آاگ و ... از برترین تولیدکنندگان این ابزار برقی به شمار می آیند. دریل پیچ گوشتی برقی رابین مدلR1001 از برترین دریل های این برند به شمار می آیند.
قیمت دریل پیچ گوشتی برقی به عوامل مختلفی مانند توان دستگاه، موتور، نوع مته و ... بستگی دارد. شرکت تولیدکننده یا برند دستگاه از دیگر عواملی است که در قیمت این ابزار تأثیرگذار است. به طور معمول محصولات شرکت های اروپایی و بین المللی مانند دیوالت و ماکیتا نسبت به برندهای دیگر، قیمت بیشتری دارند.
جهت خرید دریل پیچ گوشتی برقی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دریل پیچ گوشتی برقی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.